Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.570 příspěvků, z toho 54570 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 26. února 2010 v 11:01® Axamith
-
Buko> Zaujaly mě tam dvě fotky. To je neskutečné, co do sebe dokáží nasoukat
Tento příspěvek byl editován 26.2.2010 10:02:10 uživatelem Axamith. - Pátek 26. února 2010 v 10:38® Buko
-
osprey> www.msosrz.lmcity.sk/?… 2009 www.srzruzomberok.eu/…um/kormorany-
Tento příspěvek byl editován 26.2.2010 09:38:56 uživatelem Buko. - Čtvrtek 25. února 2010 ve 23:24® osprey
-
Salmo1> Souhlasím se vším. Akorát kormoši se likvidují poměrněrně nesnadno.
Zavilí ochranáři by se mohli konečně obrátit právě třeba k těm korytům řek.
Ovšem prvky „padlý strom“ a „podemletý břeh“ nejsou u pracovníků podniků povodí zrovna na seznamu žádoucích úprav.
- Čtvrtek 25. února 2010 ve 22:45® ZN
-
toulovec> ty jsi měl narozky? Tak opožděně, ale přece všechno nej.
- Čtvrtek 25. února 2010 ve 20:43® brčal
-
Tento příspěvek byl editován 25.2.2010 19:44:28 uživatelem brčal.nevlezla jse
- Čtvrtek 25. února 2010 ve 13:42® Firetiger
-
toulovec> dyk jseš náš kluk zlatá ušatá
- Čtvrtek 25. února 2010 ve 12:55® toulovec
-
děkuji za přání, potěšila...... :o)))
- Čtvrtek 25. února 2010 ve 2:14® Firetiger
-
variace na březnovku na dobrou noc
- Čtvrtek 25. února 2010 ve 2:02® Salmo1
-
osprey> No to jsou právě ty nesmyslné žvásty ochranářů-odborníků.Ta ryba nemá v dnešních korytech šanci na přežití.Ona musí tu zimu ukočírovat nejenom proti predátorům,ale i energeticky,příjem-výdej.Kde v které řece najde ochranu v tišinách kolem kořenů nebo spleti kmenů padlých stromů.Změna stanoviště znamená změnu režimu a na jaře po oteplení vody ty ryby sebere první jarní virémie.Takže fajn člověčí myšlenka,ale pro ty živočichy úplně k hovnu. Zděšení začíná panovat už i u ornitologů,protože je jim jasné,že řešení bude od zdi ke zdi,tak jak je to u člověka běžná činnost.Od maximální ochrany po maximální likvidaci.
- Středa 24. února 2010 ve 22:56® brčal
-
Nejlepší řešení.Autor neznámí dostal jsem to mailem ale asi taky něco pořídím
- Středa 24. února 2010 ve 22:46® osprey
-
Toulovec: Všechno nejlepší.
- Středa 24. února 2010 ve 22:46® osprey
-
Buko: Souhlas. Jediné, čím u nás ryby zareagovaly na každoroční návštěvy kormoránů je to, že zimují spíš na středu řeky a v nadjezích. Ne snad, že by byly chytřejší. Ty ostatní jsou mrtvé… Celkově je zarybnění mnoha úseků tak slabé, že jsem tam přestal chodit.
Na kormorána se nedá zvyknout.
- Středa 24. února 2010 ve 21:49® stopař
-
Ivošku – Taky se připojuji s gratulací k tvím narozkám.Vše nejlepší .
- Středa 24. února 2010 ve 21:27® Dědek
-
Toulovec – tak vše nej ty kluku kudrnatá !!!!
- Středa 24. února 2010 v 19:23® ryblcoul
-
FIkus,regulus a další páni rybáři,letos bude mnoho různých voleb snad všichni víme kdo jsou ti největší PREDATORI-řekněte to dalším rybářům.Petru zdar.
- Středa 24. února 2010 ve 14:44® Buko
-
Pike007> Rozumět Ti rozumím. U nás žerou už i ty kapry, candáty a jinou rybniční „havěť“. Ve vysekaných dírách v ledu. Kapraři se začnou bouřit.Snad proto bude i líp.
- Středa 24. února 2010 ve 14:30® regulus
-
Pike007> Naprosto :-/
- Středa 24. února 2010 ve 14:10® Pike007
-
Já ještě k těm peticím a různým akcím. Rybníky jsou zamrzlé, písáky taky, nádrže taky. V těch vodách žije kapr. Kapr je modla. Kapra loví 90% rybářů. Kaprům takhle kormorán neublíží. Kapra máme připraveného v chovných rybnících. Kapr se bude na jaře sadit. Rybáři loví kapra. Kapra bude dost, rybáři budou spokojeni.
Jestli mi teda rozumíte.
- Středa 24. února 2010 v 8:13® Axamith
-
Buko> To je paradox, cajk neprodávám, ale včelí úly si pořizuji. A to není kec, ale holý fakt. Stal jsem se členem svazu včelařů a budu pilníkem přibrušovat žihadla místo zamačkávání protihrotů.
