Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Sobota 8. května 2010 v 10:50® regulus
-
K tomu pifpaf. Obávám se, že tohle řešení je k ho.nu, čímž chci říct, že problém dorostl už takovejch rozměrů, že tohle řešení je zhola nedostačující, zasáhne to pouze špičku ledovce. I kdybych předpokládal 10-ti člený skupiny, tak teoretickej ideální výsledek je 10 ks, ale z kolika? Reálně to prostě nejde uhlídat, jsou rychlejší, na jednom místě uděláte bum a oni jsou během 10 minut o kilometr, dva jinde. Řešení by bylo něco co „sundá“ celý hejno, ale to jsme v oblasti sci-fi jak po stránce technické, tak po stránce legislativní.
Řešení bych v prvé řadě hledal v příčinách, čili přijít na důvody, proč je jich tady najednou tolik, když to ještě před pár lety byla pomalu exotika. Netuším jestli příčina, proč k nám tenhle „mor“ v tak hojném počtu každou zimu zavítá je ve změně klimatu nebo na svých původních zimovištích už nemá co žrát, nicmémě domnívám se, že kdyby tady trpěl hlady, tak by sem nelítal. My, nemyslím tím rybáře, jsme mu ve svojí podstatě zjednodušili lov, narovnaný, zregulovaný koryta řek s minimem úkrytů pro ryby, jsou pro ně doslova prostřenej stůl.Přiznám se, že řešení neznám a tím pádem jsou to zase jen internetový plky, ale každý tvor má něco co je mu nepříjemné, čeho se bojí, čemu se vyhýbá. Zkusme zjistit, co je nějakým způsobem odpuzuje, myslím, že tudy by mohla vést cesta k jejich výraznému omezení.
- Sobota 8. května 2010 ve 4:19® Axamith
-
Mates(původní)> Obávám se, že v této aktivitě narazíš. Pokud mám správné informace, tak takové výjimky dostává pouze myslivecká stráž. Ale nechci tě předem odradit.
- Sobota 8. května 2010 v 0:45® hecht
-
Mates(původní)> mám kamaráda co je trochu více ,,volnomyšlenkářský" nimrod. Má už zkušenosti a tvrdí že základ úspěchu jsou malé broky, ty prej na tu mrchu platí. Jo, a nemyslím zrovna bažanta
- Pátek 7. května 2010 ve 21:34® Mates(původní)
-
osprey> Já nevím jak získat vyjímku z lovu, ale chci oslovit na podzim nějakého myslivce, znám asi tři, zasponzorovat střelivo a prostě budem vyrážet na procházky. možná to bude k prdu, ale alespon' něco.
- Pátek 7. května 2010 ve 21:30® osprey
-
Mates(původní)> Je třeba něco dělat. Chci se pokusit o jednu věc. Uvidíš asi v létě. Ale bojím se, že si akorát nabiju hubu.
- Pátek 7. května 2010 ve 21:25® Mates(původní)
-
osprey> Ono bohužel asi budeš mít pravdu, cítím to na Berounce i na Litavce, některý místa jsou hodně bez ryb. Nikdy bych nevěřil, že je tohle možný.
- Pátek 7. května 2010 ve 21:21® osprey
-
Mates(původní)> Místy ano.
Nejsme úplně bez ryb, ale některé úseky do toho nemají daleko. Místo, kde ještě předloni zimovali desítky tloušťů, mi za celou zimu nedalo záběr.
Když to srovnám s dobou před 15 – 20 lety, kdy jsem tady začínal, tak místy je těch ryb sotva desetina.
Zachraňují to městské úseky a velká nadjezí. Tam je to lepší.
- Pátek 7. května 2010 ve 21:17® Mates(původní)
-
osprey> Ano je tmavá, ale já nejsem žádnej entomolog, přiznám se, že to je pro prostě jepice. To jak píšeš, že to nic nesbírá, myslíš, že je to tak v hajzlu?
- Pátek 7. května 2010 ve 21:10® osprey
-
Mates(původní)> Velká je dost, ale přijde mi tmavá – i ty ostatní, co jsem viděl lítat. Ten den byly k vidění tři druhy, tenhle zdaleka největší. Koukal jsem i po těch chrostících, ale prostě už bylo po nich.
Ale co se týče hmyzu, je u řeky živo. Je vidět, že to nemá kdo žrát. Kolečko jen sem tam a samé čudly do 20 cm.
- Pátek 7. května 2010 ve 21:03® Mates(původní)
-
osprey> Ta je výborná, ale asi to nebude pravá májovka, ne? Myslím přímo Ephemera danica.
- Pátek 7. května 2010 ve 20:53® osprey
-
Mates(původní)> Zdravím. Tuhle okřídlenou nádheru si pro tuhle rubriku suším už skoro týden. Je od mého posledního pobytu u vody.
