Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 16. října 2009 v 16:08® bubu
-
Robur na hrad!!!!
- Pátek 16. října 2009 ve 13:11® HaD
-
regulus> vždyť to říkám, založíme politickou stranu
- Pátek 16. října 2009 ve 12:59® regulus
-
HaD> souhlasím s tebou, stát se na to vysere, udělá to proto, protože z jeho hlediska není co řešit, PO nebo nejspíš jakákoliv ryba není ohroženej živočich. I kdyby se našel někdo, kdo by tam tuhle myšlenku nějakým způsobem přinesl, tak to stát přehraje zpátky na rybáře, potažmo na svaz, teda vlastně na svazy, s tím, že oni na vodách hospodaří a nejspíš mají pravomoc zvýšit lovnou míru (nevím jestli je to nějak omezený a patřičnej zákon se mi študovat nechce, když tak mě opravte). Pokud by se něco takovýho chtělo prosadit, muselo by se na to jít oklikou, prostě to nějak šikovně navlíct, pokud možno aby se umožnilo někomu se zviditelnit …
No fuj, už jsme zalezli i do politiky.
- Pátek 16. října 2009 v 11:58® HaD
-
Salmo1> Sice se v této problematice moc neorientuju, ale že stát nezasáhne, jsem přesvědčen. To by musel být na příslušném ministerstvu v některé z nejvyšších funkcí člověk, rybář, fanda, který to s rybama a vůbec rybařinou u nás myslí dobře a byl by se ochoten za to bít. Je to v lidech, jako vše a tohle by musela být obrovská náhoda. Anebo založíme politickou stranu, vyhrajeme volby a někoho si tam dosadíme. Navrhuju Robura
- Pátek 16. října 2009 v 9:50® Salmo1
-
regulus> Jo,to souhlasí co jsi napsal.Já jsem ze SHMO hospodařící na P vodách+ pár menších MP revírů.Prosazování respkt.přitvrzování podmínek na P vodě je z ekonomického hlediska nesmírně obtížné.Zvedneš míru ryb,odejde ti 10%lidí jinam,nevysadíš průmyslovou rybu odejde ti dalších 10%rybářů atd.Podle mého bude muset zasáhnout vlastník a to je stát.
- Pátek 16. října 2009 v 8:47® sus1
-
Zee> Jo, jo, Pěkný. Prosimtě,co je to za hudbu u toho??Díky.
- Pátek 16. října 2009 v 8:23® fikus
-
Zee> moc pěkné fotky, je vidět, že jsi si to tam hezky užíval.
- Pátek 16. října 2009 ve 2:30® regulus
-
Salmo1> ptal jsem se na to záměrně, nic ve zlým, ale to si my dva nepamatujem a nebo blbě. Když začaly krajský povolenky, tak mi bylo 15, tobě ještě míň a už před tím se daly koupit tzv. hostenky, jak moc velká štrapáce to byla nevím, ale šlo to. No a iluze, že před rokem 1976 nebylo celosvazový hospodaření ti brát nebudu, bylo, ale jednak ty hospodáře často dělali lidi kteří k tomu měli dlouholetej vztah a pamatovali si jak se to dělalo dřív, nebyl takovej rybářskej tlak, bylo daleko míň rybářů, na ryby dál od baráku jezdilo jen naprosto mizivý procento lidí a svaz jako takovej byl ve stejný pozici jako zahrádkáři apod. takže tomu ve svojí podstatě nechával volnej průběh, děj se vůle boží.
Když začaly krajský povolenky, tak teprve pomalu začalo rybářský stěhování národů, v osmdesátých letech se to zvolna rozjíždělo, ale ty správný grády to dostalo až po roce 1990. To jen na okraj.Mnohokrát se tu omílala cena povolenek, svaz, RS, doby hájení a já nevím co ještě, je fakt, že cena celosvazové i celorepublikové povolenky je směšná, z druhé strany, jeden rybář nebude současně na dvou místech a na ryby pojede tak jako tak X krát do roka buď ve svým ÚS nebo prostě pojede na druhej konec republiky, nemyslím si, že by v tom hráli stěžejní roli peníze, to cestování stojí víc peněz než povolenka i kdyby byla 3× dražší než je. Spousta MO hospodaří jen na svých revírech, ty jsou vyňatý ze svazovejch povolenek a jak dobře nebo špatně to funguje nevím, ale povětšinou jsou to jen stojáky. Je fakt, že vím o nesvazový pstruhovce – řece, ale když mrknu do statistiky úlovků na Svratce 13, tak je to duhákodrom schválně se mrkni http://www.rsvysocina.cz/ no a taky mi vysvětli, proč tento spolek ve svojí podstatě kopíruje doby hájení a míry ČRS (nemyslím si, že by měl být problém míry zvýšit)na Jihlavě má pstruh alespoň po valnou část sezóny míru 28 cm. Ve svojí podstatě mají ideální možnost ukázat jak by se to mělo dělat a jak to svaz dělá blbě.
