Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 30. dubna 2009 ve 21:27® mildas

Pike007> ty by se Ti líbila hlavně kvůli kolibě, nenažranče ! :-)

Čtvrtek 30. dubna 2009 ve 13:08® Pike007

Buko> Jo, Bečva by se mi libila taky, to jsou vody dle meho gusta. Parmy, ostroretky, tlousti, to si myslim, ze je pekna obsadka a kolikrat lepsi, nez lapani salmodnidu 20–

Středa 29. dubna 2009 ve 23:34® HaD
HaD

fikus> já je chytal asi před 14 dny a jedna sedmdesátka se na mouchu ujala, teď nemám čas :-((

Středa 29. dubna 2009 ve 23:17® fikus
fikus

HaD> letos jsem na parmy ještě nebyl, protože loni jsem dostal touhle dobou za uši od Jirise, tak mají ode mne ještě na nějakou dobu klid. Jejich doba teprve přijde. Dnes jsem měl zajímavou vycházku. Nachytal jsem více pstruhů jak tloušťů a to je v daném uzemí velmi potěšující zjištění.

Středa 29. dubna 2009 v 18:51® Buko

Hodil jsem to i na MRK.

Kterási k…a si bez dovolení vzala z mého auta naviják System Two 5–6. Náhradní cívku mi tam nechala.Vyměním zapivo a párek, pokud si, až se potkáme na to vzpomeneme. Třeba to někomu pomůže. Zn. Poštovné hradím. Pevné nitě

Středa 29. dubna 2009 v 17:01® HaD
HaD

fikus> to je jasný. Spíše mě šlo o tvary a barvy. Mě nejlépe vždy fungoval gold a kupodivu růžový, nebo blešoun do zlata

Středa 29. dubna 2009 v 16:54® fikus
fikus
  • samozřejmá znalost místa kde se zdržují. To jen abych neopomněl.
Středa 29. dubna 2009 v 16:52® fikus
fikus

HaD> přímo na parmy speciální vzor nemám, když jdu na ně cíleně, tak zkouším blešivce co mám v krabičce. Krátká nymfa a blešivci jsou pro mě parmí tutovka. Rada z praxe.

Středa 29. dubna 2009 ve 14:40® HaD
HaD

Buko> editace je skrytá, jelikož zlobí :-(( No kdybys mi něco poslal, byl bych moc rád :-) Máš mojí adresu?

Středa 29. dubna 2009 ve 13:07® Buko

HAD: Jsem dědek, kde se dá příspěvek editovat. Na to jsem nepřišel.Ty moje překlepy mne už i štvou.

Středa 29. dubna 2009 ve 13:02® Buko

HAD: Já se u nás bavím jen tlouštěm, parmou nebo ostroretkou.To je větší potvora než parma.Za lososovitou rybou musím cestovat. Myslíš si že znovna Tobě bych dal komerční mouchy a ještě po jednom kuse?Fotky na web nedám.Tvé přání mi pošli na mail. Howgh.

Středa 29. dubna 2009 v 11:41® HaD
HaD

Buko> zajímají mě mušky z praxe – tzn. na jaký konkrétní typ jsi měl úspěch

Středa 29. dubna 2009 v 5:51® Buko

HAD: Kdo z vás tady chytá parmy na mušák? Zajímaly by mě úspěšné vzory mušek.

Hade,mám Ti poslat fotku skupiny? Nebo originály po jednoum kuse.

Úterý 28. dubna 2009 ve 23:30® HaD
HaD

HugoLampa> nemáš fotku toho strýmru a nymfy?

Úterý 28. dubna 2009 ve 22:52® regulus
regulus

HaD> nechytám, respektive jsem ještě nechytl, taky se chystám, ale kožóšek bude fungovat zcela 100%.

Úterý 28. dubna 2009 ve 22:39® HugoLampa
HugoLampa

HaD:Loni jsem je celkem úspěšně chytal..Stačila mi k tomu extrémně zatížená černá nymfa,překrou­žkovaná měděným drátkem se stříbrným tungstenem 3,5 mm na 12–14 háčku..Někdy se mi třeba stalo,že se mi to seklo o dno a když jsem se to snažil „vyseknout“ tak se mi to rozjelo a byla tam parma..Když to nešlo,tak jsem si sednul nad proud a spouštěl jim tam olivového strýmra s tmavě zelenou lesklou hrudí,tuším na 12 háčku,držel sem napnutou šnůru a jenom lehce hýbal špičkou prutu,nebo potáhl o 20 cm a zase pustil zpátky..Chce to jen torchu trpělivosti,držel jsem to tam třeba i 7 minut než přišel záběr..

