Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 29. dubna 2010 v 17:23® iceman
-
Mates(původní)> měníš stáj, nebo jen vyšší řada?
- Středa 28. dubna 2010 ve 22:07® Pike007
-
tak to dopadá, když jste zlí. Mates na protest prodává foťák. Už žádné fotky, už žádná kritika.
- Středa 28. dubna 2010 ve 21:10® Mates(původní)
-
PJ>Foták odnesl kupec na zkoušku a já už jsem v posteli.
- Středa 28. dubna 2010 ve 21:07® PJ
-
Mates(původní)> jasně, prostě je to jako nymfa. Dvanáctky háky mám, ale od Zemana. Ta čtyčka už je slušná koule, ale to je tady asi potřeba. Škoda, že se s tím zajícem tak blbě dělá. Fakt bys nemohl nějakou tu fotku?
- Středa 28. dubna 2010 ve 20:58® Mates(původní)
-
PJ> Zkus dát na dvanáctku Hanáka čtyrku tungsten.nadabuj si zajíce do smyčky a vytvoř ocásek, přivaž měděný drátek na krožkování, dále do smyčky, nebo na nit dej spectra flash dubbing, nebo páva od Honzy Šimana, udělej tělíčko a následně kroužkuj od zadu do předu drátkem. Zajisti drátek a do smyčky zadabuj zas zajíce a udělej límec, hustej. No a pak to flákni do toho proudu a uvidíš.
- Středa 28. dubna 2010 ve 20:56® osprey
-
PJ> Suchá, streamer.:))
Jinak gramové jigy, na kterých má co pracovat (marabu, srst,…), na dostatečně jemném vláčáku – s tím se člověk vydovádí dost.
Když mám na prutu wobblírka nebo rotačku, je to známka, že už jsem na tom zle.
- Středa 28. dubna 2010 ve 20:51® PJ
-
osprey> taky kombinuju vláčku a mouchu, expert nejsem ani v jednom oboru, proto se rád zeptám. U té mouchy je to přece jen jinak, na tenkým vlasci to šoupneš proti vodě, jeden-dva přívěsy, snáz to zajede ke dnu. Ale hlavně to vůbec nevedeš. Když chceš lajnu ve vzduchu, tak musíš chytat dlouhou nymfu
- Středa 28. dubna 2010 ve 20:43® osprey
-
PJ> Hlavní zátěž je ta hlava. Trochou olověného drátku navíc bys to zásadně rozhodit neměl. Ale víc to rozebírat nemůžu – jsem muškař s velmi omezenou praxí. Jak má nástraha gram, nabíjím ji na vláčák – dokážu s tím víc.
Na mouše si vážím disciplín, kde je nutno házet s kusem lajny ve vzduchu.
- Středa 28. dubna 2010 ve 20:38® PJ
-
osprey> nejsem si jistý, jestli jde jen o celkovou zátěž. Předpokládám, že jde i o rozložení, ten jig by měl „skákat po hlavě“ s obloukem nahoru, ale nevím jak moc to brát vážně. Mates> fotka by potěšila.
- Středa 28. dubna 2010 ve 20:35® osprey
-
Mates(původní)> Znám tě jako osobnost. To ustojíš.
Až budu něco vázat, dám sem taky fotku a slíznu to hned dvakrát – za fotky i za to, jak prasácky vážu
- Středa 28. dubna 2010 ve 20:14® ZN
-
Mates(původní)> ach jo.
- Středa 28. dubna 2010 ve 20:11® bubu
-
PJ> tak jak píše osprey. Já osobně v tělíčku už nezatěžuji,nemám potřebu. Jen někdy pár ovinů za hlavičkou a to z důvodu její fixace.
- Středa 28. dubna 2010 ve 20:08® bubu
-
Mates(původní)> ale no ták..
- Středa 28. dubna 2010 v 19:48® Mates(původní)
-
PJ>Zrovna jsem jich pár navázal, vyfotil bych to, ale byl by to zas průšvih.
- Středa 28. dubna 2010 v 19:00® osprey
-
PJ> To je ošemetná otázka – jak hluboký a silný má být ten proud, jak velký bude ten tungsten?
V podstatě si to musíš optimalizovat ty – nadělat si tak těžké goldíky, abys s nimi mohl chytat tak, jak potřebuješ. Jestli samotná hlavička nestačí a nechceš dávat větší, budeš muset zatěžovat v tělíčku.
