Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 29. dubna 2010 v 17:23® iceman
iceman

Mates(původní)> měníš stáj, nebo jen vyšší řada? :-)

Středa 28. dubna 2010 ve 22:07® Pike007

tak to dopadá, když jste zlí. Mates na protest prodává foťák. Už žádné fotky, už žádná kritika.

Středa 28. dubna 2010 ve 21:10® Mates(původní)
Mates(původní)

PJ>Foták odnesl kupec na zkoušku a já už jsem v posteli.

Středa 28. dubna 2010 ve 21:07® PJ

Mates(původní)> jasně, prostě je to jako nymfa. Dvanáctky háky mám, ale od Zemana. Ta čtyčka už je slušná koule, ale to je tady asi potřeba. Škoda, že se s tím zajícem tak blbě dělá. Fakt bys nemohl nějakou tu fotku?

Středa 28. dubna 2010 ve 20:58® Mates(původní)
Mates(původní)

PJ> Zkus dát na dvanáctku Hanáka čtyrku tungsten.nadabuj si zajíce do smyčky a vytvoř ocásek, přivaž měděný drátek na krožkování, dále do smyčky, nebo na nit dej spectra flash dubbing, nebo páva od Honzy Šimana, udělej tělíčko a následně kroužkuj od zadu do předu drátkem. Zajisti drátek a do smyčky zadabuj zas zajíce a udělej límec, hustej. No a pak to flákni do toho proudu a uvidíš.

Středa 28. dubna 2010 ve 20:56® osprey
osprey

PJ> Suchá, streamer.:))

Jinak gramové jigy, na kterých má co pracovat (marabu, srst,…), na dostatečně jemném vláčáku – s tím se člověk vydovádí dost.

Když mám na prutu wobblírka nebo rotačku, je to známka, že už jsem na tom zle.

Středa 28. dubna 2010 ve 20:51® PJ

osprey> taky kombinuju vláčku a mouchu, expert nejsem ani v jednom oboru, proto se rád zeptám. U té mouchy je to přece jen jinak, na tenkým vlasci to šoupneš proti vodě, jeden-dva přívěsy, snáz to zajede ke dnu. Ale hlavně to vůbec nevedeš. Když chceš lajnu ve vzduchu, tak musíš chytat dlouhou nymfu:-)

Středa 28. dubna 2010 ve 20:43® osprey
osprey

PJ> Hlavní zátěž je ta hlava. Trochou olověného drátku navíc bys to zásadně rozhodit neměl. Ale víc to rozebírat nemůžu – jsem muškař s velmi omezenou praxí. Jak má nástraha gram, nabíjím ji na vláčák – dokážu s tím víc.

Na mouše si vážím disciplín, kde je nutno házet s kusem lajny ve vzduchu.

Středa 28. dubna 2010 ve 20:38® PJ

osprey> nejsem si jistý, jestli jde jen o celkovou zátěž. Předpokládám, že jde i o rozložení, ten jig by měl „skákat po hlavě“ s obloukem nahoru, ale nevím jak moc to brát vážně. Mates> fotka by potěšila.

Středa 28. dubna 2010 ve 20:35® osprey
osprey

Mates(původní)> Znám tě jako osobnost. To ustojíš.

Až budu něco vázat, dám sem taky fotku a slíznu to hned dvakrát – za fotky i za to, jak prasácky vážu:-))

Středa 28. dubna 2010 ve 20:14® ZN
ZN

Mates(původní)> ach jo.

Středa 28. dubna 2010 ve 20:11® bubu
bubu

PJ> tak jak píše osprey. Já osobně v tělíčku už nezatěžuji,nemám potřebu. Jen někdy pár ovinů za hlavičkou a to z důvodu její fixace.

Středa 28. dubna 2010 ve 20:08® bubu
bubu

Mates(původní)> ale no ták..

Středa 28. dubna 2010 v 19:48® Mates(původní)
Mates(původní)

PJ>Zrovna jsem jich pár navázal, vyfotil bych to, ale byl by to zas průšvih.

Středa 28. dubna 2010 v 19:00® osprey
osprey

PJ> To je ošemetná otázka – jak hluboký a silný má být ten proud, jak velký bude ten tungsten?

V podstatě si to musíš optimalizovat ty – nadělat si tak těžké goldíky, abys s nimi mohl chytat tak, jak potřebuješ. Jestli samotná hlavička nestačí a nechceš dávat větší, budeš muset zatěžovat v tělíčku.

