Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Sobota 16. května 2009 v 11:55® geeker73 (tomíno)
geeker73 (tomíno)

sears.13> No vidíš… Já to bral podle tohodle (je to ze stránek črs Plzeň) :

23. dubna 2009 Informace

Předkládáme Vám dopis, který byl směřován rybářské stráži v Severočeském územním svazu a který by měl zaujmout především držitele pstruhových celosvazových a celorepublikových povolenek. Obdobný postup se dá předpokládat i u ostatních územních svazů.

Vážení kolegové, Výbor územního svazu ČRS SÚS Ústí n.L. dne 21.4. projednal řešení problematiky rozdílných pravidel pro lov na pstruhových vodách u jednotlivých územních svazů. Jedná se o záležitost povolených docházek pro lov na umělou mušku nebo přívlačí, která je obecně v ČRS stanovena na 3 dny, ale např. Západočeský ÚS povoluje tento lov po celých 7 dní. Na základě této rozdílnosti pravidel pro lov VÚS schválil postup, který je pokynem pro rybářskou stráž s působností na revírech našeho ÚS :

Lovit ryby na pstruhových revírech ČRS SÚS Ústí n.L. přívlačí nebo na umělou mušku může rybář jen tehdy, pokud již v kalendářním týdnu takto nelovil třikrát, bez ohledu na to, kde vycházky uskutečnil.Pokud by nastal model, kdy rybář lovil 4× v Zpč.ÚS (nebo i jen 3×), pak v žádném případě již nemůže lovit v revírech Svč.ÚS. To, že bude lovit nejprve tři dny na našich revírech a pak bude dále lovit ještě v Zpč.ÚS je již záležitostí tohoto ÚS a jejich rybářské stráže. Porušení uvedených podmínek může rybářská stráž považovat za přestupek.

Žádáme o informování všech členů rybářské stráže.

S rybářským pozdravem Ing.Tomáš Kava rybářský hospodář ČRS SÚS Ústí n.L. Střekovské nábřeží 51 400 03 Ústí nad Labem

Sobota 16. května 2009 v 10:00® OndruchM
OndruchM

bizkit> pokud pravidlům rozumím správně tak je jelec tloušť na pstruhovce škodlivá ryba a dle řádu si ho musíš vzít

Sobota 16. května 2009 v 8:32® bizkit
bizkit

mam dotaz. vsim jsem si, ze v podminkach pro lov na PV neni hajen jesen tloust, a nema ani stanovenou miru. to znamena, ze po ulovni teto ryby na PV si ji kdykoliv muzu ponechat?

Sobota 16. května 2009 v 8:26® sears.13
sears.13

geeker73 (tomíno)> Ono je to ještě trošku jinak. Tři dny můžeš vláčet, nebo muškařit. Po zbytek týdne se můžeš věnovat lovu na rostlinou nástrahu.

Pátek 15. května 2009 ve 21:46® regulus
regulus

Pitris> zkus oslovit Pupáka, řekl bych že by věděl jak odpovědět.

Pátek 15. května 2009 v 19:01® geeker73 (tomíno)
geeker73 (tomíno)

Kazan> Pokud se nepletu tak můžeš k vodě 7× , ale jen 3× na pstruha… další 4 dni jen na škodnou…

Pátek 15. května 2009 v 15:24® ladamaj
ladamaj

Pitris>již jsem několik restaurací dělal a mám ještě očka porcelánová.Jinak k rekonstrukci očka motat závit po závitu hlídat střed na ostatní potom buď kvalitní lak nělolik nátěrů lepší je pryskyřice drží suprově.Očka se dají i zafiksovat náplastí z jedné strany po namotání volné strany sundat lepenku a přetočit druhou strnu chce to opravdu kvalitní nit na omotávání pokud bude něco nejasné tak piš na E-mail.

Pátek 15. května 2009 ve 14:46® Pitris
Pitris

Ahoj všem, nemáte někdo zkušenost s renovací bambusového mušáku? Stav prutu celkově nic moc, ale blank kupodivu naprosto v pohodě, jen některá očka chybí, jeden z mosazných spojů je špatný, vyvázání spuchřelé a po laku (pokud to byl vůbec lak, tak jsou jen stopy :-) . Nemáte nějaký odkaz, případně zkušenosti?

foto/diskuze/muskareni/2009/th-img23917.jpg
Pátek 15. května 2009 ve 13:22® brčal
brčal

ha menší upravy na webu :-) www.ubrcala.com

Středa 13. května 2009 ve 20:35® bubu
bubu

Zauwi> tak nějak normálně,někdy lépe,jindy hůře.

Středa 13. května 2009 ve 20:18® Zauwi
Zauwi

to Bubu: bohužel nic, co u vás, zobou aspon?

Středa 13. května 2009 ve 20:06® bubu
bubu

Zauwi>doba se mění,co naděláš

Středa 13. května 2009 v 19:56® Zauwi
Zauwi

to Bubu: jedním slovem..hnus…

Středa 13. května 2009 v 19:55® bubu
bubu

Kazan> a ne jen to,i mrtvou rybku můžeš tahat. Jestli se tedy nepletu.

