Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 11. listopadu 2009 ve 20:48® osprey
-
regulus: Bez starosti. Jsi příliš dobrej chlap na to, abys mě urazil
Jo, s Prutosem si podám ruku rád.
- Středa 11. listopadu 2009 ve 20:48® fikus
-
Piranha> je úplně normální, že se divíš nad cenami. Jsem taky začátečník, sice trochu pokročilý, ale pořád začátečník. Dřív jsem nad tím taky kroutil hlavou jak může někdo vrazit takové prachy do „pomíjivé radosti“. Dnes mi to divné nepřijde. Sice si nekupuji pruty za 20t., protože si myslím, že i prut za 6t. odvede pro mne stejnou službu jako ten drahý (tedy pro mne drahý). Tím nechci tvrdit, že je stejný pro všechny. Jen jako začátečník v tom rozdíl nenacházím.
- Středa 11. listopadu 2009 ve 20:39® ZN
-
Piranha> ned tvýma posledníma příspěvkama nevěřícně kroutím hlavou, páč jsi, odhadem, 80% přispěvovatelů povýšil na snoby. Krom toho, tvé úvahy nemají hlavu ani patu, povyšuješ pocit radosti na úplně jiný level. To není o nějakém zásadním rozdílu, to je o pocitu radosti z žití, radosti ze života. A to, že je muškařina nad jiné metody, to je prostě daný fakt. S tím nic nenaděláš.
- Středa 11. listopadu 2009 ve 20:10® regulus
-
osprey> to docela možná jo, ale kolik těch vláčáků máš??? A hlavně mi neříkej, že na vláčáky nejseš „mlsnej“, můžete si s Prutosem podat ruce.
Jinak moji poznámku o reaktorovi si tak k srdci neber, jen to tak trochu vyplynulo z diskuse.
- Středa 11. listopadu 2009 v 18:10® osprey
-
regulus: Osprey doma nenajde dva vláčáky, co by finančně vyvážily jeho jediný mušák… Koupí si ještě jeden lehčí, ale musí ho potkat, protože taky levný nebude.
I když to moc neumí, Ospreye baví mušákem házet. Proto to rýpnutí do krátké nymfy, kde je házení dost ošizené.
Muškařům, jejichž ego bylo dotčeno, se omlouvám.
Nesouhlasím už jen s jedním. Drahý by neměl být muškařský cajk (ale může – dle vkusu a movitosti každého muškaře), ale lov na přírodních pstruhových revírech. Vysoká cena povolenky by zajistila nižší rybářský tlak, prostředky na pořádnou péči o revír a větší prestiž rybářskému využití toku, protože takhle je kdejaký jouda s malou vodní elektrárnou na řece king.
Tento příspěvek byl editován 11.11.2009 17:10:52 uživatelem osprey. - Středa 11. listopadu 2009 v 18:03® fikus
-
bubu> už máš vybrány pod stromeček nové brodící boty
?
- Středa 11. listopadu 2009 v 17:56® fikus
-
hecht> právě naopak, u prutu na krátkou nymfu je výhoda když má akci ve špičce. Jde hlavně o zásek. S prutem s parabolickou akci je zásek pomalejší, tudíž větší pravděpodobnost nezaseknutí nebo špatného zaseknutí ryby.
- Středa 11. listopadu 2009 v 17:26® Lukendal
-
Dobrý den ,chtěl bych se Vás optat zda někdo nemá tucha kde se dá sehnat DVD Nový Zéland – jižní ostrov. Děkuji.
- Středa 11. listopadu 2009 v 17:21® bubu
-
už si fakt připadám,jak náčelník smolařů. Po roce se mi začaly takřka rozpadat brodící boty. Takřka oloupaná barva,odlepený podrážky,párající se švy. Poslal jsem je po domluvě prodejci na opravu. Po týdnu přišly,ale jiný,ne ty moje. Sem se bláhově domníval,že stav těch mojich byl natolik zoufalý,že poslali jiný. Ba ne,telefon a že u ševce se stala chyba. Takže zase zabalit a poslat zpět. Ty moje došly záhy a jen přilepená podrážka. Na šev nebylo sáhnuto. Zkousl jsem to,ale po dvou vycházkách ( 5 hodin ve vodě) jedna z podrážek upadla. Sem si včíl zahrál na ševce,přišil nití na ryfle rozpáraný šev a pokusil se ji přilepit sám, s jakým výsledkem,to netuším. Ale jak jsem četl tady i na podobných webech,tak se tyto domácí pokusy moc nedaří.
- Středa 11. listopadu 2009 v 17:17® Piranha
-
bubu> Evžene děkuji za čas a za rady a hlavně za ty obrázky.
