Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.570 příspěvků, z toho 54570 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 14. května 2010 v 19:35® osprey
-
Ale chtěl jsem sem vložit fotku. Jmenuje se „Chrostík posmívající se duhákovi, který je momentálně indisponován“.
V žádném případě není moje, stáhl jsem ji někde na netu
Snad to mildas pochopí.
- Pátek 14. května 2010 v 19:30® Mates(původní)
-
osprey> Všiml, dobře si udělal
- Pátek 14. května 2010 v 19:29® osprey
-
Mates(původní)> Všiml sis? Neřekl jsem mu to.
- Pátek 14. května 2010 v 19:28® osprey
-
mildas> Já vím, ale lezu sem do muškařiny často a přívlače se vzdát nechci. Rád bych přesvědčil ostatní, že se do jisté míry liším od borců s rotačkou, co kosí podměrečné potočáky po desítkách.
On ten vztah k rybám je nezávislý na technice lovu. U mě se na pstruhovce postupně profilují dvě pozice – vláčkař pokoušející se o velké ryby a neohrabaný hračička se suchou mouchou.
- Pátek 14. května 2010 ve 14:44® Mates(původní)
-
Buko> No Buko, řeknu Ti na rovinu, je to masakr, ale jiná cesta asi není i když si myslím, že zdejší záměna je trochu jiný případ. Nicméně zajímavá informce.Díky.
- Pátek 14. května 2010 ve 14:41® Mates(původní)
-
osprey> Hlavně mu neříkej, že fotíš…
)
- Pátek 14. května 2010 ve 14:37® mildas
-
osprey> ale no tááák, byl to jen rýpaneček neškodný
- Pátek 14. května 2010 ve 13:10® osprey
-
mildas> Moje nástrahy jsou z 90% jednogramové jigovky s něčím (guma, peří atd.) bez protihrotu. Spousta muškařů má podobné jigy v krabičkách a chytá s nimi taky. Zkoušel jsem to i s mušákem a není to ono. Snažím se jít po větších rybách a malých chytám dost málo (počet uvláčených salmonidů za vycházku mívám jednociferný a rozhodně na tom nejsem jak kdosi, kdo nedávno v jistém časopise napsal, že má mírovou každou padesátou rybu). Dá se říct, že u mě ryby 25+ tvoří polovinu, možná i nadpoloviční část úlovku a už proto toho na našich vodách nemůžu nachytat moc. Ale s mouchou bych nedokázal být takhle selektivní.
Ve svém životě hodně preferuju tekoucí vody. Ale na P stojáky z jistých důvodů občas jezdím a jsem hrozně zvědavý tvor. Proto chci zkusit i ty pakomáry. Nedávno jsem to tu psal v jedné diskuzi – pro mě je na rybařině nejcennější cesta. Zkusit, vidět, osahat si. Ne rubat rybu za rybou a třeba ještě se s někým předhánět kdo víc.
Takže jednou někde prubnu, jaké to je. Moc tomu nedám, výpravy na pstruhovku jsou pro mě takový malý svátek a pokud jde o mouchu, tam je to suchá a pak dlouho dlouho nic.
Tento příspěvek byl editován 14.5.2010 13:16:07 uživatelem osprey. - Pátek 14. května 2010 ve 12:44® mildas
-
osprey: kašli na stojáky, voda má téct a zrovna u Tebe si troufám tvrdit, že Ti to nic nepřinese.
P.S. Na P se nevláčí !!!!! (smajlík, ale ne úplně se smějící)
- Pátek 14. května 2010 v 11:40® osprey
-
Buko> Jenže to je ryba v původní oblasti výskytu, kde je žádoucí, přirozeně se rozmnožuje a je zájem na udržení její populace.
Mám pocit, že u nás je situace jiná.
Ale s postupem slovenské strany plně souhlasím. U nás je to ale strašně diskutabilní. Třeba na Otavě jsou velmi nepopulární.
- Pátek 14. května 2010 v 11:27® Buko
-
Mates(původní)> Nešel mi tři dny net.Tady je fundovaná odpověď k diskuzi o hlavatkách Ak by si ulovil hlavatku nezakonne je z toho viac konzekvencií:
- Trestný čin pytliactvo
- škoda na rybe + ušlá produkcia (môže byť zvýšená cena aj o 300 %, ak je v to v území zo zvýšeným stupňom ochrany, ako napr. na Orave)
Priznám sa, že neviem teraz, ako je škoda vyčíslená na hlavátku. Ale tuším, že je to okolo 5000 SK/kg – cca 166 EUR/kg v čase jej ochrany a 3000 SK/kg – cca 100 EUR v čase lovu. Ak by si upytlačil cca 10 kg hlavátku v lete, tak:
- hlavátka 10 kg – 1666 EUR
- ušlá produkcia za tri roky – cca 1000 EUR ( a tom som prižmúril všetky oči…)
SPOLU cca 2666 EUR, čo je cca 80 300 Sk
Ak by to bolo dokonca na Orave, kde platí 4. stupeň ochrany, škoda by sa mohla vyšplhať až na 7 998 EUR/10 kg kus, čo je cca 241 000 Sk
- Čtvrtek 13. května 2010 ve 23:55® Firetiger
-
osprey> pro inspiraci…
- Čtvrtek 13. května 2010 ve 23:48® osprey
-
Knot> Každá rada dobrá, uvidíme, jestli na to dojde.
