Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 21. února 2010 ve 23:09® fikus
fikus

osprey> „si cvaknu háček do peánu a postavím na to pětikilovku.....co mám doma a něco z toho umotám – menší, větší, světlejší, tmavší,… Baj voko…“

No tebe jsem měl potkat jako učitele muškaření, bych si ušetřil pár desítek tisíc… :-)

Neděle 21. února 2010 ve 21:27® osprey
osprey

mannice> Boha jeho. Kdybys viděl, jak já začal. První mouchu jsem vázal bez svěráčku a každou nožku přivázal extra. Trvala mi dvě hodiny a když jsem pak viděl tu fintu s kohoutím pírkem, co se omotá kolem háčku, myslel jsem, že mě vomejou.

A chytala i ta první moucha.

Když na to přijde, klidně si cvaknu háček do peánu a postavím na to pětikilovku. Taky to jde. I když svěráček mám – takovej prastarej krám pro zlost. Ale na mých cca 30 much ročně to stačí.

Dneska vážu stylem, že se podívám, co mám doma a něco z toho umotám – menší, větší, světlejší, tmavší,… Baj voko, co se mi tak jeví, že by se dalo těm potvorám šupinatým udat. No a ony to normálně žerou…

Neděle 21. února 2010 ve 20:07profil byl smazán

Ale beru to,tak se má přemýšlet.Jen je to pro mě nový :-)

Neděle 21. února 2010 ve 20:06profil byl smazán

regulus>

bubu> oh,tady je techniky.Nakonec se na to stejně podívá nákej PO a buď to vezme,nebo nevezme tak jak se má :-)

Tento příspěvek byl editován 21.2.2010 19:06:37 uživatelem .
Neděle 21. února 2010 v 19:57® bubu
bubu

mannice> uf,dají se koupit jak s protihrotem,tak bez. A protihrot se dá samozřejmě zamáčknout,ale není to vono,páč mají rozdílnou konstrukci.

Neděle 21. února 2010 v 19:53® regulus
regulus

mannice> mušky jsou na háčku :-D záleží jestli na tom jestli na bezprotihrotovým nebo na klasickým, jde o to na co to kdo váže, myslím, že většina těch co si vážou, používají už jen BL, u starejch zásob protihroty zamačkávají.

Jak psal bubu, nejdřív to zkus a když tě to lapne, tak začni uvažovat o vázání, zas až taková věda to není, průměrně zručnej člověk to zvládne.

Tento příspěvek byl editován 21.2.2010 18:54:16 uživatelem regulus.
Neděle 21. února 2010 v 19:47profil byl smazán

bubu> určitě máš pravdu..Nejdřív se zaměřim na lov.Sou všechny mušky bez protihrotu? Nebo se brousej po koupení?:)

Neděle 21. února 2010 v 19:41® bubu
bubu

mannice> někdo váže na indii a neztěžuje si. Jiný by na tom nevázal,Yase záleží na jedinci,co mu vyhovuje. Co používám já za matroš je nepodstatný. Začni muškařit a jestli tě to chytne,pak teprve začni uvažovat o vázání.

Neděle 21. února 2010 v 19:36profil byl smazán

bubu> S vázánim bych chtěl taky začít,myslim si že to k tomu patří i ten pocit je pak u vody lepší.Ale asi určitě je třeba znát tu vodu a okolí,kůli tomu aby člověk věděl co vázat :-) .Někde sem čet,že ty levný sady se svěráčkem (bobina,nůžky atd) jsou na nic,ale na začátek asi vystačej,co myslíš?.. Jaký používáš nejvíc materiál? :-) . Záleží asi co vážeš vid

Neděle 21. února 2010 v 19:36® cormoran
cormoran

bubu> Tomu říkám povzbuzující příspěvek, tisícovka kousků je dost:-)

Neděle 21. února 2010 v 19:29® bubu
bubu

mannice> těžký to není,jako každá jiná činnost. Trochu trpělivosti,zruč­nosti a jak říká buko,nejhorší je prvních 1000 kousků.A nebo dokonce 10000,bych teď kecal ;-) Výdrž jednotlivých much je různá, a to podle užitého materiálu. Některá vydrží pár ryb,jiná třeba celou sezonu.

