Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.570 příspěvků, z toho 54570 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 17. března 2010 ve 22:19® toulovec
-
sus1> 8 let jsem dával jako příklad, já sem už lezu přes 10 let čoveče :o)) ovšem ze začátku pouze neaktivně, jen jsem čerpal. Tehdy se tu objevilo za dopoledne tak 10 lidí, za týden třeba bez příspěvku, Tehdy to ještě vlastnil Václav Fikar, na ploše byly zelený šupinky – kdo pamatujete zelenký šupinky??? upozorňuju že modrý šupinky už měl HaD :o))
Tento příspěvek byl editován 17.3.2010 21:23:02 uživatelem toulovec. - Středa 17. března 2010 ve 22:17® MP-E65mm
-
toulovec> jasně chápu, psal jsem to spíš proto jestli taky někdo nevlastní tento klacek
Jinak je nejlepší přímo praxe v terénu to je daný, ale na druhou stránku troška teorie neuškodí
- Středa 17. března 2010 ve 22:16® sus1
-
MP-E65mm>
Tento příspěvek byl editován 17.3.2010 21:18:46 uživatelem sus1.Osobní hovor je lepší,je mě to naprosto jasný.Tohle smajlíci nikdy nevystihnou.
- Středa 17. března 2010 ve 22:16® sus1
-
toulovec> S nejdenim pánem a nejednou jsem už o tomhle zde hovořil,vim naprosto dobře o čem je řeč. Už jsem to na sobě poznal a to tu(na chytej) nejsem těch zminovaných tebou 8 let.
Nikterak vám tady nechci kazit diskuzi a proto…
- Středa 17. března 2010 ve 22:13® toulovec
-
MP-E65mm> to se fakt takto nedá. výrobci mnohdy číslují pruty jak je napadne, lajny jen od oka – pak si vyber. Prostě na prut lajnu musíš naladit. Vyzkoušet pár lajn, dokud ti tam jedna nesedne. Já třeba na čistě trojkovej prut občas vytáhnu šestku lajnu. V místech kde je větví jako prase prostě nejsem schopen nahodit pomalu ani valivým hodem. Tak s těžkou lajnou prostě mrsknu a vona mi vystřelí jak prdlá a kousek si vytáhne s sebou. Pak raď žejo
- Středa 17. března 2010 ve 22:10® MP-E65mm
-
sus1>
mě to nechává absolutně chladným, jen ti odpovídám
- Středa 17. března 2010 ve 22:08® MP-E65mm
-
toulovec> ještě to není aktualní, jen se ptám. Co si o tomto udaji vím, no a ted jsem chytřejši v tom, že ne každá šňura se chová stejně. Mimochodem mám čtyřku streamflex 9,3 stop
- Středa 17. března 2010 ve 22:07® regulus
-
MP-E65mm> používám Cortland 333 i 444, DT i WF a vcelku spokojenost, řekl bych, že to je slušný za rozumnej peníz (ta první do 1000 kč i u nás) http://www.cabelas.com/…dard-pod.jsp?… nebo http://www.cabelas.com/…ard-item.jsp?…
- Středa 17. března 2010 ve 22:06® sus1
-
MP-E65mm> Tak si to tak hned neber.
- Středa 17. března 2010 ve 22:05® toulovec
-
sus1> víš, ono radit někomu na netu dlouho nebaví. až se tu budeš pohybovat třeba 8 let jako někteří z nás, dvacetkrát poradíš a pak se sem budeš chodit bavit jako my. Nejvíc rad asi obdrží ti, co se účastní srazů a akcí, protože se známe osobně. Nevím jak ostatní, ale třeba já osobně příspěvky od nicků které neznám osobně, nebo dlouhodobě, těžko vnímám. Prostě je tak nějak ani pozorně nečtu. Když přijdu, projdu příspěvky známých, projedu to očima, prohlídnu fotky a spoustu cizích lidí prostě nevidím
- Středa 17. března 2010 ve 22:05® MP-E65mm
-
sus1> existuje klávesnice, to je taková plastová věcička na které jsou takové písmenka (občas na to uslintneš) a ta slouží k tomu aby si se zeptal když ti není něco jasné
- Středa 17. března 2010 ve 22:03® MP-E65mm
-
ZN> tomu rozumím líp
- Středa 17. března 2010 ve 22:01® iceman
-
ZN> a právě proto bych raději prut „přetížil“ vyšší AFTMA než obráceně. Proč? Protože jako začátečníkovi mě bude více vyhovovat, že prut začne optimálně makat s menším množstvím lajny ve vzduchu. Sice mu dříve dojde dech, ale pro začátek tohle neva, nejdu hned do hodů 20+. Obráceně je to podle mě horší, než lehkou lajnou dostanu prut do laufu tak jí mám venku tolik, že se do ní spíš zamotám. A ruku na srdce, většinou mě stačí pár metrů venku, ale dobře ovladatelných. Tolik můj osobní názor na věc. Možná je to blbost, ale na svojí první pětku jsem kdysi nacpal 6-tku lajnu a jak mě to šlo
Tento příspěvek byl editován 17.3.2010 21:02:31 uživatelem iceman.(prut byl čistá pětka) Pozor, tohle není návod co si dát na prut, pouze taková úvaha z praxe začátečníka
- Středa 17. března 2010 ve 22:00® ZN
-
toulovec> no to je pravda. Ale pokud to ještě nepozná, pak je to celkem jedno, jestli tam dá 3/4 nebo 4/5. A až to pozná, tak ta lajna bude stejně po smrti a koupí si tu pravou.
