Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 21. dubna 2009 v 15:27® regulus
-
Pike007> já s tebou souhlasím, neoponuju ti, jen jsem chtěl poukázat, odkud asi největší část oné dejme tomu nechuti muškařů vůči vláčkařům pramení. Nic není jen „černý nebo bílý“. S tím deformováním webem, máš možná pravdu (i když abych pravdu řekl si to vůči sám sobě nepřipouštím, ale kdybych tvrdil, že mě to neovlivnilo, tak bych 100% lhal). Z druhé strany si nemyslím, že bych já sám osobně nějak výrazně přehodnotil svoje chování u vody, možná si fandím
, asi nebylo proč, ale je fakt, že jsem začal víc pozorovat rybáře okolo a věci kterých jsem si dřív až tak moc nevšímal mi začaly vadit.
- Úterý 21. dubna 2009 v 15:06® Dědek
-
HaD> přeci ti nemusím vysvětlovat, že odplavat se nerovná přežít. Na Svratce jsou úseky, kde je poměrně klidná voda a když jí večer projdeš, je dno poseté mrtvolama, které donesl proud. Těch 30% je hodně málo a rozhodně nejsou jenom od vláčkařů. Kdysi se mi tento údaj taky nezdál, ale po vlastních zkušenostech a po potvrzení údajů od lidí, kterým věřím, jsem to přijal jako špatnou pravdu. Pupáka jsem před roky rozčiloval křečí, ale člověk nemusí mít vždy pravdu a já jí neměl. Ale to už je zase o něčem jiném.
- Úterý 21. dubna 2009 ve 13:50® HaD
-
Dědek> chjo
- Úterý 21. dubna 2009 ve 13:48® Dědek
-
HaD> ano, chci
- Úterý 21. dubna 2009 ve 13:47® Dědek
-
pupak> ano, máš pravdu, těm ryba nezdechne
- Úterý 21. dubna 2009 ve 13:47® topinka
-
® Buko V tu neděli jak jsem byl poprvé letos na mušce tak jsem se stal svědkem výchovy mladého pstruhaře . Taťka prut se splávkem a na háčku kosťky synek vláčel (asi 7 roku) Když jsem tomu otci řekl že jsou na pstruhovce a ty kosťaky se splávkem tam nemají co dělat tak mi řekl že jsou umělí a že už je dnes jednou kontrolovali a nic nikdo neříkal .
- Úterý 21. dubna 2009 ve 13:46® HaD
-
Já jsem zřejmě poznamenán lidmi, se kterými chytám.Ti se chovají, tak jak by to mělo být. Obecná realita je ale asi jiná. Přesto zevšobecňování a házení do jednoho pytle nesnáším. A nejen co se rybařiny týká.
Dědku, dědku: na základě čeho se domníváš, že je mortalita ryb 30%. Muškař, který chytal pode mnou chytal 4 víc ryb (především malých) než já. Odhaduju, že jich tedy za ten den dostal okolo stovky. Chceš mi tvrdit, že jich cca 30 zdechlo? Neblázni. Zajímalo by mě, kde jsi takové číslo splašil.
- Úterý 21. dubna 2009 ve 13:35® Pike007
-
Regulus: Všichni budem asi zdeformování webem, kde je plno rádoby fér muškařů, samý chyť a pusť, samé vyháčkování ve vodě atd. Pak je plno muškařů, kteří se chovají jak prasata. Stejně tak bude plno vláčkařů, kteří se vyrojí na zahájení, přikvapí s teleskopem, bouchnou si pár duháci, odkvapí na mopedu a vrátí se ke kapři. Ale pak bude jistě i pár těch, kteří chytají až do srpna, žádné trojháky, žádné páčení háku z huby, vyháčkování ve vodě atd. Obecně bych tedy netvrdil jak Mildas, že vláčka je prasárna a už vůbec bych ji nezakazoval. Prostě nastavit pravidla a jejich dodržování kontrolovat.
- Úterý 21. dubna 2009 ve 13:23® regulus
-
Pike007> rozumím, taky lidi nehodnotím, podle toho, jestli mají v ruce mušák nebo vláčák, má to ale jeden háček. Alespoň podle toho co pozoruju, se tzv. vláčkaři vyrojí po zahájení, případně když se někam něco nasype během sezóny, v druhý půlce května už je u vody nepotkáš nebo jen opravdu sporadicky, je pak otázka, jestli je pro tyhle lidi vláčkař to správné pojmenování. Myslím, že právě odsud pramení ono, jak napsal David, trefování se muškařů do vláčkařů.
