Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 23. června 2009 v 19:32® bubu
bubu

něco je zase špatně. Začíná se mi ve sklepě objevovat voda. Byl jsem se juknout na řeku a nebyl to pěkný pohled.

Úterý 23. června 2009 v 9:56® Alov
Alov

hovadoz> Jsem z Krnova, ale do Prahy občas jezdívám. Ted tuším tam pojedu během července 2×, tak se tam určitě skočím minimálně podívat :-)

Úterý 23. června 2009 v 9:54® Alov
Alov

mildas> No na Moravici chci taky občas zaject, ale mnou zminovaná řeka je Opavice v Krnově. Pstruhovka :-)

Úterý 23. června 2009 ve 4:39® Buko

mildas> V muškařském středověku byly k sehnání navijáky Tokoz a sem tam někdy z pozůstalosti Ladar. Pak se objevily v Prioru automaty Shakespeare. Já jej pod pultem sehnal a poprvé hurá na Váh.S napětím jsem zabrodil.Když jsem asi po desáté nestačil povolit péro mé nadšení pro automat opadlo.Po po hodině snažení jsem sedl na rychlík a jel domů. Druhý den jsem jej „lítostivě“ prodal. Koupil jsem si za 35 kaček dalšího Tokoza.Ráno jsem si jej nechal ve fabrice odlehčit odvrtáním. Nyní jsem vždy připraven.

Úterý 23. června 2009 v 0:41® mildas

Alov> ta řeka je Moravice ?

Pokud ano, šel bych do delšího prutu. bubu: copyright já díky nedávné zkušenosti. Buko: pak to přijde (třeba jednou za deset let) a je třeba být připraven.

Pondělí 22. června 2009 ve 23:25® Chose
Chose

Čau lidi,přidávám pár obrázků z jednoho nedávného víkendu.

foto/diskuze/muskareni/2009/th-img24908.jpgfoto/diskuze/muskareni/2009/th-img24909.jpgfoto/diskuze/muskareni/2009/th-img24910.jpg
Pondělí 22. června 2009 ve 21:44® Zee
Zee

Ahoj panove, taky pridavam jednoho potocaka:-93; ]]

foto/diskuze/muskareni/2009/th-img24905.jpg
Pondělí 22. června 2009 ve 20:39® hovadoz
hovadoz

Alov>Nevim odkud jsi,ale jestli mas moznost si zajet do Prahy do muskarske specialky Zemanovi na Vinohrady. Ma tam velky slevy na dvojdilny pruty. jestli te staci dvojdilnej. Koupis tam prut min nez za pul. Jinak tam sezenes vsechno a i ti dobre poradi.

Pondělí 22. června 2009 v 19:53® Alov
Alov

Všem děkuju za návrhy navijáků.Vším se prokoušu a pak se rozhodnu. Ted prosím o návrhy proutků. Kritéria rovněž v mém prvním příspěvku a investiční cena rovněž od oka. Díky pánové :-)

Pondělí 22. června 2009 v 19:34@ Pawell

regulus: To je OK, alespoň má z čeho vybírat.

Pondělí 22. června 2009 v 19:25® regulus
regulus

Pawell> to netvrdím, ale upřímně řečeno jsem ho nikde u nás neviděl a taky jsem psal, že nejsu měřítko, důvody jsou níže. :-)

Pondělí 22. června 2009 v 18:36® Buko

bubu> Pokud Ti ryba odjede na 50 m, nedej Bože dál, tak dobrý naviják je základem.U nás to bohužel už nehrozí.

Pondělí 22. června 2009 v 17:33® bubu
bubu

Buko> ne,neměl. Já nenarážel konkrétně na greyse. Myslel jsem to jaksi všeobecně,že může přijít situace,kdy fakt potřebuješ naviják. I když na našich svazovkách je tato možnost čím dál menší

Tento příspěvek byl editován 22.6.2009 17:33:40 uživatelem bubu.
Pondělí 22. června 2009 v 17:28® Buko

bubu> To s Tebou plně souhlasím. Greys je i naviják. Poměr cena výkon. Měl jsi jej v ruce nebo chytal jsi na něj?

Pondělí 22. června 2009 v 17:01® bubu
bubu

Buko> Míro,naviják je jen zásobník na lajnu do tý doby,než potřebuješ,aby to byl NAVIJÁK. Copyring-už nevím kdo.

Pondělí 22. června 2009 v 16:21@ Pawell

regulus: S tím prvním odkazem na Cabelas jsi se moc dobře netrefil. Ten G.Loomis Venture je to samé jako Shimano Ultegra a ta se dá koupit i u nás a levněji. Alov: také není špatný a je docela levný http://pruty.cz/…op/index.php?…

Pondělí 22. června 2009 v 16:11® Buko

Alov> Nevyhazuj peníze.

http://www.e-rybarskepotreby.cz/35-Navijaky?… http://www.e-rybarskepotreby.cz/…ES-REEL.html?… Tento mám. Je to celokovový naviják s kvalitní brzdou. Naviják je jen zásobník šňůry.

Pondělí 22. června 2009 ve 13:56® regulus
regulus

Alov> např.

http://www.cabelas.com/…ard-item.jsp?…

nebo

http://www.cabelas.com/…ard-item.jsp?…

cca 2500Kč i s cestou, za 14 dní ho máš doma

Tento příspěvek byl editován 22.6.2009 14:00:32 uživatelem regulus.
Pondělí 22. června 2009 ve 13:53® regulus
regulus

Alov> s tím kolovrátkem, levnější je horší, dražší je lepší a snáze se v případě „nechycení“ prodá, finanční ztráta zhruba stejná, myslím, že do 3 tisíc se dá koupit slušnej naviják, já nejsu měřítko, su ulítlej, mě se kromě funkčnosti ještě musí líbit. Zkus se mrknout na E-bay nebo US e-shopy, často mnohem lepší ceny.

