Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Sobota 23. ledna 2010 v 10:18® Piranha
Piranha

Kluci prosim vas, poradte mi nekdo stranky resp. e-shop kde bych dobre koupil kacky na vazni much.Samozrejme za dobry ceny.Diky.

Pátek 22. ledna 2010 ve 21:17@ santos6

Čau,začínám s muškařením a zajímalo by mě co znamená termín rychlá akce u muškařských prutů.Většinou se všude uvádí plná,střední nebo špičková akce.Dík za info.

Pátek 22. ledna 2010 v 19:42® Firetiger
Firetiger

xycht> Hanák 260BL #12, kulička černá 2.8mm

medvěd> chudák ryba potřebuje pomoct s výběrem, jak má chudák vědět kterého z identických caddisů má na zobnout k večeři? tenhle tip je tam místo laserového zaměřovače :-)

Pátek 22. ledna 2010 v 17:08® bubu
bubu
Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
foto/diskuze/muskareni/2010/th-img30473.jpgfoto/diskuze/muskareni/2010/th-img30474.jpg
Pátek 22. ledna 2010 ve 14:47® xycht

Firetiger> Čau, na jakém háčku je navázáno to zaječí ouškou? Dík :-)

Pátek 22. ledna 2010 ve 14:09® osprey
osprey

Medvěd> Možná to bude otázka velikosti. Kdyby to na mě vypadlo ze skříně a mělo to metr, taky bych couval. :-)

Pátek 22. ledna 2010 ve 13:16® Medvěd
Medvěd

Firetiger> býti rybou,trošku bych se bál:-)

Pátek 22. ledna 2010 v 0:49® Firetiger
Firetiger

CDC + zajíc = hnusný chlupatý Caddis :-D

foto/diskuze/muskareni/2010/th-img30465.jpg
Čtvrtek 21. ledna 2010 ve 14:06® HaD
HaD

VÁŽENÍ NÁVŠTĚVNÍCI, OMLOUVÁME SE DLOUHÝ VÝPADEK ZPŮSOBENÝ S NEJVĚTŠÍ PRAVDĚPODOBNOSTÍ EXTERNÍM ÚTOKEM. PO DLOUHÝCH HODINÁCH SE NÁM PODAŘILO SYSTÉM OBNOVIT A DOŠLO POUZE K DROBNÝM ZTRÁTÁM – PŘÍSPĚVKY Z VČEREJŠÍHO DNE. PROVEDLI JSME BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ A VĚŘÍME, ŽE SE SITUACE NEBUDE OPAKOVAT.

DĚKUJEME ZA POCHOPENÍ

Úterý 19. ledna 2010 v 15:48® Firetiger
Firetiger

Mírně inovovaný pohled na klasiku přetrvávající času: trošku zviditelněný bažantí ocásek a lehce umravněné zaječí ouško :-D

foto/diskuze/muskareni/2010/th-img30438.jpgfoto/diskuze/muskareni/2010/th-img30439.jpg
Úterý 19. ledna 2010 v 10:47® flyfox

Piranha> je to v celku jednoduché. Chci li hladké tenké tělíčko,dabuji na nit. Při tlustém chlupatém dabuji taky na nit. Při tenkém ,ale hodně chlupatém dabuji do nitě nebo smyčky. Záleží též na materiálu. Praxí na to přijdeš.

Úterý 19. ledna 2010 v 0:20® Firetiger
Firetiger

Já osobně dabuju bobeše zásadně z ruky, ale viděl jsem na netu fotky klučinů co to dělaj do smyčky a lezou jim z toho krásný kousky. Zkus obojí a uvidíš, prvních tak dvacet bude o ničem ale od stovky nahoru už na to pude koukat :-D

Pondělí 18. ledna 2010 ve 22:15® stopař
stopař

Piranha> Hele a nebudeš mít lepší se přihlásit na TVV a tam se můžeš ptát na cokoliv a můžeš to mít i s názornou ukázkou přímo na místě.Já se tam naučil celkem dost vychytávek a poradil mi tam každej koho sem se zeptal.

