Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 12. ledna 2010 v 18:13® OndruchM
-
bubu> nápodobně, jinak Pavel se snaží dojednat na odboru životního prostředí povolení odstřelu, ale jsme v CHKO, tak nevím nevím
- Úterý 12. ledna 2010 v 18:07® bubu
-
OndruchM> zase se mi chce zvracet
- Úterý 12. ledna 2010 v 16:52® Piranha
-
OndruchM> (ano šéfe)
tak to ti nezavidim, u nas na Labi jich je na 5km useku okolo tisice a dycky se s tim Labe vyporadalo.Ale potoky a male ricky, tam je to horsi.
- Úterý 12. ledna 2010 v 15:59® OndruchM
-
Tak jsem doufal, že se toho nedožiju, ale není to pravda. Na Bělé nám zimuje hejno asi 150 kormoránů. Prosím o minutu ticha za Bělou
- Úterý 12. ledna 2010 ve 12:08® Firetiger
-
regulus> jinak perlička k Tvému druhému příspěvku: jeden z důsledků toho, že se tolik nehnojí jako za socíku je to, že jsou řeky díky menšímu biologickému znečištění méně úživné
Tento příspěvek byl editován 13.1.2010 09:01:35 administrátorem toulovec. - Úterý 12. ledna 2010 ve 12:06® Firetiger
-
regulus> abych to uvedl na pravou míru : kaprem jako rybou pohrdám a kaprařům jako lovcům nerozumim. Pro mě mimoběžka.
K 70 jako iniciativa je pro mě zajímavá proto, že je to tlačený zespoda lidma co jim ti rozkošný rybniční vepříci leží na srdci. Pstruhaři akorát mudrujou na netu, ale v reálu nevidíš nic.
- Úterý 12. ledna 2010 v 1:36® regulus
-
osprey> myslím si, že rybáři a vlastně i hospodaření MO potažmo svazu je jakejsi problém (věřím, že spousta MO může fungovat vcelku solidně), ale netroufám si tvrdit, že největší, dokonce ani rybáři „hovada“ nemusí být nutně největší problém. Největší problém jako takovej je člověk, respektive jeho činnost co ovlivňuje přírodu.
Vem si doby dřívější, čistička byla ve většině dědin utopie, z druhé strany nebyla v každý chalupě automatická pračka a myčka nádobí, řeky byly špinavý, ale byly v nich ryby …
Můžu pokračovat dál, regulace toků, likvidace porostů okolo řek, aby se náhodou při povodni strom nezasekl o most …
No a ve finále jsou ty další příčiny, o kterých ještě nevíme, buď na to ještě nikdo nepřišel nebo se to z různých důvodů kvůli různým zájmům možná i tají …Ještě se vrátím k Otavě, jak jsem z různých diskusí vyčetl (nikdy jsem tam nechytal), tak mizí především parmy, ale také se nedaří pstruhům, lipanům, jako důvod se uvádí změna PH vody. Našel jsem tento text http://web.quick.cz/…a/naunst.htm , je z roku 1992, tedy 18 let starý, vlastně by už asi neměl být až tak aktuální, množství kyselých dešťů je zcela jistě nižší, firmy – znečišťovatelé jistě už tolik bordelu do vody nevypouští, zemědělci už tolik (nebo spíš skoro vůbec) nehnojí, města a vesnice mají čističky (aspoň většinou) nicméně problémy přetrvávají, často i rostou. Jsem přesvědčen, že řeka je vizuálně čistější (alespoň v horních partiích) než byla před 20 lety, ale přesto je furt něco špatně.
?????????????????????
- Úterý 12. ledna 2010 v 0:25® osprey
-
regulus> Velmi rozumný pohled, vidím to podobně. Prvotní je uchovat slušné populace původních druhů v řece. Pokud tam jsou, tak vzít si sem tam rybu není problém.
U nás je to už dost slabé.
- Úterý 12. ledna 2010 v 0:19® bubu
-
regulus> proto jsem psal,že celoplošně NE. Toto by si měla ošetřit MO,ta ,jestli tam nesedí hospodář hovado,by měla znát situaci na „svém“ revíru nejlépe. Toto taky za dané situce a se svázanýma rukama moc dobře nejde.
