Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Sobota 29. listopadu 2008 v 17:30® pif
-
fikus:a co máš s datumem?..máš tolik možností,kde nějaký datum neplatí…nebo je jiný…paralerní světy,dimenze a podobný sračky… nevím,kde ho čapl…
- Sobota 29. listopadu 2008 v 17:18® Firetiger
-
OK, jdu do kanálu, ale udělala mi radost a z vody byla fakt chvilku.
- Sobota 29. listopadu 2008 v 16:54® fikus
-
pif> co třeba datum?
- Sobota 29. listopadu 2008 v 16:11® pif
-
co je na té fotce špatnýho?hezká ryba,hezký náčiní,hezká podložka,posléze dobrý žrádlo…
- Sobota 29. listopadu 2008 v 15:05® fikus
-
Firetiger> takhle hnusnou fotku jsem už dlouho neviděl. . . . .
- Sobota 29. listopadu 2008 ve 14:58® ZN
-
Firetiger: nádherná fotka
- Sobota 29. listopadu 2008 ve 13:22® Buko
-
Mildas: to dělám taky, jinak bych skončil.
- Sobota 29. listopadu 2008 v 9:57® mildas
-
FT: Moc pěkná fotka, puristo
(
Buko: Třeba si hlídají kvalitu nějak líp. Nevím.
- Sobota 29. listopadu 2008 v 7:10® Buko
-
Pupák: A kde se vyrábějí Hanáky? AFM
- Pátek 28. listopadu 2008 v 18:26® Firetiger
-
pupak> dneska na Hanáka
- Pátek 28. listopadu 2008 v 16:50® Chose
-
regulus> Kup Hanáky,nebo Partrige a neměl by jsi šlápnout do louže
ATO (a teď objednávej)
- Pátek 28. listopadu 2008 v 15:08® pupak
-
KUP SI HANAKY A VYSER SE NA MUDROVANI
)
- Pátek 28. listopadu 2008 ve 14:33® regulus
-
Buko> A jsme u jádra pudla. Pakliže budu chtít (a chci) používat čistě jen BL háčky, tak třikrát moc na výběr nemám. M-art, Knápek, Skalka a ojedinělé typy od jiných výrobců. Pokud si vezmu ponaučení z různých diskuzí, tak su v kélu, protože na první tři dycky někdo nadává a o ostatních jsou jen sporé informace. M-arty používám, ale na základě místní diskuze jsem si udělal testík a dost jsem se divil, i když mi jej ryba nikdy nenarovnala (asi proto, že tu takový nejsou
)ani jsem ho mikdy nenarovnal o šutr na dně a pod., nicméně to, že jde háček v kleštích narovnat a nepraskne nemusí být až tak fatálně špatně, záleží na tom, jakou sílu na to narovnání musíš vyvinout (to jsem pravda nezkoušel), může to být menší zlo než když bude překalenej a prdne. Shrnuto podtrženo, jsu kapku zklamanej z M-artů (na základě vlastního testu), pokud budu věřit diskutujícím, tak Knápek a Skalka spíš taky ne, zamačkávat protihroty mě nebaví a shánět na netu háčky s tím, abych ve finále zjistil, že jsem šlápl z bláta do louže se mi taky nechce. AVM (a včil mudruj)
- Pátek 28. listopadu 2008 ve 4:38® Buko
-
Regulus: čtusi starší diskuzi o háčcích.Napsal jsi Výchozí matroš (nějakej drát z určitý oceli) bude furt stejnej, buší to stejně nějaká linka, tak jde o to jen to správně doštelovat…
Drát se bere z Německa v balení po 20 kg a háčky se kalí v průchozí kalící peci. Pan Knápek má kalící pec digitální. Proč má každou várku jinou, na to jsem nepřišel. Knápka nepoužívám od doby co se mi vrátily z Rakouska mušky za 600€. Jindra mi řekl, že je to můj problém.Na Knapek Hooks jsem začal nadávat jako poslední z těch co jeho háčky používali.Když bylo MS na SK, tak jsem věnoval háčky Polákovi. Tuším, že to byl Antek Tondera. Ten se podíval na etiketu a hodil je do Váhu.
- Čtvrtek 27. listopadu 2008 v 18:36® bubu
-
Chose>nebuď cimprlich,já to přelouskal
- Čtvrtek 27. listopadu 2008 v 18:03® Chose
-
co jsem to napsal? Tak jak ho baví.
- Čtvrtek 27. listopadu 2008 v 17:51® lacika3000
-
nepredava niekto muskarski zveracik???lacno-…
- Čtvrtek 27. listopadu 2008 ve 13:32® Chose
-
bubu> Přesně tak,jde o to,že si každý může chytat tak jak baví.