Dneska jsem byl na P vláčet, protože podle toho, co hlásí za počasí, to příští týden až 14 dní nebude mít cenu (kalná voda).
Něco jsem chytil, ale ryby i pěkně sbíraly a dostal jsem úplně jiné cukání.
- Čtvrtek 13. května 2010 ve 23:45® osprey
-
Firetiger> Díky. Až se dostanu ke stojáku, tak to zkusím.
Do té doby musím něco pakomárovitého navázat. Návod si najdu někde na síti. Snad se k tomu do podzima dokopu
- Čtvrtek 13. května 2010 ve 23:32® Knot
-
osprey> hele ode me to ber radu jako od uplnyho laika ale dneska sem se ty pakose snazil osmyckovym stahovanim pritahovat co nejpomalejc a plynule.stacilo to tahat jen o fous rychlejc a ani drbanec,jeden den me na to zase skakali kdyz sem za to jen tak z lehoulinka pocukaval.rikam,jako zacatecnik moc radit nemuzu
- Čtvrtek 13. května 2010 ve 23:26® Firetiger
-
osprey> základní varianta: plovoucí šňůra, hodně dlouhý návazec, tři mouchy tak metr od sebe. Stahuješ spíš pomalu – necháš vyklesat do hloubky kde je ryba, pak trošku zatáhneš, pakoš povyjede nahoru a zase necháš vyklesat, opakuješ dokud se ti na tom ryba nevoběsí
- Čtvrtek 13. května 2010 ve 23:15® osprey
-
Zdravím. Když už jsme u toho, mohl by mi někdo v rychlosti, heslovitě na dva tři řádky nastínit, jak se s těmi pakomáry chytá? (situace, kdy to má smysl dělat, šňůra, návazec, oživování)
Děkuju předem každému, kdo si najde čas.
- Čtvrtek 13. května 2010 ve 23:01® Knot
-
Firetiger> ja uz jsem to jakoze zkousel
,pri pokusu obarvit zeleny marabu na oranzovy mam takovou svetlejsi hnedou,ale tak dvoum kaprikum se ta barva libila ale dneska sem mel stejne radsi vazat pakomary.paradni chytacka na jedny mistni stojaty pstruhovce i s tim malem co jsem mel
- Čtvrtek 13. května 2010 ve 22:54® Firetiger
-
z nedávné produkce…
- Čtvrtek 13. května 2010 ve 22:19® Firetiger
-
Knot> no tak když nemáš volbu tak je to jednoduchý
barva Duha, šatů vzpruha! Dej vědět, co Ti z toho vyleze
- Čtvrtek 13. května 2010 ve 22:14® Knot
-
Firetiger> me je jasny ze mnohem jednoduzzsi je si koupit rovnou oranzovy marabu,ja jsem si jen dneska chtel proste vyzkouset par oranzovych lur a jedina moznost pro dnesek jak se k ty barve dostat byla obarvit peri co mam,a to je zelena a modra.
- Čtvrtek 13. května 2010 v 19:50® bubu
-
Knot> také mi uniká smysl
- Čtvrtek 13. května 2010 v 18:27® Firetiger
-
Knot> barvit tyhle dvě barvy marabu na oranžovo nemá smysl; muselo by se to napřed odbarvit a to je pruda na entou. Smysl by to mohlo mít kdybys začínal s bílou, ale upřímně si myslím že koupit marabu oranžové rovnou hotové je snazší
- Čtvrtek 13. května 2010 ve 12:01® Knot
-
zdravim,chtel sem se zeptat jestli ma nejakej vyznam obarvovat duhou zeleny nebo modry marabu na oranzovy?
- Čtvrtek 13. května 2010 v 10:26® Šány
-
O muškaření na Vsetínské Bečvě je několik úvah na odkazu : http://rekaaryby.blog.cz
- Čtvrtek 13. května 2010 v 10:13® Mates(původní)
-
Libor> Pěkný fotoblog.
- Středa 12. května 2010 v 10:25® Mates(původní)
-
Fugas> Nemám
ale na jiném webu je pár lidí co Visiony má, např Šáďa. Já mám od Visionu akorát bundu, to nevím jestli by ti pomohlo.
- Středa 12. května 2010 v 9:44® Fugas
-
Nemáte někdo zkušenost s prutem Vision Attack? (#3/4)?
- Středa 12. května 2010 v 0:41® hecht
-
Libor> fotka s kachnou – rojení v protisvětle nemá chybu, hluboce smekám !
- Středa 12. května 2010 v 0:05® brčal
-
bubu> přes kopec máš nádhernou MP vodu akorát neteče ale muškařit se tam dá skvěle