Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 24. dubna 2009 v 11:58® Pike007
-
ZN: Dávali to v televizi? Co na to Didier?
- Pátek 24. dubna 2009 v 10:26® ZN
-
Pike007> z principu.
- Pátek 24. dubna 2009 v 9:58® regulus
-
Pike007> myslím, že s tím tu opravdu nikdo problém nemá, dokonce ani mildas, problém je v tom, že drtivá většina vláčkařů na pstruhovkách ty BL jednoháčky nepoužívá. Pokud by v celé ČR platilo to co má platit na SM od r. 2010, tak by to sice část členské základny vobrblala, napsalo by se pár peticí, ale za chvilku by si stejně zvykli, protože by jim nic jinýho nezbývalo.
)
- Pátek 24. dubna 2009 v 8:21® Pike007
-
Mozna na zaver bych poprosil o nejake duvody ci argumenty, proc zakazat vlacku s jednohackem bez protihrotu na P vodach. Celkem by mne to zajimalo a to fakt.
- Pátek 24. dubna 2009 v 1:22® regulus
-
rarach> lehce si rejpnu, ty mi chceš tvrdit, že mortalita je 100% (viz to co jsi napsal Čtvrtek 23. dubna v 8 : 07) ???
) Nebo ses upsal a mělo tam být 1000/100. Pokud ani jedno, ani druhý, tak jsem to jaksi nepobral.
- Pátek 24. dubna 2009 v 0:39® mildas
-
Neškodilo by tu trocha cenzury, speciálně ten pán s nickem HAD mluví jak dlaždič.
- Čtvrtek 23. dubna 2009 v 18:38profil byl smazán
-
sus1> ono se tu něco říkalo o KRVÁCENÍ DO BOT?
- Čtvrtek 23. dubna 2009 v 18:29® sus1
-
pepos.93> To já nevim kam,když používá vložky
Jestli nemyslel ty do bot.
- Čtvrtek 23. dubna 2009 v 18:25profil byl smazán
-
sus1> akorát by si je strkal do pr****
- Čtvrtek 23. dubna 2009 v 18:15® sus1
-
HaD> Si pozadu,tet letí tampony..-))
- Čtvrtek 23. dubna 2009 v 17:33® HaD
-
toulovec> Dobře děláš. Měním poslední vložku a bude prča
- Čtvrtek 23. dubna 2009 v 17:32® HaD
-
ZN>
- Čtvrtek 23. dubna 2009 v 16:45® ZN
-
HaD> tssss, jasně
- Čtvrtek 23. dubna 2009 v 16:44® toulovec
-
Tak jsem se po dlouhý době dostal k netu a to teda koukám. Někteří lidé zřejmě mají mezes. Zdá se mi Davide že prožíváš podobné období jako když jste točili v Ústí ty parmy, to jsi chvíli taky takhle ujížděl :o)) Doufám že se brzy vykrvácíš a bude s tebou zase prča :o)) Seru na net, jdu konečně na ryby...........
- Čtvrtek 23. dubna 2009 v 16:41® HaD
-
ZN> i Tebe?
tsss
- Čtvrtek 23. dubna 2009 v 16:27® ZN
-
HaD> všechny jsi nasral a radu těžko dostaneš
- Čtvrtek 23. dubna 2009 v 15:00® HaD
-
Tak z jiného soudku: pokud jsem všechny moc nenasral, potřeboval bych radu: v spnu asi pojedu do Švédska na salmonidy a chtěl bych se věnovat mušce. Nechci si život moc komplikovat mnoha vzory a potřeboval bych poradit, pár mušek na lipany, potočáky, ev. na lososi a mořáky. A i proutek s navijákem za rozumný peníze. Počítám, že si na menší ryby (lipany a pstroužky) vezmu prut co mám od pupáka – je to tuším trojka nebo čtyřka 7". Na větší ryby mám starý abu, ale asi už není vyhovující a něco bych pořídil.
- Čtvrtek 23. dubna 2009 ve 14:54® HaD
-
rarach> Tak to jsem netušil. Jinde, než na Chytej.cz nečtu. Sorry.
fikus> Možná máš pravdu. Jenže mě to černobílé vnímání světa s ortodoxními postoji poslední dobou nějak dráždí. Asi budu muset vydechnout a jet na dovolenou.
Všem koho jsem se dotkl se omlouvám.
- Čtvrtek 23. dubna 2009 ve 14:47® rarach
-
Celá debata je o tom, že tahle paskvilsvaz paušalizuje revíry, samozřejmě že už máme bližší podmínky, ale ty vhodné se zatím týkají hlavně Vltavy, ale tam se také musí vyřešit vodáci. U nás V ZČ máme také novinky, ale je to děs.
- Čtvrtek 23. dubna 2009 ve 14:43® fikus
-
HaD> proč kolem sebe tak kopeš? Né, že by pupák nebo rarach potřebovali zastání, ovšem trochu nadhledu by ti víc slušelo.
