Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 7. července 2009 ve 22:38® brčal
-
HaD>
( to je fakt smůla i nštěstí ted vyjde nový ma lepší procesor i foták a pár funkcí a máš důvod si ho koupit
- Úterý 7. července 2009 v 15:17® HaD
-
brčal> :_) já ho ztratil
- Úterý 7. července 2009 v 7:35® brčal
-
http://www.ubrcala.com/ HaD jen zkouška nového sortu na mobilu kopirovani
- Čtvrtek 2. července 2009 ve 20:26® Dědek
-
fikus> sobota ještě šla, v neděli jsem chytal 3 hodiny ve slejváku, vyzkoušel celou krabku a v zoufalství dokonce i suchou … nic,nic,nic … vymodlil jsem jedno kropenaté mimino. Na druhou stranu, jak říkáš, jsem mohl dopadnout hůř
))))
- Středa 1. července 2009 ve 21:59® fikus
-
Dědek> Jirko, to mě moc mrzí, příště to snad vyjde. Buď rád, žes cestou neboural… Pro útěchu ti prozradím, že se mi podařilo zlomit špičku na prutu, v autě, ovšem tak nějak mě to vykolejilo jen na malou chvíli
V tu neděli jsem jel večer na přehradu a pochytal okouny, plotice, candáta i štika se povedla. Ovšem ze začátku to byl porod, to jsem myslel, že budu úplná bezrybka. Jak přijedeš příště, tak si to vynahradíme.
- Středa 1. července 2009 ve 14:20® Dědek
-
fikus> zdar, tak víkend stál za ho… , špatná voda, špatný počasí, špatný ryby, špatná nálada … potřebuju restartovat a nějak se nedaří
- Středa 1. července 2009 v 11:05® Buko
-
Axamith> Co jsem psal níže…
- Pondělí 29. června 2009 v 18:03® Buko
-
Zauwi> Už je víc jak veselo. Je 18,00 a zase se bouřky potkaly nad Novojičínskem. Těch lidí je mi tam moc líto.
- Pondělí 29. června 2009 ve 14:03® Zauwi
-
http://www.chmi.cz/…esk_data.php
dneska asi taky bude veselo
- Pondělí 29. června 2009 ve 12:19® fikus
-
dnes jsem projížděl Hodslavicemi a Bludovicemi. To co jsem viděl bylo holé neštěstí. Ani nechci pomyslet jak to musí vypadat v Jeseníku nad Odrou nebo nahoře na Jesenicku. V Novém Jičíně jsem potkal známé kteří bydlí u potoka, říkali že nemají vůbec nic a jdou si aspoň pro občanku.
- Pondělí 29. června 2009 v 11:24® Axamith
-
Buko> 2× osobka
- Pondělí 29. června 2009 v 10:35® Buko
-
Axamith> osobka
- Pondělí 29. června 2009 v 8:28® Axamith
-
Buko> Jsem generace těsně před čtyřicítkou, takže samozřejmě nepamatuji to co ty. Ale to co pamatuji stačí k tomu, abych si dokázal udělat svůj názor, co se děje. Jsme na stejné notě a každý logicky uvažující člověk musí pochopit, že beton nadělá jenom paseku. je mi smutno, když to vidím. Muškaření se věnuji teprve necelých 10 let a už za tuto poměrně krátkou dobu sleduji razantní proměny a zásahy do toků, o rybí obsádce nemluvě. O tom by jsi mohl vyprávět na dlouhé hodiny, že.
- Pondělí 29. června 2009 v 8:20® Buko
-
Axamith> To začalo v roce 48 kolektivizací zemědělství a tím nešťastným rozoráváním mezí.Nastaly problémy a tak se meliorovalo.Meze které by zadržely vodu nejsou,meliorace jsou ucpané a plodina vodu nezadrží.Živel si dělá co chce. Navíc ta betonová lobby narovnává co příroda staletí budovala do betonových koryt.A neštěstí je hotovo. Stát na povodně betonářům penízky dá. Dá on je hodnej…Betonáři se těší na déšť. Jsem dědek a zažil jsem 4 povodně.Byla to síla. To co způsobila voda na Novojičínsku je víc jak síla. Škoda že tu nejsou u moci komunisti. Ti poručili kdykoliv větru i dešti.Bylo by po problémech.
