Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 22. dubna 2009 v 18:42® HaD
HaD

pupák: pokud mi chceš strkat do huby něco, co jsem nikdy neřekl, ukazuješ jen to, že opravdu jen plácáš nesmysly.

Apropo: Ty jsi hnusnej, budu taky. Sám si kdysi prohlási, že jsi lovec a chceš ulovit a klidně na mouchu dáš kosťáka nebo hnojáka. Bílej pepř a paprika. Vzpomínáš? To je podle Tebe správnej přístup k pstruhovce a její osádce?

Středa 22. dubna 2009 v 18:04® Piranha
Piranha

Buko> ja osobne bych na P vodach trojhacky zakazal uplne a povolil jen jednohacek.Sam jsem tak chytal a pokazde se sekl dobrte.

Středa 22. dubna 2009 v 18:00® pupak

rarach – de facto jednu, ale v soupisu reviru je jich nekolik

Středa 22. dubna 2009 v 17:55® pupak

Uz jsem to psal snad tisickrat, napisu to jeste jednou, studii na toto tema je hodne, myslis si, ze jen tak placam nebo jsem idiot? Stacilo by kdyby ses misto psani RYBA PLAVE DAL . . . zajimal treba o cloveka se jmenem Lenka NEAL, ktery kdysi zde probehl i na chytej, spojil se s ni a pozadal ji o materialy, pracuje v londynskem prirodovednem muzeu a o tuto problematiku se zajima, studie od ni mam, myslis si, ze svetoznamy oceanolog Jacques-Yves Costeau byl presvedcen, ze lov ryb pro zabavu je perverze a tim je blazen?

Ne nejsem kategoricky proti CaR, jen jsem proti CaR MADE IN CZECH REPUBLIC, tomu silenemu radeni, kdy neplati jakekoliv pravidlo, chyta se mezi trouci se rybou, chyta se na hajene zivocichy, chyta se umyslne hajena ryba, chyta se umysne mala ryba . . ., tak nac pravidla my preci ryby poustime! Tak mily Davide proti tomuto radeni jsem a vzdy budu

Středa 22. dubna 2009 v 17:21® HaD
HaD

pupak> o věrohodné studii nepadlo slovo, ale že to pro mě bude mít větší váhu než ničím nepodložené plky, za tím si stojím. Dodej věrohodnou studii a rád změním názor. Jinak je to jen názor proti názoru a z Tvý strany ještě zaujatého člověka.

Středa 22. dubna 2009 v 17:16® pupak

HaD – promin, ale jestli chces z 3 metraku duhaka a jednejch zavodu na rybniku udelat verohodnou studiji, tak jsi bud blazen, nebo jsi nekde zapomnel rozum . . .

Středa 22. dubna 2009 v 16:26® Bosanac

Velky trojhaky jsou mensi zlo nez pidi trojhacky , oni nadelaji paseku . Vlacel jsem , vlacim , ale vlacka nepatri na P vody , jen tam kde je hlavatka , velka nastraha i s tri trojhaky jestli je treba . Jestli da Buh a od pristi sezony bude na P vodach jen BL jednohacek toto opatreni vitam .

Středa 22. dubna 2009 v 15:01® HaD
HaD

jiris> no to jistě, ale to už bude zanedbatelná část. Jsem na to zvědav. Myslím si, že z hlediska duháků to bude hodně přesné. Kdo jiný, než majitel soukromáku, si lépe hlídá úmrtnost?

Aby bylo jasno – rád bych v tomhle vycházel z reality a ne z dogmatických výkřiků a studií, které mohou být dělány účelově.

Dědku odpust, ale jsi chytrej chlap a měl bys zapojit vlastní rozum a nepřebírat jen bez otevřených očí nějaká čísla, která kdosi někde vyřkl.

Středa 22. dubna 2009 ve 14:41® Dědek
Dědek

jiris> souhlas

Středa 22. dubna 2009 ve 14:22® jiris
jiris

HaD> jo, jen to ptani bude stejne relevantni jako ta studie. Ryba se kterou se spatne zachazelo muze na nasledky chcipat jak dlouho, tyden, dva, mesic?

