Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 12. prosince 2008 v 19:43® bubu
- Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
- Pátek 12. prosince 2008 v 19:42® bubu
-
si vystačím s klasikou
- Pátek 12. prosince 2008 v 19:39® bubu
-
do těchto praktik jsem se nepouštěl. Nemám to za potřebí
- Pátek 12. prosince 2008 v 19:37® jájá
-
bubu> Dělal jsi někdy napodobeniny vážky nebo třeba pavouka? Nevím jaký to má úspěch ve vodě, ale mně se to moc líbí. Jestli jsi dělal, tak nemáš nějaké foto pro potěšení oka?
- Pátek 12. prosince 2008 v 19:34® bubu
-
jájá>s tou vlastnoručně uvázanou máš jistě pravdu
- Pátek 12. prosince 2008 v 19:30® bubu
-
Petr- já to dělám bukonití a ok. Můžeš i dvakrát ten snopeček,on se stáhne pěkně k sobě a nerozjíždí se kolem raménka. Rámenko bez dubingu,jen podvázaný nití. Kevlarovou používám jen na mudlerové hlavičky.
- Pátek 12. prosince 2008 v 19:30® jájá
-
bubu> Děkuji za dobrou radu. Myslím, že až zima odejde, tak se začnu schánět po někom šikovným kdo vyrobil a prodá. Slyšel jsem, že vlastnoručně udělaná potěší víc
Ale nejdřív o tom musím něco přečíst, zatím jsem úplný laik na muškařinu.
- Pátek 12. prosince 2008 v 19:27® PetrZ
-
bubu> Niť jsem použil 0,6… Ale až usnou děti, tak zkusím ten Tvůj způsob – nejdřív ovinout samotný snopeček. Něco na tom asi bude
Díky…
- Pátek 12. prosince 2008 v 19:19® bubu
-
PetrZ> to je divný. Silnější nit si zkusil? Třeba kevlarku. Nejprve omotám jedním ovinem samotný snopeček a potom teprve obmotávám kolem raménka háčku a postupně utahuji.
- Pátek 12. prosince 2008 v 19:03® PetrZ
-
Pánové a dámy, mám problém. Pořídil jsem srnce s představou, že poprvé zkusím vytvořit něco suchého, co by mělo křídlo právě se srsti srnce. Tělíčko přírodní tmavší dubing, nožičky kohout. Když přivážu snopeček srnce tak niť utáhnu moc a srst se jakoby přeřízne nití a nebo niť utáhnu málo a srst je volná a vypadává. Neexistuje nějaký fígl, jak na to? Kde dělám chybu? Vázat srst na holý háček nebo podmotat dubingem? Jo a chodí sem vůbec nějaké dámy, slečny a podobně?
- Pátek 12. prosince 2008 v 18:54® bubu
-
jájá> a nebo se do toho pusť sám,taky řešení.
- Pátek 12. prosince 2008 v 18:54® bubu
-
jájá> Petře,tak je nekupuj od šejka. Je mnoho vazačů,keří ti naváží mouchy lepší. Jmenovat ale fakt nebudu. btw-nepochop mně špatně,nemyslím tím sebe,já vážu pro sebe.
- Pátek 12. prosince 2008 v 18:43® jájá
-
Jinak bydlím ve městě Slaný což je pár kilometrů od Kladna, které je zase kousek od Prahy. A světe div se Ve Slaném i v Kladně není rybářský odchod s jediným mušákem či kolečkem, natož mouchy. Toto jsou mouchy ze setu much od fa Shakespeare v počtu 24 ks v balení. Asi většina lidí je pohodlná a bobkaří:)
- Pátek 12. prosince 2008 v 18:39® jájá
-
Ano tím myslím firmu Shakespeare. Taky se mi zdají některé zvláštní, proto ten dotaz. Děkuji za reakce. Ale věřím, že i na ošklivou mouchu se dá chytit hezká ryba. Když funguje přímá úměra, že začátečník na skromný vercajk má většinou nejlepší úspěchy, tak proč by to nemohlo platit i o mouchách
- Pátek 12. prosince 2008 v 18:09® bubu
-
jájá> fakt se toto dá prodat? Nebo spíše koupit? Když přivřu oči,tak ta prostřední by mohla být Adams,ta vrchní asi kočmen.Ten se váže bez štětů. Ale jak jsem psal níž,jestli ti to žerou,není co řešit.
