Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 30. října 2008 ve 14:49® bubu
-
Zauwi>vítr,to ano,ale déšť? A mám-li být upřímný,byl jsem v neděli a musel bych jo pátrat v paměti,kdy jsem si tak blbě zamušil. Výbuch totální.
- Čtvrtek 30. října 2008 v 10:58® Zauwi
-
to Bubu: koukám, že u vás docela pršelo:),jak zobou?
- Středa 29. října 2008 ve 22:56® Kublaj
-
lidi tak se čiňte , nikdo nevaváže, to si to šetříte na zimu
- Středa 29. října 2008 ve 20:00® ZN
-
LojzaRybka: nemyslím si vůbec nic. Dokonce ani to, že by jsi rybu poškodil. Jen se ptám, co tě vede fotit takovéto ryby? Já si myslím, že je to zbytečné. Nemá to s MUŠKOVÁNÍM
nic společného.
- Středa 29. října 2008 v 19:56® LojzaRybka
-
ZN>myslíš že jsem rybu poškodil tim že jsem ji vzal do ruky i když jsem si předtim ruku namočil???a nebo myslíš že jsem ji zmáčknul,nebo je tak malá že ji sem vůbec nemám dávat? hele,já muškařim už od školních let,je to už přes dvacet let cop jsem poprvé muškoval tady na ohři,plno rybářů tady na chytej tenkrát ani nevědělo co muškařina je a pokud jde o zacházení s rybama,tak se nikdo nemusí bát,lipany co pustim,chytám po tejdnu i po měsíci a jsou v bezva kondici
- Středa 29. října 2008 v 19:12® ZN
-
Lojzo, nejsem žádný přecitlivělý člověk na chování vůči rybám, ale co tě vede fotit takovéto ryby? Není to zbytečné?
- Středa 29. října 2008 v 16:51® LojzaRybka
-
kubas>pěkný ale pidi
- Středa 29. října 2008 v 16:47® kubas
-
LojzaRybka> pěkný rybky
- Středa 29. října 2008 v 16:45® LojzaRybka
-
1 000 000 lipanů na ohři,tenhle byl asi největší
- Středa 29. října 2008 v 0:21® fikus
-
ZN> dík, už jsem něco dle tvé rady vygůgloval a homemade zkalibroval.
zedus> samodomo kalibrace hotová, ale zkusím se ještě obrátit na profíky. Předpokládám, že ti budou mít sondu a kalibraci mi doladí.
- Úterý 28. října 2008 ve 23:59® zedus
-
fikus> a mimochodem ta kalibrační sonda je dost drahá, měli sme ji doma půjčenou a museli sme se zaručit vlastní ledvinou.
- Úterý 28. října 2008 ve 23:08® ZN
-
fikus: bez kalibrační sondy to moc nejde, ale nahrubo to uděláš pomocí různých kalibračních obrazců, kterých je na webu dost.
- Úterý 28. října 2008 ve 21:55® regulus
-
Tak sem taky hodím krajinku, když už nejsou ryby.
- Úterý 28. října 2008 ve 21:15® fikus
-
sus1> skalibrovat monitor? Kde to dělají, něco takového bych taky potřeboval. Koupil jsem nový a barvy jsou takové divné…
- Úterý 28. října 2008 v 17:25® Kachna
-
LojzaRybka> tady máš nějakou romantiku z mé oblíbené MP :-'
- Úterý 28. října 2008 v 16:47® LojzaRybka
-
všichni hezky vážete,skočte taky na ryby a dejte sem nějaký fotky ryb,nebo mě donutíte abych zašel k vodě sám a nafotil něco
- Úterý 28. října 2008 v 15:12® Kublaj
-
A dnešní poslední pokus o parašutku
- Úterý 28. října 2008 ve 13:47® Kublaj
-
Pike007> máš kliku našel sem v šuflíku 4 tyhle pidi háčky, velikost přesně nevím
je to přesně ta moucha co jsi chtěl vidět na 20ce
- Úterý 28. října 2008 ve 13:39® Kublaj
-
Kachna> neboj to motám jen pro své blahorodí
Zauwik si umotá sám
- Úterý 28. října 2008 ve 13:34® Kachna
-
Kublaj> Doufám, že to nemotáš pro toho národního umělce z Hlinska
- Úterý 28. října 2008 ve 13:25® Kublaj
-
- Úterý 28. října 2008 ve 13:14® Kublaj
-
Pike007> ty bohužel nemám … ale měli by mi přijít 18ky až budou tak něco umotám
- Úterý 28. října 2008 ve 13:09® Pike007
-
Kublaj: Ta muška se mi líbí, teď ještě něco takové na 20tce.
