Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 14. října 2009 v 18:38® jiris
-
rarach> i malá voda má své kouzlo
- Středa 14. října 2009 v 18:28® xycht
-
HaD> jestli ti ten prut vyhovuje a dobře se ti s nim chytá, tak nic neřeš
- Středa 14. října 2009 v 17:54® rarach
-
HaD> Ty woe, proč si tedy kazíš radost z nákupu, přišel jsi do kšeftu, prut se líbil , byl za dobrou cenu, tak jsis ho koupil, to je přece to nejlepší co pro sebe můžeš udělat, tímhle jsi zbytečně nechal narodit červíka pochybnosti. Já už takhle 1/2 roku vybírám auto, každej den se mi líbí něco jiného, každej další den si vymějšlím důvody, proč to co jsem si vybral den předtím není úplně OK, potřeboval bych přijít sednout si a říct, to je vono to kupuju, bohužel se mi to těžce nedaří.
Tento příspěvek byl editován 14.10.2009 18:00:24 uživatelem rarach. - Středa 14. října 2009 v 17:52® rarach
-
jiris> To máš jistě pravdu, někde je i třicítka unikát, ale tam by se nemuselo chytat vůbec.
- Středa 14. října 2009 v 17:37® HaD
-
ptát jsem se nemohl, protože jsem prostě v té Kanadě přišel do krámu a líbil se mi a i cena se mi zdála OK, tak jsem ho prostě i s navijákem koupil…
- Středa 14. října 2009 v 16:40® bubu
-
mildas> nejsem stěhovavý typ,tak že budu čekat,že se něco změní i tady. Trochu času snad ještě mám.
- Středa 14. října 2009 v 16:29® mildas
-
bubu> to rozhodně. Jen to asi změnit jde. V JČ to šlo rozhodně ze základny, ale je fakt, že vedení je tam relativně progresivní a je to tradiční pstruhařskej kraj.
- Středa 14. října 2009 v 16:23® bubu
-
mildas> otočím to,proč to na SM nejde? Ano,myslím si,že je to v lidech,co sedí na VÚs. Nebo snad v JČ to vzešlo ze základny? Ale jinak jim tleskám. Beru to jen selským rozumem. Nevím,kdo tu debatu na ostravským webu kolem trojháčků na P vodě četl,ale co tam předváděl Remys,to bylo něco. On byl schopnej snad vystřelit z Aurory,aby mu nesebraly ty trojháky.
- Středa 14. října 2009 ve 14:59® xycht
-
rarach> Souhlas, vidím to stejně.
- Středa 14. října 2009 ve 14:01® osprey
-
mildas: Pravdu díš, ale lepší než nic. Pár prutů jsem už na základě krámské zkušeností zavrhl. Od představy, že to mám držet, jsem se k představě, že s tím mám házet, ani nedostal. A to jsem muškařský potrat.
Ostatně tak kreativní jedinec jako HaD ho jistě nekoupil za plnou palbu.
- Středa 14. října 2009 ve 13:53® mildas
-
bubu> a proč to někde jde ? To jsou v JČ tak jiní lidé ?
osprey: potřepání je stejné klišé jako že březnovka je jarní moucha.
HaD:na hovno ne. Nevím na co ho chceš a kolik stál. Felicie je na hovno, ale za litr už tak ne, jestli mi teda rozumíš.
- Středa 14. října 2009 ve 13:51® jiris
-
rarach> míra PO 50 zní pěkně, ale na spoustě vod si ji nedovedu představit. Ke každé vodě bych volil individuální přístup, ano vím – utopie..
- Středa 14. října 2009 ve 13:51® osprey
-
Salmo1: Máš naprostou pravdu. Ale kdo všechno o tom ví? Myslím si, že oba asi víme (já teda dost zjednodušeně), v čem by měla ta změna spočívat i to, jak je za stávajících poměrů nereálná. Jenže v současnosti je právě ten problém, že se o problematice vysazování, etice a smysluplnosti lovu, původnosti jednotlivých populací a vlivu dovezených linií nikde nepíše – respektive se to přímo zazdívá. Lidi vědí prd a čekají na svoje duháky.
Každá myšlenka vyžaduje propagaci, aby získala podporu. Myšlenka, která má podporu, už se blbě smetá ze stolu. Dokud mě David nevyhodí (zatím to nevypadá
), rád bych tady dával podobným věcem prostor. Ale vím o tom málo. Proto diskutuju, případně se do toho snažím lidi zatáhnout.
Ono už dneska nejde jen o pstruhy.
- Středa 14. října 2009 ve 13:50® bubu
-
jen pro srovnání. Od 2010 měl být na P vodách SM zákaz používání trojháčků. Strhla se ale kolem toho taková mela a to právě z řad členů,(petice a pod.)že se toho VÚs zalekl (asi byly ohroženy fleky)a tento zákaz byl zrušen. Ještě že zůstalo použití pouze BL háčků.