Pondělí 22. června 2009 ve 13:26® Alov
Alov

regulus> Dík. Prokoušu se tím a uvidím. Ta cenová relace byla nastavená od oka jak se říká.Naštěstí nejsem v pozici, kdy musím šetřit každou kačku, ale na druhou stranu je mi líto vyhodit třeba 5t za proutek, když mě třeba ta moucha nechytí (i když o tom pochybuju :-) ) Pokud jsou kolovrátky do litru šmejdovaté, tak koupím dražší. V tom problém nevidím. Ale zase. Pětku za něj nedám. Doufám, že si mě pochopil. Chci si to tady prostě v našich podmínkách odzkoušet. Příležitost pro velkou řeku bez stromů nemám, takže se budu muset držet té kratší verze. Nic jiného mi nezbyde bohužel :-((

Pondělí 22. června 2009 ve 12:58® regulus
regulus

Alov> Nemám páru, za kolik se dá nejlevněji pořídit 6–7 stopý proutek v #3–4, což je to co asi potřebuješ(soudě podle toho, jak jsi to popsal), pokud by se tam dalo s 8 stopým, tak už by byl výběr lepší. Pruty v cenové relaci, kterou požaduješ budou nejspíš 8–9 stop v #5 možná i v #4, nicméně zkus hledat na netu, pokud jsem zaznamenal, tak byly dobrý reference jak na cenu tak na kvalitu na nějaký Shakespeary, ale přesný označení si nepamatuju, jen jsem ti vygooglil tohle http://www.e-rybarstvi.cz/…25m-4-5.html , vůbec nemám šajnu co je to zač, snad se ozve někdo, kdo ho měl v ruce. Myslím, že v tomto případě bude vyhovující téměř vše. Naviják ti v cenový relaci co chceš taky moc neporadím, pokud se nepletu, dají se koupit nějaký plasťáky co stojí pod litr, mohlo by to stačit. Lajnu bych ti asi doporučil Cortland 333, kdesi je k mání za něco víc jak 800 Kč a je dobrá, no a mouchy se domluv nejspíš s Brčálem, mám vyzkoušený, že to co funguje v jednom koutu republiky, může být jinde neúčinný.

Pondělí 22. června 2009 ve 12:16@ almostbob

Na dolní Ohři se obvykle chodím bavit na chlebovou plavačku s tloušti. Moc to tuto červnovou sobotu nebralo, ale během lovu mé zkušené ucho několikrát zachytilo typický srkavý zvuk. Co by zrovna tady dělal lipan nebo pstruh, říkám si? Utíkám do auta pro mušák a netrvrlo dlouho a měl jsem tři bojovné potočáky 32, 36 a 42 cm. Kde se tam vzali, určitě je tam nikdo nevysadil? To se jen ti tečkovaní krasavci odněkud vrátili tam, kde kdysi byli. Snad tam ještě chvilku vydrží – pustil jsem je, tu nečekanou ozdobu řeky.

Pondělí 22. června 2009 v 11:43® Alov
Alov

Pánové mouchaři! Přicházím jako potencionální začátečník v lovu na mouchu. Potřeboval bych radu, co nakoupit do začátku. A ted podrobnosti: Budu chytat převážně na říčce 5 – 10 m široké a dosti členité. Říčka je ukrytá pod větvemi stromů a to v délce cca 20 km v kuse, takže bude zřejmě třeba nějaký kratší proutek. O navijáku nemám absolutně šajnu stejně tak o šňůrách. O mouchách ani nemluvím. Osádka říčky je PO, nějací Lipánci a slušní tloušti. Vázat sám si nebudu, tak bych byl vděčný i za seznámek nejpouživánějších mušek, které do začátku použít než to tak říkajíc dostanu do ruky trošku. A ted to nejdůležitější. Cenová relace prut + kolovrátek cca 2 000 kč, šňůra, nástrahy a další potřebné doplňky cca taky 2 000 kč. Podběráček, košík a podobné věci už mám. Sice nevím, na co jsem košík kupoval, když ryby nebaštím, ale už ho prostě mám :-D Děkuji předem za rady do začatku :-)

Neděle 21. června 2009 ve 22:08® bubu
bubu

Heky> ještě že si ji vytáh. Taková na P vodě navíc v CHRO fakt nemá co dělat

Neděle 21. června 2009 ve 20:56® brčal
brčal

Kurna bubu vy tam máte velké ryby :-D

Neděle 21. června 2009 ve 20:12® Heky
Heky

štika od potoka Staříč v Jeseníkách

foto/diskuze/muskareni/2009/th-img24865.jpg
Neděle 21. června 2009 ve 20:10® Heky
Heky

měřil jsem ho já a měl 53cm, a na trojku prut to byl ukrutný souboj. Neptejte se kde jsme ho chytli stejně vám to neřeknem. Nikomu!!!!!!!!!

Neděle 21. června 2009 v 19:48® brčal
brčal

HAD kontrola Fishbony a mám to nějak špatně :-D Schází jich tam asi 500 za Enciklopedii :-)

Sobota 20. června 2009 ve 14:34® -zruseno

brčal> No taky bych chtěl chytit nějakého velkého potočáka. Velká gratulace!!

Sobota 20. června 2009 ve 13:49® brčal
brčal

padák> přesně nevím přes 50 cm :-)