Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Sobota 20. února 2010 v 19:05® ryblcoul
-
Ryblcoul.Firetiger dík za informaci otěch slepicích,ja žiji na Vysočině kde mám soukromé reviry kde nechávám chytat ryby.Vás zvu na ryby.Ja mám výborné podmínky pro chov slepic ,chtěl bych se o to pokusit.Petru zdar.TEl.732465126.
- Sobota 20. února 2010 v 18:40® regulus
-
mannice> nejsem si jistej, jestli to dneska ještě někdo takhle svazuje i když třeba jo. Prodávají se ujímaný monofilní návazce, prodávají se ujímaný pletený návazce a spousta lidí si je splýtá sama.
Zkusím ti to trochu objasnit (alespoň z mýho pohledu). Na nymfy používám to, co jsem sem dal na tom obrázku, funguje to v pohodě a když su na nějakým potůčku s 30cm vody, tak tam klidně dám jen 1–1,5m kus silonu se smyčkou (často i kratší) a mouchou, jak jsem psal (myslím na nymfu, ne na suchou).
Tento příspěvek byl editován 20.2.2010 17:41:53 uživatelem regulus.
Na suchou používám splýtanej návazec mám ho ve 4 délkách a používám podle toho kde chytám. Na zarostlým dvoumetrovým potůčku se s dlouhým blbě háže a na větší řeky je ten dlouhej zase lepší. Systém je obdobnej jako u toho na nymfy, na jedné straně smyčka na druhé mikrokroužek a na něj už jen silon (dávám obvykle cca 1,5m) a na něj mušku. Suchou musíš na vodu elegantně položit, nymfu tam můžeš „normálně plácnout“. - Sobota 20. února 2010 v 18:15profil byl smazán
-
http://www.nachytano.cz/…%99it/a/190/ Dištak tady sem to vzal , sou tam i dobrý věci,akorát sem si to celý nepřečet..Denně zásobuju hlavu celkem dost informacema kolem muškaření
aspon budu sečtělej
- Sobota 20. února 2010 v 18:12profil byl smazán
-
Tady to je..Je to sice někde stáhnutý,tak snad to nebude vadit ani autorovi,ani lidem kteří si to přečtou..Vázat takhle návazec pořád,tak nevim
. Mě jde o to jestli ty návazce jsou pořád stejný,jen se akorát ta poslední část spojená s muškou mění podle způsobu nebo jak
. Snad ne blbej dotaz,mno nováček
- Sobota 20. února 2010 v 17:59profil byl smazán
-
regulus> No možná máš pravdu,že sem v tom trochu zmatenej,ale to jen kůli tomu že tu jen čtu a teorii neznám
.Aspon si teda myslim.Myslim,že stránku nazpátek jsem sem dával odkaz.Náký video a tam si právě ten chlapík dělal ten ujímanej návazec sám i tam bylo vidět jak ho přidělával.Neměl sice u tý rychlospojky koužek,ale přišlo mi to plynulejší.Já spíš v tuhle chvíly nechápu ty návazce.Už jste to tu možná někdo psal, a myslim,že sem to i někde viděl na obrázku.Skusim ho sehnat..
- Sobota 20. února 2010 v 15:09® Firetiger
-
ryblcoul> bojím se, že ty vyšlechtěné whitingy a metzy a podobní kohouti se u nás neseženou. Lidi co to pěstují prodávají jenom peří, ale drží si trh – nepouštějí kuřata.
- Sobota 20. února 2010 ve 14:38® Luda
-
…Pepička a Žofie.....
- Sobota 20. února 2010 ve 14:28® ryblcoul
-
Ryblcoul.Páni rybáři,zná někdo slepice které se chovají v USA a jejich peří se použivá na výrobu mušek,jak se jmenuji,kde se daji koupit a další podrobnosti okolo těchto slepic.Petru zdar.
Tento příspěvek byl editován 20.2.2010 13:29:40 uživatelem ryblcoul. - Sobota 20. února 2010 ve 14:09® Firetiger
-
S rybama to nějak dopadne. Já už to normálně nevydržím, proti svému původnímu plánu koupím po neděli MPčko a vyrazím nějam na Úpu či Metuji. Uvidím jak to bude z hor odtávat…
Potřebuju cítit na prutu rybu s tečkama
- Sobota 20. února 2010 ve 14:01® bubu
-
Firetiger> ryby,ryby. Sakra u nás to asi letos bude jen o máčení much :-/
- Sobota 20. února 2010 ve 13:55® Firetiger
-
bubu> uvidíme co na to ryby
Ještě jsem experimentoval s nožičkama místo křídel (obojí najednou mi přijde an #12 háčku moc) a docela to šlo, akorát kroužkování mělo být hustší
- Sobota 20. února 2010 ve 13:52® bubu
-
ten tmavý hřbítek má něco do sebe. Já se na něj tady vybodl a to kroužkování je nevýrazný. Vrátím se k tomu.
- Sobota 20. února 2010 ve 13:46® bubu
-
Firetiger> ten tvůj je na můj vkus moc anorektickej,proto u sousedů ta reakce
- Sobota 20. února 2010 ve 13:44® Firetiger
-
bubu> pěknej pupík
- Sobota 20. února 2010 ve 13:43® bubu
-
šel jsem se na chvílu uklidit do vazárny (před vnukem)
- Sobota 20. února 2010 ve 13:43® Firetiger
- Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
- Sobota 20. února 2010 ve 13:30® siri
-
Jinak pokud jde o ten ujimany nastavec, jak si tyhle veci vetsinou zjednodusuju, nechavam stejny a menim z nymfy na suchou a zpet,
pouzivam bud ujimany monofilovy, koupeny za cca 60 Kc, nebo proste jen kus mekkeho tlusteho vlasce, 0,25–0,35 – delka tak na rozpazeni – jen aby se to cele pri nahozu slusne prevracelo…
- Sobota 20. února 2010 ve 13:24® siri
-
Regulus: rychlospojky jsou min. ve dvou „velikostech“, ke spey lajnam mam nejake s vyssi pevnosti…
- Sobota 20. února 2010 ve 12:43® regulus
-
bubu> Evžo, však já vím
, jen mi připadá, že je v tom kapinku zamotanej. Nemá cenu mu tady blbnout hlavu, když mu patrně (dle jeho dotazů) ještě nedocvaklo, jak se ty návazce „přidělávají“ k lajně, ale to jen kvůli tomu, že rychlospojku viděl jen na monitoru počítače, protože až ju bude mít v ruce, bude mu to jasný.
