Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 29. října 2009 ve 22:13® hecht
-
rarach> Jsem muškařské embrio, tak se zeptám proč musíš na tu suchou nosit extra prut ? To by nešlo přejít na suchou jenom změnou mušky na stejném prutě ?
- Čtvrtek 29. října 2009 v 17:23® toulovec
-
já převazuju na sucho při prvním náznaku sebrání, ˇprotože tam kde chytám je sušení jak šafránu a ryb ještě méně
- Čtvrtek 29. října 2009 v 8:58® rarach
-
Buko> Ne, snažil bych se najít mouchu co žerou. Možná jsem divnej, ale nynfuju převážnou část sezony, ale když to sbíra (nemyslím ojedinělé sebrání), jdu vždy do suchařiny, proto dnes nosím v zadní kapse vesty sedmidíl a kolečko, přece proto jsme to začali dělat.
- Středa 28. října 2009 v 7:35® Buko
-
Toulovec : Se vším co jsi napsal souhlasím .Snad jen zpřesnění. Já moc pstruhovek kde bych měl 20 m před sebou a 20 m za sebou volnýho místa neznám. Stačí mně 10 m za sebou a vyhodím 20–25 m. Ovšem ne s prutem s Liedlu.Asi si rozumíme Rarach: ale co vidím u vody, tak téměř všichni nynfujou, bohužel i když to sbírá. Teď jde o prutohodiny. Když se postavím mezi dva suchánky a chytnu za dvě hodiny 50 ryb a oni nic. Co by jsi zvolil? Neskusil by jsi to taky?
- Úterý 27. října 2009 ve 20:52® xycht
-
Pike007> S tím co jsi napsal naprosto souhlasím, je v rukách. Pro mě je dlouhý hod přes 30m.
- Úterý 27. října 2009 ve 20:51® xycht
-
osprey> Aha, díky
- Pondělí 26. října 2009 ve 21:46® Sander
-
rarach > tohle používám v létě, místo nymfy ale goldíka. Ta suchá na přívěsu se nezdá, ale má nasvědomí většinu ryb.
- Pondělí 26. října 2009 ve 21:39® rarach
-
osprey> Také nejsem takový odborník abych podle mouchy poznal jak dotyčný chytal, suchařina je samozřejmě v týhle době docela logická možnost, ale co vidím u vody, tak téměř všichni nynfujou, bohužel i když to sbírá. Na druhou stranu s rozvojem nynfovacích technik aby s sebou člověk tahal když ne dva pruty , tak navijáky (či cívky) určitě.
Tento příspěvek byl editován 26.10.2009 20:43:54 uživatelem rarach. - Pondělí 26. října 2009 ve 21:38® Piranha
-
toulovec> davam ti za pravdu, ja bych spis potreboval umet hazet na tech mensich vodach a potocich.Rozhazet snuru umi kazdej, ale valet rolly pod vetvema to uz je neco jinyho.
- Pondělí 26. října 2009 ve 20:53® osprey
-
rarach> Já otázku pochopil v duchu „na jakou mouchu zabral“. Moucha v tlamě je jednoznačně suchá. Techniku jsem neřešil, tak dalece mé muškařké schopnosti nesahají.
- Pondělí 26. října 2009 ve 20:30® rarach
-
osprey> Dávám suchou jako horní přívěs při nynfování, zrovna na lipany je to osvědčená zbraň. Takže otázka Xychta je zcela na místě.
Tento příspěvek byl editován 26.10.2009 19:31:08 uživatelem rarach. - Pondělí 26. října 2009 ve 20:19® toulovec
-
Piranha> o výbavu vůbec nejde, chytat jde i s lídlovým prutem za pár korun. Kolikrát potřebuješ hodit víc jak těch 15 m??? jen na jezeře, nebo na velikých řekách. Já moc pstruhovek kde bych měl 20 m před sebou a 20 m za sebou volnýho místa neznám. Podle videa se házet nenaučíš, to si leda zmrvíš styl a naučíš si něco čeho se budeš jen těžko zbavovat. Takový chyby děláme všichni, neboj. :o)))
- Pondělí 26. října 2009 v 18:04® Sander
-
xycht > děkuji. Ano, na suchou. První záběr, první ryba. Už se potom nepovedl ani podobný. Jeden z mála, který tam šel kousek přes brzdu.
Tento příspěvek byl editován 26.10.2009 17:05:01 uživatelem Sander. - Pondělí 26. října 2009 v 17:59® Piranha
-
toulovec> ono se to hezky mluvi kor v anglictine
pokud najkdes nejaky dobry videa na youtube tak mi sem dej odkaz at vim jak to vypada ten dvojšvih
Jinak nejsem ortodoxni muskar, jsem plavackar a feedere ale muskarinu mam v srdci, je to kouzelnyej zpusob lovu a chytam na mouchy vetsinou na jare tak max. mesic a pak od konce rijny do konce roku, tudis nejaky vysoky skoly muskareni nechci absolvovat a to same se tyce i ionvestice do muskareni.Kupuju pruty nizsi cenove relace tzn. do 3000 a obcas si koupim nejakej matros na mouchy a neco si umotam.Jinak se venujun prevazne feederu a plavce.Proste jsem se jen zeptal, ted mi volal kamarad behem psani toho clanku a rikal ze mam to airflo ze si to pamatuje kdyz jsem to koupil.Prej maj blby vahy.Priste holt koupim Rio.
