Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 11. března 2009 ve 22:44® regulus
regulus

stopař> nesmíš být 60 km od baráku a autem. Dobrého předpokládám panáka nebo pivo

Středa 11. března 2009 ve 22:40® stopař
stopař

regulus> Tak to je ten správnej okamžik kdy to opravdu zabalit a jít raději do hospody na něco dobrého,to znám .

Středa 11. března 2009 ve 22:38® regulus
regulus

stopař> jo když se takovej den povede, tak to stojí za to, loni jsem jeden takovej „superden“ měl a to bylo snad poprvé, co jsem se na rybách nasral, nebyla to veverka na hod, ale snad na každej desátej.

Středa 11. března 2009 ve 22:33® stopař
stopař

regulus> No tak se musíš vždycky otočit a bute to lítat do vody :-D . Ale ani já nejsem žádnej borec na házení ,když je den BLBEC tak se taky daří,ale to většinou brzo zabalím a jdu si raději sednout k pípě.

Středa 11. března 2009 ve 22:31® regulus
regulus

stopař> řekl bych, že to nebude ani severem, ani jinou světovou stranou, ale rukama. =-| Když je někdo debil, ví že za ním je strom nebo keř a dokáže to klidně 5× po sobě pověsit do větví, tak mu ani jih nepomůže. :-D Nejhorší je, že to v 90% pověsím do větví za sebou, ne před sebou.

Středa 11. března 2009 ve 22:21® stopař
stopař

regulus> Tak to jsem na tom asi mnohem lépe.Asi tu na severu nemáme tak agresivní veverky.:-D Za den maximálně do pěti chlupatejch háčků.

Středa 11. března 2009 ve 22:19® regulus
regulus

stopař> No nějaký ztráty, já bych to tak nenazýval. :-D Jsou dny, kdy neurvu skoro nic a jindy si z půlky vyprázdním krabičku. :-(

Středa 11. března 2009 ve 22:15® stopař
stopař

regulus> Mám to samé štěstí že nemusím vázání pokaždé balit a tak k tomu můžu sednout pokaždé když mám na to chuť nebo náladu něco umotat.A v sezoně toho už moc nenavážu ale jen doplňuju nějaké ty ztráty díky veverkám .

Středa 11. března 2009 ve 22:10® regulus
regulus

stopař> tak kdybych vázal podle nálady, tak neumotám vůbec nic. :-D Ale jo, někdy na to náladu mám, spíš se mi nechce sedět u toho dlouhý hodiny, mám to štěstí, že to nemusím balit a tak sem tam na hodinku sednu, něco umotám. Horší to je v sezóně, když toho moc oškubu, tak u toho musím sedet dlouho až mě to nebaví, ale z druhé strany představa, že bych na mě rybách došly mouchy, to mě donutí.:-93;

Středa 11. března 2009 ve 22:04® stopař
stopař

regulus> Já vážu podle nálady.Přebytky většinou rozdám a tak mám furt co vázat.Jo na TVV sem letos nenavázal vůbec nic.

Středa 11. března 2009 ve 21:53® regulus
regulus

stopař> na vázání jsem ještě ani nehrábnul, od listopadu jsem kroně TVV nenavázal vůbec nic. Nedělám si nějaký moc zásoby, navážu 5 druhů po 10 chlupatejch háčcích a dovazuju obvykle až den před tím než jdu na ryby.

Středa 11. března 2009 ve 21:51® stopař
stopař

regulus> Jo hltám to po stránkách.

Středa 11. března 2009 ve 21:50® regulus
regulus

stopař> taky mám, je to zajímavý počtení

Středa 11. března 2009 ve 21:48® stopař
stopař

Jó je to možný že vážou.Já budu vázat zejtra,dneska si dávám voraz.Přišla mi konečně knížka Vázání mušek z peří CDC tak si ji pročítám a zejtra nejspíš něco prubnu.:-)

Středa 11. března 2009 ve 21:43® regulus
regulus

No mě to připadá, jako by všici buď vymřeli nebo vážou až se z nich kouří. :-93;

Středa 11. března 2009 ve 21:02® stopař
stopař

regulus> Jsem tu.pivo

Středa 11. března 2009 ve 20:52® regulus
regulus

Halóóóó, je tu někdo???9-)

