Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Sobota 27. března 2010 v 18:38® brčal
-
Pánové dnes Skalda nádherné chytání spoustu ryb od 30 cm –45 cm
nevím moc sem jich neměřil jenom 3 kousky co si zaplatily taxi v autě domů
- Sobota 27. března 2010 v 16:22® fikus
-
illnath123> bohužel, neporadím ti, nejsem žádný odborník na šnury, jen jsem napsal s čím chytám a že jsem s tou lajnou spokojený.
- Sobota 27. března 2010 v 15:35® MP-E65mm
-
Měl bych otázečku, existuje u nás nějak e-shop, který má v nabídce skalpy od Whiting? myslím original zabalené 1/4 , 1/2 , popřípadě Whiting 100-Pack Saddle Hackle. Děkuji
PS: asi zbytečná otázka, co?
- Sobota 27. března 2010 v 15:18® illnath123
-
fikus> a tato ? http://pruty.cz/…op/index.php?…
- Sobota 27. března 2010 ve 14:29® fikus
-
Dědek> gratuluji, kdybys byl závodník, tak by to mohla být i dvojčátka
- Sobota 27. března 2010 ve 13:41® Dědek
-
Hárdíci dostali brášku, jmenuje se GREYS Streamflex X4, měří 9' a váží #3
- Sobota 27. března 2010 v 11:51® fikus
-
illnath123> loni jsem kupoval tuto http://www.hobby-g.cz/…y-WF6ND.html?… zatím velká spokojenost. S lehkýma mouchama se drží pod blankou a s těžkýma zajede dolů stejně jako intermída.
- Sobota 27. března 2010 v 10:40® illnath123
-
ahoj , jsem nováček a potřeboval bych dle vaších osobních zkušenosti poradit s výběrem muškarské šnury tak do 1500 kč. potřebuju aftma 6 a intermediální ( jezerní muškaření )předem děkuji za každou radu nebo odkaz na stránky.
Tento příspěvek byl editován 27.3.2010 09:40:44 uživatelem illnath123. - Sobota 27. března 2010 v 9:58® ladamaj
-
toulovec>naprosto souhlasím a rovněž to platí i u kaprů když je ryba v tahu tak nespadne
- Sobota 27. března 2010 v 8:38® toulovec
-
ono je to tak, že protihrot obhajují lidi, kteří na BL háčky nikdy nechytali. Neznám nikoho, kdo by se od BL vrátil k protihrotu, zato kdo zkusil BL, protihrot vezme jen se sebezapřením. Řešit padání ryb z prutu je taky hloupost, alespoň já mám zkušenost přesně opačnou. Myslím že od doby co chytám BL mi spadne o polovinu ryb méně. Přičítám to tomu, že s protihrotem jsem tu tlamku neprosekl, Bl tam zajede jak do másla. Zasekávám totiž velice jemně, spíše nesekám, jen zvedám prut. Nechci katapultovat malý ryby z vody. O vyprošťování BL háčků z tlamy ani nemluvím – prostě paráda.
- Sobota 27. března 2010 v 0:59® jarryn21
-
hecht> Nemusíš řešit nákup bez protihrotu, prostě stačí dobře zamáčknout a pootočit.samo bezprotihrot je jednodušší.
- Sobota 27. března 2010 v 0:57® Moravan
-
Coturnix>To máš svatou pravdu.Před lety jsem chytal na strímr a používal jsem „silnější vercajk“. Zachytil jem strímr za dno a nemohl jsem k němu. Tak jsem to zkoušel silou.Podařilo se.Těžký strímr s mosaznou hlavou vystartoval z vody jako blesk a než jsem se vzpamatoval přeletěl 10 m a ukázkově se mi zapíchl do ušního lalúčku.Byl jsem hluboko zabroděný a proud bral hned šnúru a tahal mne za ucho. Silon jsem odstřihl, ale co s tím piercingem v uchu, že? A byl jsem na vodě sám. Široko daleko nikdo.Hmatem jsem prozkoumal situaci a přemýšlel, či mám v autě něco, čím bych ten silný lososák přeštípl.A neměl jsem nic vhodného. Tak jsem si háček z ucha vytrhl násilím. Bylo to móóóc pŕíjemné. Ale té krve z blbého ucha. Myslel jsem že se krvácení zastaví, když si na uchu podržím papírový kapesník, ale nestačilo to.Krev mi tekla až do broďákú.Ten den jsem musel skončit.Jizvu mám na památku.
- Sobota 27. března 2010 v 0:42® Moravan
-
Coturnix> K mortalitě: muškařina se dopracovala k používání tenkých koncových návazcú a jemných prutú. A populární je „chyť a pusť“. Vypadá to chválihodně, že? Ale jistě všichni víte, jak je „snadné“ velkou divokou rybu v proudné vodě unavit na kilovém fluorcarbonu tak, aby jste ji mohli podebrat a zase pustit. Boj s rybou trvá dlouho a rybě se při zápase o život vytvoří ve svalovině tolik kyseliny mléčné, že „maso“ je znehodnocené. Ale nám nejde o maso, že? tak ji pustíme. Ale jistě víte, že je zjištěno, že až několik % tak zmožených ryb se už nevzpamatuje a uhyne…
- Sobota 27. března 2010 v 0:31® Moravan
-
Firetiger> To myslíš vážně, že háček s protihrotem je ve výrobě míň nákladový? Jak jsi na to přišel? Co se člověk nedoví…
- Sobota 27. března 2010 v 0:08® Firetiger
-
hecht> koukni na to takhle: háček s protihrotem je levnější (technologicky snazší na výrobu). Takže se na něj vážou mouchy na kšeft, protože marže. No a když jsou uvázané, tak je potřeba je prodat, protože kšeft. Inu…
- Pátek 26. března 2010 ve 23:05® Coturnix
-
Když už jsme u té mortality – s BL háčky je možné většinou vyháčkovat rybu ve vodě, aniž by ses jí dotknul.(Jak zmínil Cudla) A to už vliv určitě má.
