Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Sobota 27. března 2010 v 18:38® brčal
brčal

Pánové dnes Skalda nádherné chytání spoustu ryb od 30 cm –45 cm :-) nevím moc sem jich neměřil jenom 3 kousky co si zaplatily taxi v autě domů :-D

foto/diskuze/muskareni/2010/th-img32342.jpgfoto/diskuze/muskareni/2010/th-img32343.jpgfoto/diskuze/muskareni/2010/th-img32344.jpg
Sobota 27. března 2010 v 16:22® fikus
fikus

illnath123> bohužel, neporadím ti, nejsem žádný odborník na šnury, jen jsem napsal s čím chytám a že jsem s tou lajnou spokojený.

Sobota 27. března 2010 v 15:35® MP-E65mm
MP-E65mm

Měl bych otázečku, existuje u nás nějak e-shop, který má v nabídce skalpy od Whiting? myslím original zabalené 1/4 , 1/2 , popřípadě Whiting 100-Pack Saddle Hackle. Děkuji

PS: asi zbytečná otázka, co? :-)

Sobota 27. března 2010 v 15:18® illnath123

fikus> a tato ? http://pruty.cz/…op/index.php?…

Sobota 27. března 2010 ve 14:29® fikus
fikus

Dědek> gratuluji, kdybys byl závodník, tak by to mohla být i dvojčátka :-)

Sobota 27. března 2010 ve 13:41® Dědek
Dědek

Hárdíci dostali brášku, jmenuje se GREYS Streamflex X4, měří 9' a váží #3 :-)

Sobota 27. března 2010 v 11:51® fikus
fikus

illnath123> loni jsem kupoval tuto http://www.hobby-g.cz/…y-WF6ND.html?… zatím velká spokojenost. S lehkýma mouchama se drží pod blankou a s těžkýma zajede dolů stejně jako intermída.

foto/diskuze/muskareni/2010/th-img32331.jpg
Sobota 27. března 2010 v 10:40® illnath123

ahoj , jsem nováček a potřeboval bych dle vaších osobních zkušenosti poradit s výběrem muškarské šnury tak do 1500 kč. potřebuju aftma 6 a intermediální ( jezerní muškaření )předem děkuji za každou radu nebo odkaz na stránky.

Tento příspěvek byl editován 27.3.2010 09:40:44 uživatelem illnath123.
Sobota 27. března 2010 v 9:58® ladamaj
ladamaj

toulovec>naprosto souhlasím a rovněž to platí i u kaprů když je ryba v tahu tak nespadne:->

Sobota 27. března 2010 v 8:38® toulovec
toulovec

ono je to tak, že protihrot obhajují lidi, kteří na BL háčky nikdy nechytali. Neznám nikoho, kdo by se od BL vrátil k protihrotu, zato kdo zkusil BL, protihrot vezme jen se sebezapřením. Řešit padání ryb z prutu je taky hloupost, alespoň já mám zkušenost přesně opačnou. Myslím že od doby co chytám BL mi spadne o polovinu ryb méně. Přičítám to tomu, že s protihrotem jsem tu tlamku neprosekl, Bl tam zajede jak do másla. Zasekávám totiž velice jemně, spíše nesekám, jen zvedám prut. Nechci katapultovat malý ryby z vody. O vyprošťování BL háčků z tlamy ani nemluvím – prostě paráda.

Sobota 27. března 2010 v 0:59® jarryn21
jarryn21

hecht> Nemusíš řešit nákup bez protihrotu, prostě stačí dobře zamáčknout a pootočit.samo bezprotihrot je jednodušší.

Sobota 27. března 2010 v 0:57® Moravan

Coturnix>To máš svatou pravdu.Před lety jsem chytal na strímr a používal jsem „silnější vercajk“. Zachytil jem strímr za dno a nemohl jsem k němu. Tak jsem to zkoušel silou.Podařilo se.Těžký strímr s mosaznou hlavou vystartoval z vody jako blesk a než jsem se vzpamatoval přeletěl 10 m a ukázkově se mi zapíchl do ušního lalúčku.Byl jsem hluboko zabroděný a proud bral hned šnúru a tahal mne za ucho. Silon jsem odstřihl, ale co s tím piercingem v uchu, že? A byl jsem na vodě sám. Široko daleko nikdo.Hmatem jsem prozkoumal situaci a přemýšlel, či mám v autě něco, čím bych ten silný lososák přeštípl.A neměl jsem nic vhodného. Tak jsem si háček z ucha vytrhl násilím. Bylo to móóóc pŕíjemné. Ale té krve z blbého ucha. Myslel jsem že se krvácení zastaví, když si na uchu podržím papírový kapesník, ale nestačilo to.Krev mi tekla až do broďákú.Ten den jsem musel skončit.Jizvu mám na památku.