Středa 11. března 2009 v 0:02® regulus
regulus

novas32> jak píše Buko, ale dovolil bych si jednu malou připomínku. Trojka je myslím pro nováčka ne špatně ale alespoň soudě podle sebe, příliš jemná záležitost (ne z hlediska že bys to polámal nebo by ses s tím nenaučil). Začal jsem nedávno s pětkou a byl jsem unešenej jak je to lehoučký (trojku jsem zamítl ani mi nebyla doporučena, protože jsem se fakt bál že se to zákonitě musí zlomit), dnes si to už nemyslím – k tomu taky nejspíš dojdeš, ale jde o tem prvotní pocit. Čtverka jak ti radí Buko určitě bude dobrá volba. Pokud se té šestky a pětky týká, tak se ti to asi taky zdá výborný (pokud jsi to měl v ruce) nejspíš i skoro stejný, ale myslím že ta 6 je fakt zbytečná. Je to taky o tom co je to za konkrétní prut, však jsi to jistě četl v článku z odkazu, ne vždy, co je psáno to je dáno. Jak už jsem ti několikrát psal, domluv se s někým z Prahy, zajděte na pivko nebo třeba i na ryby (nejspíš ti to i nechá vyzkoušet), prolez pražský muškařský krámy, vem si do ruky každou muškařskou udicu co bude ve stojanu a budeš zase o kus chytřejší.

Úterý 10. března 2009 ve 20:00® jiris
jiris

pupak / mas osobku.

Úterý 10. března 2009 v 19:25® Buko

Novas32:Na tlouště bych šel s prutem # 4 nebo #3 začínal jsem chytat # 6 Ta #4 by byla pro Tebe asi ideální. Zkus přemluvit napivo Pikeho. Určitě Ti neporadí blbost.

Úterý 10. března 2009 v 9:37® novas32
novas32

to pike007: myslim, ze tenhle odkaz je vic nez jasny a srozumitelny to regulus: ty lokality jsi trefil uplne presne, jeste bych pridal Jizeru. orientovat se chci zatim na bilou rybu, P vody spis v budoucnu. rekl bych, ze do zacatku mam jasno, jeste posledni otazka – je velky rozdil mezi prutem AFTMA 5 a AFTMA 6? predpokladam, ze jako novacek to ani nepoznam to all: diky za cenne rady

Pondělí 9. března 2009 ve 23:33® regulus
regulus

novas32> jak jsem ti psal já ve fóru a pike tady, ten odkaz je dost relevantní. Dokážu pochopit, že se v tom možná neorientuješ. Seš z Práglu, tak předpokládám Berounku nebo Sázavu, možná budeš jezdit úplně jinam, nicméně pokud nebudeš chodit na nějaký zarostlý potoky, tak AFTMA 5 v 8–9 stopách nic nezkazíš. Fakt dej na mě, domluv se s někým z Prahy co to provozuje na pokec u piva, na rybách nebo jen tak, to je to nejlepší co můžeš udělat.

Pondělí 9. března 2009 ve 22:03® Pike007

Novas32: www.czechfly.cz

Pondělí 9. března 2009 v 18:01® Coturnix
Coturnix

novas32> Nevím, jestli jsi to tu už někde nepsal, ale důležité je, co a kde chceš chytat. Pokud toto upřesníš, dá se i radit, jaký asi tak prut. (I když názorů dostaneš asi víc)

Pondělí 9. března 2009 v 16:55® novas32
novas32

jeste bych se chtel zeptat na tohle. bylo o tom sice na forech hodne receno, ale co clovek to nazor. jakou mam zvolit delku prutu, pripadne, s jakou znackou mate dobrou zkusenost? nemyslim jenom znacku, ale i model, neorientuju se v tom. diky

Neděle 8. března 2009 ve 22:18® Medvěd
Medvěd

cdc dubbing není na mokré mouchy vůbec špatný materiál

Neděle 8. března 2009 v 18:39® hraji
hraji

Zveme všechny zájemce a zájemkyně o vázání mušek na další vázací večer, který se uskuteční druhý pátek v měsíci, to je 13. března 2009, od 18 hodin v klubovně MRS MO Brno 3 na Soběšické ulici. Téma večera bude – mušky z CDC peří Nedivte se, sezóna se blíží a krabičky jsou prázdné :-)

Neděle 8. března 2009 v 17:41® novas32
novas32

regulus: pro nekoho mozna jo, ja jsem rad za kazdou radu a informaci :o)

Neděle 8. března 2009 ve 14:02® regulus
regulus

novas32> jo ještě možná pro někoho úsměvné, AFTMA 5 a #5 je to samý.

Neděle 8. března 2009 ve 13:55® regulus
regulus

novas32> AFTMA je dalo by se říct váha lajny, tabulku a přesnej popis máš tady www.mrk.cz . U prutu to znamená, že je udělanej na lajnu o určitém AFTMA. V praxi ne vždy odpovídá to co je napsaný, ale tím si zatím nelam hlavu, dá se říct, že většinou lze na prut AFTMA 5 dát lajnu AFTMA 4, 5 i 6. Co je to značení DT-Double Taper a WF-Weight Forward máš onom článku taky popsaný, neznamená to plovoucí. Kromě onoho ujímání se lajny dělají jako plovoucí, intermediální a potápivý s několika „rychlostmi“ potápění.