Můžeme tu taky rozvinout debatu na téma, že rychlospojka není to pravý ořechový, ale to už je jaksi na na vkusu každýho soudruha, někdo používá rychlospojku, někdo dělá smyčku z jádra lajny a někdo používá amortizér. Všecko lze použít a každýmu vyhovuje něco jinýho.BTW – já na nymfy třeba ujímanej návazec nepoužívám, mám nadělaný v několika délkách to co bylo na tom obrázku, na suchou mám zase pletený ujímaný ve 4 délkách.
- Sobota 20. února 2010 v 11:19® Piranha
-
bubu> ja jsem nikdy ujimanej nvazec na prutu nemel a chytal jsem ryby taky.I kdyz letos uz ho nesundam.U sucheho muskreni se mi zda ze se to lepe poklada oproti vlasci, kteryho tam jsou treba 2m.Ale taky to jde.
- Sobota 20. února 2010 v 11:17® Piranha
-
bubu> vepři?
- Sobota 20. února 2010 v 11:07® bubu
-
regulus> já si přečet,že nemá ujímanej návazec řešit. Proto jsem reagoval a trochu tě popích. Nemyslel jsem to nijak zle. S tím,že na suchou mu ten ujímanej může pomoci,snad ve při nejsme.
- Sobota 20. února 2010 v 9:23® Buko
- Sobota 20. února 2010 v 8:54® Axamith
-
mannice> Doplňuji kluky přede mnou. Tu rychlospojku ( punčošku ) po nasunutí na šňůru na konci zakápni vteřinovým lepidlem a přetáni přez lepený spoj bužírku, která je součásti punčošky.Už se mi stalo ( a určitě nejen mě ), že když při zdolávání ryby se ti punčoška opře o první očko, tak se může uvolnit.
- Sobota 20. února 2010 ve 4:53profil byl smazán
-
regulus>
osprey>
bubu> KLuci dik ted sem prisel z plesu zítra si to přečtu
.. ale super sem rád za rady;)
- Sobota 20. února 2010 v 1:49® regulus
-
bubu> kdybys pozorně četl, co psal, tak by ti došlo, proč jsem to tam napsal (myslím s tím kusem silonu se smyčkou) a nikdo nepsal o třímetrovým forpasu. :-/
Možná by bylo nejlíp, mu poradit, aby se na lajnu zrovna vysral a začal s francouzem, ne.
- Pátek 19. února 2010 ve 22:23® osprey
-
mannice> Hlavně nic nekomplikovat. Prut, naviják (míval jsem roky rolák na štiky od Tokozu za 14 Kč a taky to šlo), něco podkladu (stačí i vlasec), šňůra, návazec, moucha. Šlus.
Posvazovat a k vodě.
Ostatní přijde samo.
Já to mám rozfázované na pětiletky, už kroutím čtvrtou…
- Pátek 19. února 2010 ve 20:18® bubu
-
mannice> regulus je starej mazák,tomu lítá i třímetrovej forpas 0,10 při sušení jebnutej přímo na lajnu. Ty si klidně ten od hendsu vem. Při nymfě to fakt je nepodstatný,ale při lovu na suchou mouchu ti to pomůže k potřebnýmu položení muchy na vodu.
- Pátek 19. února 2010 v 19:48® regulus
-
mannice> moc to študuješ
je to jednoduchý jako facka, kup si rychlospojku (okamžitě pochopíš a bývá tam i návod jak to na lajnu „nainstalovat“), myslím že je jedna velikost na všechny AFTMA, dělá se to v různejch barvách http://www.kingfishshop.cz/…nectors.html , takže dle vkusu každého soudruha, pokud máš např. zelenou lajnu, tak si kup třeba zelenou rychlospojku, ale vůbec to není podmínkou, ber to tak, že když tam dáš např. oranžovou, tak ti to může lépe vyhovovat abys viděl konec lajny. Na potápivý se zase dávají tmavší (aby byla co nejmíň vidět). Rychlospojka tě nijak neomezuje v tom jakým vlascem začneš návazec (i ten ujímanej), klidně 0,45mm nebo 0,14 mm to je fuk.
Návazce neřeš, ve své podstatě tam můžeš připojit jen kus vlasce se smyčkou na jedný straně a muškou na druhý (běžně používám na nymfu, když chci chytat jen na jednu mouchu nebo v mělkých úsecích), mikrokroužky slouží k rychlý výměně koncových návazců (ty C na předchozím obrázku), ale taky to není podmínkou, návazec můžeš udělat i bez mikrokroužků.
Muškaření je ve svý podstatě jenom plavaná trochu jinak, lajna je splávek a místo červa se tam navazujou chlupatý háčky.
To zase dostanu sodu.
Tento příspěvek byl editován 19.2.2010 18:51:09 uživatelem regulus. - Pátek 19. února 2010 v 19:31profil byl smazán
-
bubu> jj,děkuju.Jak píšeš snad někoho poznám,nebo si je budu dělat sám
.