Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 23. listopadu 2008 v 19:11® Firetiger
Firetiger

Kublaj> moc pěkný! Jen přemýšlím, jak funguje ten polypropylen v zadu. Přijde mi to krapet jako zbytečná komplikace, která zpomalí propadávání mouchy vodou a přispívá k zbytečně tlustý prdeli. Ale nerozumím tomu…

Neděle 23. listopadu 2008 v 18:45® Kublaj
Kublaj

ještě jedna dnešní potvora :-)

foto/diskuze/muskareni/2008/th-img21020.jpg
Neděle 23. listopadu 2008 v 18:01® farnas
farnas

Pěkný mušky.

Neděle 23. listopadu 2008 v 17:10® Firetiger
Firetiger

Bojím se, že od tohoto víkendu už na nějakou dobu jen vážu…

Zde bobšoid.

foto/diskuze/muskareni/2008/th-img21016.jpg
Neděle 23. listopadu 2008 v 15:34® Kublaj
Kublaj

mě na zimě vadí nejvíc zmrzlý ruce :-D

Neděle 23. listopadu 2008 v 15:24® bubu
bubu

sem to dnes vydržel asi 3 hoďky. Až na ty promrzlé nohy to bylo o.k.

foto/diskuze/muskareni/2008/th-img21013.jpg
Neděle 23. listopadu 2008 v 15:23® Kublaj
Kublaj

bubu> dík :-)

Neděle 23. listopadu 2008 v 15:20® bubu
bubu

Kublaj> vypadá celkem jedle,líbí se mi

Neděle 23. listopadu 2008 ve 14:36® Kublaj
Kublaj

Dnešní produkce :-) hydropsyche pivo

foto/diskuze/muskareni/2008/th-img21009.jpg
Neděle 23. listopadu 2008 ve 13:30® jiris
jiris

zedus – to se nepočitá, tys můj vercajk viděl…

Neděle 23. listopadu 2008 ve 12:56® zedus
zedus

jiris> Jo a vážeš nití z rozpáraných tepláků a bobinu sis vlastnoručně udělal z větší bobiny. Svěráček sis vypiloval z kolejnice piníkem na nehty. Víme, víme. :-P

Neděle 23. listopadu 2008 ve 12:32® jiris
jiris

Já si háčky vyrábím z zubařského drátu, používám je na všechno a nemám jedinej problém. Háčky jsou kvalitou v pořádku, ještě jsem neviděl, že bych měl nějak poškozený hrot z výroby, ostrost dobrá. Lámou se až při extrémním zatížení. Nevím co dodat. :-)

Neděle 23. listopadu 2008 ve 12:00® zedus
zedus

Používám Hayabuse na všechno a nemám jedinej problém. Háčky jsou kvalitou v pořádku, ještě sem neviděl, že bych měl nějak poškozený hroty z výroby, ostrost dobrá. Lámou se až v při extréním zatížení. Nevím co dodat. :-)

Neděle 23. listopadu 2008 v 11:56® Chose
Chose

Partridge jsou skvělý i ty tenčí drátky,vážu na ně vel.16 a víc,vyndal jsem na ně potočáka 50+ na řece a bez problému.Klíma a mart jsou dle mě shit. Dobrou zkušenost mám s Hanákama.

Neděle 23. listopadu 2008 v 11:45® Kachna
Kachna

brčal> Partridge mi praskali v čelistech, ale možná to je rukama :-93;

Neděle 23. listopadu 2008 v 11:14® brčal
brčal

A ted vaše zkušenosti s háčkama ?

Neděle 23. listopadu 2008 v 11:13® brčal
brčal

regulus> s těma VMT nebo mart je fakt problém.První záběr od duháka 45 a je ohlý druhý ho zlomí .Podobnost s vmt je daleká spíše .Knápek a Hanák jsou hodně stejné ma to i svůj původ.Skalka zase občas rezaví.Hends BL 405 se ve větších velikostech rovnají . Ještě tu mám e TIMCO – problem s dodáním a poslední Partrige ty sem moc neměl.:-)

Neděle 23. listopadu 2008 v 11:06® brčal
brčal

Buko ono asi není z čeho moc vybrat.

Neděle 23. listopadu 2008 v 10:21® Kachna
Kachna

hoďte sem nějakou bobšoinspiračku, nevím co vázat. předem děkuji za celý kolektiv, samozřejmě :->

Neděle 23. listopadu 2008 v 8:36® Coturnix
Coturnix

jájá> Kachna má pravdu. Ten set bych taky nebral. Na ten začátek je odkaz od něj asi lepší. Na druhou stranu Lidl set taky není tak špatnej, když se vymění šňůra. :-)

