Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 26. května 2009 ve 21:37® vasekmaj
vasekmaj

fikus>spíš na řekách a stojácích mám to ho spoustu akorád se vtom trošku plácám a otec ladamaj se k muškařině vrátil po 25 letech a já teprve začínám moc děkuji za pomoc a za rady s pozdravem Vašek.

Úterý 26. května 2009 ve 21:28® fikus
fikus

vasekmaj> a co bys rád chytal a kde? Řeka či stoják?

Úterý 26. května 2009 ve 21:02® Coturnix
Coturnix

vasekmaj> ahoj, mno nejdřív by to chtělo asi trošku vyplnit kartu. Pak bys asi měl specifikovat, co že to vlastně chceš chytat. A v neposlední řadě se podívat třeba tady do encyklopedie apod. Vzorů je mrak, vše už je minimálně jednou na netu. Těžko ti tady někdo naposílá výběr toho, co bys asi tak měl mít navázáno.

Úterý 26. května 2009 ve 20:10® vasekmaj
vasekmaj

dobrý den chtěl jsem vás všechny poprosit o pár předloh mušek děkuji vasekmaj

Tento příspěvek byl editován 26.5.2009 20:11:07 uživatelem vasekmaj.
Pondělí 25. května 2009 ve 14:29® Buko

novas32> zkus se zeptat Pražáků na www.muskari.cz

Pondělí 25. května 2009 ve 13:21® novas32
novas32

zdravim vsechny priznivce muskareni. mam prosbu, minulou stredu 20.5.2009 kamarad zapomnel na nadrzi v Praze Lahovicich kosik s muskami v krabickach a nejakymi vlasci. jednalo se o cca 300 much. pokud se najde poctivy nalezce, prosim volejte mu na tel. cislo 736640191. diky.

Neděle 24. května 2009 v 11:32® Chose
Chose

Tak jsem byl na Labské zkusit nový boat,byl parádní den a rybky celkem spolupracovaly,v hlav­ní roli oblíbená Labská jepice :-) Tyhle a další fotky jsou ve fotoalbu.

foto/diskuze/muskareni/2009/th-img24103.jpgfoto/diskuze/muskareni/2009/th-img24104.jpgfoto/diskuze/muskareni/2009/th-img24105.jpg
Čtvrtek 21. května 2009 ve 20:28® Chose
Chose

Čau lidi,nechystáte se náhodou někdo v sobotu na Labskou?

Čtvrtek 21. května 2009 ve 20:21® jiris
jiris

regulus> ozvi se mi pls na icq. diky

Středa 20. května 2009 v 17:45® flyfox

Pitris> zrovna sundání laku seškrábáním střepem,nebo nožem,je lepší než všechen smirek.v podstatě budeš stavět nový prut,tak si to v těch odkazech najdeš.I renovace se dají dohledat.Třeba tady-http://www.ca­nerod.com/rod­makers/tips.html

Je toho mnohem víc.Hledej. Jinak nádech staroby se řeší tónováním dřeva nebo laku.Zeptáš li se někoho kdo se věnuje renovaci třeba starého nábytku,poradí ti.Patina se dá udělat.Myslím,že to i na tom netu najdeš.

Tento příspěvek byl editován 20.5.2009 17:49:20 uživatelem flyfox.
Středa 20. května 2009 v 17:18@ Neci_

regulus> je mi to naprosto jasný :-) – ja mel jen strach jestli jsem neco neprehledl – a vsechno si dobre vylozil :-) DÍKY

Středa 20. května 2009 v 10:44® regulus
regulus

Neci_> Nějak nechápu, co ti na tom není jasnýho.

http://www.mrsbrno.cz/bp-mp.php

lov na umělou mušku:

je lov pomocí jedné udice na umělou mušku, nahazovanou pomocí muškařské šňůry, jiná udice nesmí být nastražena. Muškařská šňůra může být nahrazena vlascem, kdy nosnou funkci zabezpečuje kulové, nebo jiné plovátko, případně jiná zátěž. Při lovu na umělou mušku lze použít nejvýše tři návazce s tím, že na každém návazci lze použít jen jeden jednoháček. Umělou muškou jsou nástrahy, imitující hmyz či jiné organizmy. Nástraha nesmí být vybavena zařízeními např. rotující plíšek, vrtulka, které při jejich pohybu zvyšují dráždivost pro ryby. Tato zařízení jsou považována za třpytky. Při lovu na umělou mušku nesmějí být další pruty nastraženy.

lov muškařením:

je lov jednou udicí za pomoci muškařské šňůry. Muškařská šňůra může být nahrazena vlascem, kdy nosnou funkci zabezpečuje kulové plovátko nebo jiná zátěž. Při muškaření lze použít nejvýše dva návazce s tím, že na každém návazci lze použít jen jeden jednoháček. Pokud jsou nástrahy vybaveny dvojháčkem nebo trojháčkem, lze použít jen jeden návazec. Za nástrahy lze použít i živý nebo mrtvý hmyz. Nástraha nesmí být vybavena zařízeními např. rotující plíšek, vrtulka, které při jejich pohybu zvyšují dráždivost pro ryby. Tato zařízení jsou považována za třpytky. Lov muškařením lze použít jen na mimopstruhových revírech. Při lovu muškařením nesmějí být další pruty nastraženy.

Pokud není určený od kdy do kdy, znamená to furt. Když tam máš umělý mušky, můžeš mít 3 návazce, když napichuješ kobylky, tak jen dva no a nesmíš tam mít rotující plíšek nebo vrtulku, pak už je to přívlač a tedy až od 16.6.