- Úterý 28. října 2008 ve 12:40® Kublaj
-
Dnešní první serie
- Úterý 28. října 2008 ve 12:22® sus1
-
Firetiger> Nooo,letos jsem zakloupil tři kousky i s tim co k tomu patří,tak tet pro změnu zase něco jinýho.
- Úterý 28. října 2008 ve 12:08® Firetiger
-
sus1> nechceš radši cpát prachy do prutů?
- Úterý 28. října 2008 v 8:51® sus1
-
regulus:Tet čekam na tenhle. Canon PowerShot SX1 IS + SD 4GB karta zdarma. 12 690 Kč s DPH.
- Úterý 28. října 2008 v 8:40® sus1
-
regulus> Já sem si nechal kvůli fotkam skalibrovat monitor a funguje to.Co vidim na monitoru, je na fotce.
- Pondělí 27. října 2008 ve 23:54® Kublaj
-
Kachna: dík zítra sem hodím další foto
- Pondělí 27. října 2008 ve 23:00® regulus
-
stopař> papírem nic nespravíš, je to daný vlnovou délkou světla, prostě spektrum světla žárovky je červenější, tím pádem působí nádechem do žluta. Navíc, nejsem si s tím jistej, ale světlo z normální žárovky má jinačí spektrum než světlo z halogenové žárovky. Pokud se zářivek týká, tak tam je to v pr*eli, protože se jich vyrábí halda druhů a každá je spektrálně posunutá někam jinam. Čistě teoreticky bys při zářivce co dle výrobce svítí ve spektru denního světla měl fotit s nastavením na denní světlo a nemělo by to být poznat, ovšem jestli je to pravda netuším, nicméně je dost možný, že při použití zářivek s různým typem světla to může být zkreslený a ta automatika to nepobere. Pokud se laborování s vyvážením bílé týká, tak já s tím nešachuju vyjma přepínání zdroje světla (denní světlo, žárovka, …). Na režim AUTO by to měly foťáky bez problémů zvládnout včetně automatickýho přepnutí. Na režim manual nebo předvolba času/clony by to mělo fungovat podle nastavení. Pokud svítíš žárovkou i zářivkou současně, může to být zkreslený. Myslím si, že vyvážení bílé stejně nenastavíš líp jak ta automatika (myslím tu ruční volbu vyvážení bílé, pokud ji na foťáku máš, ne přepívání zdroje světla).
Ono je to celý dost zavádějící. Profíci v grafice a podobnejch oborech mají vše co snímá, tiskne a zobrazuje (foťáky, scanery, monitory, tiskárny, plotry) zkalibrovaný, aby to snímalo a zobrazovalo barvy správně. Udělá se tzv. ICC profil zařízení a podle toho se to nastavuje. Vsadím boty, že jak tu jsme, tak to každýmu zobrazuje kapku jinak a možná to není jen kapku.
Pokud se týká té „žluté“ fotky (versatilka), tak mě do žluta nepřipadá, pokud ovšem není ta versatilka čistě stříbrná. Pokud ti to fakt zkresluje do žluta, tak je v tom foťáku asi něco nemocnýho. Zkus si vyfotit bílej papír při různým osvětlení a porovnej ho na monitoru s bílou z nějakýho malovacího programu.