- Středa 14. října 2009 ve 13:50® jiris
-
HaD> hehe, on si koupi mušák před zeptáním, malej Jarda II
Ve trojce je to v pohodě prut, ale nechtěl bych ho v trojce ani šestce. Jak psali níže, v téhle ceně jsou daleko lepší pruty. Kolik vlastně stál? 6, přidáš pár šusňů a máš Xi2, třeba
- Středa 14. října 2009 ve 13:45® bubu
-
rarach> při dnešním stavu čl.základny utopie,bohužel
- Středa 14. října 2009 ve 13:41® rarach
-
regulus> Po pravdě je mi to šumák, ať se každej chová jak uzná za vhodné, RŘ není žádné dogma, já mám svoje míry a svoje limity a každej normální člověk co mu není lhostejný současný stav to má jistě stejně. Jinak limit 10 ryb na krajskou povolenku se mi zdá při tý ceně optimální, míra PD 35, Li 40 a PO 50, takže asi tak to vidím já.
- Středa 14. října 2009 ve 13:40® osprey
-
mildas: Kdyby si ho u Hanáků protřepal, mohl se do něj bezmezně zamilovat nebo ho proklít až do hrobu.
Teď ho má a neví, co vlastně má…
HaD: Myslím, že proti tomu, co jsi měl, sis polepšil. Neřeš to, přišroubuj na to nějaký kolečko s kusem špagátu a přijeď to prubnout.
- Středa 14. října 2009 ve 13:37® rarach
-
HaD> Prut k ničemu to není, ale jsou v té cenové relaci mnohem lepší (třeba ho máš za cenu, že se to nedalo odmítnout), ovšem na to tvoje občasné muškaření, počítám, že s ním budeš páčit parmy, tam ti poslouží dobře.
- Středa 14. října 2009 v 10:28® HaD
-
mildas>
no tak dobrá
Chápu-li to dobře, je to prut k ničemu?
- Středa 14. října 2009 v 9:33® fikus
-
HaD> protože celodenní sušení na řece s šestkou je tak na tenisový loket. Na druhou stranu, dají se s ní obstojně sušit pakoši na stojáku. Před dvěma týdny jsem si koupil taky šestku. Jenže utahovák, na strýmra.
- Středa 14. října 2009 v 9:25® mildas
-
HaD> jak malej Jarda. Nejdřív si něco koupí a pak chce slyšet, jestli mu to k něčemu je a jestli je to koupě století. Není.
- Středa 14. října 2009 v 8:33® Salmo1
-
osprey> Sám si určitě pochopil,že pokecat si můžeme,ale to je tak asi všechno.Současný model hospodaření na P vodách už nic dobrého nepřinese a je devastující.A to jsem nenapsal ani čárku o přežití vysazených ryb,křížení linií a podobných negativ,které hluboko zasahují společenstva ryb na P vodách.
Žádné chmury,žádné mraky…řešení pochopitelně existuje,je elegantní,jednoduché a ke spokojenosti všech.
- Středa 14. října 2009 ve 3:47® regulus
-
rarach> psal jsem „aspoň“, čímž jsem myslel nejméně a to jestli by to pomohlo či ne, to je ve hvězdách, ale aspoň by měli větší šanci dorůst do té, jak jsi sám napsal nejvýkonější velikosti. No a počet odnesených ryb, bylo myšleno tím rozumným ročním limitem. Čímž ti nechci nijak odporovat.
mildas> nemyslel jsem všelék, ani omylem, ale aspoň něco. Jistě máš pravdu, ale co je to duhák, skoro neznám, potkám tak 1–2 za rok a to ještě možná, zato PO/lipan je zastoupenej ve slušným množství tak 50/50% a včil mudruj, kdyby se to mělo dělat jak se o tom tady bavíme je to fakt na chytání jen v srpnu a to ještě prvních 14 dní.
)
No a na tvoji otázku ohledně otevírání lipanových vod a chytání na vodách kde nejsou lipani ti dám jednoduchou odpověď. Protože máte (teda my máme taky, ale na menším a ne tak různorodým území) centrální řízení. Pokud se slovenskýho modelu pstruhových a lipanových vod týká, tak by to někde možná sedělo a jinde asi ne, ony ty slovenský řeky jsou taky trochu kapinku jinak než u nás a udělat to nějakým direktivním příkazem (rozhodnutím od stolu) by bylo taky tím chlupatým ke zdi. O každým revíru nebo úseku, by měl rozhodovat někdo kdo to může z hlediska místních poměrů objektivně posoudit a rozumí tomu, tečka. - Úterý 13. října 2009 ve 23:50® HaD
-
Bosanac> proč by se s ním nedalo sušit?
- Úterý 13. října 2009 ve 23:44® Bosanac
-
HaD> Sestka , susit urcite s nim nebudes . At ty slouzi .
- Úterý 13. října 2009 ve 23:31® HaD
-
zedus: je to šestka
- Úterý 13. října 2009 ve 23:24® zedus
-
HaD> No ono to taky záleží jakej a naco sis ho koupil. Na Strýmra bych ho asi nechtěl.
- Úterý 13. října 2009 ve 22:58® HaD
-
mildas, rarach, osprey, zedus> no, chtěl jsem slyšet pochvalu, stal jsem se jeho majitelem
- Úterý 13. října 2009 ve 22:50® mildas
-
osprey: a až ho osahá, tak se stane co ?