- Úterý 21. dubna 2009 ve 12:50® pupak
-
dedku tys tu chybel s tema kecama . . .proste to ber jako fakt, zavodnikum a krecakum ryba nechcipa !!!!
- Úterý 21. dubna 2009 ve 12:39® Pike007
-
Regulus: To mne v kontextu této diskuze tolik nezajímá. šlo mi o to, nehodit všechny vláčkaře do jednoho pytle. Pokud chytá na jednoháček bez protihrotu, rybu vyháčkovává ve vodě bez zbytečného oplácávání, tak neřeknu ani popel. trojháky s protihroty, mačkání ryb, atd, to je zcela jiné kafe. A stejně si myslím, že ani muškaři nejsou bez chyb.
Něco jiného je zase efektivita při lovu, kdy se vláčkař může dostat tam, kam muškař ne a snáz chytnou třeba víc ryb a větších, když to umí. Zejména na zarostlých potocích. Ale to je zase andere kafe a kvuli tomu bych taky nic nezakazoval.
- Úterý 21. dubna 2009 ve 12:34® regulus
-
Pike007> souhlas, ale … kolik pstruhovláčkařů to tak dělá – nepoužívá trojháčky???
- Úterý 21. dubna 2009 ve 12:17® Dědek
-
Mortalita vrácených ryb je 30% a to mluvím o mouše a hodně se krotím
- Úterý 21. dubna 2009 ve 12:15® Pike007
-
Buko: S tim katapultovanim malych pstruhu do podberaku na zavodech souhlasim. Ja to prvne videl na DVD z juniorskeho MS v musce v Jiznich Cechach. Delali to jak Francouzi, tak i nasi mladi chlapci. Ono cele to DVD ve mne zanechalo rozporuplne pocity. Kdyz jsem videl ten stres, spech, silene sprintovani s pstruhem v podberaku, tak to nebylo nic pro mne.
- Úterý 21. dubna 2009 ve 12:05® Pike007
-
Mildas: Nesouhlasim s tebou. Vlacka s jednohackem se zamacklym protihrotem a slusne chovajicim rybarem je dle mne pro rybu stejne nebezbecna, jako muskareni s jednohackem se zamacklym protihrotem. Je to o lidech. Neco jineho jsou trojhacky, dokonce dva, protihroty jako prace, mrtva rybka, hnup dolujici ty haky co to da.
- Úterý 21. dubna 2009 v 10:34® HaD
-
mildas> a já zase nebudu souhlasit, i kdyby jsi mi psal cokoliv. Na zahájení jsem potočáků chytil možná 50 ve velikostech cca 15–32 cm a nemyslím si, že by po mě plavala ve vodě mrtvolka. Pokud jsou odstraněny protihroty a člověk se chová správně, není problém. S protihroty by to byl problém, to souhlasím, ale bez nich…
- Úterý 21. dubna 2009 v 9:20® mildas
-
HaD> není to jen o inteligenci. Davide, sorry, ale vláčka na pstruhovce je prasárna první třídy, o trojháčku nemluvě. Pstruh je hltoun a malej pstruh ještě navíc blbej. Do vláčkařů pstruhů jsem se vždy strefoval, strefuju a strefovat budu. A jak vidno, je třeba o tom mluvit furt dokola. Ta fotka dole přesně tou prasárnou je a v téhle sekci nemá co dělat. Pryč s falešnou skromností. Muškařina je disciplínou královskou a nejušlechtilejší.
- Pondělí 20. dubna 2009 ve 21:18® Buko
-
HaD> Máš pravdu. Když jsem to viděl poprvé na MS na SK, tak jsem naivně čuměl. Pstruh letěl vzduchem a on ho Španěl chytil jak motýla.Kurňa, ten měl štěstí.To jsem si naivně myslel. Když to bylo po páté, tak jsem to pochopil a sám jsem se pasoval na prosťáčka. S tím suchým podběrákem Ti to věřím.To ale udělá jen blbec.A zase jsme u toho. Je to jen v lidech. Po a Li jsem nezabil zhruba 18 let.Je jich víc jak málo.Pevné nitě.