Neděle 21. února 2010 v 19:22® bubu
bubu

mannice> klidně si to čti nahlas,nemusíš potaji ;-)

Neděle 21. února 2010 v 19:15profil byl smazán

Koukám tu na vaše příspěvky a potají čtu :-) ..Je to těžký vázat?. Hlavní je asi vědět co se kde vyskytuje za hmyz,praxe a příslušenství co? ..O zlatých rukách ani nemluvim ..Musíte mít asi nějaký vzory ne,podle kterejch je děláte. Jo a ještě taková otázka,jak dlouho vydrží muška?Tak sem nad tim tak přemejšlel a ta životnost tam asi nebude dlouhá co

Neděle 21. února 2010 v 19:05® bubu
bubu

tak jsem se juknul na pupy uvázané pány vazači a zjistil jsem,že „Vím,že nic nevím“ =-| Některé,uvedené jako stoupající,mají i kovovou hlavičku,jiné jsou v hlavohrudi nabouchané CDC tak,že se snad ani nepotopí. Zřejmě ty zatížený jsou do hlubší vody,aby se rychle ponořily a při potažení je proud vynese k hladině. Ty ze CDC plavou a při zatažení zůstanou v blance. Do hajzlu,horší jak správně zatíženej bobeš ;-)

Neděle 21. února 2010 v 18:12® bubu
bubu

ZN>Zdeno,dík,je to vyšší dívčí. Nevím,jak velké váhové rozdíly mohou být mezi jednotlivými háčky,aby měly vliv na vystoupání pupy. Tolik to nezkoumám. Ještě dělám za použití kousku polycelonu (okoukáno)a jestli právě ten nemá to vystoupání usnadnit.

foto/diskuze/muskareni/2010/th-img31392.jpg
Neděle 21. února 2010 v 15:23® ZN
ZN

bubu> já si myslím, že ta pupa je primárně určena do banky. Proto se ptám na ten háček, páč se mi zdá těžký. Vážu to na pupové háčky a stejně s tím mám občas problém, hlavně v proudu, kdy se pupa dostane příliš hluboko. Jak píše buko, při zatažení (narovnání šňůry), se chová pak tak, jak by neměla.

Neděle 21. února 2010 ve 14:30® regulus
regulus

bubu> Evžo neser :-D :-D :-D

Von je ještě větší paskvil rozencovej háček, z toho by teoreticky měly padat ryby ještě víc.

Neděle 21. února 2010 ve 14:25® bubu
bubu

regulus> já prvně myslel,že mi tam chybí protihrot :-)

Neděle 21. února 2010 ve 14:20® regulus
regulus

Buko> Mirku, logiku to má, ale předpokládám, že výrobci háčků je nejspíš dělají tak aby fungovaly. Pokud se takový háčky vyrábí a mouchy na ně vážou, tak by to asi mělo fungovat. V čem je problém, v očku nahoru nebo v tom co je na takovým háčku uvázaný???

Neděle 21. února 2010 ve 13:22® bubu
bubu

Buko> Mám se pořád co učit. Míro,dík

Tento příspěvek byl editován 21.2.2010 12:23:31 uživatelem bubu.
Neděle 21. února 2010 ve 13:08® Buko

Bubu> Ne jedná se o háček. Chytat to bude, jen si myslím, že by Ti z toho mohly padat ryby

Neděle 21. února 2010 ve 13:03® bubu
bubu

Buko> včíl jsem z toho jantar. Očko nahoru zřejmě nebude to pravé při záseku. To mi je asi jasný,ale má to i vliv na stoupání při zadržení lajny při lovu? Nebo jsi myslel spíše špatně zvolenej materiál.

Neděle 21. února 2010 ve 12:55® Buko

bubu> Koukni po webech a nastuduj něco o škodlivém úhlu.S těma plovoucíma schopnostma nevím, nevím. Spíš bych se zeptal jak se ta pupa chová při zanoření a následném zatažení, aby stoupala. Akvárko doma máš a vnuk ti tu službu udělá, aby jsi se nerozptyloval taháním.

Neděle 21. února 2010 v 11:11® bubu
bubu

ZN> za osvětlení budu rád. Dík

Neděle 21. února 2010 v 10:51® bubu
bubu

ZN> to teda netuším. Je to H 360 BL,tedy z očkem nahoru a měl jsem za to,že tyto háčky jsou vhodné právě na pupy.

Neděle 21. února 2010 v 10:29® ZN
ZN

bubu> jak ta kukla plave na takovém háčku?

Neděle 21. února 2010 v 9:59® bubu
bubu

tak a letos zs to sednu jen výjmečně :-)

foto/diskuze/muskareni/2010/th-img31384.jpg
Sobota 20. února 2010 ve 21:32® bubu
bubu

mannice> smyčku na vlasci třeba takto. Vlasec do mikrokroužku stejným uzlem jak muchu.

foto/diskuze/muskareni/2010/th-img31378.jpg
Sobota 20. února 2010 ve 20:54profil byl smazán

regulus> Musim říct,že už sem to pochopil. Ne fakt opravdu :-) .Ještě nemám akorát jasno,jakej uzel použít při smyčce a mikrokoužku .. Nebo myslim,že jste psali smyčka se smyčkou..To ale skutim najít na netu:).. Nejenom tobě,ale všem děkuju .. Super

Sobota 20. února 2010 ve 20:19® fikus
fikus

nějaké návazce, další jsou na šnůrách…

foto/diskuze/muskareni/2010/th-img31366.jpg