Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 10. května 2010 ve 23:15® Buko

Mates(původní)> Souhlasím s Irisem. Nevím kde to bylo. Na Sk by to mohlo té ceně i odpovídat.Střílím od pasu.Zeptám se. Můžeš mi prosím poslat odkaz na Pěst na oko? Můj mail znáš. Díky..

Pondělí 10. května 2010 ve 23:05® jiris
jiris

Firetiger> nechystas se k nam?

Pondělí 10. května 2010 ve 22:59® brčal
brčal

Buko to objasnil :-) a i se málem prásknul jetě že nemá auto s el.sklam stahování :-)

Pondělí 10. května 2010 ve 21:51® Mates(původní)
Mates(původní)

Firetiger> To musí být dobrota. Závidím.

Tento příspěvek byl editován 10.5.2010 21:52:18 uživatelem Mates(původní).
Pondělí 10. května 2010 ve 21:46® Firetiger
Firetiger

Mates(původní)> neprohnal jsem udírnou, ale grilem – rozkoš v pysku… :-)

Buko> tak na místě kdes to fotil bych chtěl bejt…

ani bych nepotřeboval prut, jen bych nasával atmošku všemy póry svého těla…

Pondělí 10. května 2010 v 19:33® bubu
bubu

v Dánsku se uchlastají k smrti.

Pondělí 10. května 2010 v 17:38® jiris
jiris

Mates(původní)> 50 litrů za 85 cm hlavatku. Hmmm, koupíš ji lacněji.

Pondělí 10. května 2010 v 16:35® Mates(původní)
Mates(původní)

Buko> Chtěl bych se tě zeptat, v rubrice „Pěst na oko“ se probírala ta hlavatka 85cm, zaměněná za duháka, prý tomu chlapovi poslali výzvu na odevzdání papírů a návrh na pokutu ve výši 50 tis. Myslíš si, že ta cena je adekvátní?

Pondělí 10. května 2010 v 16:30® Mates(původní)
Mates(původní)

Buko> Viz. fotka, to jsem ještě nikdy neviděl.

Pondělí 10. května 2010 v 16:08® Libor
Libor

Buko> já bych na ně s dvanáctkou a čtyřkama brokama vyrazil hned a viděl by jsi jak by padali. I s šestnáckou by to šlo v poho. Na 150m je to ale samozřejmě nesmysl.

EDIT: fotka pěkná, má atmosféru

Tento příspěvek byl editován 10.5.2010 16:08:51 uživatelem Libor.
Pondělí 10. května 2010 v 16:07® Buko

osprey> Zapoměl jsem napsat, že fotka nemá digi šum.To vše je hmyz.Podobné rojení sem zažil asi před 33 lety na Hornéj Orave

Tento příspěvek byl editován 10.5.2010 16:07:35 uživatelem Buko.
Pondělí 10. května 2010 v 15:53® Buko

hecht> Já se při čtení některých Tvých příspěvků usmívám.Takže ke kormoránovi.Na­prosto nic o tom nevíš a jen jen tu prezentuješ blábolení kamaráda. Nezlob se na mne ale je to tak......Má zkušenosti a tvrdí že základ úspěchu jsou malé broky, ty prej na tu mrchu platí. Jo, a nemyslím zrovna bažanta Ten Tvůj kamarád blábolí a Ty jsi převzal jeho neověřené vědomosti.Nikdy na kormorána nestřílel jen machruje.Na bažanta platí malé broky. To souhlasím. Peří kormorána je jiné.Žádného by dvojkama brokama nesundal a navíc by se k němu nedostal. Takových pivních teorií jsem už slyšel.Dále jsi napsal… Brokem zcela normálně. Jo bažanta , tak to beru. Na kormorána jedině prům 4mm Kolik je broků prům 4 mm v brokovém náboji ráže 12? Kolik broků ho trefí na 150 m?Zeptej se jej? Vyhozené peníze za brokové náboje. Co tak ráže 17? Jsi voják něco by jsi o balistice měl vědět.viz Osprey Mohl bych psát víc, jen mne to už nebaví.

Osprey:Mám za sebou jeden zážitek s malorážkou (nikomu se nic nestalo) a fakt bych si každou ránu do prostoru, kam pořádně nevidím, dobře rozmyslel. Vím o čem mluvíš. V klidu je ráže 17 a asi HSM, nezapamatoval jsem si to. 200 m je to tutovka a projektil dopadá po 300 m na zem. Nikoho neohrozíš.Puška za 14 litrů, Patrona za 3 kačky,optika za 35 litrů a střílí se na 150–200 m z auta kde elektikou otevřeš všechna okna. Jinak mrchy odletí. Zdar a kormoránům zmar. A něco na odlehčení na závěr je v příloze. Osprey, lítaly mezi nima i střechatky.To jsem viděl poprvé. A nějak mi to rozum nebere.Zeptám se G Moolise

Tento příspěvek byl editován 10.5.2010 15:54:54 uživatelem Buko.
foto/diskuze/muskareni/2010/th-img33955.jpg
Pondělí 10. května 2010 v 0:25® Mates(původní)
Mates(původní)

Firetiger> A už si jí prohnal udírnou?