Středa 20. května 2009 v 8:48® Pitris
Pitris

flyfox> ono to není jen ta k renovaci něco najít. Na netu jsem našel něco málo o stavění a to není úplně to pravé. Něco je tady http://globalflyfisher.com/…ing/bamboo1/ případně se daji použít i informace z těchto článků http://globalflyfisher.com/rodbuilding/ relativně dobré je toto http://www.flyfisherman.com/rodbuilding/ ale to jsou vše o stavbě prutu nového a kromě prvního odkazu navíc ne bamboo. Projížděl jsem i fóra, http://www.rodbuildingforum.com/ nebo http://rodbuilding.org/list.php?2 ale k renovaci skoro nic nenajdeš. Nakonec jsem zkusil staré knížky, třeba Sportovní rybářství od Pohunka, ale tam jsou postupy, kterým se chci vyhnout :-) Třeba sundavání laku radí skleněnym střepem atd. Proto jsem se ptal tady, jestli s tím má někdo zkušenosti. Momentálně vím, jak z toho blanku co mám uděla novej krásnej prut, ale jak udělat krásnej prut, kterému zůstane ten starej nádech a historie, to je těžší :-)

Středa 20. května 2009 v 0:10@ Neci_

regulus> diky – v BP nejak k tomu nemuzu nic najit. jsem v MRS.(kromě toho že tam nesmím mít plíšek a jine veci které drázdí ryby a je to potom povazovano za privlac)

Úterý 19. května 2009 ve 23:41® regulus
regulus

Neci_> muškařit na MP můžeš po celý rok, ale omezení dle BP příslušného územního svazu. Není to asi úplně všude stejný.

Úterý 19. května 2009 ve 22:25@ Neci_

Ahojik, protože jsem naprostý zacatecnik chci se zeptat – jestli jsem to dobre pochopil – muskarit na MP mohu po celý rok bez jakých koliv omezeni? Dekuji

Úterý 19. května 2009 v 19:25® flyfox

Pitris> Uděláš dobře když si vyhledáš na netu všechny dostupné informace.Je ji hodně,včetně doporučení použitého materiálu.V pod­statě lze najít komplet vše od stavění nového prutu až po renovace. Další možností je domluvit se s někým kdo pruty staví.Ušetříš si spoustu práce a nervů.Obzvláště chceš li ten prut používat.

Úterý 19. května 2009 v 11:53® Zauwi
Zauwi

Je čas si trochu oddechnout od práce, vyměnil jsem mušák za děličky a jedu se podívat na 2 dny na Pálavu, tak jsem zvědav:-)

Pondělí 18. května 2009 ve 13:43® ladamaj
ladamaj

Pitris>určitě když mužu tak pomužu jinak dyžtak pošli emailem jak očka vypadaj a já ti nějaké udělám mám ještě nerezovou strunu tak něco spácham ale hlavně velikost.Jinak samo sebou že starý lak obrosit používm smirek jako autolakovny,na plný laminát jsem používal broušení pod vodou ale tady by to mělo jít také hlavně cit dělal jsem i štípáky a supr nemusíš se bát vše je opravitelné jenom ta práce.Klidně písni a určitě pomohu.

Pondělí 18. května 2009 ve 12:01® regulus
regulus

Pitris> http://www.chytej.cz/…o/115/pupak/

Pondělí 18. května 2009 v 10:18® Pitris
Pitris

ladamaj> Díky moc, ono je toho víc, ten lak budu muset odstranit, očka už některá nejsou, takže to bude chtít najjít páteř atd… Kdyžtak využiju tvé nabídky a vyzpovídám tě víc :-)

regulus> Nemohl bys mi prosím na něj poslat kontakt? Díky

Neděle 17. května 2009 ve 22:45® sears.13
sears.13

Chose> U nás je něco kolem 40 členů RS a na pstruhovky z toho chodíme ve třech. Jelikož je to o tom, že pstruhařů je daleko méně než bobkařů. Já na pstruhovce nikdy kontrolu neměl.

Neděle 17. května 2009 ve 22:43® sears.13
sears.13

geeker73 (tomíno)> Super info pro RS.

Neděle 17. května 2009 ve 21:05® Chose
Chose

Sander> :-)

Neděle 17. května 2009 ve 20:18® Sander
Sander

Chose > a naposled, nebo ti přecejen povolenku nechali?? :o))

Neděle 17. května 2009 ve 20:16® Chose
Chose

Čau pánové,tak dneska jsem měl poprvé v životě kontrolu RS na pstruhovce.:-)

Sobota 16. května 2009 ve 20:12® geeker73 (tomíno)
geeker73 (tomíno)

flyfox> Tak to nevím… šlo mi hlavně o tu odpověď, kde se píše „…povolených docházek pro lov na umělou mušku nebo přívlačí, která je obecně v ČRS stanovena na 3 dny, ale např. Západočeský ÚS povoluje tento lov po celých 7 dní. Na základě…“

Sobota 16. května 2009 v 19:42® flyfox

geeker73 (tomíno)> docela by mne zajímalo,jak by tento paskvil řešil soud.

Sobota 16. května 2009 ve 13:24® sus1

Odpovídal jsem zde Kazanovi na dotaz o 7 dením lovu na pstruhoce v západ.čechách a koukam,že muj přízpěvek zmizel.Důvod??tel­.číslo??

Tento příspěvek byl editován 16.5.2009 13:24:55 uživatelem sus1.
Sobota 16. května 2009 v 11:59® geeker73 (tomíno)
geeker73 (tomíno)

bizkit> Nejen že si tlouště na P vodách můžeš ponechat, ale ty ho podle řádu NESMÍŠ pustit zpět do vody… stejně jako třeba štiku …