Tento příspěvek byl editován 11.1.2010 23:21:15 uživatelem bubu. - Pondělí 11. ledna 2010 ve 23:52® regulus
-
Firetiger> K-70 je úplně něco jinýho, popravdě je mi to fuck jestli to projde nebo ne, protože to je tak trochu postavený na palicu. Snaží se to zvýhodňovat jednoduše rozmnožitelnej a vysazovatelnej druh ryby, která je sice po těch stoletích už domestifikovaná, ale nepůvodní. Při hlasování bych byl asi pro (ničemu by to nejspíš neuškodilo, tak proč ne), ale daleko víc by mne potěšila jakákoliv větší ochrana původních druhů, celkem hodně rád bych viděl mnohem větší ochranu dravců (candát, štika, okoun), pochopitelně na MP a pak třeba parmu, podoustev, ostroretku. Jenže to taky nejde celoplošně. Vím o místech, kde je ostroretek jako sraček, tam třeba žádnej zásah není nutnej, z druhý stramy problém s parmou na Otavě žádnej zákaz a omezení nevyřeší, tam se patrně jedná o změnu složení (PH) vody a v tom případě babo raď …
Pokud se PO a L týká, tak vody kam chodím jsou jen o PO a L, PD je hóóóóódně míň než 1% a o sivena jsem tam nezakopl, to je pro mě doslova exotika. V tomto stádiu je asi pitomost si za každou cenu nevzít pěknýho PO nebo L, jen proto, že někdo na netu napsal, že je už několik let nevzal. Z druhé strany, PD je vyloženě „konzumní“ ryba, takže pokud má mnou stanovenou míru (30 cm) a není čtvrtej, tak dostane za uši a frčí na exkurzi do kuchyně (trochu kecám)
Z druhé strany, pokud např. Evža (bubu) chytá imrvére duháky a sem tam se mu zadaří PO nebo L, tak se mu nedivím, že je raděj nechá plavat a když už si něco vezme, tak je to PD. Jde o to, rozumně zhodnotit místní situaci a podle toho se rozumně chovat. Spoustě lidí je to ovšem bohužel cizí. - Pondělí 11. ledna 2010 ve 23:39® bubu
-
brčal> co myslíš tím omezením počtu úlovků? Těch 9ks týdně a 50ks ročně? Vláčka s trojháčkem i když BL. Nějaký posun tam je,ale rozdíl v prvidlech lovu tam vidím a to kurevský.
Tento příspěvek byl editován 11.1.2010 22:39:53 uživatelem bubu. - Pondělí 11. ledna 2010 ve 22:05® brčal
-
Včem je problém omezení počtu úlovků háčky bez protihrotu i na vláčce na SM je to v platnosti
- Pondělí 11. ledna 2010 ve 21:10® Piranha
-
Firetiger> je to nekonecny debatovani o tom.Jen jsem se proste zminil o tom.Uz to nebudeme resit.Kdo bude chtit bejt frajer a ferovej muskar tak bude, kdo bude musit s nakoupenyma muskama od mistru a ryby masit jako o zivot bude dycky takovej, ale nemusi.
- Pondělí 11. ledna 2010 ve 21:07® Firetiger
-
Piranha> nebo se podívej do pravidel kolik revírů na Západě má povolenou mrtvou rybku
Tento příspěvek byl editován 11.1.2010 20:08:35 uživatelem Firetiger. - Pondělí 11. ledna 2010 ve 21:06® Firetiger
-
Piranha> nic proti politice, ale koukni jak neprůchozí je K-70 na MPčku; tohle jde ještě dál.
- Pondělí 11. ledna 2010 v 19:53® Piranha
-
bubu> verim ti.Ale je to peknej sen
Tento příspěvek byl editován 11.1.2010 18:54:00 uživatelem Piranha.msylim to hajeni.
- Pondělí 11. ledna 2010 v 19:53® Piranha
-
Axamith> tim lip, je jich jak much.
