Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 2. května 2010 v 19:29® Piranha
-
ZN> Ja ty gody pouzivam dost na MP resp. z jara na Labi.Tlousti je dobre bastili.Paradne plave a nepotopi se ani za boha.Treba klasickej Chrostik se mi obcas pri nechtenym potahnuti za snuru nebo kdyz mi trochu zabrázdila, tak se mi potopil lehce pod hladinu a nevidel jsem ho.Mozna by taky postacilo ho lehce maznout kacerim tukem, nebo nastrikat to nejakym ipregnem.Nevim.Je to v rukach
- Neděle 2. května 2010 v 19:28® ZN
-
Mates(původní)> takže jsi to nedělal přes kanály a kolorování? Zajímavé, tento tón mám rád a na některé fotky dokonce hodně.
- Neděle 2. května 2010 v 19:25® Mates(původní)
-
ZN> V PS jsem trošku šoupnul v úrovních šedým trojuhelníčkem, jestli teda rozumíš co myslím.
- Neděle 2. května 2010 v 19:24® Mates(původní)
-
ZN> Ořezal, dal rámeček, popis, zmenšil a doostřil v Zoneru č11
- Neděle 2. května 2010 v 19:22® ZN
-
Mates(původní)> jak jsi tónoval tu fotku z 19:06 ?
- Neděle 2. května 2010 v 19:21® ZN
-
Piranha> popravdě, goddardy už dávno nevážu. Přišlo mi to zbytečně pracné, mám svůj způsob vázaní chrostíků, které se mi osvědčily a zdaleka to není při vázání taková pakárna. Aspoň pro mě. Tím nechci vůbec říct, že je to špatné moucha.
- Neděle 2. května 2010 v 19:17® Mates(původní)
-
brčal> Já jsem to sem dal, aby bylo jano, že ty řády hmyzůch prostě mají svoje typické znaky a každý je schopen to rozeznat.......a kdo ne, necht' si přečtě knížku Ferdy marvence.
- Neděle 2. května 2010 v 19:14® brčal
-
To je pěkná diskuze
Jo tak možná to byl táta s ferdy mravence
- Neděle 2. května 2010 v 19:10® Mates(původní)
-
A tady, tady je konečně Táta chrostík z Ferdy.....
- Neděle 2. května 2010 v 19:07® Piranha
-
ZN> nerikam neslusne ale nevhodne a nadsazene.Ale to uz odteklo par q vody a neresim co bylo.Pokud se budu chtit na neco zeptat, tak se te zeptam.Pokud mi odpovis na to tema na ktere jsem se te ptal, budu rad.Pokud neodpovis vubec budu mit nad hlavou otaznik, ale nic nenadelam. Treba ted resim goddardy.Poprve ho vazu a znas to jak to chodi.Pasqil
Nakonec to ostriham do nejaky podoby ktera uz by sla hodit na vodu, ale zda se mi to nejaky chudy.Mam daňka a asi ho tam cpu malo.
- Neděle 2. května 2010 v 19:06® Mates(původní)
-
Zde střechatka…
Tento příspěvek byl editován 2.5.2010 19:07:57 uživatelem Mates(původní). - Neděle 2. května 2010 v 19:06® Mates(původní)
-
Kdysy jsem fotívával a fotil i hmyz. Zde pochvatka.
- Neděle 2. května 2010 v 19:01® ZN
-
Piranha> já s tebou problém nemám, jen s některýma tvýma příspěvkama. Ale to už jsme si psali několikrát. Btw., byly mé příspěvky k tobě někdy neslušné? Myslím, že ne.
- Neděle 2. května 2010 v 18:58® ZN
-
osprey> jen jsem se tak zeptal, přišlo mi, že jste dobří kamarádi.
- Neděle 2. května 2010 v 18:50® osprey
-
Buko> Larvy pošvatek? To jsou ale pořádní mackové.
To je od nás nebo nějaká jižní Evropa? U nás na jihu Čech jsem na takové asi ještě nepadl.
- Neděle 2. května 2010 v 18:39® Buko
-
osprey> Z jiné bečky.
- Neděle 2. května 2010 v 17:33® Piranha
-
ZN> pokud mas zajem semnou komuniovat, tak z me strany neni problem.Rad se necemu priucim a vyslechnu nazor a radu.Samozrejme slusne!
- Neděle 2. května 2010 v 17:30® Piranha
-
osprey> tak tak pane.
- Neděle 2. května 2010 v 17:02® osprey
-
ZN: Pokud jde o můj vztak k Piranhovi, je to stejné asi jako s tebou. Komunikuju s ním na síti, jednou jsem ho potkal i naživo.