Úterý 28. dubna 2009 ve 21:53® Dědek
Dědek

toulovec> neřeknu

Úterý 28. dubna 2009 ve 21:47® Dědek
Dědek

toulovec> neřeknu

Úterý 28. dubna 2009 ve 21:38® HaD
HaD

Kdo z vás tady chytá parmy na mušák? Zajímaly by mě úspěšné vzory mušek.

Úterý 28. dubna 2009 ve 21:10® HaD
HaD

toulovec> Ale prdlajz. Pro mě byl s p. Šlesingerem hodně zajímavý především v tom, že existuje spousta faktorů, které to ovlivní a na ty je potřeba brát ohledy. O mě nejde. Jde o ryby. Na tom se zřejmě shodneme :-)

Úterý 28. dubna 2009 ve 20:29® toulovec
toulovec

HaD> četl, nekomentuji, neb jsem pako. Šlesingerovi bych věřil, nevím jaký bude rozdíl mezi vysazeným duhákem na Jestřabicích, nebo malou rybou na řece, předpokládám že nárůst 20– 40 % je píčovina. Ovšem nechal bych ze zjištných důvodů téma umřít a nerýpal se v lejně :o)) Pokud to nutně potřebuješ slyšet, asi jsi měl pravdu !!! :o)) Dědku řekni mu to taky kurňa :o))

Úterý 28. dubna 2009 v 18:02® HaD
HaD

toulovec> Dobře děláš. Četl jsi to, co mi říkal Šlesinger?

Úterý 28. dubna 2009 v 17:34® HugoLampa
HugoLampa

Dědek:Mám celosvazovou..Takže na revíry MRS si musím vyřídit hostovačku..Vím,že to asi nejde,jen mě to tak napadlo..Normálně to neřeším,protože se jen těžko dostanu 3 krát týdně na ryby a už vůbec ne na jiný územní svaz než Moravskoslezský.. Už jsem si to zařídil,díky všem,kteří tomu věnovali čas :-)

Úterý 28. dubna 2009 v 17:34® toulovec
toulovec

Dědek> třeba jsem ti zakázal editaci :o)))

Úterý 28. dubna 2009 v 15:43® Dědek
Dědek

Kruci, proč to nejde editovat ?!?!? chtěl jsem napsat celorepublikovou

Úterý 28. dubna 2009 v 15:40® Dědek
Dědek

HugoLampa> Nebo jsi myslel na jednu svazovou ?

Úterý 28. dubna 2009 v 15:39® Dědek
Dědek

HugoLampa> 1 povolenka = 3 dny, 2 povolenky = 6 dnu, 3 pvolenky = 9 dnu …

Úterý 28. dubna 2009 ve 12:53® sears.13
sears.13

Bych ty tři dny udělal jen v případě, že si rybář přisvojí nějakou rybu. Já je nebaštím a mám stejné omezení jako nějakej masař

Pondělí 27. dubna 2009 ve 22:11® Zauwi
Zauwi

Správně, muškaření je lov na živou nebo mrtvou mušku – brablence, kobylku a podobný potvory, a proto je to na P vodách zakázáno.

add počet dnů: u nás ve VČ jsou povolený 3 dny, pokud bys přejel do kraje, kde se může celej týden, tak si myslím, že není žádný problém, ale pokud je to opačně, tak si myslím, že bys chytat neměl, já osobně jsem nechtěl řešit problémy, tak jsem měl před 2 rokama, jak celorepublikovou, tak zvlášť ještě pro VČ…bylo hodně času…, byl jsem ještě student,tak mě to 5kilo navrch nijak nemrzelo:-)

Pondělí 27. dubna 2009 ve 21:45® OndruchM
OndruchM

Coturnix> pravdu díš, v BP je uvedeno, že na P vodách je lov muškařením zakázán