- Pátek 26. března 2010 ve 22:57® Coturnix
-
hlavně nevytrhávají rybám maso z tlamek. Hecht – zkus si zapíchnout BL a protihrot do prstu, otočit s nimi dokola a pak ještě vytáhnout. Taky neumřeš, ale věř, že rozdíl poznáš.
Tento příspěvek byl editován 26.3.2010 21:58:52 uživatelem Coturnix. - Pátek 26. března 2010 ve 22:53® Cudla
-
BL háčky používam už třetím rokem a nepozoruju že by mi víc ryby padaly.Pouze když chci tak povolim a ryba se téměř bez dotyku vyhákne sama,a jsou šetrnější k krabičkam nevytrhavají molitan nebo jak se tomu nadává
- Pátek 26. března 2010 ve 22:36® hecht
-
Jak to vidíte s těmi protihroty na mouchách ? Tenhle týden jsem byl v jednom nejmenovaném krámu, a koukal na mušky. Když jsem se ptal jestli má nějaké bezprotihrotky, začal pán ža to je stejně blbost. Prý to je k ho… je to prej stejně jedno, ryba se prý vystresuje ať je na háčku jakém chce.Vliv na mortalitu to prý nemá. Co vy na to muškaří? Pro informaci, u nás je letos první rok zavedeno na pstruhovce bezprotihrotové chytání.
- Pátek 26. března 2010 v 19:59profil byl smazán
-
toulovec> Já to myslel,spíš tak obrazně
Tento příspěvek byl editován 26.3.2010 18:59:59 uživatelem .. Dneska na brigádě jsem toho zase četl,že by v tý hlavě mohlo něco zůstat.Mám to ale stejně jak ve škole,radši sem to pochopil a viděl,než se to pak učil doma v knížce. Už mám ale domluvenej sraz s jednim muškařem,tady u nás
- Pátek 26. března 2010 v 19:56® toulovec
-
mannice> má to cenu.
- Pátek 26. března 2010 v 19:00profil byl smazán
-
Má to vůbec nákou cenu číst náký starší knížky,když je takovej pokrok ? :P
- Pátek 26. března 2010 v 18:49® Moravan
-
Axamith> Ja se necítím být nějak dotknutý. Diskutujeme, ne?
- Pátek 26. března 2010 v 18:28profil byl smazán
-
Dobře dobře,díky za názory .Ten protihrot bych asi obrousil.Ale když říkáte že je to tak starej kousek,tak si je teda vystavim
- Pátek 26. března 2010 ve 13:34® Axamith
-
Moravan> Jasně že vím, co to je zamáčknutej protihrot, neber to jako útok ( i tak si myslím, že jsou ty háky na můj vkus příliš mohutné i se zamáčknutým protihrotem, ale to je věc názoru ). Já kdybych vlastnil takovou sadu retro mušek, tak bych ji dal do reprezentativní krabičky, nejlépe dřevěné a prosklené a chlubil se s ní před ostatními, takovou historii už nás moc nevlastní. A to je opravdu vážně míněný názor, žádné tlachání.
- Pátek 26. března 2010 ve 13:15® brčal
-
Myslým že jsou chytatelné i když musí se zamáčknout hrot tak 3 se dají použít viděl jsem horší koukněte na aukro
- Pátek 26. března 2010 ve 12:20® Moravan
-
Axamith> K těm hákúm – dá se to zamáčknutím protihrotu zlepšit. Ty to asi víš. Tak proč to vytahuješ?
- Pátek 26. března 2010 ve 12:19® Moravan
-
Axamith> Nejlepší mouchu (muška se nehodí), měl Peter Bienek v Žilině(pro ty, co nevědí:dlouhodobě slovenský reprezentatnt, mistr světa v družstvech atd. Funguje dnes jako RIVEERLAND – úzká spolupráce s Hends + PURE FISHING – dobrej chlapec a fanda). Byla navázaná na háku délky cca 20 cm (asi na žraloky. Nebo ma topolánky, hehehe).
- Pátek 26. března 2010 v 10:31® toulovec
-
nikde nevidím použitý polyetylénový káblik – to budou moderní mušky :o)))
- Pátek 26. března 2010 v 7:06® Axamith
-
Před hodně lety, když jsem o muškařině neměl ani ponětí se u nás doma pár takových kousků povalovalo, táta je měl jako dekoraci
Vůbec bych je na prut nedával a to ze dvou důvodů :
- ty háky udělají v tlamce díru jak do pr . . .
- schoval bych si je jako kus historie české muškařiny