- Pondělí 20. dubna 2009 ve 20:55® HaD
-
Buko> ano je to o inteligenci. Ne o tom, co držíš v ruce za klacek.
regulus> vzhledem k tomu, že se v závodech pohybuju mě to vážně zarazilo. Nikdy jsem nikde neviděl tolik zdolávaček ve stylu zásek, let ryby i 5–10 metrů vzduchem a nabrání (podle mě mnohdy úplně suchým) podběrákem v letu.
- Pondělí 20. dubna 2009 v 19:21® Buko
-
HaD: Nerad vidím vláčkaře jak se předvádí. Koutkem oka se dívá, zda jej sleduju jak na třímetrovém břehu elegantně „zvedne“ na prutě z vody 20 cm pstroužka.Pak jej před měřením vyválí v krtinci a nechá jej obalit suchou trávou.Evidentně nemírovou rybu třikrát měří, aby jej mohl zabít.Horší je, že tam má 7-letého syna a učí jej měřit rybu. Bohužel toho dvouročka plus berou oba do suchých rukou.Tak to se mi chce zvracet. Je to i o inteligenci. Abych byl objektivní, tak znám mezi muškaři pár hovad stejného ražení.
- Pondělí 20. dubna 2009 v 19:00® bubu
-
topinka> takovej odhad,to mi nezbývá,než jen tiše závidět.
- Pondělí 20. dubna 2009 v 17:53® regulus
-
Sander> nic si nepletu, důvod pořízení fotky pochopitelně nemůžu tušit, ale důvod vložení …
- Pondělí 20. dubna 2009 v 17:52® regulus
-
HaD> jo tak odsud vítr vane
Tak s tím alespoň já fakt problém nemám. To, že sám za sebe striktně dodržuju zásadu, že na pstruhovkách nevláčím je čistě moje věc, nikomu to nevnucuju. Taky si nemyslím, že bych se do někoho strefoval, důvod svojí reakce jsem napsal. Závodění bych do normálního rybolovu vůbec nemotal.
- Pondělí 20. dubna 2009 v 17:22® HaD
-
regulus> muškaře mám rád. Ale nemám rád trend poslední doby, kdy se někteří muškaři s chutí trefují do vláčkařů. Nepřijde mi to fér a to zejména po tom, co jsem shlédl video z MS v muškařině tuším z loňského roku. To mě doslova konsternovalo.
Nechci tu fungovat jako zastánce sandera, ale jeho ruka se mi zdá být mokrá a nemyslím si, že by zrovna Petr tohle opomněl.
- Pondělí 20. dubna 2009 v 15:24® sears.13
-
bubu> Od té doby co jsem si udělal metr na prut, tak nějakou rybu takto přeměřím, ale dřív jsem byl línej vyndavat metr :o}
- Pondělí 20. dubna 2009 ve 14:19® Sander
-
regulus > bodeť bys to pobral, když si stále pleteš důvod k pořízení fotky a důvod vložení fotky do tohoto fóra.
- Pondělí 20. dubna 2009 ve 12:58® topinka
-
® dubu Já nic neměřil to je odborný odhad nás strojařů. Svého času nebyl problém rozeznat 1,4 od 1,5 plechu okem.
- Pondělí 20. dubna 2009 ve 12:19® regulus
-
HaD> jak sis asi všimnul, samotnou fotku jsem nijak nekomentoval (mohl jsem, kromě focení pidiryby např. suchou dlaň apod.), jen jsem reagoval na tvůj a Ivošův dialog a napsal jsem co si myslím. Jak jsme se později dozvěděli, víme proč ta fotka byla pořízena a tím víc mi připadne trefný co jsem v oné reakci napsal. Pokud se principů týče, tak to jsem nějak nepobral.
- Pondělí 20. dubna 2009 ve 12:07® regulus
-
bubu> Evžo klídek, to je počáteční nadšení, třetí nebo čtvrtou vycházku se na to už vykašle, pak už jen cvičně přeměří jednu rybu za den, aby si zkalibroval oko.
- Pondělí 20. dubna 2009 v 10:05® HaD
-
toulovec, regulus> kontext jsem neřešil. Jde mi o princip. K té konkrétní fotce: ať se snažím sebevíc, rozervanou držku nevidím.