Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 4. března 2010 v 19:56® siri
-
FT: no, ten makroblesk, kruhovy ci ve forme 2 symetrickych miniblesku na objimce, hlavne dava blbe svetlo, na foceni veci, ktere maji pusobit prostorove. Proste nouzovka, navic ultradraha. Jeho vyuziti je tam, kde to nejde jinak – napr. fotodokumentace zakroku ve spitalech (aspon driv, ted bych to tam videl spis na HD video). Na makrofotky jsou lepsi jina reseni, treba dva male blesky na rampicku a stavitelna raminka.
- Čtvrtek 4. března 2010 v 19:49® MP-E65mm
-
Firetiger> ještě k tomu ostření. Co máš za foták?
- Čtvrtek 4. března 2010 v 18:47® Firetiger
-
Teorie a praxe – růžový goldík ve svěráčku a růžový goldík v lipaní držce
- Čtvrtek 4. března 2010 v 18:28® Firetiger
-
siri> děkuju náčelníku, že jsi se mě zastal
U mě je to tak, že se ulítávám spíš na vázání jak focení, takže za makroblesk a podobné vyfikundace nejsem připraven cálovat.
MP-E65mm> souhlas, pozadí na mušce je skutečně pozadí, kresba na něm akorát ruší.
- Čtvrtek 4. března 2010 v 17:57® MP-E65mm
-
Firetiger> Já využiju pouze to co mi dopadá přes okno, samozřejmě nesmí to být ostrý slunce.Dnes bylo pod mrakem. Potom použiju blesk, který beru jako hlavní zdroj světla. V normalu, tedy při focení hmyzu by to bylo přesně naopak. Na mušce to je jedno. Jde pouze o dokument, nic víc. Pokud bych použil pouze blesk tak se domnívám, že by muška byla dobře osvícená ale pozadí by bylo bez kresby nebo silně podexponovaný. Takže uberu na výkonu blesku na nejnižší možnou hodnotu a nastvím si na těle manual tzn. clona 14, a pracuji s časem. většinou to vychází kolem vteřuny, takže stativ a dalková spoušt, popřípadě časová spoušť je nezbytností.
- Čtvrtek 4. března 2010 ve 14:16® siri
-
FT: jsi dost velky hracicka na to, aby sis ev. poridil i makroblesk, ale nedelej to…
Zvladnuta lampicka je lepsi, viz Zauwifotky.
- Čtvrtek 4. března 2010 ve 14:10® siri
-
Toulovec: dnes neni problem si prechodove pozadi vyrobit v jakemkoli graf. SW a vytisknout… Staci i na cast A4ky, ty muchy jsou mini objekt.
- Čtvrtek 4. března 2010 ve 13:36® ZN
-
Firetiger> jen tak btw., denní světlo (ne každé je to nejlepší světlo, které může být
- Čtvrtek 4. března 2010 ve 13:21® Firetiger
-
MP-E65mm> dennímu světlu se při focení much vyhýbám jako čert kříži. Nemám ho pod kontrolou. Nastavení bílé na stolní lampičku mám uložené ve foťáku, fotím furt stejnou a neřeším
Taky jsem přišel na to, že při hloubce ostrosti řádově v milimetrech se mi blbě ostří objektivem. Radši mám foťák fixně ve stativu a hýbu svěráčkem o půl centimetru sem a tam
Tento příspěvek byl editován 4.3.2010 12:21:49 uživatelem Firetiger. - Čtvrtek 4. března 2010 ve 13:10® toulovec
-
MP-E65mm> pěkné. Já kdysi od někoho dostal na pozadí much papír se světle modrým přechodem. Na jedné straně začíná jedním odstínem a postupně přechází do tmavšího. Na pozadí mušek je to moc hezký, můžeš s tím posouvat a volit si odstín. Světle modrá je hezká skoro na všem. V papírnictví mají za pár halířů školní barevné papíry, tam v tom balíku jde několik zajímavých odstínů taky najít.
- Čtvrtek 4. března 2010 ve 13:09® ZN
-
MP-E65mm> ten macroblesk je asi na focení mušek nejlepší řešení. Je to jednoduché a rychlé. Jasně, jde to i slampama, a možná líp, ale kdo by se sral kvůli vyfocení mušky s tím vším okolo. Nestojí to za to.
- Čtvrtek 4. března 2010 ve 13:04® MP-E65mm
-
Firetiger> jako světlo používám denní (přes okno) + to přiflešnu. Ty desky zkusím pořešit. Poslal jsem ti větší velikost do mailu, líp to vypadá
- Čtvrtek 4. března 2010 ve 12:58® MP-E65mm
-
ZN> určitě bych něco našel, tohle byla spíš taková improvizace
na blesku tedy na zableskových jednotkách (hlavy) nebo jak to nazvat, mám nasunuté umělohmotné difuzní krytky, přímo se to prodává na MT24EX a ty to světlo krásně přecedí (však víš). Jinak klasika, stativ + dalková spoušť a ostřím přes live view
- Čtvrtek 4. března 2010 ve 12:53® Firetiger
-
MP-E65mm> na pozadí much mi funguje barevný papír co používají v copy shopech na zadní stránky sešívaných prezentací. Je to příjemný odstín modré barvy.
