Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 8. listopadu 2009 v 18:56® Zauwi
Zauwi

Tak dneska jsem oprášil mušák a vyrazil se mrknout na řeku. Vody teklo dost, ze začátku jsem měl kapku problémy s veverkama, ale časem se to poddalo. Rybky vesele zobaly, brali pstruzi, lipani a našel jsem i pár zapomenutejch duháků. Duhákům víc chutnaly larvy chrostíků, lipanům goldík march brown s oranžovou hlavohrudí.

foto/diskuze/muskareni/2009/th-img28860.jpgfoto/diskuze/muskareni/2009/th-img28861.jpgfoto/diskuze/muskareni/2009/th-img28862.jpg
Neděle 8. listopadu 2009 v 18:34® Zauwi
Zauwi

Zdrawím:-)

to Bubu: já je ještě minulej rok nesnášel dělat, tedka je mám moc rád… Ryba na bobše mě potěší mohem více než na golda.

Neděle 8. listopadu 2009 v 18:24® bubu
bubu

Piranha> asi to zní divně,ale právě bobeš je jedna z much,kterou vážu docela rád

Neděle 8. listopadu 2009 v 16:24® Piranha
Piranha

regulus> To neni spatnej napad, zkusim.

Pike007> To jsem zkousel ale nenathoval, taky zkusim.

Ty body glasovy pakomari kdy natocim cervenej body a nadabuju pak limecek treba cernej, popř. udelam jeste parasut to je opravdu jedna z nejlehcich much.Alespon pro mne.Jinak Red Tag treba taky jde a ruzny druhy nymficek.Akorad mi dela strasnej problem bobes.Kua ja se s tim fleshem nenaucim.Nadabuju, vsechno, udelam si i srdicko, nebo tri barvu petahnu pak spektra flash s tim ze si nakrouzkuju a uz je to mrcha.Hnus a neleibi se mi to.Potreboval byhc nekoho aby mi to ukazal, nebo videl dobre, detailne zpracovany video s postupem. Ja muskarim obcasne a hlavne na MP ale celkem uspechy jsou.Zacina mi to nejak lizt do palice asi zase vemu pstruhovku.Ted mam jet skoro po dvou letech na pstruhovku a jsem nervni jak prvnička :-)) )

Neděle 8. listopadu 2009 v 16:13® Pike007

Já to dělám ještě jinak. U očka bodyglass pevně přichytím, pak ho pořádně natáhnu a přivazuju k ramínku až do obloučku háčku. Nití se vrátím zpět k očku a začnu bodyglass omotávat. Když je při přivazování řádně natáhnut, tělíčko skoro nenabyde.

Neděle 8. listopadu 2009 ve 14:32® regulus
regulus

Piranha> zkus bodyglass na konci „rozplesknout“ malejma kleštičkama a na háček navázat tak, že bude směřovat od obloučku k očku, přejet nití k očku, namotat bodyglass, dodělat mušku, zalakovat oviny na začátku a ten koneček bodyglassu zaříznout skalpelem.

foto/diskuze/muskareni/2009/th-img28853.jpg
Neděle 8. listopadu 2009 ve 14:16® stopař
stopař

Piranha> Tak to zkus vázat obráceně.Od očka k obloučku.Jde to.

Neděle 8. listopadu 2009 ve 13:42® Piranha
Piranha

Klucí jak se uchycuje body glas k hacku.Ja to uvazu dycky u obloucku ale pak kyz zacnu delat spiralky smerem k ocku hacku tak mi to udela na zadecku takovou bouly pres ten uvazanej konec k hacku.Mate nekdo nejakej nakresek nebo odkaz?

Neděle 8. listopadu 2009 ve 13:41® Pike007

Sander> ano, to je taky řešení.

Neděle 8. listopadu 2009 ve 12:53® Sander
Sander

Pike007 > válela se mi tu podložka pod myš, je to jak 5mm neopren, ale o mnoho tvrdší, drží v tom dvacítka BL háček dokonale. Tak jsem ji nastřihal, nalepil proužky do kráby a nemusím už nic shánět.

Tento příspěvek byl editován 8.11.2009 11:54:54 uživatelem Sander.
foto/diskuze/muskareni/2009/th-img28852.jpg
Neděle 8. listopadu 2009 ve 12:37® Pike007

Sander> Spíš bych si skočil do OBI či bauhausu, mají tam ty podloužky do koupelny i čistě bílé a na velkých rolích v metrové šířce. Ustřihnou ti klidne kus o šířce metr a délce třeba 20 či 30 cm. Pak to výjde i cenově dobře. Navíc je to trvanlivé. Má to tak hodně lidí.

Neděle 8. listopadu 2009 v 11:59® Sander
Sander

Výborně, tak matroš už jsem sehnal, teď ho jen nastřihat, nalepit do kráby a můžem ji vesele plnit :-)

Sobota 7. listopadu 2009 ve 20:09® Axamith
Axamith

Sander> koukni na http://www.mirelon.com/cs/index.php

Sobota 7. listopadu 2009 v 16:50® Medvěd
Medvěd

rarach> bože, Rudo,Ty jsi ale vůl.

Sobota 7. listopadu 2009 v 16:08® ZN
ZN

rarach> …

Tento příspěvek byl editován 7.11.2009 15:09:58 uživatelem ZN.
Sobota 7. listopadu 2009 v 15:58® rarach

ZN>Hmm, pan arbitr nám tady zase exhibuje, nenech se vysmát a nech těch kdyby, to je přesně tvůj styl, dělat závěry z vlastních či cizích představ.