Tento příspěvek byl editován 13.5.2009 19:55:41 uživatelem bubu.
Středa 13. května 2009 v 11:35® Kazan

Co je pravdy na tom, že na západočeských pstruhových revírech lze lovit přívlačí nebo muškařením celý týden? (Prý neplatí omezení nejvýše 3 dny v týdnu)

Úterý 12. května 2009 ve 22:40® brčal
brčal

Heky> jde vidět že ti armáda leze na mozek :-)

Úterý 12. května 2009 ve 21:35® Heky
Heky

brčal> Ty nám zase krmíš uši že?? Namazal sis chleba s perlou a chytil jsi tááááákovouhle ry­bu.

Pondělí 11. května 2009 v 16:04® -zruseno

brčal> Pěkný fotky, odkud jsou?

Pondělí 11. května 2009 ve 13:27® revoke
revoke

BYLA ZALOŽENA NOVÁ DISKUZE – Diskuze s adminy, která by měla plynule nahradit současné Diskuzní fórum Nové Chytej.cz

Očekáváme zde od Vás návrhy na vylepšení, reportování chybek, požadavky na úpravu dat, změny v aukcích, hlášení uživatelů porušujících pravidla, apod.

Neděle 10. května 2009 ve 22:37® brčal
brčal

Pár jezer

foto/diskuze/muskareni/2009/th-img23817.jpgfoto/diskuze/muskareni/2009/th-img23818.jpgfoto/diskuze/muskareni/2009/th-img23819.jpg
Neděle 10. května 2009 ve 21:35® coatnick
coatnick

Novas32: na Berounku beru 6 dnes uz jen na strymr.event. kdyz jdu zkusit cilene nejakou bigfish. Pokud ti sedel Kocaba River priklonil bych se k tomu. U Pupaka jsem si nedavno zkousel 5 a 4 s lajnama 3 – 6 a osobne mi take sedely. Samozrejme existuji dalsi moznosti. Add Attack – mel jsem ho v ruce v aftma 5 od pana, ktery si libuje v medium akci a proto si ho cilene koupil, me osobne ale vubec nesedel a hlavne jsem vubec nepochopil, proc ho nazyvaj Attackem. Nicmene nikde neni psano, ze nemusi sedet Tobe. Kdybys mel zajem, napis mi na mejl (seznam) muzu Ti to zkusit domluvit, at si s tim hodis nez to koupis.

Neděle 10. května 2009 ve 21:23® brčal
brčal

bubu> Jo a Lipan a Pstruh po celý rok chráněn a povolen lov na jednu mušku bez protihrotu.Do vody se nesadí ryba jen reprodukce. Chytal jsem ryby od 10 do 40 cm Lipany i Pstruhy

Neděle 10. května 2009 ve 21:20® brčal
brčal

bubu> anikdy nebude je to asi jedna s mála řek kde si nikdy nezajezdí bagr :-)) Jinak je to Křemelná v NP Šumava a další fotky už jsou u mě na webu :-)

Neděle 10. května 2009 v 19:48® bubu
bubu

brčal>Honzo,co to je? Vždyť tam není žádnej beton.

foto/diskuze/muskareni/2009/th-img23804.jpgfoto/diskuze/muskareni/2009/th-img23805.jpg
Neděle 10. května 2009 ve 4:05® Buko

Jehla,to že jsem se zapojil do diskuze o FR neznamená, že žiju jen francouzem. Pepíku sušit se dá čímkoliv.To víš velmi dobře.Naposled jsem sušil i sedmičkou,na velké řece a je to asi dva roky.Nejhorší je, když musíš sušit hubu.Zahajoval jsem 24.4. na Jižní Moravě.Bral jsem to spíš jako společenskou událost.K mému překvapení jsem si docela dobře zahytal.Bylo moc fajn.

Sobota 9. května 2009 ve 20:34® jehla

Buko> ty zijes francouzem, co, Míro? Ale jinak se s prijatelnou petkou da porad susit v pohode, rozdil neni takovej…i kdyz kazdej vyrobce to znaci jinak a dnes je doba preference ultralehkyho nacini…ale vona nekdy je ctyrka petka a navopak, znas to, ne?…jak je jinak, chlape, jak jsi zahajil? ja konecne dneska slusny ryby na suchou, jel jsem az pozde dopoledne, ale stalo to za to, sice na maly vode, ale pekny rybky…hnuli se i potocaci…PJ

Sobota 9. května 2009 ve 20:29® jehla

novas32> ale ta šestka je fakt dost ráznej klacek, tak 4–5 bych viděl rozumnou…jinak je to spíš fakt na velkou vodu a strímr nebo zvol něco měkčího, zkus od Vision treba serii Fourfour, je to rychly, ale citlivy a da se s tim i v 4–5 chytat sucha, mokra i neprilis extremne zatozena nymfa…a Zeman je tam ma taky, nebo aspon mel…s tim se bezva hazi, mam ho taky doma…v pětce, ctyrdil, nema chybu…

Sobota 9. května 2009 v 11:00® brčal
brčal

fotek je více dnes to přeberu upravím a hodím na stránky.Je to jeden revír v NP Šumava :-)

Sobota 9. května 2009 v 10:07® Kublaj
Kublaj

brčal> nevypadá to tam zle, kde to je? ;-)

Pátek 8. května 2009 ve 23:19® regulus
regulus

brčal> a kdes byl vypravenej??? :-)