Ještě jedna věc, cesta zpátky, myslím tím zrušení krajskejch, celosvazovejch a celorepublikovejch povolenek, je jednak nereálná a taky si myslím, že by to nadělalo víc škody než užitku. To jestli ČRS jako takovej v dobách budoucích přežije nevím a je to tak trochu mimo mě, jsu z JM a řekl bych, že MRS je ještě v celku v pohodě. Maximálně se nějaká MO „trhne“, nijak to nesleduju, ale myslím, že se jich dost vrátí zpět. Na MP revírech podle statistik počet docházek od r. 1990 neustále stoupá, kdežto na pstruhovkách utěšeně klesá, což je svým způsobem dobře (v r. 2007 to byla míň jak polovina z počtu v roce 1990). Je to všecko trend doby, rybaření se stalo tak trochu šlágrem, na netu je spousta informací, který kdokoliv získá během velice krátké doby čučením do monitoru z tepla domova, zatímco dřív sis to musel buď nějak zjistit nebo vyzkoušet, změnila se doba, zněkolikanásobil se počet rybářů, zdokonalily techniky, je daleko lepší vybavení který umožňuje daleko větší pravděpodobnost úlovku, když tohle všechno sečtu, tak ryby nemají šanci …
Kašlem na to, jsou to jen internetový žvásty který nejspíš bohužel nikam nevedou.
- Pátek 16. října 2009 v 1:14® Zee
- Ahoj panove jestli se chcete podivat na me zazitky z rybareni v USA tak bezte
na youtube.com a napiste Zee the czech fly fisherman nebo zkopirujte tento odkaz
Dik Zbynek
- Pátek 16. října 2009 v 0:08® Salmo1
-
regulus> Cs-Celosvazové hospodaření,rybolov. Původní myšlenka nebyla špatná,ale řekl bych,že převládají spíše negativa.Není tah na branku,není zájem o dění.Rybář si řekne"nu což,tady je to v prčicích,pojedu jinam"Pokud si toto řeknou všichni,pak je to v prčicích všude.Pokud jsi mněl na povolence napsané dva revíry,pak jsi koukal aby bylo,jinam jsi nemohl,anebo to byla docela štrapace.
- Čtvrtek 15. října 2009 ve 20:54® osprey
-
Salmo1: Já vím, že kdo chce vědět, ten ví. Začal jsem se o to zajímat před časem a snad to dohoním.
Jde ale o takovou tu většinu, co toho moc neví, jenom si zaplatila a chce chytat. Část těch lidí je ovlivnitelných.
- Čtvrtek 15. října 2009 ve 14:54® regulus
-
rarach> Salmo1> ale jo, pro mě za mě může být PO klidně hájenej, je mi to fuk, ryby nežeru a i kdybych je jedl, tak na pstruhovku jezdím 60–70 km, do Makra to mám slabej kilák, přece nebudu jezdit pro „maso“ takovou štreku, víc projedu něž by ta ryba stála.
S těma malejma říčkama máte recht, věřím že tam jsou jedinci impozantních rozměrů, proto taky na takový říčky rád chodím s nadějí, že se tam jednoho dne pověsí.
Tím, že to je nereálný jsem myslel to, že projde jenom kompromis, pokud si postavím vedle sebe to zvýšení míry, tak 30 cm by prošlo s brbláním, 35 cm už by byl docela řev a jakákoliv vyšší míra by nejspíš neprošla (byť s vámi souhlasím, že by to nejspíš bylo k užitku). Nerad se pohybuji v oblasti sci-fi a těch 50cm tam bohužel patří, takže já osobně bych byl vděčnej i za těch 30 nebo 35 cm, je to možná kompromis, ale aspoň něco a to, že by to bylo na hovno si nemyslím.Salmo, neodpověděl jsi mi na to co myslíš pod pojmem CS rybolov.
- Čtvrtek 15. října 2009 ve 14:54® bubu
-
regulus> to netuším,ale je to hnus takto brzo. Krom Brna a Prahy je to asi všade
- Čtvrtek 15. října 2009 ve 14:33® regulus
-
bubu> koukám, že na Šeráku už pomalu jedou šlepry.
- Čtvrtek 15. října 2009 v 10:59® HaD
-
rarach> souhlas. Já měl letos možnost (moc si toho vážím) sledovat přístup k ochraně ohrožených a ceněných ryb na různých světových lokalitách. Kdyby tam platily podobné podmínky a HLAVNĚ přístup lidí, jako u nás, dávno by tam ty ryby nebyly, nebo by jich bylo výrazně méně. A pokud to nefungovalo, začínají si tam rybáři alespoň včas uvědomovat. Ovšem jedna věc jsou restrikce a přísnější předpisy, s kterými souhlasím, druhá věc je však osvěta a změna v přemýšlení lidí. Bez toho to nepůjde.
