Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 4. prosince 2008 v 15:41® mildas

Mates: Knápek zohybané špičky ? Takový orlí drápek ? :-)) )))))))))))))­))))))))))))))))))

Čtvrtek 4. prosince 2008 ve 14:22® ZN
ZN

fikus: myslel jsem samozřejmě Skalku, ale to asi víš:-)

Čtvrtek 4. prosince 2008 ve 13:34® Mates(původní)
Mates(původní)

fikus: Jájsem si letos koupil 2× háčky od Knápka a z 10 jsem jich 7–8ks zahodil, měli špatné -zohybané špičky. Nejraději vážu na Hanáka, Skalku a Maruto

Středa 3. prosince 2008 ve 22:56® ZN
ZN

fikus: pro mě jsou jeho háčky výborné.

Středa 3. prosince 2008 v 19:39® fikus
fikus

háčky od Knápka a Skalky jsou ruční práce, při výrobě několikrát projdou rukama než se hotové napočítají do sáčku. U Mirka Skalky jsem viděl celou technologii výroby háčku a u Jindry Knápka jsem se byl podívat v té jeho „fabrice“. Knápek má tu smůlu, že kdysi pustil do světa sérii háčků u které bylo zmrveno kalení. Dodnes se nemůže zbavit zlých jazyků, kteří to neustále omílají dokola jako nějaké dogma. Jindra má už kalení sice vychytané, ale neustále oživované nálepky praskajících háčků se asi jen tak nezbaví. Škoda, jeho háčky jsou dobré.

Středa 3. prosince 2008 ve 13:30® iwanhoe
iwanhoe

ha, dabl :-)

Středa 3. prosince 2008 ve 13:26® iwanhoe
iwanhoe

Salmo1> problém není jen v drátu nebo jen v následném tepelném zpracování, problém je v následném způsobu kontroly kvality produktu. Háček křehký anebo měkký se prostě poznat dá a je předpoklad, že bude v celé „dávce“ – v 1 dávce jen stejný materiál a samostatná táž dávka na 1 tepelné zpracování. Ostrost špičky je až následně o technologické kázni a správném technologickém postupu … není to žádná věda.

Středa 3. prosince 2008 ve 12:08® Cudla
Cudla

Pokud se týče materiálů,hlavně se jedná o ocele různých řad,bývá v nich nepatrný rozdíl uhlíku a to už dělá rotiku při kalení a popouštění.Techno­logie je řízená počítačem,ale stále tu hraje roli lidskej fakor,a něco se uspěchá nebo zanedbá.U materiálu síly háčku stačí vtěřinka abyse vynbaly dřív nebo později a je průser(vim o čem mluvim dělal jsem 25let v kovárně)

Středa 3. prosince 2008 v 0:57® regulus
regulus

Salmo1> naprosto nepochybuju o tom, že by Pif kecal, hold každej rozumíme tomu svýmu a já mám o technologickém zpracování oceli jen velmi chabé teoretické znalosti, nicméně myslím, že s dnešními technologiemi by nemusel být až takový problém dodržet stálou kvalitu zboží za předpokladu že polotovar v tomto případě onen drát má dané vlastnosti, což se patrně neděje jak psal Pif. Jednoduše řečeno mělo by to podle zákonu TRHU na který se naši politici tak často odvolávají fungovat tak, že já koupím háčky, který jsou na hovno, výrobce háčků mi vrátí peníze, já jemu háčky a pokud je drát co dodal někdo jinej příčinou toho, že jsou háčky špatný, tak to celý zalepí dodavatel toho blbýho drátu. Nevím jak komu, ale mě to připadne logický. Domnívám se, že by to ten dodavatel drátu udělal jen jednou, nehledě na to, že by stejnej, ne-li kvalitnější drát dokázaly dodat firmy ze severní Moravy, možná za jiný peníze, ale kvalitní. Prostě a jednoduše opět Kocourkov nebo Cirkus Humberto, chcete-li.:-93;

Úterý 2. prosince 2008 ve 22:46® bubu
bubu

Krokodyldandy> a tobě na ni vadí co? Nebo jsi jen povyrostl na 3XL :-D

Úterý 2. prosince 2008 ve 22:43® bubu
bubu

fikus>mám už tu snowbee a vyhovuje

Úterý 2. prosince 2008 ve 22:04® Krokodyldandy

Fikus a na doporučení Bubu jsem si ji koupil taky.

