Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 17. listopadu 2009 v 10:45® Sander
Sander

mildas > sáhli jste si ten den na rybu? Jakoukoliv.

Úterý 17. listopadu 2009 v 10:36® mildas

bubu> já vím. Absták je strašná věc :-)

Úterý 17. listopadu 2009 v 9:47® monaster
monaster

jsem byl tuhle u Piranhy. půjčil jsem si něco o muškařině. a nejsem sám koho zaučuje.........ten minitrpaslík je malej piranha. budoucí velká vydra

foto/diskuze/muskareni/2009/th-img29027.jpg
Úterý 17. listopadu 2009 v 7:36® bubu
bubu

mildas> to už je spíš úchylárna :-O

Úterý 17. listopadu 2009 ve 4:35® regulus
regulus

hecht> napsaný může být cokoliv, voda do toho ze startu nepoteče, je ale otázka jak je to ušitý a ošetřený a jak to dlouho vydrží, spousta lidí by mohlo povídat, je tam nejspíš víc faktorů. Membrán je spousta druhů, nejznámější je GORE-TEX, ale není jedinej. Z toho co je tam napsaný nelze usoudit vůbec nic.

Byl bych opatrnej v jedné věci jukni semka http://www.milobrno.cz/…ala-prodysne , pán z toho tvýho e-shopu jen přeprodává zboží z Mila (aspoň to působí takovým dojmem když tam nechal i původní odkazy na boty zvlášť když má ty samý boty na svým e-shopu). Takže dle toho soudím, že to je nějakej lojza …

No a u Rapalů na webu nějaký broďáky jsou, jen mi žádný nepřipadnou jako ty v tom e-shopu, je docela divný i to neurčitý označení. Taky je mi docela podezřelý, že to neprodává nikdo jinej (teda ty do pasu, prsačky sem tam někdo prodává), aspoň mr. google mi nikoho jinýho nenašel …

Úterý 17. listopadu 2009 v 1:50® hecht
hecht

regulus> Ono to že je na tom nápis Rapala nic neznamená. Se starým Laurim to má společného asi tolik, jako já s OPRAVDOVÝM A SPRÁVNÝM muškařem :-) Jde mi spíš o to jestli se dá na základě toho popisu materiálu soudit něco o funkčnosti a kvalitě. Boty samo jsou mimo debatu a cenu.

Úterý 17. listopadu 2009 v 1:45® hecht
hecht

mildas> Doufám že zítra to bude u vody podstatně příjemější :-)

Úterý 17. listopadu 2009 v 1:44® hecht
hecht

mildas> Ty wado, to je skoro jako ten bájný ruský ledoborec :-) Krasin, nebo jak se to jmenoval.

Úterý 17. listopadu 2009 v 0:18® mildas

A tohle je extreme fishing :-)

foto/diskuze/muskareni/2009/th-img29026.jpg
Úterý 17. listopadu 2009 v 0:17® mildas

Tohle je skoroextrem fishing.

foto/diskuze/muskareni/2009/th-img29025.jpg
Úterý 17. listopadu 2009 v 0:16® mildas

bubu> to na Tvé fotce že je extreme fishing ? Příchod k vodě.

foto/diskuze/muskareni/2009/th-img29024.jpg
Pondělí 16. listopadu 2009 ve 23:56® mildas

osprey> nemáš pravdu. Křížení člověka s volem se povedlo náramně a množí se to dál.

Pondělí 16. listopadu 2009 ve 22:15® osprey
osprey

Salmo1: Nevím. V tom posledním odkazu je krásná fotka křížence Po x Si. Tygřík jak malovaný. Do kolowrata daleko.

Ten kolowrat mi přijde prostě jako pstruh obecný – on těch ras a forem dělá i tak sám o sobě dost.

Hybridizace je fajn věc, ale u obratlovců je potomstvo málokdy plodné.

Dál musím končit, docházejí mi znalosti:-))

Pondělí 16. listopadu 2009 ve 22:09® Salmo1

osprey> V tom je právě unikátnost této ryby.Pokusů o"výrobu" mezidruhových hybridů je mrak.Křížení PoPd,PdSi,Si*Po je běžnou náplní práce vědců i chovatelů.Naš­těstí příroda si tyto pokusy ukočíruje k obrazu svému sama(neplodnos­t,neschopnost oplodnění,one­mocnění atp.)Jen u toho kolowrata se to tak nějak povedlo.On je řazen jako pstruh obecný a podle mého musela být jikrnačka pstruh obecný,pro zachování mitochondriální DNA(mateřské linie)a siven jako mlíčák. Ale po pravdě,já bych také docela bral nějakou ověřenou literaturu,ale mám pocit,že dříve narazím na postup k výrobě ryzího zlata než něco o této rybě.Určitou jiskru naděje ale mám,uvidíme. http://www.osel.cz/index.php?…

Pondělí 16. listopadu 2009 ve 21:14® osprey
osprey

Salmo1: Díky za ten separát. Jediné, co mi přijde divné, je to, že by měl v sobě kolowrat geny ze sivena. Křížením sivena s potočákem vzniká „tygří ryba“, která je sice hezká, ale jako mezidruhový kříženec by měla být neplodná. Určitě ji znáš.

