Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 11. února 2010 ve 20:08® Firetiger
-
osprey> na tekoucí vodě chytám na sucho, protože to tak mám rád. Takovouhle hnidu na dál jak na deset metrů prostě nevidím. Takže nemusím být (a zdaleka nejsem) über caster, mnohem důležitější je pro mně najít správné místo a vhodně se k němu připlížit
- Čtvrtek 11. února 2010 v 19:50® toulovec
-
osprey> tak tak…
- Čtvrtek 11. února 2010 v 19:12® osprey
-
toulovec> Já to vím jednoduše – mám laciné šňůry dlouhé 17 m a dovedu je vyhodit, že je nemám ani v očkách prutu. O pár decimetrů. Ale neřeším to. Na řece mi to opravdu k ničemu není a když přijedu na pstruhový stoják, nebere to ani těm, co to umějí.
- Čtvrtek 11. února 2010 v 19:06® toulovec
-
Fakt si to někdy pro zajímavost prubněte . Na návazec udělej nějakou mouchu, a mrskni to co nejdál. Pak vezmi pásmo a změř od místa odkud házíš k mušce. Hodně lidi, co na netu tvrdí, že běžně házejí okolo 25 metrů, byli rádi že se dostali přez 18 m. Je to zajímavé, nicméně pro běžný pstruhový potok je mnohem důležitější něco úplně jiného.
- Čtvrtek 11. února 2010 v 18:55® osprey
-
Piranha> Ono když ty záběry natočíš širokáčem, vypadá to, že to letí daleko už jen samo o sobě. A navíc ti chlapi házet umějí.
Mě chybí praxe. Jsem jen vláčkař, co se hrabe do mouchy.
- Čtvrtek 11. února 2010 v 18:51® Piranha
-
Tech 20m by melo bejt asi tak realnych, nevim nikdy jsem to nezkousel merit, ale zkusim proste mit v luftu maximu a pak to zmerim.I kdyz na pstruhovkach tipu Jizera, Nisa, Smeda atd. je to k h…u na Labi jsem potreboval kazdej metr navic a rekl bych, ze tech 20m jsem tam vyhazoval.Se streamerovou snurou a tezsima lurkama na 6–7 prutu to celkem slo. Stejne ale si myslim, ze je to dost o snure, kdyz jsem koukal na ruzny videa treba z USA, nebo N. Zelandu, ty hody byly uchvatny.Tak dlouhou snuru ani neznam.Tak krasne to litalo.
- Čtvrtek 11. února 2010 v 18:34® toulovec
-
osprey> já byl na CW jen 2×, jednou se házelo čím kdo chtěl, jednou nějakým Thomasem. Já tehdy házel Loomisem, myslím že to byla sedmička s DT lajnou.
- Čtvrtek 11. února 2010 v 18:09® osprey
-
toulovec> Ono je to jedno. Řešili jsme s Piranhou feeder, ale pro mušáky to platí taky.
Drahé pruty musí víc než jen chytit rybu.
Jo a 25 m je pro moje pracky dost. Vyhodím tak 18 – 19 m šňůry plus návazec se sedmičkou prutem a to musím před tím půl dne házet.
Mimochodem, čím se hážou ty soutěže na Casting víkendech?
Tento příspěvek byl editován 11.2.2010 17:12:13 uživatelem osprey. - Čtvrtek 11. února 2010 ve 14:25® Piranha
-
toulovec> to je zajimave ale ja mel na mysli feederovej klacek
Tento příspěvek byl editován 11.2.2010 13:26:13 uživatelem Piranha.Ale v poho, jsou to opravdu prvotridni klacku, tedy zatim alespon na pohled
- Čtvrtek 11. února 2010 v 9:45® toulovec
-
Piranha> souhlas s ospreyem, Hardy je totiž dokonalej. Zpracování, kvalita a dizajn je totiž naprosto úchvatnej :o))) Ovšem jednu chybu má – jak točíš nad hlavou víc jak 25 m lajny, projeví se při zátěži na blanku jakýsi „prošlup“. Tuto chybu objevil geniální cáster Baron a sám ji pojmenoval. :o)))Bohužel tento „prošlup“ nikdo jinej nemá šanci zaregistrovat, bo tolik lajny nevymotáme. Bylo tehdy krásný jen ho sledovat :o))
Tento příspěvek byl editován 11.2.2010 13:41:14 uživatelem toulovec. - Středa 10. února 2010 ve 21:43® osprey
-
Piranha> Myslím, že máš pravdu. Cajk je poslední dobou stále víc o pocitech. A pokud bys kupoval toho Hardyho jen proto, abys chytil ryby, je to stejné, jako bys kupoval Ferrari proto, že potřebuješ dojet dvakrát týdně do Prahy. Mě se ten Hardy líbí, dám sem na něj i lichotivou recenzi (nic mi za to nikdo nedal), ale chytat na něj asi nikdy nebudu.
- Středa 10. února 2010 ve 21:26® Piranha
-
osprey> Míro ja bych rekl ze ten luxusnejsi cajk dodava spis jinej pocit a samozrejme ma i nejake technicke vlastnosti v plusu oproti standardu, ale jak rikam, kazdej tolik, kolik na to ma a zachyta taky. Treba feeder ja mam anglicky Middy cena 2500 a myslim si ze bych s nim chytal stejne tolik jako s nejakym nadprumernym šímem, nebo treba tim predrazenym Hardym
- Středa 10. února 2010 ve 21:21® osprey
-
Piranha> Jasně, vím, že to bylo pro něj, ale i já zůstávám nohama na zemi. Prvotní jsou ryby a ty se dají chytat opravdu i s tím nejobyčejnějším cajkem. Na to jsem nezapomněl a nezapomenu.