- Pátek 12. prosince 2008 v 16:52® Pike007
-
Jaja: tím šejkem myslíš firmu Shakespeare či nějakého kamaráda?
- Pátek 12. prosince 2008 ve 14:52® jájá
-
Ne, to tak není. To jsou mouchy kupovaný od Šejka, co z krabičky ještě nevylezly. Proto nemají žádné úpravy nebo vylepšení, či humální zamačkávání protihrotů. Jen nevím jak je pojmenovat- co vlastně tvůrce dělal?:D
- Pátek 12. prosince 2008 ve 14:40® bubu
-
jájá> ty protihroty…
jestli ta vrchní má být kočmen,tak tílko z páva a tmavý nožičky. No a to zakončení,to vidíš sám. Jestli ti to ale žerou lépe takto navázaný,pak není co řešit
- Pátek 12. prosince 2008 ve 14:36® bubu
-
Zauwi> chytří jsme tady všeci,to neřeš
ukončení P mi taky nevyšlo, neb se stromy ohýbaly.
- Pátek 12. prosince 2008 ve 14:21® jájá
-
regulus> Jestli nevadí, tak prosím o tu poznávačku od Šejka. Tady je první moucha, druhá moucha, třetí moucha.
- Pátek 12. prosince 2008 ve 12:52® Zauwi
-
„bubu:sakra kde je Zauwi,si našel babu,či co?“ to Bubu: nestraš
, poslední dobou jen monitoruju,zkušenosti na rozdávání nemám, na vázání není čas, ukončení na P se nekonalo, tak doufám, že se povede aspon na MP.....minulej rok jsem byl zamrzlej během 5 minut…teplota kolem –8 ale foukalo jak prase…
- Pátek 12. prosince 2008 v 8:47® modrak
-
jájá> Ač pravák, kolečko mám v obráceném gardu, tedy s kličkou vpravo. K níže zmíněným důvodům ti přidám ještě jeden a to hlavně pro navijáky bez brzdy. Pokud, v takovém případě, potřebuješ zastavit nějakého tahouna, tak drapneš naviják zespodu levačkou a prstama přibrzdíš cívku. A to bez toho, aby tě klička mlátila do ruky, nebo aby se o ní zasekla a ryba ti upálila forpas. Osobně mi to takhle vyhovuje, ale samozřejmě to není žádné dogma. Prostě, dle vkusu každého soudruha. (Pike ©)
- Pátek 12. prosince 2008 v 1:52® jájá
-
regulus> Další foto dám zítra, neumím teď udělat dobré světlo a foťák to nemůže zaostřit
Kde jsou zlaté časy kinofilmu a moderních foťáků zenit. achjo
- Pátek 12. prosince 2008 v 1:48® jájá
-
Tak první pokus
- Pátek 12. prosince 2008 v 1:27® jájá
-
regulus> Tak to nevím jestli to zvládnu, sned to nebude horší než toto. Ale máš pravdu mě to nějak netrklo:))) To ten Hondza Procházka ve sklence.
- Pátek 12. prosince 2008 v 1:23® regulus
-
jájá> No jo, ale takhle to nikdo nepozná, chce to bliknout každou muchu zvlášť.
- Pátek 12. prosince 2008 v 1:18® jájá
-
regulus> Tak to je celá ta sláva z jedné strany. Z druhé strany krabičky je něco jiného ve stejném počtu.
- Pátek 12. prosince 2008 v 1:12® regulus
-
jájá> ochota je jen jedna věc, ale obávám se, že nepatřím k těm, co by to uměli identifikovat, nicméně dát to sem můžeš, myslím, že se určitě najde někdo, kdo pozná co to je, pokud to nebude nějakej extrém.
- Pátek 12. prosince 2008 v 1:10® jájá
-
regulus: Ano s tím souhlasím, jen jsem chtěl dát přirovnání z mé vlastní zkušenosti. Tak abych se vrátil na správné téma: Koupil jsem nějaké hotové mušky od šejka a nevím co je co, kdybych to sem dal na foto byl by jsi ochoten poradit co jsem vlastně koupil?
- Pátek 12. prosince 2008 v 1:03® regulus
-
jájá> No spíš to patří do sousední diskuze, ale třeba sumec na rybu, to bych zvládl, myslím vylovit, ale při vláčení, či mušení, furt prut přehazovat z pravé do levé, to mi nesedí, levou bych si tak leda vypíchl voko.