- Středa 24. února 2010 v 5:10® Buko
-
fikus> nakonec si stejně příroda poradí sama, jako vždy. Rybí obsádka si časem zvykne na nového predátora a bude před ním obezřetnější… Ty jsi snad pojedl trochu víc tureckého medu a plácáš.Jak například lipan , který je stanovištní rybou bude odezřetnější? Kormorán k němu připlave zezadu a sežere ho.Co parmy a ostroretky? Taky jsou relativně stanovištní ryby. V samoškách jsou kamery,prodavačky jsou stále obezřetnější a přesto tam někteří kradou. Kde vezmeš generační materiál na obnovu revírů.V akváriu?Těžko, protože nebude. Jak pojedeš kolem,zajeď si na Rybáře a z lávky uvidíš cca 200 uhynutých ostroretek, parem, nosálů.Jsou v tom vracáku pod lávkou.Uhynuly poškozením od kormorána. Musíš ale rychle.Odhaduju, že za takých 14 dnů bude Bečva už prázdá. Ryby budou zákonem chráněny, protože jich nebude.Ty zákonem chráněné druhy ryb lovit nebudeš, ale kormorán ano. Prodáš vercajk a budeš chovat včely.
Tento příspěvek byl editován 24.2.2010 04:12:43 uživatelem Buko. - Středa 24. února 2010 v 1:39® mildas
-
K těm kormoránům..........
Na petice srát. Jak říká výr: „mrtvý kormorán už lipana nesežere“ a já dodávám, že se ani nerozmnoží. Kdyby každý, kdo tu o nich krafe jednoho zabil, je to 10 kg zachráněných ryb denně. To je 30 mírových potočáků. Nebo taky stovka ročka.
- Středa 24. února 2010 v 0:12® fikus
-
jinak dnes jsem byl v Radhošťský a musím konstatovat, že pražáci mají sakra pěkný výběr z vázacích materiálů. Pěkně mi padala čelist. To u nás v asii si můžem nechat zdát.
- Středa 24. února 2010 v 0:08® fikus
-
nakonec si stejně příroda poradí sama, jako vždy. Rybí obsádka si časem zvykne na nového predátora a bude před ním obezřetnější, ten zase zjistí, že ulovit českou fiš už není žádná prdel. Hlady tady nebude a zas potáhne někam jinam do řiťi.
- Úterý 23. února 2010 ve 23:33profil byl smazán
-
regulus> Jo máš v tom pravdu.
- Úterý 23. února 2010 ve 23:18® regulus
-
mannice> já ti fakt nevím, ty si asi sedíš na vedení. Všichni komplet jsme nasraní, ale fakt není tak jednoduchý to nějak optimálně vyřešit, cítíš se dotčenej, ale opravdu nemáš proč, řeknu ti to na plnou hubu ta tvoje petice je ku hownu, už jen proto, že takových peticí už několik je a je lepší se přidat k některé z nich než vyrábět další, nic to nevyřeší. Je to problém, nikdo moc neví co s tím, už jim sterilují vejce, takže oni sedí na mrtvejch, protože kdyby jim jen vybrali hnízda, snesou další. Dřív lítali na jih, dnes v pohodě přezimují tady, jedná se o statisíce ptáků.
K té úhradě a znovunasazení, z jakých peněz by se to platilo??? Stát potažmo ministerstvo neudělá čárymáryfuk nebo oslíčku otřes se, tady jsou peníze na škody za kormorána, ten stát je musí někde vybrat a vybere je z našich daní, jenže nejen daní rybářů, ale všech. Takže se zase jinde najde někdo jinej, kterej udělá petici, aby se stát na náhrady za kormorány vysral, protože to většinu společnosti vůbec nezajímá. Nakonec to dopadne tak, že zřídíme ministerstvo pro vyřizování peticí, samozřejmě s patřičnými referáty, které budou vyřizovat petice dle toho do kompetence jakého ministerstva bude která petice příslušet. No a celá ta prdel bude stát ještě daleko víc peněz než škody co ti chudáčci ptáčci natropí. Potažmo stát kterej je už včilka zugrut, se ještě více zadluží a vy jakožto dnešní mladá generace to vobserete.
Tímhle elaborátem jsem skončil prdím na to, pokud to nepochopíš, je to marnej boj.
Ještě něco, pevně v rukou to držíme akorát na hajzlu a to ještě ne vždycky.
Tento příspěvek byl editován 23.2.2010 22:19:48 uživatelem regulus. - Úterý 23. února 2010 ve 23:01profil byl smazán
-
ZN> asi jo
- Úterý 23. února 2010 ve 22:50® ZN
-
mannice> a dobře děláš. Hrdinů jsou plné hřbitovy.
- Úterý 23. února 2010 ve 22:50profil byl smazán
-
Sander> Ne v pohodě,jen je super jak se do tebe ještě každej pustí.Já sem jinak v klidu,každej se učí z chyb a nikdo neni dokonalej
- Úterý 23. února 2010 ve 22:48® Sander
-
mannice > z toho se vyspíš…
- Úterý 23. února 2010 ve 22:46profil byl smazán
-
Sander> Hele já si myslim,že už ani nemusíš.Nemám už do ničeho chuť