Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 16. listopadu 2009 v 15:08® regulus
-
Piranha> jasný není nad brodění mezi plujícími krami ledu. Bubu tomu tuším říká exrtémefishing.
)
Ale vážně, včil je ještě docela teplo, když se vhodně oblečeš, tak je to pohoda i když už kapku mrzne, mám rád zimní chytání když ti zamrzají očka, sněží a fouká studenej vítr (myslím to vážně), jen u toho zrovna nemusím stát ve vodě a mít v ruce mušák i když ono je v tý vodě někdy tepleji než venku. Na podzim prostě do 30.11. i kdyby padaly trakače a na jaře se do tý vody prostě nějak moc nehrnu, jeden z důvodů je nejspíš ten, že u nás na Svratce bývá permanentně vysokej stav vody (odpouští se přehrada), takže to je chytání vo ničem, ne kvůli tomu, že by tam bylo tolik vody a Svitava mě tak nějak nepřirostla k srdci i když i tam sem tam zajdu.
- Pondělí 16. listopadu 2009 ve 14:23® Piranha
-
regulus>
atom bordel.No ja byl dneska na Labi a paradni muskarina.Venku mraky ryb.Hlavne okouni jelsi a boleni. Urcite to veset na hrebik nebudu a po novem roce zkusim prohanet dal, pokud ryby nebudou nejak stagnovat.
- Pondělí 16. listopadu 2009 ve 14:09® regulus
-
Piranha> no já abych pravdu řekl 1.12. zazimuju lajny a broďáky minimálně do konce února (už v listopadu se musím přemáhat abych vlezl do vody
). Na MP sem tam chodím, ale abych řekl pravdu díky lenosti (oblíkat se do toho atombordelu) často vyhraje plavačka nebo vláčka i když popravdě řečeno taková ostroretka nebo parma na mušák, to je maso a nemusí být ani nijak zvlášť velká.
- Pondělí 16. listopadu 2009 ve 13:42@ Wendy FOX
-
Jasně, chodím celý rok, pokud nezamrzne řeka a nebo není povodeň!
- Pondělí 16. listopadu 2009 v 8:12® Piranha
-
Chodite kluci muskarsky taky po sezone jeste musit na mimopstruhovky?Treba prosinec, leden, unor?Nebo to proste povesite na hrebicek a jen vazete a vazete na novou sezonu.
- Pondělí 16. listopadu 2009 v 8:08® Piranha
-
Salmo1> ja bych na smrt prisahal ze je to potok, ale ma takovy valcovitejsi telo jako spis duhak.
- Pondělí 16. listopadu 2009 v 1:20® Zauwi
-
to Sander: ee páv ne, je to volavka, tělíčko je nasáklé vodou a navíc je to maličko podmotané černou nití, proto je to tmavší…
- Neděle 15. listopadu 2009 ve 23:23® Salmo1
-
osprey> Danajský dar,no jak se to vezme a to doslova.Nepřežije nic co přežít nemá,pokud se ovšem neblbne. http://telemetrie.npsumava.cz/…/213_217.pdf
- Neděle 15. listopadu 2009 ve 23:04® Salmo1
-
Piranha> Toto je fotografie(pokud bude vložena
Tento příspěvek byl editován 15.11.2009 22:05:08 uživatelem Salmo1.linie Kolowrat vysazených do Jizery v 70.letech min.století.Tyto ryby se nadále samostatně přirozeně rozmnožují a problém v nich nevidím.„Otcem“těchto ryb je tuším Kryštof Kolowrat Krakowski a jedná se o křížence pstruha obecného a sivena.
- Neděle 15. listopadu 2009 ve 22:57® MadMack
-
toulovec> myslím že jsem jednoho chytil na Loučné. neměl žádné červené tečky, jen černé se světlým lemováním a ty byly tak husté, že to vypadalo jak síťka. Vím o jednom tak ho zítra zkusím vydráždit a vyfotit.
- Neděle 15. listopadu 2009 ve 21:30® Sander
-
osprey > mám nabit odkaz od sousedů, můžu střílet?
- Neděle 15. listopadu 2009 ve 21:28® osprey
-
toulovec: Dal jsem tomu 10 minut na gůglu a nějak jsem neuspěl. Budeš muset holt sám
- Neděle 15. listopadu 2009 ve 21:09® osprey
-
toulovec> Já myslím, že s velkou pravděpodobností to budou třeba ryby ze stojatých soukromáků. Sám fotku téhle ryby nemám.