Tento příspěvek byl editován 7.11.2009 15:00:53 uživatelem rarach.
Sobota 7. listopadu 2009 v 15:30® ZN
ZN

rarach> jak už jsem psal, jsi ubohý, nemocný člověk. Do očí by jsi mi to při své křivácké povaze nikdy nedokázal říct. Ba, ty by ses mi do očí ani nedokázal podívat. Smutné, leč pravdivé. Dokážeš akorát bodnout do zad a to jen na internetu. Nazdar.

Sobota 7. listopadu 2009 v 15:11® rarach

ZN> Vrať se na strom a k pípákům o tom kdo je muškař a kdo není ty nerozhoduješ a nikdy nebudeš, internetový tlachale.

Tento příspěvek byl editován 7.11.2009 14:13:22 uživatelem rarach.
Sobota 7. listopadu 2009 v 1:33® ZN
ZN

rarach> je smutné, že muškaří lidi, jako jsi ty. A můžeš vlastnit prutů, kolik chceš. Ty nikdy muškař nebudeš. Chvála bohu.

Pátek 6. listopadu 2009 ve 20:44® fikus
fikus

Sander> ups, takže jsem letos nebyl jediný. . . . . .

Pátek 6. listopadu 2009 ve 20:25® Sander
Sander

hecht > to zase ne, teď mám zase vázací pauzu. To co jsem nakoupil v Gamáči ale ty dvě krabky doplní…jen na těch 150 háčků namotat peří, plus ještě ta stovka co už jsem tu měl. Pustím se do toho až bude zima, na příští sezonu budu připraven lépe než na tu letošní, kdy vážu den dopředu to, na co budu vzápětí chytat.

Pátek 6. listopadu 2009 ve 20:21® Sander
Sander

Díky. Dnes jsem v práci lohnul dva pěkné dřevěné polotovary, jsou od měřidel, dám je přes víkend do cajku, trošku doupravím fasádu a dolakuju.

Pátek 6. listopadu 2009 ve 20:19® hecht
hecht

Pokud chceš utratit, tak tady máš ten origoš, cena ale děsběs. http://rybarske-potreby.monfish.com/…-11,354.html To raděj odstříhni kus té koupelnovky zadáčo.

Pátek 6. listopadu 2009 v 19:59® hecht
hecht

Sander> Že by pán přece jen něco vyrobil a už se mu ty hromady mušek nikam nevejdou ???

Pátek 6. listopadu 2009 v 19:57® bubu
bubu

Sander> nebo máš možnost jít do orginál foamu,ale cena je někde jinde. Něco jsem viděl na Monfisch

Pátek 6. listopadu 2009 v 19:49® stopař
stopař

Sander> Jo taky používám to co ti doporučuje bubu,já to koupil v OBI liberec.

Pátek 6. listopadu 2009 v 19:44® bubu
bubu

Sander> http://www.textilmilena.cz/…e-vzory.html

Pátek 6. listopadu 2009 v 19:29® bubu
bubu

Sander> chceš si udělat svoji krabku? Myslím,že jsem někde dokonce viděl tu „pěnu“ na muškařským webu. Jinak vím,že ji někdo nahrazuje takovou pěnovou předložkou,co se dává do koupelen na dlažbu.

Pátek 6. listopadu 2009 v 19:13® Sander
Sander

Prosím, jaký materiál se dává do muškařských krabiček, tam co se píchají mouchy? Dík.

Pátek 6. listopadu 2009 v 18:18® stopař
stopař

No asi to sem zrovna moc nepatří ale to si nemůžu nechat pro sebe :

Vedoucí prijímá nového prodavače Vezme ho jen na zkušební dobu,
aby viděl, jak se osvědčí. Po zavírací hodině si jej zavolá do
kanceláře.
„Tak kolik jste dnes měl zákazníků?
“Jednoho, šéfe.„
“Cože, jednoho? Naši prodavači udělají průměrně šedesát až
sedmdesát zákazníků denně! Co jste celý den dělal? A kolik jste
vlastně utržil?„
“Tři sta osmdesát tisíc dolarů.„
Šéf zalapal po dechu: "Tři sta osmdesát tisíc?Proboha,co jste
prodal ?
“No, první jsem prodal malinký háček na ryby.
Pak jsem zákazníka přesvědčil, že by si mohl vzít ještě i střední
a
velký háček. Potom jsem mu vysvětlil, že by si měl vzít i nějaký
vlasec
a k němu jsem mu prodal tři pruty – malý, střední a velký.Dal jsem
se
s ním do řeči, zeptal se, kde bude rybařit. Povídal, že na mysu,
dvacet mil na sever Tak jsem mu prodal ještě pořádnou větrovku,
nepromokavé kalhoty a gumáky, protože tam dost fouká.
Přesvědčil jsem ho, že na pobřeží neberou, tak jsme šli vybrat
motorový člun. Pak jsem se ho zeptal, co má za auto a vylezlo z
něj,
že dost malé, člun by na něm nemohl odvézt. Tak jsem mu prodal
ještě přívěs. „A tohle všechno jste prodal člověku, který si přišel
koupit jediný háček na ryby ?“
„Ne. On původně přišel koupit vložky pro svoji ženu. Tak jsem mu
navrhnul,
že když si teda o víkendu nezašuká, že by mohl zajít aspoň na
ryby…“