- Středa 10. února 2010 ve 21:12® Piranha
-
osprey> taky to bylo adresovano Monasterovi, u tebe, kterej se rybarinou zivi, pise clanky a toci videa je kvalitni cajk povinnosti.
- Středa 10. února 2010 ve 21:11® osprey
-
Piranha> Jo, máš pravdu. Ale zalevno už chytám dávno. Já už jsem ve stavu, kdy musím dokupovat pečlivě vybrané kousky, u nichž budu mít pocit, že mi v klidu deset let vydrží.
monaster> No, chtěl jsem něco trochu většího než je Favorit. Ať už s ohledem na přepravní kapacitu nebo pasivní bezpečnost. Tak uvidíme.
- Středa 10. února 2010 ve 21:02® monaster
-
osprey: ani nevíš jak velkou máš pravdu. z Prahy do Brna dojedeš jak favoritem tak BMW za 3 mega...... ale pokud jsou mé příjmy knop radši pojedu tím fáčkem než abyhc ohrozil chod rodiny........ stejně tam maj hnusný
- Středa 10. února 2010 ve 20:15® osprey
-
monaster> Normálně by to asi nebyl problém. Ale asi za měsíc se nám vetře do domácnosti auto. Nejenže ho budu muset zaplatit, ale ještě budu muset tu ludru živit… A tak nevím, jestli si budu moct dovolit vypláznout 10 litrů za muškařský set kvůli pěti vycházkám na lipany. Ale zasloužili by si to, chodím na ně s příliš hrubým kalibrem.
- Středa 10. února 2010 ve 20:13® Piranha
-
monaster> rybarina stoji jen tolik, kolik do ni chces dat.Ale za levno se da taky velice pekne zachytat a to neplati jen u muskariny, ale i u feederu a u vseho.
- Středa 10. února 2010 ve 20:06® monaster
-
osprey: kapacita rybářovo kapsy je přímo úměrná jeho stavu. ženatej rovná se hluboko do kapsy, svobodnej.........podle bydlení. u maminky ba´tzohář a podnájmu bezbytovec........
- Středa 10. února 2010 v 19:15® osprey
-
Buko> Díky. V září se ukáže, jestli jsem na něj stačil nasyslit…
- Středa 10. února 2010 v 18:43® Buko
-
osprey>Měl jsem jej v ruce. Na sucho asi dobrá volba. Poměr cena – výkon.
- Středa 10. února 2010 ve 14:31® osprey
-
Buko> Koukám, že chytáš s Greysem. Pocitově bez šňůry se mi líbil Greys Streamflex na šňůru 4 v délce 8 stop a 6 palců.
Chci prut na Volyňku a Otavu, převážně na suchou mouchu. Mohl bys tem prut v tomto smyslu trošku ohodnotit?
Ad kormorán: Slušná slova už mi dávno došla, zbraň nemám…
- Středa 10. února 2010 ve 13:58® Axamith
-
Buko> Mám obdobný zážitek s asi o 20cm menším PD. Taky na #3, stroft 0,10, moucha 12. Dělal si se mnou co chtěl, po 10 minutách se vypnul. Ale zážitek to byl. A proto muškaříme, ne.
- Středa 10. února 2010 ve 13:23® Buko
-
Axamith> Já v loni vodil na trojce Greysu(Fr nymfa) hovado 65–70 cm asi 10 minut. Háček # 14 a nesekl jsem jej do jazyku.Byl pověšený za radliční kost a jel proti vodě. Přesně na mé úrovní, když jsem navíjel asi 60 m backingu se zastavil a já jej vypnul.Neskutečný zážitek, který mi nikdo do smrti nevezme.Šel by stejně zpět, jen jsem moc toužil po fotce.
- Středa 10. února 2010 v 10:13® Axamith
-
sus1> Krásný video
Buko> Takovýho pstruha, o kterých píšeš jsem na mušáku ještě neměl a ty mrchy černý (to není rasismus)si je dávají ke svačině.
- Středa 10. února 2010 v 9:30® sus1
- Správnej přístup.
- Středa 10. února 2010 v 9:24® Buko
-
regulus> Svého času jsem se pohádal s s jedním hospodářem na SK o velikosti či délce ryb, co ta černá svině je schopna do sebe dostat.Za týden byl na ČT nějaký publicistický pořad. Kormorán do sebe nasoukal,podle mého odhadu,60 cm potočáka o váze asi 2 kila. Tak to jsem teda čuměl. Ta svině měla problém odstartovat. Jak píšeš o té štice kolem 40 cm… Viděl jsem je žrát na Váhu pstruhy 45–50 cm úplně běžně.
- Středa 10. února 2010 v 0:55® regulus
-
Firetiger> jenže, když si ptáček sem tam uloví rybičku, tak to není problém, ale kormouši devastují řeky a to problém je, navíc jen velmi těžko řešitelnej.
- Středa 10. února 2010 v 0:52® Firetiger
-
osprey> tohle není od nás ani kormoš, ale ten kapřík bude mít kolem míry
- Úterý 9. února 2010 ve 23:00® osprey
-
Ad kormorán – doporučuju si projít stránky fotolovy.cz, což je web Rostislava Stacha, našeho možná nejlepšího fotografa divé zvěře. Je tam pár velmi zajímavých fotek rybožravých ptáků soukajících do sebe hodně velké ryby. Kormoši přirozeně vedou. Jenom se to možná bude hůř hledat.