- Středa 11. listopadu 2009 v 17:14® Piranha
-
flyfox> mam to chapat ze nadnasis muskarinu nad ostatni metody?Vubec ti nerozumim.Nejde o to jit k rece s cajkem za 50 tisic, mit rypak nahoru.Takovy velice miluju.Proc by si nemohl jit zamuskarit a zazit pekny chvilky v prirode i zacatecnik co ma klacek za 2 litry.Ty jsi taky zacinal a taky jsi byl teb BLB. Kamarade vyblil jsi pekny hovinko
) ty mozna patris k tem zminovanym co jdou s rypakem nahoru k vode co. Podivejte se panove, nemam v umyslu ani naladu tady virit nejaky vasne a hadky.Proste kdo chce at si koupi klacek za pade, kdo ne, tak bude dycky chytat s levnyma prutama uplne to samy co ti s klackama ze zlata.Ja uz radeji na tohle tema koncim a omlouvam se ze jsem si dovolil vstoupit do dizkuze mezi spicky muskareni a polobohy co neuznavaj nizsi tridy rybareni.
- Středa 11. listopadu 2009 v 16:43® flyfox
-
Piranha> Ubezpečuji tě,že rozdíl,mezi prutem za 5 a za 20 tis. je značný. Snobárna? Někdy lituji,že ceny muškařského vybavení jsou tak nízké.Důsledkem toho je,že muškařit může kdejaký blb.
- Středa 11. listopadu 2009 ve 13:16® Pike007
-
Piranha> Z tvych předchozích příspěvků o snobech a nekřesťanských penězích to tak vyznělo. Jinak po nikom nechci, aby si kupoval drahou výbavu, už vůbec si nemyslím, že je to špatně a nebo že muškař s prutem za 2000 Kč není muškař. A stejně tak se mi nelíbí, když píše někdo něco takové, jako jsi napsal ty. To je prostě blbost.
PS: Špičkové pruty renomovaných značek se dají koupit za 60% tebou uváděných cifer, jen člověk musí chtít. PS2: G.Loomis GL4 mne tehdá stál 11,500 Kč a Sage Xi2 mne tehdy stálo 12,500 Kč. Je to již nějaký ten pátek.
Dnes mám svůj osobní limit 9 000 Kč a víc za to nedám. Nebudu ale tvrdit, že když si koupí někdo Heliose za 21táců, tak je snob. Tož tak.
- Středa 11. listopadu 2009 ve 12:33® Piranha
-
Pike007> Kolik si za nej dal.On se da sehnat i orvis za 3 a pul.Proste musak za 20 je ranec.Pro mne osobne je realnej musak za 5,to jde a je to uz stejne kvalitni jako ten za 20.20 tisic radeji vrazim do dovoleny s detma.Holt kdo ma rodinu musi myslet jinak.Nezazlivam nikomu kdo si takovej klacek koupi je to jeho vec a urcite ma duvod proc si ho koupil.
- Středa 11. listopadu 2009 v 11:34® Milos_Dia
-
Nekřesťanské peníze? Místo na ryby choď raději do kostela…
Tento příspěvek byl editován 11.11.2009 10:35:24 uživatelem Milos_Dia. - Středa 11. listopadu 2009 v 10:46® Pike007
-
No a v ramci diskuze jsem taky přidal komentář. A to, že jsou to klacky pro vyvolené, tomu se můžu zasmát. První Loomis jsem měl v době, kdy jsem studoval a vydělal jsem si na něj na brigádě v Makru. Vyvoleným jsem se necítil a dokonce dnes se jím necítím taky. Akorát jsem tehdá nechodil chlastat do hospod či nepařil supermoderní hry na supermoderním počítači.
- Středa 11. listopadu 2009 v 9:27® Piranha
-
Pike007> ptal jsem se protoze to za 1. od toho je tato diskuze a za 2. jsen navazoval na ospreyuv dotaz a mne to zajimalo.Tak nevim proc bych se mel zdrzovat takovych dotazu.Ale na druhou stranu je to v celku pochopitelna odpove a prirovnani co jsi psal.Jsou to klacky pro vyvoleny.Ferrari prut ci koupi zase jen rybar Schumacher.
- Středa 11. listopadu 2009 v 8:58® Pike007
-
Piranha> Nejlepší pruty, se kterýma jsem vždy házel stály v ČR kolem 18 – 20tisíc, v USA stály 10 – 11 tisíc.
A popravdě, moc tvůj nářek nechápu. Proč stojí Veyron 30 milionů korun, Bentley či Rolls přes 10 milionů? Proč stojí televize od Loewe víc, než televize od Sanya?