- Pondělí 29. června 2009 v 6:58® Axamith
-
Od 97 u nás naštěstí větší povodně nebyly. Když vidím fotky a záběry toho, co se děje po celé SM, tak z toho běhá mráz po zádech. Upřímně je mí líto všech, které velká voda postihla. Když zalovím v paměti, tak si nevzpomínám, že by v době dřívější ( cca –15 a více let ) byly takové přívaly vody a následné povodně takového rozsahu. Nebude to čím dál větším vlivem člověka na procesy v přírodě ? Zaset kukuřici na svahy nad vesnicí podle mého názoru nemá moc logiku, tam by měla být úplně jiná plodina, která by dokázala část vody absorbovat. To samé ono slavné narovnávání toků. V našem regionu je několik míst, kde dříve proběhla částečná regulace toku. Při každé větší vodě ale řeka proudí místy původního koryta. Má toto logiku ? Bohužel i tyto záplavy dají do ruky nástroj rozumbradům, kteří budou prosazovat regulaci toků, vsadit jim lichoběžníkový profil, vydlážděné dno a kdyby to bylo možné, tak i potrubí. Nebylo by vhodnější se zamyslet nad původním rázem krajiny, alespoň částečně obnovit přirozené záplavové zóny, mokřady apod. Pominu-li skutečnost, že v lichoběžníkovém betonu se ryba moc neudrží, voda se prohřívá a ztrácí kyslík, tak tím, že řeka postrádá přirozené meandry a porostlé břehy, voda při větším objemu mnohem snáze nabírá na rychlosti a síle a následky mohou ( a jsou ) mnohem většího rozsahu. Bohužel i letos naši řeku postihla lichoběžníková epidemie a dláždění betonem jak na MP, tak i P úseku. Nebude to dlouho trvat a míst s přirozeným korytem aby pohledal. Nechci rozdávat moudra ani si hrát na spasitele dnešního vodohospodářství, to mi nepřísluší. Pouze prezentuji svůj názor. Doufám, že mě nikdo nebude kamenovat.
Tento příspěvek byl editován 29.6.2009 07:01:19 uživatelem Axamith. - Neděle 28. června 2009 v 9:51® bubu
-
Zauwi> most v Písečné. Vidnávka je na tom podstatně hůře
- Neděle 28. června 2009 ve 2:39® Zauwi
-
to Bubu: to je tam, jak jsme chytali?
- Sobota 27. června 2009 ve 20:03® yerrx
-
bubu> u nás jsme o dva takové přišli
- Sobota 27. června 2009 v 19:29® bubu
-
OndruchM> kéž by jsi měl pravdu
- Sobota 27. června 2009 v 19:20® OndruchM
-
bubu> teď jsem přijel z Vidnavy – to co Vidnávka napáchala je děs, ale jak jsem kolem ní šel, tak v malé vymletině se schovával potočáček – ty ryby to snad zvládnou
- Sobota 27. června 2009 v 18:45® bubu
-
Zauwi> pro ilustraci. Toto je ze středy. Včera byla voda až po vršek pilířů.
- Sobota 27. června 2009 v 16:30® Zauwi
-
to Sander: u nás po povodních člověk chytal taky větší ryby…tedka už tu neteče voda…když prší tak to všechno bohužel spolkne přehrada
- Sobota 27. června 2009 ve 14:59® Sander
-
bubu > určitě, škoda na majetku se dá nahradit, život ne.
Jen mě fascinuje ten utopený vodák pod Krumlovem. Tohle mi rozum nebere.
- Sobota 27. června 2009 ve 14:57® bubu
-
Jde o to,že právě po regulaci je toho místa na úkryt žalostně málo a voda má neuvěřitelnou rychlost. Co jsem dával fotky ve středu,to byl slabej odvar,jen 60 kubíků. V noci 3× tolik. Byl jsem se autem podívat,ale málem jsem se nevrátil. Už nebylo kudy. Voda z polí udělala nové řeky a zkřížila mi cestu. Využil jsem hasiče,kteří tu vodu projížděli a jel těsně za nimi.Na Vidnávce je situace údajně horší,jak v 97. Nejsmutnější jsou ty zmařený životy.
- Sobota 27. června 2009 ve 14:25® Sander
-
fikus > jestli to není tím, že přívaly vody vypláchnou rybníky. To se po opadnutí chytjí opravdu pěkné ryby, ale ne v tom kterém revíru původní :o)
- Sobota 27. června 2009 ve 14:22® fikus
-
bubu> povodeň přežije, ovšem po povodních se prý chytají největší ryby. To už bude mít asi namále
- Sobota 27. června 2009 ve 14:16® Chose
-
bubu> u nás se v r.2000 přehnala silná bouřka a potok o šířce 1m se rozvodnil a spláchnul půlku vesnice,ale psát chci o tom že jsem se divil,že se po cca 14-ti dnech ryby opět začaly ukazovat na svých stanovištích v obvyklých počtech.Jenže ten potok má dosud své původní koryto bez výrazných zásahů a narovnávání.Co jsem viděl tvoje fotky,moc nevěřím, že se ryby v tom vydlážděném kotytě mají kde schovat a tu melu přečkat,ale uvidíš nejlíp sám,jak to bude v řekách vypadat.
- Sobota 27. června 2009 ve 13:31® Zauwi
-
to Bubu: kdžy jsem 25. koukal na pod.cz tak jsem si řikal, že to tam musel bejt fakt mazec.....ale tohle…3× tolik…máš foto?
- Sobota 27. června 2009 ve 13:27® regulus
-
Jak se na to tak koukám, tak je to rok od roku častější, příroda se asi nasrala a začíná nás kopat do prdele.
- Sobota 27. června 2009 ve 13:11® Heky
-
bubu> to v n. Jičíně teklo taky a ještě víc v potoku kde normálně teče tak 0,3kubíků, nechápu nic