Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 29. září 2009 v 18:44® stopař
stopař

brčal> Já se dostal k vodě dneska po dost dlouhé době,nějak to letos nestíhám.To víš změna zaměstnání,cha­lupa,rodina a na rybky už toho času zbejvá málo.

Úterý 29. září 2009 v 18:35® brčal
brčal

stopař> Já je chytám učelově bo je to fajn zábava tento rok jsem byl jen 10× na pstruhovce a 3× víc na MP :-))

Úterý 29. září 2009 v 18:32® stopař
stopař

brčal> Já je dá se říct chytil skoro náhodou,lépe řečeno tu první uplně náhodou a ty další SKORO cíleně.

Úterý 29. září 2009 v 18:28® brčal
brčal

stopař> to máš štěstí jinak mi namouchu bez lanka skoro vždy uhryzla.Měl jsem i Hard mono a taky naprd.

Úterý 29. září 2009 v 18:24® stopař
stopař

olda> Mrazit se nic nebude ! V sobotu budou spapány vsecky ale každá s jinou úpravou.Jo chytil jsem je na mušku bez lanka,lanko se nedává mám jen takovej pletenej návazec.

bubu> No to já taky né , ale loni tam ještě pstroužků bylo mraky,škoda.

Úterý 29. září 2009 v 18:19® olda
olda

stopař> To jsi chytil na mouchu?jestli ano ted se mi nesmněj jsem naprostý laik,tam se lanko nedává nebo ano?

Úterý 29. září 2009 v 18:18® bubu
bubu

stopař> tak to se ani nedivím,že jsi o Li a P nezavadil;-)

Úterý 29. září 2009 v 18:16® olda
olda

stopař> To nevadí, tak to zamraž a pošli na soukromou adresu já už si snima poradím

Úterý 29. září 2009 v 18:14® stopař
stopař

bubu> Evžene fakt pstruhovka.

olda> Už jsou vykuchané,tak těžko.

Úterý 29. září 2009 v 18:12® olda
olda

stopař> Pošli je do Labe v Ustí tady je prd samí čudli.

Úterý 29. září 2009 v 18:10® bubu
bubu

stopař> kua,Stando,byla to fakt pstruhovka?

Úterý 29. září 2009 v 18:02® stopař
stopař

Výsledek mojeho dnešního snažení na jedné P vodě.Ani jeden pstroužek ani lipan jen tyhle čtyři zubaté a hromada promarněných záběrů a utrhanejch mušek.

foto/diskuze/muskareni/2009/th-img26847.jpg
Pondělí 28. září 2009 ve 21:41® osprey
osprey

Buko: Nevím, jestli jsi četl všechny moje příspěvky, ale já na introdukovanou havěť a přemnožené predátory moc netrpím.

Zelení jsou politická strana, k těm se dávat nemusím.

A jestli chceš ode mě něco inteligenčně smělého, můžeme v té diskuzi chvilku pokračovat.

Pondělí 28. září 2009 v 5:30® Buko

osprey> Je jasné, že je to tu a tam a velká hrozba to není. Tak to je je hodně moudré.Měl by jsi se dát k zeleným. Tam je jich hodně inteligenčně nesmělých. Mohli by jste želvy začít chránit, jak kormorány.Ti u nás byli taky tu i tam.

Neděle 27. září 2009 ve 20:14® Tommy
Tommy

Heky> Tu potvoru jen tak nechytíš, páč ve vodě jsou strašně rychlý a řekl bych i kapánek vychcaný :-)

Neděle 27. září 2009 ve 20:11® Heky
Heky

Ty kundy želví se kříží s původní želvou bahenní a jejich potomci jsou neplodní!!!!!!!!!!­,na slovenských jezerech s tím mají problémy, proto je domácí chov určitých druhů zakázán a je i trestný. Jednu nádhernou sem kdysi chytal na strýmra na Moravici pod Žimrovicema ale neůspěšně

Neděle 27. září 2009 ve 20:10® osprey
osprey

Sander> No, ten chlápek v tom článku píše, že jich vyžraly asi šest – přesněji řečeno, všechna hnízda, co tam byla. Mám k dispozici. Je jasné, že je to tu a tam a velká hrozba to není. Ale lepší bude, když se budou držet v teráriích na té správné straně skla.