Středa 22. dubna 2009 ve 14:03® HaD
HaD

jiris> pokud jde o ty duháky, zeptám se schválně o víkendu v Jestřabkách, jaká je mortalita po závodech. Tam se ví o každé mrtvé rybě a počet ulovených je také evidován. Mělo by z toho vzejít poměrně přesné číslo. A nemyslím, že by závody na jakémkoliv soukromáku byly zrovna přehlídkou maximální šetrnosti.

Středa 22. dubna 2009 ve 14:00® HaD
HaD

jiris> teď jde o to kdo tu studii dělal a jak. To že existuje, neznamená, že je relevantní. Ale ani že není. Jen její existence nic neznamená.

Středa 22. dubna 2009 ve 13:50® jiris
jiris

mildas> se mnou 11 :-))

Had – na netu byly studie s duhakama. Byl tam lov privlači, plavana a muska. Mortalita tam byla od 10 do 30 procent.

mucha 10, privlač 20, plavana 30% – ber to z rezervou, určitě se to dělalo někdě v akváriu, ale tato studie na netu byla, třeba to někdo dohledá. O tom, že je mortalita 0 pochybuju. Mluvím o mouše i vláčce.

Středa 22. dubna 2009 ve 13:17® rarach

pupak> Kolik má US Praha pstruhovek?

Středa 22. dubna 2009 v 10:47® OndruchM
OndruchM

HaD> US Ostrava už to má pro příští rok v bližších podmínkách pro pstruhovky

Středa 22. dubna 2009 v 10:46® HaD
HaD

pupak> super. Já to jen vítám. Kéž by alespoň ty protihroty.

Středa 22. dubna 2009 v 10:45® pupak

US Praha na 99 procent, jestli to bude celosvazovy nevim, to bych kecal, ale naznaky tu jsou

Středa 22. dubna 2009 v 10:17® HaD
HaD

pupak> kdy a kde se to schválilo? Bude to plošné? Pokud ano, klobouk dolů. To by byl pozititvní posun vpřed.

Středa 22. dubna 2009 v 10:12® pupak

Resite tu ptakoviny, ostatne jako vetsinou, od pristiho roku jsou na P vodach jen bezprotihroty a jednohaky

Úterý 21. dubna 2009 ve 21:50® Pike007

ZN: votom nic. Proste mi prijde divne, zakazovat vláčku jako celek jen proto, že je umožněno chytat při ní na trojháky. Kdyby Mildas napsal, že je pro zakázání vláčky s trojháky s protihroty, podepíšu se pod to bo i podle mne je to prasárna. Pokud by byla povolena na jednoháčcích bez protihrotu (BL háčky v klidu zavést i u mouchy), neměl bych s tím problém.

Úterý 21. dubna 2009 ve 21:42® ZN
ZN

Pike007> to jsi udělal koláč z hrušek a jablek dokupy, jantare jeden.

Úterý 21. dubna 2009 ve 21:29® Pike007

Mildas: Kdybych to měl dohnat do absurdna, zakázal bych u nás auta typu porsche, ferrari a další silné káry, bo kolik z nich jezdí na dálnici pod 130km/hod.

Úterý 21. dubna 2009 ve 20:13® regulus
regulus

No vida, jak jedna fotka dokáže rozproudit diskuzi. :-)

Úterý 21. dubna 2009 ve 20:10® bubu
bubu

mildas> určitě víc,asi 15. Remys a jeho bláboly na ostravským webu o něčem taky svědčí.

Úterý 21. dubna 2009 v 19:37® mildas

Máte pravdu. Vláčka s jednoháčkem bez protihrotu nemůže ublížit víc než moucha. Kdo tak vláčí. 10 lidí ?

Úterý 21. dubna 2009 v 15:52® HaD
HaD

A jsme zase u toho – je to v lidech, ne ve způsobu (pokud to nejsou dva trojháky na wobleru s protihroty, nebo velká rotačka s obřím trojhákem rovněž s protihroty nebo např. strýmr s velkým jednohákem a protihrotem větším, než háček na mé rotačce). Podle mě je primární problém v zacházení s rybou. Pokud mám rotačku s 16kou trojháčkem OWNER ze slaboulinkého drátku s odstraněným protihrotem a rybu vyháčkuju bez doteku ruky peánem ve vodě nebo těsně nad ní ( a lze to velmi snadno), je podle mě mortalita blížící se nule. Pokud budu rybu mačkat suchou rukou, válet v trávě nebo nedej bože hlíně či písku, nepomůže mi ani sebestylovější muškařský dres a mušák v ruce a ta mortalita může být i 100%. Samozřejmě to platí i naopak. I s vláčecí nástrahou, byť opatřenou jednoháčkem bez protihrotu můžu rybu zmařit, pokud se budu chovat jako hovado.