Úterý 2. prosince 2008 ve 21:35® fikus
fikus

bubu> už jsi si koupil tu bundu Snowbee? Nedávno jsem koukal na Hobby G, že mají v nabídce další velmi pěknou bundu. Je to Greys GRXi. Vypadá dost solidně.

Úterý 2. prosince 2008 v 15:20® Salmo1

regulus-Pif,profesí kalič má o ne-kvalitě drátu určitě přehled.Já o drátech,tváření a kalení také něco málo vím(dříve Kamax)Proto jsem psal jak nakupuji.Každý nový balíček háčků je v podstatě jiný výrobek a řekl bych,že bude ještě hůř.

Pondělí 1. prosince 2008 ve 22:21® paccco
paccco

stopař> :-D

Pondělí 1. prosince 2008 ve 20:28® stopař
stopař

Sice to není o mušakařině ale stojí za to.

Pět chlapíků s basebalovýma pálkama obstoupí cikána a podávaj mu kostku od
Člověče nezlob se a přikážou:
„Házej! Když hodíš jedničku, dvojku, trojku, čtyřku nebo pětku, tak tě utlučeme.“
„A co když hodím šestku?“
„Tak – můžeš házet znova …“

Pondělí 1. prosince 2008 ve 13:39® brčal
brčal

regulus> jj dodas vzor a 10000ks od velikosti a nemas problem.furt je to jeden drat :-)

Pondělí 1. prosince 2008 v 1:47® regulus
regulus

brčal> no a zase jsme v Budějicích, to je přesně to na co mám podezření, že pokud to bude český, bude to furt to samý, akorát to bude mít jakoby jiný označení.

To co píše Pif, pokud je to tak a není důvod nevěřit je pěkně v pr**li akurát ten drát z Deutchlandu bude asi původem z Číny. :-/

Pondělí 1. prosince 2008 v 1:41® regulus
regulus

stopař> já taky byl rybičkám udělat pápá, ale byla taková kosa, že jsem se raděj nefotil. :-D

Pondělí 1. prosince 2008 v 0:03® LSD

toulovec: hledej, šmudlo hledej pivo

foto/diskuze/muskareni/2008/th-img21190.jpg
Neděle 30. listopadu 2008 ve 22:31® Chose
Chose

Právě jsem z auta donesl foťák,co tam mám od zahájení,fotky nic moc až na tyhle.Fotil jsem tu oblohu někdy v květnu.Na rybách mě chytla bouřka a od nás jsem jí vyblejsknul.

foto/diskuze/muskareni/2008/th-img21187.jpg
Neděle 30. listopadu 2008 ve 21:52® Pike007

Drozdak: Treba zname 103BL od TMC napodobuje Hanak, Mart, Maruto, Dohitomi, Haybusa a viděl jsem i Kamasan. Bohuzel kvalitou TMC 103BL patri k tem horsim. Praskaji a to dost casto.

Neděle 30. listopadu 2008 ve 21:40® Chose
Chose

Dal jsem do aukce knížku+dvd Muškaření a vázání mušek 2. Tak kdo máte zájem se mrkněte.

Neděle 30. listopadu 2008 ve 21:34® drozďák

Já bych spíš řekl, že je to všechno přejmenovaný Tiemco…

Neděle 30. listopadu 2008 ve 20:50® jiris
jiris

toulofson / na rzby.glux je maji taky.

Neděle 30. listopadu 2008 ve 20:38® Chose
Chose

toulovec> Je to přejmenovaný maruto.web od mildase sedí,dají se tam objednat.

Neděle 30. listopadu 2008 v 18:33® mildas

Tady máš suchý a mokrý, Ty opuchlino :-)) ))) www.fly-fishing.cz

Neděle 30. listopadu 2008 v 18:12® toulovec
toulovec

já kdysi koupil balíček nějakých BL háčků DAHITOMI a ty se mi teda líbí moooooc. Bohužel je nikde na netu nemůžu sehnat. poradíte??

Neděle 30. listopadu 2008 v 17:39® brčal
brčal

Buko> no pokud pošleš dabing na moji adres bude odpuštěno :-D :-D :-D

Neděle 30. listopadu 2008 v 17:10® Buko

Všem se omlouvám za deinformace. Moje chyba, měl jsem si to ověřit.Nebyl jsem tam dlouho.Asi nová dodávka.