- Neděle 15. listopadu 2009 ve 21:08® Pike007
-
Piranha> Naopak, je to jen dobře, že se na pstruhovce může chytat tak, jak se chytá. Spíš bych ještě rozdělil pstruhové vody na vody pstruhové a lipanové.
- Neděle 15. listopadu 2009 ve 20:34® toulovec
-
namáte někdo fotky kolovrata?? já to nikdy neviděl. takhle kdyby někde různé linie šly najít a porovnat...........
- Neděle 15. listopadu 2009 v 19:59® osprey
-
Piranha: Kolovrat je italská linie potoční formy pstruha obecného. Snáší větší teplotu vody a líp se odchovává v umělých podmínkách. Přijde mi trochu světlejší a míň tečkatý než náš Po.
Je to danajský dar. Sice levný snadno odchovatelný potočák, ale další hřebík do rakve původních populací potočáka v našich vodách (ony už tedy skoro neexistují, ale proč ty geny ředit dál).
Odborníci nechť mě opraví nebo doplní.
- Neděle 15. listopadu 2009 v 18:20® Sander
-
Zauwi > tělíčko je z páva? (viz Z lovu)
- Neděle 15. listopadu 2009 v 17:23® inspo
-
bubu> S tím nejde než souhlasit.
- Neděle 15. listopadu 2009 ve 12:42® Piranha
-
Sander> to ne, sdam musim na kazdy louzi co se a
myslim tim vylozene pstruhovou vodu.Jsou teba mista kde je 99% pstruhovych vod a mimoška zadna temer.Stejne tak jako u nas na ustecku tech pstruhovek moc nemame a pokud nejaka je tak je to otazka 100 kilometru cesty.
- Neděle 15. listopadu 2009 ve 12:13® Sander
-
Piranha > muškař musí muškařit jen na pstruhové vodě?
- Neděle 15. listopadu 2009 ve 12:10® Piranha
-
Muskareni je srdcova zalezitost, ale nejvic mne mrzi to ze si muskar zaplati povolenku na rok a smi chytat ani ne 7 mesicu.Myslim si ze by to melo byt pro ty muskare malinko financne ulehceny.Na druhou stranu by si zase kazdej masuchtivec mohl kouopit za 900 listek a masit tydne 9 ryb.Ono je to tezky.
- Neděle 15. listopadu 2009 v 11:37® Piranha
-
monaster> jo vole asi jo nejak jsem to popletl sakta
) mas pomyslnou jednicku.
- Neděle 15. listopadu 2009 v 11:34® monaster
-
piranha: a není to kolovrat?
- Neděle 15. listopadu 2009 v 11:31® Piranha
-
Doslechl jsem ze se u nas vyskytuje ryba s nazvem koloděj.Je to krizenec pstruha potocnyho a nejaky italsky ryby, např. na jizere je vysazovan.Nemate nekdo nejaky info co je to zac a nejaky fotky ty ryby?Nikde jsem to nenasel.
Tento příspěvek byl editován 15.11.2009 10:32:22 uživatelem Piranha. - Neděle 15. listopadu 2009 v 9:24® Piranha
-
Salmo1> dik, ja chtel chytat dokud by bylo videt, ale ty 4 bačkory utekli.Prej byli mokry nebo co.Asi jim ty dejchace moc dejchali.Ja byl v neoprenkach suchej a v teple.Jinak pod vodákuma jsme videli pak mraky lidi kdyz jsme se vryceli.Byli jsme nas Ž.B.
Tento příspěvek byl editován 15.11.2009 08:24:46 uživatelem Piranha. - Neděle 15. listopadu 2009 v 9:22® Piranha
-
Pike007> to jedine ze by mel nekdo z nas potapecskej komplet
) to uz by bylo mozna vic jak 8
- Neděle 15. listopadu 2009 v 0:55® Pike007
-
ULPA> Aha, trochu mne zmátly ty neopreny za 8 tisíc
- Sobota 14. listopadu 2009 ve 22:26® ULPA
-
Pike-Monaster měl broďáky z PVC ale ostatní měli dejcháče.Byl v nich nevhodně oblečen.
- Sobota 14. listopadu 2009 ve 22:10® Pike007
-
monaster> Ne, mám brodáky dejchající. A i ty jdou koupit levněji, než za 8 tisíc.
- Sobota 14. listopadu 2009 ve 21:52® Salmo1
-
Piranha>Vyšší stav vody na J10 byl a i já jsem dnes musel hledat dobrý flek na suchařinu.Po poledni se naštěstí zatáhla obloha a začala teprve balada při chytání na suchou mušku.Podle infa od kolegů dopoledne jenom nymfa a sem tam kolečko.Jsem rád,že se vám dobře chytalo.