- Středa 17. března 2010 ve 21:48® toulovec
-
MP-E65mm> udělal jsi chybu, měl jsi klacek vzít na TVV a říct ať přivezeme nějaký lajny, baron ti to mohl naladit.
- Středa 17. března 2010 ve 21:46® regulus
-
Buko> Mirku
řekl bych, že víš mnohem líp než já, že zrovna tak jak je každá lajna jiná, tak je to i s prutama. Soudě podle dotazů kolegy qaxe začíná, takže pravděpodobně nebude kupovat něco kór drahýho (myslím prut) a tam se často stává, že na tom prutu lítá líp lajna o AFTMA víc nebo míň než je na něm napsaný a zrovna tak dobře víš, že jakákoliv AFTMA je od X do Y grainů a záleží na konkrétní lajně konkrétního výrobce ke kterýmu mantinelu to má blíž. No a takhle to bylo myšlený, protože kolega napíše, že má prut XXXXXX #4 a položí dotaz, jestli by mu někdo neporadil lajnu a ozve se třeba Baron nebo někdo jinej, že mu na tom líp lítá lajna třeba RIO něco #5.
Jinak tvůj dotaz: konkrétně by to mělo být tak, že výrobcem psaná AFTMA je doporučení jakou použít lajnu v intervalu co tam je napsanej čili lajnu #4 nebo #5 (pokud to není nějak blíže specifikovaný). Z praktickýho hlediska, když ho budu chtít na dlouhý hody použiju WF #4, když to prut utáhne tak i WF #5, z druhé strany na tu říčku co se ptal kolega qax je to nejspíš jedno.
Ještě k tomu, k čemu jsi nejspíš směřoval, že jeden údaj je pro WF a druhej pro DT, nevidím důvod proč by tomu tak mělo být.
Tento příspěvek byl editován 17.3.2010 20:54:59 uživatelem regulus. - Středa 17. března 2010 ve 21:46® toulovec
-
ZN> tady jde o to, že mp dosud není zdatným kásterem, tudíž neví kdy se prut chová jak zvadlej vocas a kdy je nabitej jak dělo.
- Středa 17. března 2010 ve 21:43® ZN
-
MP-E65mm> sakra, laicky, laicky… no, ten prut se chová jak zvadlý ocas, šňůra ho přetíží, prut „reaguje“ blbě, po vymotání části šňůry to nezvládne, je bez síly, bez náboje. Prostě na hovno.
Tento příspěvek byl editován 17.3.2010 20:44:23 uživatelem ZN. - Středa 17. března 2010 ve 21:37® toulovec
-
MP-E65mm> nejdřív musíš vědět, co udává aftma. přečti si toto http://www.mrk.cz/clanek.php3?…
- Středa 17. března 2010 ve 21:32® sus1
-
MP-E65mm> ,,Mluví se tady pro začátečníka moc nesrozumitelně''
Přesně,někdy i ve foru o focení.
- Středa 17. března 2010 ve 21:30® MP-E65mm
-
ZN> pokud by to bylo moc : mohl by si mi laicky definovat tuto větu. Mluví se tady pro začátečníka moc nesrozumitelně
- Středa 17. března 2010 ve 21:21® ZN
-
Pike007> …
- Středa 17. března 2010 ve 21:20® ZN
-
MP-E65mm> nejde to jednoznačně říct, proto taky s předešlou odpovědí nikdo nepospíchal (až na jednoho
). Záleží jaký ten prut je, ale pokud bych se měl já nějak rozhodnou a musel volit, tak bych šel do 4/5.
No, a pokud by to bylo moc, tak bych koupil něco jinýho
- Středa 17. března 2010 ve 21:13® MP-E65mm
-
iceman> já osobně bych sáhnul po čtyřce, ale nejde mi do hlavy význam šňůry kdy je udávaná aftma 3/4 nebo 4/5. Když bych si ji musel vybrat tak kterou a proč
- Středa 17. března 2010 ve 21:06® iceman
-
MP-E65mm> osobně bych si vzal nějakou lajnu od Rio, Cortland, 3M..... to co je ve 4-ce a finančně mě vyhovuje. Zda DT nebo WF, o tom je tu napsáno stohy.
- Středa 17. března 2010 ve 21:04® MP-E65mm
-
iceman> bohužel vyzkoušené nemám nic protože jsem začátečnická lama a rozhodně se k experimentům za 1500kč pouštět nebudu, jen mě zajímá názor většiny.
Tento příspěvek byl editován 17.3.2010 20:04:54 uživatelem MP-E65mm. - Středa 17. března 2010 ve 21:01® iceman
-
MP-E65mm> nevzal bych si ani jednu, sáhl bych po lajně čistě čtyři. Při výběru bych se držel nejprve toho co mám sám vyzkoušené (značka), jinak zkušenosti druhých, osvědčená firma. Ale fantazii se meze nekladou, pokud chceš být průkopník a tester.
- Středa 17. března 2010 ve 20:58® Pike007
-
ZN> Klasicka. Moc ctete, moc víte a do všeho kecáte.
- Středa 17. března 2010 ve 20:47® MP-E65mm
-
já bych se vzdovolením zeptal opačně, mám čtyřkový prut a v nabídce je šňůra Airflo Sixth Sense Floating #3/4 nebo #4/5 po čem sáhnout, resp. čeho se držet při výběru a proč. Děkuji
- Středa 17. března 2010 ve 20:47® Knot
-
ještě dotaz,kdyz oderu paprsek pava tak z toho mam vzdycky jen takovej tenkej černej proužeček ale videl sem telicka kde ten proužek je takovej svetlej a na jedny strane tmavsi tak nvm jestli je to vzdycky pav nebo se to dela i z nejakýho jinyho pera?