Sobota 27. března 2010 v 0:42® Moravan

Coturnix> K mortalitě: muškařina se dopracovala k používání tenkých koncových návazcú a jemných prutú. A populární je „chyť a pusť“. Vypadá to chválihodně, že? Ale jistě všichni víte, jak je „snadné“ velkou divokou rybu v proudné vodě unavit na kilovém fluorcarbonu tak, aby jste ji mohli podebrat a zase pustit. Boj s rybou trvá dlouho a rybě se při zápase o život vytvoří ve svalovině tolik kyseliny mléčné, že „maso“ je znehodnocené. Ale nám nejde o maso, že? tak ji pustíme. Ale jistě víte, že je zjištěno, že až několik % tak zmožených ryb se už nevzpamatuje a uhyne…

Sobota 27. března 2010 v 0:31® Moravan

Firetiger> To myslíš vážně, že háček s protihrotem je ve výrobě míň nákladový? Jak jsi na to přišel? Co se člověk nedoví…

Sobota 27. března 2010 v 0:08® Firetiger
Firetiger

hecht> koukni na to takhle: háček s protihrotem je levnější (technologicky snazší na výrobu). Takže se na něj vážou mouchy na kšeft, protože marže. No a když jsou uvázané, tak je potřeba je prodat, protože kšeft. Inu…

Pátek 26. března 2010 ve 23:05® Coturnix
Coturnix

Když už jsme u té mortality – s BL háčky je možné většinou vyháčkovat rybu ve vodě, aniž by ses jí dotknul.(Jak zmínil Cudla) A to už vliv určitě má.

Pátek 26. března 2010 ve 22:57® Coturnix
Coturnix

hlavně nevytrhávají rybám maso z tlamek. Hecht – zkus si zapíchnout BL a protihrot do prstu, otočit s nimi dokola a pak ještě vytáhnout. Taky neumřeš, ale věř, že rozdíl poznáš. ;-)

Tento příspěvek byl editován 26.3.2010 21:58:52 uživatelem Coturnix.
Pátek 26. března 2010 ve 22:53® Cudla
Cudla

BL háčky používam už třetím rokem a nepozoruju že by mi víc ryby padaly.Pouze když chci tak povolim a ryba se téměř bez dotyku vyhákne sama,a jsou šetrnější k krabičkam nevytrhavají molitan nebo jak se tomu nadává

Pátek 26. března 2010 ve 22:36® hecht
hecht

Jak to vidíte s těmi protihroty na mouchách ? Tenhle týden jsem byl v jednom nejmenovaném krámu, a koukal na mušky. Když jsem se ptal jestli má nějaké bezprotihrotky, začal pán ža to je stejně blbost. Prý to je k ho… je to prej stejně jedno, ryba se prý vystresuje ať je na háčku jakém chce.Vliv na mortalitu to prý nemá. Co vy na to muškaří? Pro informaci, u nás je letos první rok zavedeno na pstruhovce bezprotihrotové chytání.

Pátek 26. března 2010 v 19:59profil byl smazán

toulovec> Já to myslel,spíš tak obrazně :-) . Dneska na brigádě jsem toho zase četl,že by v tý hlavě mohlo něco zůstat.Mám to ale stejně jak ve škole,radši sem to pochopil a viděl,než se to pak učil doma v knížce. Už mám ale domluvenej sraz s jednim muškařem,tady u nás :-)

Tento příspěvek byl editován 26.3.2010 18:59:59 uživatelem .
Pátek 26. března 2010 v 19:56® toulovec
toulovec

mannice> má to cenu.

Pátek 26. března 2010 v 19:00profil byl smazán

Má to vůbec nákou cenu číst náký starší knížky,když je takovej pokrok ? :P

Pátek 26. března 2010 v 18:49® Moravan

Axamith> Ja se necítím být nějak dotknutý. Diskutujeme, ne?

Pátek 26. března 2010 v 18:28profil byl smazán

Dobře dobře,díky za názory .Ten protihrot bych asi obrousil.Ale když říkáte že je to tak starej kousek,tak si je teda vystavim ;-)

Pátek 26. března 2010 ve 13:34® Axamith
Axamith

Moravan> Jasně že vím, co to je zamáčknutej protihrot, neber to jako útok ( i tak si myslím, že jsou ty háky na můj vkus příliš mohutné i se zamáčknutým protihrotem, ale to je věc názoru ). Já kdybych vlastnil takovou sadu retro mušek, tak bych ji dal do reprezentativní krabičky, nejlépe dřevěné a prosklené a chlubil se s ní před ostatními, takovou historii už nás moc nevlastní. A to je opravdu vážně míněný názor, žádné tlachání.

Pátek 26. března 2010 ve 13:15® brčal
brčal

Myslým že jsou chytatelné i když musí se zamáčknout hrot tak 3 se dají použít viděl jsem horší koukněte na aukro :-D

Pátek 26. března 2010 ve 12:20® Moravan

Axamith> K těm hákúm – dá se to zamáčknutím protihrotu zlepšit. Ty to asi víš. Tak proč to vytahuješ?

Pátek 26. března 2010 ve 12:19® Moravan

Axamith> Nejlepší mouchu (muška se nehodí), měl Peter Bienek v Žilině(pro ty, co nevědí:dlouhodobě slovenský reprezentatnt, mistr světa v družstvech atd. Funguje dnes jako RIVEERLAND – úzká spolupráce s Hends + PURE FISHING – dobrej chlapec a fanda). Byla navázaná na háku délky cca 20 cm (asi na žraloky. Nebo ma topolánky, hehehe).

Pátek 26. března 2010 v 10:31® toulovec
toulovec

nikde nevidím použitý polyetylénový káblik – to budou moderní mušky :o)))

Pátek 26. března 2010 v 7:06® Axamith
Axamith

Před hodně lety, když jsem o muškařině neměl ani ponětí se u nás doma pár takových kousků povalovalo, táta je měl jako dekoraci :-) Vůbec bych je na prut nedával a to ze dvou důvodů :

1. ty háky udělají v tlamce díru jak do pr . . .
  2. schoval bych si je jako kus historie české muškařiny