Pondělí 10. května 2010 v 0:19® Firetiger
Firetiger

Peledě na Bohdanči furt berou :-)

Tento příspěvek byl editován 10.5.2010 00:20:00 uživatelem Firetiger.
foto/diskuze/muskareni/2010/th-img33943.jpgfoto/diskuze/muskareni/2010/th-img33944.jpg
Neděle 9. května 2010 ve 23:57® Mates(původní)
Mates(původní)

osprey> Ono i s brokama neni sranda, už jsem párkrát u vody ležel a řval: „Kreténi, jsou tu lidi“

Neděle 9. května 2010 ve 23:46® osprey
osprey

Mates(původní)> Jo, nějaká pravidla na to opravdu jsou (přesné znění neznám) a s kulí není sranda. Mám za sebou jeden zážitek s malorážkou (nikomu se nic nestalo) a fakt bych si každou ránu do prostoru, kam pořádně nevidím, dobře rozmyslel.

Neděle 9. května 2010 ve 23:40® Mates(původní)
Mates(původní)

osprey> To je na prd, otomnic. Tak lidi co mají papíry na flintu tohle určitě znají.

Neděle 9. května 2010 ve 23:33® osprey
osprey

Mates(původní)> Kule vystřelená šikmo vzhůru letí několik kilometrů, dopadá v oblasti, kam střelec nevidí a po celé dráze letu má smrtící účinek. A to i v případě, kdy prolétne kormoránem.

Nelze střílet nahoru, pokud si člověk uchová alespoň kus základní zodpovědnosti, možná to předpisy dokonce zakazují.

Je to i jeden z důvodů, proč se stavějí posedy – střílí se proti zemi (samozřejmě střelec je míň vidět a sám má přehled, rozptyluje se jeho pach,…)

Neděle 9. května 2010 ve 23:08® Salmo1

brčal> Podívejte kormorán chytrý je o tom žádná,ale tlumení jeho populace střelbou je běžná v celé Evropě.Člověk jako druh to také není žádný blbec a v likvidaci jiných druhů bude stát s velkým náskokem v čele žebříčku:-) Já bych se toho nebál,jen houšť a větší kapky. http://www.peca.hu/video/page_1/?…

Neděle 9. května 2010 ve 23:05® Mates(původní)
Mates(původní)

Libor> Já se v tom moc nevyznám, ale kule s optikou je špatná?

Neděle 9. května 2010 ve 22:44® Libor
Libor

Dolet broků se zpravidla počítá x 100m, to znamená že 4mm brok dolétne 400m. Co se týče vzdálenosti na kterou to bezpečně ptáka usmrtí, ta se bude pohybovat zhruba do 60m. (v závislosti na druhu patrony a velikosti broku).

Jinak jsou to ale najivní názory, byl by hloupej ten myslivec, který by šel bez povolení takto počínat.

Kule je nevhodná.

Neděle 9. května 2010 v 17:09® brčal
brčal

K tomu by určitě řekl více někdo jiný který se lépe vyzná ve zbraních.

Neděle 9. května 2010 v 17:04® brčal
brčal

hecht> nemám páru jak daleko dostřelí brok ale lepší je kulovnice menší ráže než prskat brok na 60 m kdy tam s pravidla ani nedoletí. Ten pták tě nepustí na krátkou vzdálenost jedině tam kde přenocuje jinak nemáš šanci

Neděle 9. května 2010 v 15:42® hecht
hecht

brčal> dle nejmenovaného zdroje, je to blbost. Brokem zcela normálně, čím jiným bys na ně taky chtěl pálit. Samonaváděcí rakety jsou totiž o dost dražší, než brokový náboj :-))

Sobota 8. května 2010 ve 20:47® brčal
brčal

Mates(původní)> myslým jsi že tu je dobrovolníků spoustu má to jen jeden háček.Co mi hodně lidí říkalo tak s brokem se na ně nedá střílet bo vědí do předu o tobě a nepustí tě na krátší vzdálenost..... mají to odukoušené :-D

Sobota 8. května 2010 ve 20:40® fikus
fikus

když ryby neberou .......

foto/diskuze/muskareni/2010/th-img33845.jpgfoto/diskuze/muskareni/2010/th-img33846.jpg
Sobota 8. května 2010 v 19:43® regulus
regulus

Mates(původní)> ale jo, já su pro každou špatnost, jen si fakt myslím, že by to moc nepomohlo. Nerozumím tomu, ale kdosi tu psal, že to chce čtverky broky, střelíš jednoho a druhýho už netrefíš. Možná by neškodilo jich pár picnout a pověsit na stromy kolem řeky, ale tak aby to ekologové nemohli sundat. To by byl průser … :-D :-D :-D

Sobota 8. května 2010 v 15:25® Mates(původní)
Mates(původní)

regulus> Já myslím, že kdyby se to zburcovalo, tak Matesů bude dost vem si, že 6 stovek je sto ran.

Tento příspěvek byl editován 8.5.2010 15:27:49 uživatelem Mates(původní).
Sobota 8. května 2010 v 15:16® regulus
regulus

Mates(původní)> fajn, netuším, kolik těch luder tady (v ČR) zimuje, ale když řeknu, že možná desetitisíce tak si myslím, že daleko od pravdy nebudu. Kolik těch Matesů jsi měl na mysli???

Sobota 8. května 2010 ve 14:41® Mates(původní)
Mates(původní)

regulus> A když to udělá několik Matesů najednou?