Buko: Bazální znalosti hmyzí říše mám. No a jsem tu tak často, že pravděpodobnost mojí reakce je poměrně vysoká – zvlášť když jsem ten problém s chrostíky vlastně odstartoval
- Neděle 2. května 2010 v 16:14® MP-E65mm
-
Buko> mě to bylo hned jasný. Že zrovna ty by ses spletl .............
- Neděle 2. května 2010 v 16:02® Buko
-
osprey> MP – 65mm Čekal jsem, že mne někdo smete. Nečekal jsem ale, že na střechatku naběhnete zrovna vy dva. Takže omluva za nepovedený šprým.. Fotka je ze Skaličky. Je stará asi tři týdny.
- Neděle 2. května 2010 ve 14:13® osprey
-
Wáclaw> Opravdu velké rojení bývá jen jedno do roka. Jinak menší chrostíci se v různém počtu vyskytují i potom.
G.Moolise trochu znám a vím, že se vyzná.
- Neděle 2. května 2010 ve 13:49® Wáclaw
-
osprey> Netuším, kolikrát již proběhlo na „Tvé“ vodě toto rojení a kladení vajíček. Nemuselo být poslední tento měsíc, konkrétně tohoto druhu chrostíka (Grannom). Fajn kniha je Entomologie pro muškaře. Koho to zajímá a baví, vřele doporučuji. Na internetu se též nechá najít spousty informací. Ovšem nejideálnější je oslovit a poprosit o pomoc některého z entomologů a doufat, že nějakou tu informaci pustí do světa
. Mě před nějakým časem pomohl z vedlejšího serveru pán s nickem G.Moolis.
- Neděle 2. května 2010 ve 13:26® osprey
-
Wáclaw> K vodě se dostanu asi za dva dny. Zkusit to můžu, ale masové rojení už se konat nebude (to zase až za rok). Malí chrostíci létají samozřejmě i jindy, ale když je chytím a vyfotím, prostě si nebudu jistý, že se jedná o ten samý druh.
Uvidíme.
- Neděle 2. května 2010 ve 13:19® Wáclaw
-
osprey> Jemu podobný chrostík je z čeledi Hydropsychidae, konkrétně Hydropsyche pellucidula. Ovšem je tolik druhů, že je to spíše otázka na promovaného entomologa. Pokud bys cvakl jednoho z dospělců chrostíků, o kterých jsi psal a měl by nápadný balíček smaragdově zelených vajíček přesahující více jak polovinu těla, jde o samičku Grannom. Pak je dobré se mrknout na žilkování – kresbu křídel, tykadla a barevný odstín. Nechá se tak trochu i laicky určit o jaký druh jde. Ovšem ne vždy je to pro laika 100% poznávací znak. Zkus jej cvaknout… přeji dobré světlo
- Neděle 2. května 2010 ve 12:56® osprey
-
Wáclaw> To by mohl být on. Nevím, kolik je u nás podobných druhů a nakolik mohou být hojné, ale vzhledově to odpovídá.
- Neděle 2. května 2010 ve 12:47® Wáclaw
-
Brachycentrus subnubilus – Grannom
V tomto období bývají místy dosti hojní.
- Neděle 2. května 2010 ve 12:20® osprey
-
Piranha> Tak sis to užil. Já to bohužel pozoroval na jednom z nejvyrybněnějších úseků, za celý večer kratičká aktivita v jediném místě – několik sebrání, pravděpodobně jeseni.
- Neděle 2. května 2010 v 11:52® Piranha
-
osprey> tak jsem jel dneska ze kšeftu a stavil se na blizkem labi.Rojeni chrostiku bylo i tam a to byl mazec.Mel jsem ty potvory ve vlasech za krkem a vude
Kdyz jsem videl jak na to rojeni reagujou ryby, nechal jsem feedery v aute a vzal si mmusak s vestou a hybaj na ne.Po cca 4. hodu jsem mel na klacku prvniho tlouste cca 45 a pak jsem lapl dal.Potesil mne jesen 50+ ten byl peknej.To byly ale hyby do tech musek
a konecne taky nejaka vetsi ryba na novyho Loopa.
- Neděle 2. května 2010 v 11:25® osprey
-
Buko> Nepomůžeš, tohle je střechatka. Dají se jich u nás vidět desítky, ale ne víc. Inkriminovaný hmyz je menší a šedší a v době rojení jsou ho milióny – normálně vánice a všechno to letí nad řekou proti proudu. Už je ale po. Poslední dny je navíc vlhko a hmyz moc nelítá.
Kdybych věděl, že bude takový zájem, tak jsem si ten makroobjektiv vzal. Ale jsem přesvědčen, že jsou to chrostíci.