- Středa 28. dubna 2010 v 18:37® PJ
-
bubu> dáváš ještě nějakou zátěž na ramínko háčku nebo stačí tungsten?
- Středa 28. dubna 2010 v 17:40® bubu
-
PJ> nic v tom nehledej,jen na místo mosazné hlavičky dáš tungstenovou.
- Středa 28. dubna 2010 ve 14:00® Salmo1
-
mildas> Jestli jsi psal o místech,kde jsem v devadesátých letech i já chytal…,ale to ještě byla rybařina.Kam jsem to hodil,tam byla ryba a když jsem to nedopatřením hodil do křáčí,tak jsem vytáhnul kachnu…no jo no
- Středa 28. dubna 2010 ve 13:58® PJ
-
Rád bych poprosil o radu. Chci navázat pár jigů (BL háky + tung.hlavička) do hlubších proudů. Vážete to jako běžnou nymfu nebo jsou nějaké fígle, které bych měl vědět, než zničím spoustu materiálu?
- Středa 28. dubna 2010 ve 13:10® mildas
-
osprey> to je přesně ten důvod, proč už nic nepíšu. A to tu mám už tři roky krásnej čtyřstránkovej článek o Jizeře.
- Středa 28. dubna 2010 v 11:20® Knot
-
všechny zdravím.chtel sem se zeptat zkušenějších jak hodnotíte značku vision?dostal sem nabídku ohledne mušáku vision aftma 6 kterej stál desítku a mám možnost ho koupit za 2800.nemá žádnou vadu,místa kolem oček bez jedinýho škrábance.podle mě bych na tom určitě neměl prodělat ale jak říkám,se značkovýma prutama nemám zkušenost tak se ptám.dík
- Úterý 27. dubna 2010 ve 21:40® osprey
-
mildas> Já už o svoje místa (MP vopdy) víceméně přišel. Příliš blízko civilizace, příliš atraktivní pro kormorány.
Na pár zajímavých fleků mě vzali kamarádi – pstruhové i mimopstruhové vody. Ta místa v sobě měla něco magického, ale civilizace proniká už i tam… Mohl bych o tom psát, ale nedokážu to. Nechci žít s pocitem, že jsem tomu pronikání ještě pomáhal.
Hodně zdaru, myslím, že si ve spoustě věcí rozumíme.
- Úterý 27. dubna 2010 ve 21:40® Mates(původní)
-
mildas: tak to jsem netušil, že to je taková srdcovka.
- Úterý 27. dubna 2010 ve 21:31® mildas
-
osprey> Ty vždycky trefíš hřebíček. Přesně proto jsem zrovna na ni tak háklivej. Poprvé jsem tam byl ještě s vláčkou a je to 18 let. Fotku Němečkohausu nosím v dokladech.
- Úterý 27. dubna 2010 ve 20:54® Piranha
-
regulus> ok Míro
to jsem chtel.
- Úterý 27. dubna 2010 ve 20:52® Chose
-
Ahoj lidi, tak jsme s kolegou včera a dnes zahájili, byli jsme na Jizeře 10 a očekávání bylo asi větší než mělo být. Voda ledová, lipani už najeli do mělčin, takže jsme nechtěli moc brodit. Na suchou nic, na strýmra nic, na nymfy dohromady za 2 dny asi 5 lipanů, které jsme chytat nechtěli a kámoš jednoho potočáka 30+ . Na Kamenici 0. Doufám že až se oteplí, bude to lepší. Jinak ve městě v no fishing úseku slušní duháci.
- Úterý 27. dubna 2010 ve 20:39® regulus
-
Piranha> já se jen ptal, jestli jsem ti smazal ten správnej příspěvek (jestli jsi tento chtěl smazat) i když popravdě nejsu Míra. Nic neřeším.
- Úterý 27. dubna 2010 ve 20:35® osprey
-
Piranha> Nechám to tu, nic se nestalo, je to logičtější – koukl ses prostě vedle. Každý to vidí a aby to pak mělo logiku, musel bych smazat tři příspěvky.
- Úterý 27. dubna 2010 ve 20:33® Piranha
-
regulus> dál neřeš.Prostě jsem byl tu a tam a zase tady a myslel jsem že jsem na UL diskuzi.Proto jsem to sem hodil.Žádná reklama, ani nic podobného to nebylo. Raději se držet té hlavní diskuze, to je pro mono lidí těžké.Toď vše.
- Úterý 27. dubna 2010 ve 20:07® regulus
-
Piranha> není zač se omlouvat, takhle jsi to myslel???