Neděle 23. listopadu 2008 v 6:07® regulus
regulus

brčal> nevím jestli jsem o tom debatoval s tebou nebo to byl Mildas či někdo jinej. Na ty svratecký mrzáky to v podstatě stačí a pokud mě paměť neklame, tak Knápek taky moc dobrou pověst nemá, aspoň na něj kdysi někdo plil oheň a síru, navíc jsou až příliš moc podobný těm M-artům. Háčky jsou asi obecně problém, já su na tom s výběrem taky blbě, můžu nakoupit tady www.muskareni.cz jak vidíš BL v nabídce standartně nemá i když na prodejně některý v BL provedení vede, možná ještě Gammarus nebo Zábranský bude něco mít, ale to je úplná bída a pak už jen e-shopy, což je sázka do loterie a než si vybereš co ti bude vyhovovat, tak je moc penízů v pr*eli, 100× si nadřeš hubu, protože si to nebudeš nechat posílat po 10 nebo 20 ks. Rada??? – co člověk to jinej názor a dost možná každá várka jiná. Nebo jezdit po republice prolízat kšefty a oni za 2 měsíce začnou brát jiný, to by mě mohlo víš co. Ty M-arty mě vychází furt nejlíp (vyhovují mě tvarově a nepadají z nich ryby), což nemůžu říct o těch od Klímy, z těch mi nespadla každá pátá ryba a navíc se mi nechce zamačkávat hroty (ne kvůli rybám, ale chytá se to za hadry :-D ). Průser je, že z jedný várky je každej jinej, jeden se zlomí, druhej je jakž takž a třetí narovnáš jako kus zvonkovýho drátu. Spíš mě udivuje, proč si některý firmy takhle ku*ví renomé, to nemůže být přece takovej problém udržet kvalitu. Výchozí matroš (nějakej drát z určitý oceli) bude furt stejnej, buší to stejně nějaká linka, tak jde o to jen to správně doštelovat, ostrý jsou, s tím problém není no a kámen úrazu je závěrečná tepená úprava, čili to zakalit tak, aby to nebylo úplně křehký a aby se to taky nedalo narovnat jako vobyčejnej špendlík. Já osobně bych je z takovejma háčkama jako obchodník poslal do prdele, jenže ono je to možná tak jako se mnou, dokud do mě někdo nedrcl, tak jsem si vlastně ani nevšiml, že některý jsou jako blato. Když to začnou vracet všichni, tak se buď chytnou za nos a doladí to nebo si nadřou hubu.

Neděle 23. listopadu 2008 ve 3:25® Buko

Brčál: ty máš štěstí, narazil jsi na dobrou várku.

Sobota 22. listopadu 2008 ve 22:51® Kachna
Kachna

jájá> ten set jsem viděl a nič moč. já začínal s tímhle a byl jsem spokojenej www.hobby-g.cz

Sobota 22. listopadu 2008 ve 22:18® jájá
jájá

Ahoj chtěl bych se optat na Váš názor, lidí co už mušák drželi v rukou. Kaprařinu jsem odložil, začal jsem vláčet, ale pořád můj obdiv patří těm co stojí v proudu jako já a umí tu krásnou souhru pohybů s mušákem. Kolikrát přestanu vláčet a jen zírám na tu nádheru přesných hodů. Proto po zimě chci zkusit muškařit a nemám k tomu nic. Proto se ptám: Viděl jsem sadu (prut,kolečko,šňů­ra) od fa Shakespeare asi za 1000 Kč. Je to jen obchodní trik, nebo to má smysl koupit? Díky za názor.

Sobota 22. listopadu 2008 ve 22:08® brčal
brčal
Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
foto/diskuze/muskareni/2008/th-img20999.jpg
Sobota 22. listopadu 2008 ve 22:07® brčal
brčal

bubu> JJ Přišel jsem o pár pěkných rybyček kvůli těmto háčkám. Ted mám knápka na lury , micronymfy a spokojenost drží a nelámou se :-)

foto/diskuze/muskareni/2008/th-img20995.jpgfoto/diskuze/muskareni/2008/th-img20996.jpgfoto/diskuze/muskareni/2008/th-img20997.jpg
Sobota 22. listopadu 2008 ve 21:57® bubu
bubu

brčal> já vím,v hákách nemám pořád moc jasno. Něco koupím a je to na nic. Ale jsou horší věci na zemi :->

Sobota 22. listopadu 2008 ve 21:49® brčal
brčal

bubu pěkné mušky jenom ty háky zrovna nejsou ok sem tam praskaj na rybě :-(( Odzkoušeny tady

foto/diskuze/muskareni/2008/th-img20992.jpg
Sobota 22. listopadu 2008 ve 21:47® brčal
brčal

Jen foto z mobilu .Dnešní Skalda pár ryb bylo :-)

foto/diskuze/muskareni/2008/th-img20989.jpgfoto/diskuze/muskareni/2008/th-img20990.jpgfoto/diskuze/muskareni/2008/th-img20991.jpg
Sobota 22. listopadu 2008 ve 21:35® bubu
bubu

PetrZ> výrobní tajemství se tady moc nenosí,klidně se ptej ;-)