Neděle 27. září 2009 v 19:52® Tommy
Tommy

Sander> Aby jsi se nedivil. Oni nežerou jenom vejce roháče. Žerou žáby,jikry a vůbec všechno co se ve vodě hýbe :-((

Neděle 27. září 2009 v 19:37® Sander
Sander

osprey > nepovažuji je za nějakou hrozbu, alespoň ne pro naši generaci. Zajímala by mě pravděpodobnost vybrání hnízda roháče v ČR, kde jsou oba tyto druhy docela vzácné. To je asi taková šance, jako když na tebe spadne u řeky letadlo…sakra, to nebyl nejlepší příklad…:-)

Tento příspěvek byl editován 27.9.2009 19:39:19 uživatelem Sander.
Neděle 27. září 2009 v 19:33® Tommy
Tommy

osprey> Moje slova,taky to mám v plánu:-) A nebo to budu nosit zpátky do zveráče.

Neděle 27. září 2009 v 19:31® osprey
osprey

Sander: Tím líp. Jsou všude. Dokonce i na Flipovišči ji PV vysmahnul na smáka. A když jsem četl ten článek, jak dokážou roháčovi vybrat hnízdo, tak s nima nebudu mít žádné slitování. Ulovím, nabídnu komukoli, kdo má zájem a v nejhorším případě si dojdu stáhnout ten recept na polívku.

Neděle 27. září 2009 v 18:37® Tommy
Tommy

Sander> Asi se budeme modlit,aby stříleli slepejma :-D

Neděle 27. září 2009 v 18:26® Sander
Sander

Želvy nádherné jsem měl dost dlouho na to, abych nevěřil tomu, že se u nás dokáží rozmnožit. Když by se omylem stalo, že by se na nějakém revíru našel nadějný pár, nejsou zde podle mě pro vylíhnutí vajíček podmínky. Někdy mi to nevyšlo ani v případě, že byla vejce uložena v inkubátoru tak, jak měla.

Neděle 27. září 2009 v 18:19® Tommy
Tommy

osprey> No to máš asi pravdu,oni to jsou kuivy přizbůsobivý :-)

Neděle 27. září 2009 v 18:17® osprey
osprey

Tommy: Někdy před deseti lety prohlásil kdosi odpovědný, že u nás želva nádherná nedokáže přezimovat. Já se s tím rozmnožováním nechám překvapit. Radši bych, kdyby to nedokázaly.

Neděle 27. září 2009 v 15:41® Tommy
Tommy

regulus> A nová informace: Ty potvory zimujou i pod ledeem! Ale jedna dobrá zpráva, je to jen dočasná populace,páč se u nás venku není schopna rozmnožit. Ale toto vše jen za předpokladu, že je už nebude nikdo vypouštět. Ani tomu,ale sám nevěřím:-( Takže to necháme na zodpovědnosti chovatelů.

Neděle 27. září 2009 v 7:52® Tommy
Tommy

regulus> Kdybych je sbíral tak mám slušnou chovnou stanici, a nebo hóóóóódně polívky :-))

Neděle 27. září 2009 v 0:20® regulus
regulus

osprey> nezbývá než ten recept, jeden jsem na netu našel:

Želví polévka

Zabíjení želvy: Dáme ji na desku, rozžhaveným železem přitiskneme na hřbetě. Jakmile vystrčí hlavu a nohy, tak oboje usekneme. Skořápku otevřeme, želvu vyndáme. Ve vařící vodě opaříme. Otevřeme a odstraníme oči a vnitřek čistě opereme. V rozpáleném omastku osmažíme očištěné rozseknuté telecí kosti se zeleninou, bílým pepřem a bobkovým listem. Zalejeme vodou a osolíme, vaříme polévku. To čisté želví maso v ní povaříme. Dobrý pozor, aby se nerozvařilo. Jest brzy měkké. Pak je dáme na led anebo do studena ztuhnout, aby se pak dalo krájet. Vařená polévka se přecedí, odmastí bílky a mletými játry. Dáme do hrnce, přidáme do ní dušené pečárky, žampiony, krájené vařené lanýže, cayennského pepře, madeirského vína, koňáku. Dle potřeby přisolit tu krájenou želvu.

Recept pochází z http://www.souvislosti.cz/…angelus.html , jsou tam i jiný zajímavý recepty. :-)) )

Tento příspěvek byl editován 27.9.2009 00:21:20 uživatelem regulus.
Neděle 27. září 2009 v 0:05® osprey
osprey

Zajímavost – teď jsem četl článek (snad časopis Naší přírodou, už přesně nevím), kde autor popisuje a dokládá fotkami, jak želvy náherné likvidují hnízda vodních ptáků – lysek a roháčů. Želva prostě vyleze nahoru a nakonec nějak sežere vejce.

Ještě si s nimi užijeme.

Sobota 26. září 2009 v 19:00® regulus
regulus

Tommy> co s nima? … no asi ta polívka :-)) )

Jo je to možný, že se někam zahrabe, nerozumím tomu, jen mě udivilo, že tu přežije.