Pondělí 18. ledna 2010 v 19:14® regulus
regulus

Piranha> ale ty ses ptal na blešivce, na to jsem ti taky odpovídal.
Někdy to prostě jinak nejde nebo je to lepší do smyčky (zase to může být jak kdo), příklad dubing z CDC, chrostíci ze srnce apod. tady máš námět na čtení a čerpání informací http://www.vazani-musek.cz/clanky.php je to i tady, ale Tomucha to tam má víc pohromadě.
Mimochodem není nutný použít vždy úplně stejnejch postupů, aby byl výsledek stejnej nebo podobnej. Např. já to budu dělat do smyčky a třeba Mirek (Buko) mě v klidu řekne, že to je pi******, že je to jednodušší takhle a nadubuje to z ruky. Jenže zatím co on to za ty roky zvládá levou zadní, tak já se budu při tom jeho způsobu trápit jako sviňa, až nakonec zjistím, že pro mý nešikovný ruce je to lépe do smyčky. :-)) )

Pondělí 18. ledna 2010 v 18:54® Piranha
Piranha

regulus> nedela mi problem dabovat jak ve smycce tak i klasicky, uz jsem odhadl kolik si mam dat na nit materialu, aby to nebylo naducany, nebo chudy.Ptam se jen u kterych typu much a proc se pouziva to dabovano do smycek.

Pondělí 18. ledna 2010 v 18:49® regulus
regulus

Piranha> to je rukama :-)) ) ne nic ve zlým, ze začátku se ti to různě divně muchlá a časem přijdeš na ten správnej grif a dokážeš odhadnout množství dubingu, prostě jen otázka cviku. Do smyčky to sice taky jde, ale je to zbytečně složitý a řekl bych, že tím nedokážeš udržet proporce blešivce.

Pondělí 18. ledna 2010 v 18:16® Piranha
Piranha

Pouzivate pri vazani blesivcu metodu dabyngu do smycky?Ja jsem to zkousel a je to sice malinko pracnejsi, ale zase se mi zda ze je to naježení takovy pravidelny.Kdy je lepe pouizit dabovani do smycky?

Pondělí 18. ledna 2010 v 17:36® Piranha
Piranha

Diky z odpovedi, zatim je kupovat nebudu, ale vyzkousim na to vazat.

Pondělí 18. ledna 2010 ve 13:20® Medvěd
Medvěd

mám v krabičce pár mušek na ty nalitý háčky od Klímu.Jdou to pěkný jitrnice.Na chytání ale volím spíš zlatohlavou nymfu třeba s 5mm.tungste­nem.Většinou to navážu jako larvu pošvatky,či redtaga.Přiadne mi,že na to chytím spíš rybu,neš na ty obušky

Pondělí 18. ledna 2010 v 10:23® Axamith
Axamith

Buko> Já je neodlévám tak hladká a i tak, než na ně začnu motat jim na povrchu udělám nůžkami několik rýh, aby se nit měla kde zachytit. A na sezónu mi jich stačí jen několik, není to žádné masivní vázání.

Pondělí 18. ledna 2010 v 9:40® Buko

Piranha> Ta tělíčka jsou k ničemu, klouže po nich materiál.Do sekundového lepidla nebudu vázat. Znehodnotí barvu

Pondělí 18. ledna 2010 v 7:43® Axamith
Axamith

Piranha> Já na ně vážu. Tělíčka si ale odlévám sám. Dělám z toho silně zatížený „bomby“ který dostaneš do velkých hloubek a proudů. Většinou funguje jako zátěžová moucha, která dostane mikronymfy dolů ke dnu ale čas od času se i ryba splete a zobne.

Pondělí 18. ledna 2010 v 0:59® regulus
regulus

Piranha> zcela vyjímečně, když chci něco exra těžkýho a s namotaným drátkem by to bylo už moc huňatý, jenže já mám k dispozici povětšinou plytký vody, takže až tak moc nezatěžuju. Z druhé strany možná, že tam u vás by to svoje opodstatnění našlo.

Neděle 17. ledna 2010 ve 23:09® vasekmaj
vasekmaj

chtěl bych poprosit o nějaký vzorek mušky na potočáky dík

Neděle 17. ledna 2010 ve 23:07® vasekmaj
vasekmaj

Cudla> no vidí tak si nestěžuj

Neděle 17. ledna 2010 ve 22:45® Firetiger
Firetiger

Piranha> tohle já nerad, radši si namotám olovo sám dle okamžitého vkusu. Ale nevypadají špatně

Neděle 17. ledna 2010 ve 21:21® Cudla
Cudla

vasekmaj>líbí ale není znát na fotce,a hlavně pracuje fajn

Neděle 17. ledna 2010 ve 21:14® vasekmaj
vasekmaj

Cudla> když se ti to nelíbí tak si taky příště trhni hahahaha

Tento příspěvek byl editován 17.1.2010 20:14:24 uživatelem vasekmaj.
Neděle 17. ledna 2010 ve 21:10® ladamaj
ladamaj

Cudla>nezapomeň na ty hlavyčky po dětičky máš to připravené a nezlob vem sem nějaký vzoreček.-)))))

Neděle 17. ledna 2010 ve 21:09® Piranha
Piranha

Pouziva nekdo blesivcovy hacky predzatizeny?Např. tyto.

foto/diskuze/muskareni/2010/th-img30415.jpg