Středa 28. dubna 2010 v 18:37® PJ

bubu> dáváš ještě nějakou zátěž na ramínko háčku nebo stačí tungsten?

Středa 28. dubna 2010 v 17:40® bubu
bubu

PJ> nic v tom nehledej,jen na místo mosazné hlavičky dáš tungstenovou.

Středa 28. dubna 2010 ve 14:00® Salmo1

mildas> Jestli jsi psal o místech,kde jsem v devadesátých letech i já chytal…,ale to ještě byla rybařina.Kam jsem to hodil,tam byla ryba a když jsem to nedopatřením hodil do křáčí,tak jsem vytáhnul kachnu…no jo no:-)

Středa 28. dubna 2010 ve 13:58® PJ

Rád bych poprosil o radu. Chci navázat pár jigů (BL háky + tung.hlavička) do hlubších proudů. Vážete to jako běžnou nymfu nebo jsou nějaké fígle, které bych měl vědět, než zničím spoustu materiálu?

Středa 28. dubna 2010 ve 13:10® mildas

osprey> to je přesně ten důvod, proč už nic nepíšu. A to tu mám už tři roky krásnej čtyřstránkovej článek o Jizeře. :-)

Středa 28. dubna 2010 v 11:20® Knot
Knot

všechny zdravím.chtel sem se zeptat zkušenějších jak hodnotíte značku vision?dostal sem nabídku ohledne mušáku vision aftma 6 kterej stál desítku a mám možnost ho koupit za 2800.nemá žádnou vadu,místa kolem oček bez jedinýho škrábance.podle mě bych na tom určitě neměl prodělat ale jak říkám,se značkovýma prutama nemám zkušenost tak se ptám.dík

Úterý 27. dubna 2010 ve 21:40® osprey
osprey

mildas> Já už o svoje místa (MP vopdy) víceméně přišel. Příliš blízko civilizace, příliš atraktivní pro kormorány.

Na pár zajímavých fleků mě vzali kamarádi – pstruhové i mimopstruhové vody. Ta místa v sobě měla něco magického, ale civilizace proniká už i tam… Mohl bych o tom psát, ale nedokážu to. Nechci žít s pocitem, že jsem tomu pronikání ještě pomáhal.

Hodně zdaru, myslím, že si ve spoustě věcí rozumíme.

Úterý 27. dubna 2010 ve 21:40® Mates(původní)
Mates(původní)

mildas: tak to jsem netušil, že to je taková srdcovka.

Úterý 27. dubna 2010 ve 21:31® mildas

osprey> Ty vždycky trefíš hřebíček. Přesně proto jsem zrovna na ni tak háklivej. Poprvé jsem tam byl ještě s vláčkou a je to 18 let. Fotku Němečkohausu nosím v dokladech.

Úterý 27. dubna 2010 ve 20:54® Piranha
Piranha

regulus> ok Míro :-)) to jsem chtel.

Úterý 27. dubna 2010 ve 20:52® Chose
Chose

Ahoj lidi, tak jsme s kolegou včera a dnes zahájili, byli jsme na Jizeře 10 a očekávání bylo asi větší než mělo být. Voda ledová, lipani už najeli do mělčin, takže jsme nechtěli moc brodit. Na suchou nic, na strýmra nic, na nymfy dohromady za 2 dny asi 5 lipanů, které jsme chytat nechtěli a kámoš jednoho potočáka 30+ . Na Kamenici 0. Doufám že až se oteplí, bude to lepší. Jinak ve městě v no fishing úseku slušní duháci.

Úterý 27. dubna 2010 ve 20:39® regulus
regulus

Piranha> já se jen ptal, jestli jsem ti smazal ten správnej příspěvek (jestli jsi tento chtěl smazat) i když popravdě nejsu Míra. Nic neřeším.

Úterý 27. dubna 2010 ve 20:35® osprey
osprey

Piranha> Nechám to tu, nic se nestalo, je to logičtější – koukl ses prostě vedle. Každý to vidí a aby to pak mělo logiku, musel bych smazat tři příspěvky.

Úterý 27. dubna 2010 ve 20:33® Piranha
Piranha

regulus> dál neřeš.Prostě jsem byl tu a tam a zase tady a myslel jsem že jsem na UL diskuzi.Proto jsem to sem hodil.Žádná reklama, ani nic podobného to nebylo. Raději se držet té hlavní diskuze, to je pro mono lidí těžké.Toď vše.

Úterý 27. dubna 2010 ve 20:07® regulus
regulus

Piranha> není zač se omlouvat, takhle jsi to myslel???