- Čtvrtek 27. listopadu 2008 ve 13:28® sus1
-
bubu> Pěkně si napsal ,, při dodržení některých zásad"
ale i ty je třeba trochu znát.
právě jako v tý rybařině.Jinak ,kdo takhle fotí a líbí se mu to, tak neni vlastně co řešit.
- Čtvrtek 27. listopadu 2008 ve 13:21® sus1
-
bubu>Máš samozřejmě pravdu,nikdo nemůže umět všecko,tak je to i v rybařině.O tom by se dalo mluvit strašně dlouho,to je fakt.
- Čtvrtek 27. listopadu 2008 v 11:25® bubu
-
siri,sus1> vaše rady jsou určitě míněny dobře,jen si vemte,že ne všichni tomu rozumí. Třeba já. Fotím na auto a nemám problém. K prezentaci na web jsou fotky i na auto dostačující. Možná kecám,ale drtivá většina digitálu s makrem by při dodržení některých zásad měla ty fotky zvládnout.
- Čtvrtek 27. listopadu 2008 v 11:15® sus1
-
siri> Dopln něco v kartě, at víme s kým je řeč.
- Čtvrtek 27. listopadu 2008 v 11:08® sus1
-
siri>…,,jen to cele nenechavat na automatice"-já ji taky nepoužívam. Vždyt jsem psal , at si seřídí expo a clonu pokud to jde??já kodaky taky neznam.Na Olympusu ,kterej mam, si seřídim co chci a jak chci,takže na atomatiku vůbec nefotim a jsem spokojenej.Akorát co bych mu vytknul:mohl by rychleji zaostřovat, to je asi tak vše.Nemůžu po něm zase chtít to co po zrcadlovce,žejo??
- Čtvrtek 27. listopadu 2008 v 10:42® bubu
-
drozďák> sakra,ty si to umíš pěkně zdůvodnit.
To já nedokážu,jen vím,že jsem začínal se suchou,ale poslední dobou se nějak zabydluji v nymfě. Ale fakt nevím proč. Letos jsem přičichnul k tomu hnusnému (jak píše FT) frantíkovi a docela si jej užívám. No a voto tady jde,ne?
- Čtvrtek 27. listopadu 2008 v 10:22® drozďák
-
No vida. A pro mě zase nemá kouzlo suchá. Všechno vidím, záběr, rybu, když mám klidný ruce, 95% zaseknu. Od chvíle, kdy najdu odpovídající mušku do koleček, je to pro mě puštění bijáku před kterej si sednu a bez dalších vlastních investic konzumuju. Nymfa má pro mě příchuť tajemna. V mých očích je to daleko složitější rybařina. Paklliže má být skutečně úspěšná. Otázkou je osobní nastavení měřítka toho úspěchu.
Ale suchá a mokrá muška má své kouzlo a tradici. Je to muškařina se vším všudy a v životě bych se o ní nevyjádřil jako o něčem podřadném
- Středa 26. listopadu 2008 ve 23:59® siri
-
sus1, stopař: panove, panove – neznam sice Kodaky ani Fuji – s Olympusy mam zkusenosti dobre, ale rekl bych, ze ty fotacky maji na vic, jen to cele nenechavat na automatice, bo automat je zpravidla blbecek. Ovsem na foceni zmeti vetvicek se obecne zadny digitak s minicipem nebude hodit nikdy…
- Středa 26. listopadu 2008 ve 23:30® Chose
-
Firetiger> Já jsem tu odpověď sám pro sebe našel.Na vodě typu pstruhové Labe,nebo Jizera,chytám suchou na 90%,občas na strýmry,lury.Jen na malé vodě,kde se nedá moc házet chytám na krátkou nymfu proti vodě,nebo luru.Úspěšnost jak kdy,ale baví mě to.
- Středa 26. listopadu 2008 ve 21:41® mildas
-
FT: Paušalizuješ a nesmyslně. Já si v nymfě krásu našel. Stejně jako v ošklivé ženě, špatném obrázku.........
- Středa 26. listopadu 2008 ve 21:05® Firetiger
-
pupak> šak to je taky vpravdě rytířský souboj je od toho dna vyrvat
mildas> až najdu odpověď na to, jestli je lepší chytat hodně a hnusně (hitler či francouz) nebo málo a hezky (suchá) tak budu za kinga. Zatím nymfuju málo a tedy špatně, protože prutohodiny neočůrám. Ale chytám rád!
- Středa 26. listopadu 2008 ve 12:58® mildas
-
Přetížená nymfa taky není nic moc. Myslím. Chce to zkoušet a chytat a správně to odhadnout. Taky jen myslím.
pupak:
))))