Jestliže, jak píšeš, se ty ryby běžně rozmnožují v přírodních podmínkách, pak bych to jako křížence nebral. Ostatně – co je na té rybě ze sivena?

Spíš bych v tom viděl přimíchaného potočáka odněkud z jihu.

Ale patent na rozum si nedělám, třeba někdo poručil větru dešti…

Pondělí 16. listopadu 2009 v 19:19® Zauwi
Zauwi

btw: nevíte jak je to s rybama na Sázavě 15P? Dneska jsem jel kolem ,a líbilo se mi to, tak přemýšlím, že bych se tam zítra mrknul…nechci psát místa, ale jestli tam je aspon nějakej lipan…

Pondělí 16. listopadu 2009 v 19:17® Zauwi
Zauwi

to Bubu: pamatuju moc dobře, škoda že ty pstruzi byli už ve tření…některý byli docela slušný.....a počasí supr:-)

Pondělí 16. listopadu 2009 v 19:09® Piranha
Piranha

Zauwi> hlavne netrefit hejno jako dneska ja, stal jsem na miste nehnute hodinu a tahal mraky okounu a nohy mi malem umrzly, chce to taky courat aby se krev prohnala telem :-)) )

Tento příspěvek byl editován 16.11.2009 18:10:13 uživatelem Piranha.
Pondělí 16. listopadu 2009 v 19:09® bubu
bubu

Zauwi> ten prut na prvním fotu je tvůj,pamatuješ?

Pondělí 16. listopadu 2009 v 19:04® Zauwi
Zauwi

to Piranha: chytat to chce, aby člověk nemyslel na to, že mu je zima:)

Pondělí 16. listopadu 2009 v 19:03® Piranha
Piranha

bubu> je to parada stacej dve hodinky a i kdyz se nic nelapne ma to proste svoje kouzlo

Pondělí 16. listopadu 2009 v 19:01® bubu
bubu

někdy je to ale pěkný

foto/diskuze/muskareni/2009/th-img29016.jpg
Pondělí 16. listopadu 2009 v 18:53® bubu
bubu

Piranha> i v tom se dá mušit

foto/diskuze/muskareni/2009/th-img29010.jpgfoto/diskuze/muskareni/2009/th-img29011.jpg
Pondělí 16. listopadu 2009 v 18:36® bubu
bubu

Piranha> sem ti chtěl poslat jeden důkaz,ale mám to v PC,ne na noťasu.

Pondělí 16. listopadu 2009 v 18:32® Piranha
Piranha

bubu> Ano

Pondělí 16. listopadu 2009 v 18:31® bubu
bubu

Piranha> tak jak říká regulus,někdy je to extrémfishing

Tento příspěvek byl editován 16.11.2009 17:32:04 uživatelem bubu.
Pondělí 16. listopadu 2009 v 17:37® stopař
stopař

pepos.93> Boty se standardně k dejcháčům neprodávají v sadě ale prodávají se samostatně aby byla možnost vybrat si boty které mi vyhovují lépe.

Pondělí 16. listopadu 2009 v 16:00profil byl smazán

hecht> a nejsou k tomu boty pokud jsem to pochopil dobře

Pondělí 16. listopadu 2009 v 15:53® regulus
regulus

hecht> jsou jen do pasu, nejsou to prsačky, jen abys to zhodnotil vzhledem k stavu vody u vás. :-)) )

Nevím, Rapala umí voblery, ale to neznamená, že umí i broďáky, řadil bych je do kategorie co se na US e-shopech dají koupit za 100$, můžeš mít kliku a nebo taky laciný, 2× placený.

Pondělí 16. listopadu 2009 v 15:21® hecht
hecht

Vážení muškaři, nebo jako já skorojakomuškaři :-) Mám dotaz, nemá už někdo z vás zkušenost s broďáky RAPALA ?? http://www.tahoun.cz/…ala-prodysne Vzhledem k jejich ceně …