- Pátek 7. května 2010 ve 20:41® Mates(původní)
-
Takže dobrý večer
- Středa 5. května 2010 ve 22:34® Mates(původní)
-
Medvěd> Mám tu jeden volnej:))
- Středa 5. května 2010 ve 22:08® Medvěd
-
Mates(původní)> slyšel jsem o tom
- Středa 5. května 2010 ve 21:43® Medvěd
-
ZN> já vím.Stejně to chci až na jih.Ovšem nevím co by to mohlo dělat na severu,tam odjíždím 25.6.Že bych to zkusil i tam?
- Středa 5. května 2010 ve 21:42® Mates(původní)
-
Medvěd> Ty chceš Camoufil? Nebrat je to drát. (omlouvám se, nechci být za chytráka)
- Středa 5. května 2010 ve 21:37® ZN
-
Medvěd> vezmu, a návazec ještě nemám, páč jsem tam nebyl. Ale, já tam určitě pojedu. Fakt.
- Středa 5. května 2010 ve 21:34® Medvěd
-
ZN> a vezmeš mi od Mirka jeden indikátor k tomu návazci,co jsi mi vzal v Hendsu?
- Středa 5. května 2010 ve 21:30® ZN
-
Buko> Mirku, určitě se stavím. A rád. Dáme kafé, zanadáváme na ko®mouše, zajdem na oběd. A mouchy…? Ať si každý chytá na co chce, i když o těch mouchách si máme taky co říct. Nakonec, většinu dobrých rad mám od tebe.
- Středa 5. května 2010 ve 21:19® Mates(původní)
-
Buko> já jsem hovno vazač, já mám hrozně rád obyč přírodní matroše, hlavně zajíce, bažanta, koroptev a obyčejnou slepici. Mouchám z těchto matrošů prostě věřím.
- Středa 5. května 2010 ve 21:10® Buko
-
Mates(původní)> Je mi to jasné. To si musí vyzkoušet každý vazač.Kamarád Šeba to vzal možná za správný konec… Třeba to bude pro některé z kolegů inspirace. http://www.galeriamuchowa.pl/
- Středa 5. května 2010 v 18:29® Mates(původní)
-
Buko> Šlo o to, to zkusit, budoucnost v tom nevidím.
- Středa 5. května 2010 v 16:06® Buko
-
Mates(původní)> Dávno jsem se na to polské knutlování vybodl.V dávnověku, kdy jsem byl na Lipieň Poprada Muszine. Bylo tam 276 lidí a rozváželi nás po trati autobusy.V autobuse se mi snažil jeden ovíněný polák prodat splétané nymfy.Když jsem skončil sedný, tak do mne asi půlhodiny lomil gořalku, abych mu prodal celou krabicu.Ani jsem mu je neukázal, neboť…
- Středa 5. května 2010 v 16:01® Buko
-
ZN> Stav se.Domnívám se nebo vím proč na jihu na ty Májovky nepochytáš.Dáme tiskovku a bude Ti vše jasné. Co já se natrápil.Dnes se tomu už jen směju.Možná že děláš stejnou chybu jako já.Nevím.Oba chytáme téměř na stejných řekách.Já navíc i ještě jižněji.
- Středa 5. května 2010 v 15:22® PJ
-
ad pošvatky: dík za obrázky, klobouk dolů, budu se snažit, ale něco takového asi nikdy neuvážu. Pošvatky od Thymalla, to je přesně to, co se honí po dně, tam co chytám.
- Středa 5. května 2010 v 9:25® Mates(původní)
-
ZN> No mám jí od vánoc, jako asi jí zkusím, v krabce jí mám, ale primárně šlo o to zkusit to tělíčko. Popravdě mám vzory májovek kterým věřím víc než týhle. Ve zplétaných tělíčkách nevidím žádnou výhodu ani fishabilitu.
- Středa 5. května 2010 v 9:14® ZN
-
Mates(původní)> chytil jsi na tu májovku už někdy něco? Nic za tím nehledej, fakt mě to zajímá. Já májovky už nevážu vůbec, ale je krátké období, kdy se na jihu na rozence májovky dějí divy. Musí být však dost specificky uvázaná.
- Středa 5. května 2010 v 8:16® Mates(původní)
-
regulus> Svetr na májovku mám už taky za sebou.
- Úterý 4. května 2010 ve 23:57® regulus
-
Mates(původní)> ja fták pletený tělíčko, jak tak koukám je to něco podobnýho jako tohle http://www.jpdessaigne.com/…tissage.html nicméně díky za info, k týhle srandě jsem se ještě nedobojoval, hladce, obradce, jako když pleteš svetr.
Tento příspěvek byl editován 4.5.2010 23:58:23 uživatelem regulus. - Úterý 4. května 2010 ve 23:16® Mates(původní)
-
Buko> Ty si d'ábel, paráda.