- Pondělí 26. října 2009 v 17:37® toulovec
-
Pike007> doprčic jak jsi mě předběhl nývlte? píšu tu s mladým úkoly a lelkuju a zase jsem druhej. že já se na to nevyseru :o)))
- Pondělí 26. října 2009 v 17:35® toulovec
-
Piranha> Dlouhý hody jsou především o technice. Pokud chceš házet daleko, nauč se vzorně technicky házet, aby se ti lajna nepropadala, přesný načasování, hodně pomůže dablcuk. Je to hlavně v rukou. Těžkou lajnu nedávej, sice si možná ulehčíš hod, ale zbytečně přetěžuješ prut a stejně je ti to k prdu. Pokud neutáhneš šestku prut s 15 m lajny, tak s ní neházej. Dlouhý klacky s těžkejma lajnama, s tím nevydrží celej den házet kdejakej třasořitka, to je dřina :o)))
- Pondělí 26. října 2009 v 17:22® Pike007
-
xycht> co je opravdu dlouhy hod? Jinak lajna za castera hazet nikdy nebude. Muskari, ktery neumi hazet, lehci lajna k delsimu hodu nepomuze.
PS: navic pruty a lajny stejne kategorie jsou casto hodne rozdilne, takze je treba zkouset, zkouset a zkouset.
PS2: Baron dosahl svych dlouhych hodu pres 33m vzdy se lajnou stejne kategorie. Ale hlavne proto, ze to umi.
- Pondělí 26. října 2009 v 16:55® Piranha
-
xycht> uz nevim kamo co je to za znacku, mel jsem ji skoro dva roky namotanou na kolecku a lapal jen s DT6F, ted jsem ji tam dal a je dobra.
- Pondělí 26. října 2009 v 16:17® osprey
-
xycht> Podívej se té rybě do tlamy. Nástraha je vidět.
- Pondělí 26. října 2009 v 16:01® xycht
-
Sander: Pěknej lipan v Z lovu. Na sucho nebo nymfa?
- Pondělí 26. října 2009 v 15:59® xycht
-
Piranha> Někde jsem četl, že na opravdu dlouhý hody je dobrý mít o jedno číslo nižší šňůru než je prut. Takže pokud je ten tvůj prut spíš aftma 6 a šestka lajna se ti zdá těžká, tak proč nezkusit pětku. Co to je za lajnu ta šestka? Není to náhodou proslulý Aiflo?
- Neděle 25. října 2009 ve 21:30® hecht
-
Neznáte náhodou někdo fly prut Pflueger PSFY 9056 ??? Jakoukoliv znalost či informaci bych uvítal .
- Neděle 25. října 2009 ve 20:27® Piranha
-
Heky> na reku na prd
) na Labi muzes vyhazet i baking, ale chapu klasicka pstruhovka deset metru sirka v prumeru spis min. Jinak teda nevim, bud si koupim tvrdsi klacek treba 8 ale ja chtel prave zkusi nejakej trojkovej nebo ctyrkovej na jemnost, projdu si to hlavou.Stejne chodim vetsinou na labe a tam potrebuju delsi hody tak ze uvidim.
- Neděle 25. října 2009 ve 20:18® Heky
-
Piranha> no nevím jestli 5 nebude zas lehká, jsou prostě pruty které jsou měkké a víc s nima nehodíš ani když se do toho opřeš celým tělem. já mám třeba Green Lake a ten funguje skvěle jen když je vyhozeno 15 a více metrů šnůry, takže na řeku na prd a na jezero luxus.
- Sobota 24. října 2009 v 18:16® Piranha
-
zdar mušaři, chci se zeptat mam klacek 6–7 AFTMA s 6kovou WF6S hodim s ni v pohode nejakejch 15m ale jak jdu dal uz je to strasne tezky a neutahnu to, proste je to tezky.Myslite ze bych mel na delsi hody s tou WFkou na ten 6–7 klacek dat treba 5ku nebo 4ku?
- Středa 21. října 2009 v 17:56® bubu
-
Zauwi> obálka,kuk!
- Středa 21. října 2009 v 11:09® Zauwi
-
Jak.novi: díky.)
- Středa 21. října 2009 v 11:08® Zauwi
-
to Bubu> viděl jsem, že jsi mi psal na icq, bohužel se mi zrovna vybil mobil, takže jsem si to nestihnul přečíst a historie mi na mobilu nefunguje, předpokládám,že to bylo přání?? Jinak výlet k Tobě se mi komplikuje, na 100% to budu vědět v pátek.
- Středa 21. října 2009 v 0:32® Jak.novi
-
Zauwi> I když tě vůbec neznám, tak všechno nejlepší.
Tento příspěvek byl editován 21.10.2009 00:32:45 uživatelem Jak.novi. - Středa 21. října 2009 v 0:22® Zauwi
-
to Stopař,bubu: díky za přání kluci
, jsem skoro střízlivej…