Dalo by se pokračovat. Drahý prut z nikoho lepšího rybáře neudělá, nepomůže mu nachytat víc ryb, inteligentní lidé nebudou majitele považovat za lepšího člověka. Na druhou stranu bych se zdržel podobných komentářů, cos sem hodil. Takhle drahý prut si kupovat nemusíš, nikdo tě k tomu nenutí a když si ho někdo jiný koupí, tak si ho asi kupuje proto, aby mu dělal radost. Tož tak.
- Středa 11. listopadu 2009 v 5:21® Piranha
-
Je pravda ze jsem nasel E obchod s muskarskym vybavenim, ale to je proste snobarna jako prase panove.Pod 10 litru za prut tam nejde a jako cestovni set na vazani musek za 9999,–- to je uplna pakarna.Ani to neni rotacni a takovy nektrestanky penize.Je pravda ze se da dneska koupit levny muskreni jako vlastne u kazdyho odveti, ale proc sakra ty pruty stojej 18–25 tisic.Je to znacka a ta je 75% z ceny.
- Středa 11. listopadu 2009 v 0:21® regulus
-
hecht> co ti na to odpovědět, pokud chceš chytat jen krátkou nymfu, tak se na muškařinu vyser.
Potřeba superkvalitního prutu je otázka osobního přístupu jedince k muškařině jako takové. Není nezbytně nutná, ale zpříjemňuje celkový požitek z lovu. Jeho limitující faktory jsou chtění takového prutu, ochoty investovat nemalé peníze do takového prutu a v neposlední řadě i plnosti peněženky.
Je spousta lidí kteří nechtějí nebo nemohou investovat do superkvalitního prutu a proto se spokojí s řekněme průměrem, což ovšem neznamená, že chytají na tyčku k rajčatům.
Celej tvůj dotaz je trochu mimo mísu, což ti tu už několik lidí taktně naznačilo.Pokud se redaktora týče, tak by reagoval docela stejně, pokud by se jednalo o pruty na vláčku, tam je dle mýho soudu zase těžce rozmlsanej on.
Tento příspěvek byl editován 10.11.2009 23:22:05 uživatelem regulus. - Úterý 10. listopadu 2009 ve 23:52® hecht
-
osprey> Chci pouze tu debatu vrátit tam, kde se to stočilo mimo téma. Šťourám do toho já, protože skvrna ke skvrně sedá
- Úterý 10. listopadu 2009 ve 23:49® mildas
-
hecht: jdi k vodě. na netu se chytat ryby nenaučíš.
- Úterý 10. listopadu 2009 ve 23:20® osprey
-
hecht: Redaktora v tomto ohledu prosím nebrat jako autoritu. Nahlížet na něj jako nekalý živel, skvrnu na poli rybářské cti a hanbu muškařského národa. Ono mu to nevadí a navíc rád vidí věci, jaké opravdu jsou
- Úterý 10. listopadu 2009 ve 23:09® hecht
-
bubu> Tož teda vše nej, ale pralinkou to nespravíš, tam u vás se snad chlastá Praděd a pálenka né
- Úterý 10. listopadu 2009 ve 23:07® hecht
-
Tak pánové muškaři chytající tím čistým stylem, jak je to s tou potřebou superkvalitního prutu na krátkou nymfu ??? Nějak se to vysmeklo zcela mimo. Ptám se jako muškařské embrio, které redaktorův názor o tom na co to lze chytat, pojalo jako fakt. V čem je tu zapotřebí ta kvalita ? Šňůra vzduchem nelétá, překládá se a popouští kousek návazce s kouskem šňůry po proudu vody.Jediné co bych pochopil jako přednost je vysoká elasticita prutu, pro udržení ryby na háčku při souboji na pár metrů.Fakt mě to zajímá, pusťte do nás trochu letitých zkušeností. Nemůže sem někdo vložit třeba nějaký klip s touto technikou ?
- Úterý 10. listopadu 2009 ve 22:58® mildas
-
bubu: též se připojuji ku gratulantům.
osprey: bud v klidu. Než jsem chytil svou první rybu na prut, měl jsem pěkných pár set potočáků chycených do ruky a samozřejmě sežraných
A skoro stejně raků.
- Úterý 10. listopadu 2009 ve 21:54® regulus
-
bubu> taky se připojuji
- Úterý 10. listopadu 2009 ve 21:31® Krokodyldandy
-
Bubu-hlavně zdraví, to ostaní přijde…
- Úterý 10. listopadu 2009 ve 21:06® bubu
-
děkuji všem gratulantům. Dám si s váma jednu pralinku.
- Úterý 10. listopadu 2009 ve 20:50® fikus
-
bubu> Evžo, připojuji se ke gratulantům a přeji vše nejdelší.....