Úterý 21. dubna 2009 v 15:41® Pike007

K te mortalite – kdysi nekdo daval na net studii a myslim, ze u musky s jednohackem bez protihrotu to bylo do 10%. Opet nejde pausalizovat, jednohacek Bl je fajn, ale kdyz se bude drzet pstruh pulhodiny v ruce, mackat vnitrnosti atd, tak to taky bude mit vliv. Vlacka v tom pruzkumu vychazela hur, votom taky nic. Presne si to nepamatuju, berte to s rezervou.+

Úterý 21. dubna 2009 v 15:39® Pike007

Buko: asi si nerozumime. To chytani malych ryb do podberaku je zbytecne, stejne jako nasledne premerovani v korytku. Schvalne, co je pro rybu setrnejsi – katapult ryby do podberaku, kde je v kontaktu se sitkou, nasledne chyceni rybky v podberaku, vyndani hacku, premereni v korytku versus pritazeni maleho potocaka k sobe (zadny boj s tak malou rybkou, srovnatelna kyselina mlecna jako u katapultu) a vyhackovani ve vode bez dotyku ryby. Docela to jde, kdyz se chce, ikdyz ne vzdy, to uznavam. Mi osobne vychazi lip ta druha varianta. U zavodeni tam ten podberak bude vzdy, stejne jako asi i to korytko. Jak se premeruji ryby jsem videl taky.

Úterý 21. dubna 2009 v 15:34® regulus
regulus

Dědek> Jiříku, nezlob se na mě, ale 30% mortality v globále je ptákovina. Kdybys napsal, že je nebezpečí až 30% mortality, tak ti to budu věřit. Ano, jsem přesvědčen, že po mě nějaká ta mrtvolka zůstane. Pokud bys měl pravdu, tak už dávno nemáme co chytat. Pokud beru v úvahu, že chytnu za rok na pstruhovce 1000 ryb tak si nemyslím, že jich 300 nepřežije. Průměrný reaálný číslo bych viděl tak do 10% samozřejmě v případě, že se rybář nechová jako prase.

Úterý 21. dubna 2009 v 15:31® Buko

HaD: mildas> a já zase nebudu souhlasit, i kdyby jsi mi psal cokoliv. Na zahájení jsem potočáků chytil možná 50 ve velikostech cca 15–32 cm a nemyslím si, že by po mě plavala ve vodě mrtvolka. Pokud jsou odstraněny protihroty a člověk se chová správně, není problém. S protihroty by to byl problém, to souhlasím, ale bez nich… http://crs-ova.fishnet.cz/index.php?…

Davide, mrkni se na starší diskuzi. Vláčkař sepisuje petici o diskriminaci vláčkařů. Důvodem je nepoužívání trojháčků s protihroty v roce 2010.Psal to tu už jednou Bubu.Osobně jsem vláčku kdysi dělal, dnes vláčím občas hlavatky.Určitě mi dáš za pravdu že by bylo lepší vláčet jednoháčkem a BL. Alespoň si to myslím.

Pike: Zase musím s Tebou souhlasit. Dost jsem nad tím přemýšlel.On ten pstroužek v luftě nestihne načerpat tolik kyseliny mléčné, jako při normálním zdolávání.Mortalita je pak víc jak nízká.Rozumím Ti dobře? Tam míříš?

V dávných dobách jsem na Váhu byl svědkem odstrašujícího lovu. V Lískové vysadili malé duháky.Tak kolem 21 cm.Míra 23 cm. Šest muškařů stálo na jamě pod mostem a měřili jednoho za druhým, zda nemá náhodou 23 cm. Když jsem se ptal proč to dělají, tak se mi dostalo odpovědi:

Aj kačicám je treba dačo dáť zrať.