- Pondělí 11. ledna 2010 v 19:38® Axamith
-
Piranha> Svaz se musí uživit a tento systém by odradil hodně členů od koupi povolenky, to by naši funkcionáři nerozdýchali.
- Pondělí 11. ledna 2010 v 19:18® bubu
-
já nepíši o tom,co by se mi líbilo,ale o tom,že v našich podmínkách a za současné situace je to utopie. Jestli tě to vážně zajímá,tak Po a Li jsem si nenechal několik let.
- Pondělí 11. ledna 2010 v 18:33® Piranha
-
bubu> proc ne.Hacky bez protihrotu, jedna muchna na klacku a potoky a lipníky do vody.Co pak ty si lipany beres domu?Mozna by to bylo dost prisny, ale mozna by za nejakej cas bylo co chytat a hlavne porany ryby, ne ty nasazeny dvourocky, ktery se vypraskaj do mesice. Ale za vsechno si mozna muzou rybari sami.Nekteri o zarybnenych potocich a rekach mluvej az moc a pak se tam sjedou hordy masaku, jiny zase masej sami svoje potoky a pak nadavaj na svaz, ze tam nic nedava, je to tezky.Resilo by to celorocni hajeni ryby.
Tento příspěvek byl editován 11.1.2010 17:34:58 uživatelem Piranha. - Pondělí 11. ledna 2010 v 18:15® brčal
-
bubu> jsem pro celoroční hájení a stejné podmínky jako tam
- Pondělí 11. ledna 2010 v 16:56® bubu
-
Piranha> na několika vybraných revírech by to v našich podmínkách fungovat jistě mohlo,ale celoplošně? To nemůžeš myslet vážně.
- Pondělí 11. ledna 2010 v 16:01® Piranha
-
brčal> uz mi to nekdo posilal toto info, ale zapomel jsem jednu dulezitou vec a ted uz to vim.Ta povolenka se da koupit i pres net a postou ji zaslou.Usetri to 30–40km jizdy a cekani. Je to paradni tam a je dobre ze jsou tam ryby celorocne hajeny, teda aspon potok a lipouš.A vubec pravidla jaky jsou tam by mely bejt vsude.
- Pondělí 11. ledna 2010 ve 13:22® hecht
-
Díky za dovzdělávání, u sousedů jsem zahlédnul i jedno video o lovu na blešouny a popisem vázání.Určo si to za pár měsíců vyzkouším.
- Pondělí 11. ledna 2010 ve 12:58® brčal
-
Piranha> tady máš i fotky
http://www.ubrcala.com/kremelna/
- Pondělí 11. ledna 2010 v 11:36® jiris
-
osprey> neexistuje.
- Neděle 10. ledna 2010 ve 23:36® osprey
-
Chlapi, poznám klasickou luru i klasický streamer. Ale existuje nějaká jasná hranice mezi tím?
- Neděle 10. ledna 2010 v 19:40® fikus
-
hecht> třeba tohle je lura. Foto je z dnes již neexistujícího webu GFC.
- Neděle 10. ledna 2010 v 17:52® Firetiger
-
hecht> jak správně říká Osprey, tohle jsou blešouni neboli české nymfy. Ludry vypadají jinak – většinou takový hňahel s marabu ocáskem. Pro blešouny je jedno na jaké šňůře je vodíš, protože jí máš stejně v navijáku a chytáš nakrátko. Tuším, že někde hluboko v archivu bude článek od Dr. Šmirgla na toto téma, jmenovalo se to tuším Muškařina pro úplné jantary.
- Neděle 10. ledna 2010 v 16:22® osprey
-
hecht> Jestli myslíš těch 12 much na jedné fotce, tak to nejsou lury (po Flipovsku ludry). Lura je větší dráždivá moucha tahaná sloupcem a nejčastěji používaná na stojáku na duháky (mám aspoň dojem) a tohle jsou nymfy. Myslím, že se tomuhle druhu říká bobeš a z větší části to má napodobovat blešivce.
Jo – a ještě jak se to vodí – necháš klesnout ke dnu a unášet proudem. Např. krátká nymfa využívá tenhle druh mušek hodně.
Tento příspěvek byl editován 10.1.2010 15:24:11 uživatelem osprey.