Co se osvětlení týče tak jsem dospěl k jednomu primárnímu světlu a odrazové plošce (poskládaný kousek alobalu) na vykrytí stínů. Dva zdroje světla by byly lepší, ale druhá lampička je krám. Hezky je to vidět na fotce goldíků – http://img535.imageshack.us/…hrajnoha.jpg – v zlaté hlavičce vidíš odraz toho čtverečku jak ho držím v ruce
- Čtvrtek 4. března 2010 ve 12:45® ZN
-
MP-E65mm> ten blesk není špatný. Na pouadí se hodí třeba obálka (ta hnědá), nebo třeba papírová složka (jsou více barev.
Tady jedna ze včerejška. Jedna lampa, macro, clona 14. S jednou lampou to ovšem kloudně vyfotit nejde, toto jsem fotil kvůli posouzení mušky.
- Čtvrtek 4. března 2010 ve 12:36® MP-E65mm
-
Firetiger> Tady ta vyšla expozičně líp, práskám to 180 makrem (Canon) a clona 14 + makro blesk, ladím to
. Zkusím přiclonit , ale jsou poměrně velké a pochybuji že je tam dostanu celé (do hloubky ostrosti), zcela nemožné
- Čtvrtek 4. března 2010 ve 12:24® Firetiger
-
MP-E65mm> pěkná case study na téma hloubka ostrosti: na zadečku vidím jasně každý chlup, ale špičky křídel už ostré nejsou (křídlo je vázané do Včka). Líbí!
- Čtvrtek 4. března 2010 ve 12:20® MP-E65mm
-
tak jsem se k tomu konečně dostal a tím nemyslím vázání ale cvaknutí mouchy. Trošku to tu ladím, pozadí nic moc, bo jsem nic kloudnýho nenašel (je to polštář) ve větší rozlišení to vypadá lépe. Nějaké připomínky ?
PS: je to moucha, kterou jsem dostal na TVV
- Čtvrtek 4. března 2010 v 11:35® Firetiger
-
toulovec> jsem si myslel, že si děláš prdel! Ivošku, před Tvojí prožraností hluboce smekám a k zemi se skláním. Suši miluji, ale k jeho přípravě jsem dosud kuchařsky nedozrál.
- Čtvrtek 4. března 2010 v 8:29® toulovec
-
Firetiger> zatím pouze trénuju. Sushi maki jsou jednoduché, dnes zakoupím sesam a lněné semínko a budu zkoušet California roll. Zatím tam nemám syrovou rybku, bo nemám zdroj v té naší prdelce čerstvého tuňáka či salmona nekoupím. Jak pojedu do většího městečka, hned prubnu bohatší sortiment. Zatím tam dávám jen krabí tyčky.
- Středa 3. března 2010 ve 23:11® Firetiger
-
toulovec> jestli umíš tohle umotat, tak jsi pro mě ještě větší frajer jak jsem si dosud myslel
Syrovou rybu já tuze rád…
- Středa 3. března 2010 ve 23:09® Firetiger
-
stopař> Godzilla patentka kapry chytá i v reálu. Ocásek je z červenýho marabu a je možná až zbytečně dlouhej. Tedy, on tam nemusí být vůbec, kapr je debil a když reje v bahně a uvidí velkou červenou mrchu tak jí prostě šlukne bez přemýšlení (kecy o vyškolených rybách neberu). Marabu klidně zatrhnu rukou na kratší délku dle momentálního vkusu.
- Středa 3. března 2010 ve 21:59® stopař
-
bubu> Mám původní fotku ktrou sem dneska vyfotil,tu zkpíruju,oříznu,zmenším na 539×404 (pokaždé zadávám 404 to první číslo se upraví samo),doostřím a drobet upravím jas.Ale vůbec nechápu jak je teda možný jak píšeš že ta první měla 60 kilo a ta druhá 40 kilo.To mi fakt hlava nebere.Jak sem psal už několikrát na focení sem fakt hujer.
- Středa 3. března 2010 ve 21:37® bubu
-
stopař> ta první měla 60 kilo a tuto si ještě zkomprimoval (nebo jak se to píše)na pouhých 40
- Středa 3. března 2010 ve 21:31® bubu
-
dostat se sem,to je zase utrpení
- Středa 3. března 2010 ve 21:23® stopař
-
Tahle je už snad lepčí.:-
- Středa 3. března 2010 ve 20:44® toulovec
-
a já jsem si radši k večeři umotal něco skromně sushi maki :o))
- Středa 3. března 2010 ve 20:40® MP-E65mm
-
bubu> a především se na tom vyřádila komprese
- Středa 3. března 2010 v 19:38® bubu
-
stopař> já sem fotokraf víc jak amatér,ale mě nesedí pořád ty barvy. Ostrost se asi snažíš doladit v PC a je to docela vidět. A zdá se mi málo světla,jako by to nebylo nasvícený do muchy.
Tento příspěvek byl editován 3.3.2010 18:38:53 uživatelem bubu. - Středa 3. března 2010 v 19:34® bubu
-
stopař> oproti „chrostik3“ u sousedů je dobrá. Jinak je na .....