Tento příspěvek byl editován 15.10.2009 11:01:17 uživatelem HaD. - Čtvrtek 15. října 2009 v 10:55® HaD
-
bubu> mazec
- Čtvrtek 15. října 2009 v 10:20® cormoran
-
bubu> Počasí se jaksi zbláznilo a úplně vynechalo jeden měsíc. Ani ty stromy ještě nestihly pořádně shodit
- Čtvrtek 15. října 2009 v 10:01® Salmo1
-
Přesně tak,jak píše rarach.Teprve po zmáčknutí mikrospínače někde u zapomenuté strouhy postaví člověka do reality.Dost dobře někdy ani nechápu jak se tam ten pstruh může otočit. A je jim tam dobře to mi věřte,rozhodně nestrádají.Ono celkově pojem neúživná voda ,to je hodně ošemetný termín.
- Čtvrtek 15. října 2009 v 9:51® bubu
-
realita dnešního dopoledne
- Čtvrtek 15. října 2009 v 9:21® rarach
-
regulus> Já vím, že je to na některé říčky nebo potoky moc, jenže já to bral spíš jako ochranou míru, za pár let až by se zjistilo, že je to moc by se to mohlo dát třeba na 40, ale méně rozhodně ne. Navíc jsem byl při výlovech kapilárních potoků svědkem ulovení potočáků přes 60 cm a to v místech kde by to přečůral můj foxterier.
- Čtvrtek 15. října 2009 ve 4:03® regulus
-
Salmo1> dobrej dokument, škoda, že to je naprosté většině lidí úplně u pr.ele.
Mimochodem, co máš na mysli termínem CS rybolov??? Zajímá mě rok.
- Čtvrtek 15. října 2009 v 0:21® Salmo1
-
osprey>To je omyl,že se neví.Můžu tě ubezpečit,že všichni zainteresovaní lidé o těchto záležitostech dobře vědí.Není ovšem vůle a ani odvaha a dost možná ani možnost na změnu.Podívej se na dnešní statut hospodáře.Dnes je hospodář Mo v podstatě nikdo.Před Cs rybolovem hospodář hospodařil a rozhodoval o revíru a rybách.Musel plnit regule zákona,ale vše ostatní bylo v jeho kompetenci. Dám příklad.U nás byl lipan hájený do 31.8.Od 1.9 do 30.9.byl všeobecný zákaz lovu a od 1.10 byl povolen lov lipana podhorního,ale pouze na zvláštní povolenku.Hospodář provedl v září kontrolní odlov lipana a pokud se mu zdál stav populace špatný,tak povolenky k lovu nevydal.A hotovo. V níže popsané kauze Remys und co je toto celé zaklíčováno.Stát se toto za dob našich dědů,tak hospodář by vyrazil z dotyčným dveře.Hospodařil totiž hospodář a on byl zodpovědný za revír.To jsem ale trochu odbočil.
Poslechni si pečlivě co říká hlavně pan Doc. Rndr. Bohumír Lojkásek, Csc.Některé záležitosti jsou známé už bezmála sto let a pořád je to málo. http://www.ceskatelevize.cz/…se-na-vetvi/
- Středa 14. října 2009 ve 22:39® mildas
-
HaD> to je pohoda.
- Středa 14. října 2009 ve 22:30® HaD
-
mildas> lehce přes 8kk
- Středa 14. října 2009 ve 21:51® mildas
-
HaD> kolik ten set stál, prosím ?
- Středa 14. října 2009 ve 21:26® regulus
-
rarach> zcela vyjímečně pějeme na stejnou notečku, su docela přesvědčenej, že v tomto případě jsou naše názory velice podobný, ale ty na to koukáš ze situace západních Čech a já z jižní Moravy. Nedokážu posoudit zda u nás nebo vás je stav lepší či horší, ale zcela určitě se nejspíš bavíme každej o jiným typu a velikosti řek. Těch 50 cm u PO je tu na víc jak 60–80% vod nereálnej. Z druhý strany aspoň ti menší tu jsou.
- Středa 14. října 2009 ve 21:17® regulus
-
jiris> třeba u vás pod zeleným vrškem
)
- Středa 14. října 2009 ve 21:05® rarach
-
jiris> mi to povídej.
- Středa 14. října 2009 ve 20:22® HaD
-
Radost z něj mám pořád. Ještě jsem s ním nechytal. Chtěl jsem na něj chytat lososi, ale Zdeněk mi to rozmluvil, že bych ho takovou zátěží jen kurvil. Tak si na svoují akci bude ještě muset počkat…
- Středa 14. října 2009 v 19:55® bubu
-
to,co se děje venku,je hnus,velebnosti. A to mám střechu,chudák Mildas
Tento příspěvek byl editován 14.10.2009 19:56:47 uživatelem bubu.