- Čtvrtek 23. dubna 2009 ve 14:42® rarach
-
HaD> Kde jsou lipani a bílá ryba nejsem proti, kde je šance povodit velkého salmonida,tam bych to zakázal, čti to celý, stejně tak jsem se už mnohokrát vyjádřil, že jsem se morewela z těchto důvodů zbavil, větší rybu s tím nelze rychle zdolat. Vláčka jako taková mi taky nevadí, ale jsou revíry, kde není vhodná, jako je spousta pseudo pstruhovek , kde by mohla být povolena celý rok. Jseš asi opravdu mimo mísu, jak píše Pupák.
- Čtvrtek 23. dubna 2009 ve 13:19® HaD
-
rarach> nebyl jsi náhodou propagátor právě oněch „malorážních prutů“? Stejně tak tradiční zahájení přívlačí?
viz.: http://www.chytej.cz/…rochu-jinak/
Nechci rejpat, ale některý proměny mě fascinujou
- Čtvrtek 23. dubna 2009 ve 13:16® regulus
-
Salmo1> ale jo, četl jsem to. To co jsem psal patřilo Dědkovi. Je jasný, že když budeš rybu tahat půl hodiny, pak ji pět minut mačkat v ruce a páčit jí háček, případně si ji dalších 5 minut budeš štelovat na pózu při focení, tak to hold nerozdejchá a nebo jen velmi těžko. Každej se k rybě chová jinak a z toho důvodu je nějaký procentuální hodnocení zavádějící. Pokud těch 30% beru jako globální číslo, tak tomu nevěřím, u některých jedinců je to ovšem reálný, v průměru bych se asi přikláněl k číslu kolem 10% a i to mi připadne poměrně dost.
Za sebe si myslím, že je to tak jak jsem napsal, na víc jak 80% ryb co chytím na P vůbec nešáhnu v naprosté většině fotím jen ryby co jsou pozvaný na exkurzi do kuchyně a někdy ani ty ne, na duháka na zahájenou jsem se vykašlal, nechtěl se mi vytahovat kvůli granuláčovi foťák.
)
- Čtvrtek 23. dubna 2009 ve 13:10® fikus
-
stopař> Neblázni
nedělej si prosím o mně žádné iluze. Jsem jen úplně obyčejný rybář, který chytá převážně na muchu. Žádný formát! Na to jsou tady jiní, kteří si to o sobě přinejmenším myslí. Když mám chuť vezmu matchku nebo fídr nebo vláčák a vyrazím na ryby. To je jen prosím pro vysvětlení. Jinak to s tím pouštěním nebo nepouštěním velkých PO není zas tak jednoduché. Opravdu hodně záleží, na jakém typu vody je takový PO chycen. Na potoku nenechá žádného jiného pstruha vedle sebe. Sežere všechny potravní konkurenty. Tím pádem nemají ostatní PO v teritoriu tohoto jedince šanci. Na velké vodě je to celkém jedno, tam je prostoru plno. Když jsem ti psal o tom, že bych si raději usek ruce, tak jsem vycházel z toho na jakém typu vody lovím nejčastěji a neuvědomil jsem si, že vše může být jinak.
- Čtvrtek 23. dubna 2009 v 10:18® stopař
-
fikus> Promiň že budu odporovat muškaři takového formátu jako jsi Ty.Jenže když takovou rybu zmasím,tak sám sebe ale i ostatní připravím o šanci takovou rybu znova chytit a hlavně v tak parádní kondici jako byla tahle.Na druhou stranu se však nebojím že ji někdo nezmasí neb znám pár pseudomuškařů kteří jsou hlavně masaři a berou vše co jim přijde na háček.
- Čtvrtek 23. dubna 2009 v 8:26® Alzo
-
Tak jsem se ptal na MRS jestli se bude zakazovat trojhák a prej se o tom ani neuvažuje…
- Čtvrtek 23. dubna 2009 v 8:10® rarach
-
Stejně tak malorážné pruty, jak to asi rozchodí ryba 50 +, zdolávaná dlouhé minuty na dvojce prutu.
- Čtvrtek 23. dubna 2009 v 8:07® rarach
-
Pánové máte špatná čísla, ze 100 chycených ryb, jich 100 pojde, tak už to prostě na světě chodí. O tom jak škodí vláčka nemá cenu polemizovat, počítat do tří umí každej, mi se zase na mouše nelíbí používání těch slabých vlasců, zvláště na revírech kde je větší pravděpodobnost chytit velkou rybu. Na Ohři, Vltavě (V28,V29) a podobných revírech bych pod 0,15 nepovolil, kyselina mléčná taky není kámoš.
- Čtvrtek 23. dubna 2009 v 0:35® HaD
-
Pokud to správně chápu, dvěma nejzásadnějšími faktory jsou místo vpichu háčku a stres při zdolávání a manipulaci s rybou. Pokud je háček hluboko (na žábrách či v jícnu) a ryba krvácí, je úmrtnost až 35%?
- Čtvrtek 23. dubna 2009 v 0:28® HaD
-
jiris> anglina není moje silná stránka. Mohu poprosit o „výcuc“?