Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 17. srpna 2008 ve 22:06® mildas
-
Tak vo tom žádná.......
- Neděle 17. srpna 2008 ve 22:04® ZN
-
mildas: ještě bych tvým zlatým slovům podotkl, že ta ruka je fakt důležitá. Ale není nejdůležitější. Nejdůležitější je rozbor a určení taktiky. A taková příprava, to není jen tak, to není žádná holá prdel.
- Neděle 17. srpna 2008 ve 21:55® Medvěd
-
mildas> jasně,taky tam používám šestimetrový forpas,ale neumím to
- Neděle 17. srpna 2008 ve 21:54® jiris
-
Pike – kazdy si v tom najde to svoje
- Neděle 17. srpna 2008 ve 21:54® mildas
-
medvěd: Tak jsi nymfař !
- Neděle 17. srpna 2008 ve 21:50® Medvěd
-
jiris:u nás skoro nenymfuju,ve Slovinsku docela rád
- Neděle 17. srpna 2008 ve 21:46® Pike007
-
Zlaté moře.
- Neděle 17. srpna 2008 ve 21:40® mildas
-
bubu: medvěd má pravdu, ten strýmr Ti tam fakt ani nepřijde jako strýmr. Uvidíš. Na suchou bych moc nespoléhal. Ne že by se tam nic nedělo, ale přes den bys asi zbytečně bičoval vodu. Celkem jsem tam byl pět nebo šestkrát. Suchou jsem použil dvakrát po dvou hodinách. Pike: To mi sice lichotí, ale je to úplně jiný způsob lovu. Aleš mě proškolil na Váhu a ukázal mi, jak zoufale málo toho s nymfou umím. Celkem jsem se tam tomu věnoval, ale úspěchů bylo málo. Tam jsem ale mohl mít tři mouchy. Tady jednu a v jednom místě jsem používal forpas kolem šesti metrů. Pomohlo mi to, že jsem nymfu viděl a snažil se s prutem kvrdlat tak, aby byla tam, kde jsem ji chtěl mít. Ještě bych podotkl, že pokud to nezvládne ruka, tak Ti nepomůže ani desítka tungsten. Prostě to dolů skrz ten proud nedostaneš. bubu: Umíš číst vodu a i tam stojí ryby v místech, v jakých stojí tady. Navíc je uvidíš. Neměj z toho strach. Je to jen řeka a v ní jen ryby. Chytneš je.
Hodně štěstí !
- Neděle 17. srpna 2008 ve 21:37® jiris
-
mildas – já tam zero taky neměl, ale dost lidí co jsem tam potkal nebo tam jeli se mnou ho měli. Hold jsem dobrej. To, že jsi neměl spálené prsty, to buď jedině rád. K nymfe, nymfovat můžu u nás, tak nevidím důvod proč na takové velké řece budu nymfovat, logicky ty jsi nymfař (alespoň to o sobě tvrdíš, tak nymfuješ baví Tě to a jelikož jsem slyšel, že i něco snad umíš, tak proto si něměl Zero, teda jedno zero mas
Ja jsem vláčkař, proto mě to táhne ke strýmru.
bubu – srovnavat strymr v čr (nepočitam ohri a vltavu) a tam, to prostě nejde, uvidíš sám.
- Neděle 17. srpna 2008 ve 20:52® Medvěd
-
Pike007> to doufám.Jestli budou podobný nahlásím to.Jsi totiž pěkně vykutálenej ptáček
- Neděle 17. srpna 2008 ve 20:47® Pike007
-
Medvěd: To vím. Na druhou stranu jsem tím chtěl říct, že Mildas nymfu u nás prostě umí a tedy že má větší šanci zvládnout ji i tam.
PS: Právě vážu hardyovky, něco na způsob těch tvých, akorát vlastní modifikace.
- Neděle 17. srpna 2008 ve 20:16® Medvěd
-
Pike007> Tam je ovšem nymfa trošku jiná.Jedna moucha a hrozný jámy.Tím nechci řícz,že Mildas nymfu neumí
- Neděle 17. srpna 2008 ve 20:15® bubu
-
mildas> nymfy jsem už nějaký navázal a ještě navážu. Akorát si nejsem jistej velikostí. Zatím jsem vázal na č.8 a 10 s wolframovou koulí 4,5
- Neděle 17. srpna 2008 ve 20:11® Pike007
-
Mildas: Jenže ty tu nymfu umíš dle mého hodně slušně, to bych možná dodal.
- Neděle 17. srpna 2008 ve 20:03® Medvěd
-
Pif:máš odpověď
- Neděle 17. srpna 2008 ve 20:03® Medvěd
-
bubu:já si to o strýmrování myslel taky ,ale ono je to na velké řece něco jinýho.Uvidíš
- Neděle 17. srpna 2008 v 19:57® bubu
-
abych byl úplně upřímný,tak strýr mně nebere vůbec,nebojím se napsat,že jej nemám rád. Nymfa a suchá je pro mne to pravé. Jestli tam využiju alespoň jednu tuto techniku,tak mi spadl kamen ze srdce. Dík.
- Neděle 17. srpna 2008 v 19:55® pif
-
medvěd:dovolil jsem si ti napsat osobní zprávu,nebo jak se to zove..
- Neděle 17. srpna 2008 v 19:52® ZN
-
bubu: jestli tě baví krátká nymfa, tak poslechni mildase. Jesli chceš strýmrovat, tak černou nebo přírodní. I když je černá fakt nejvíc používaná, tak funguje. Je také fakt, že na ni chytám míň a míň a používám přírodnější vzory. A také není černý zonker, jako černý zonker. V každém případě, háčky pevné a delší ramínko. Používám hodně TMC 700, nejvíc č.2. PS: mildas nymfoval i na zdánlivě nevhodných místech, ale byl trpělivý a dařilo se mu.
- Neděle 17. srpna 2008 v 19:40® Medvěd
-
Bubu:Mildas má pravdu,Taky bych si to tak navázal.Od každého pět a svěrák nechej klidně doma
- Neděle 17. srpna 2008 v 19:12® mildas
-
jiris: Já tam neměl zero nikdy a prsty spálené od lajny taky ne. Zdaleka ale nemám s řekami jihu takové zkušenosti jako ty, odborníku.
bubu: Vykašli se na vázání do foroty. Myslím to úplně vážně. Uvaž velké tmavé, male tmavé, velké světlé, malé světlé, velkou total divočinu, malou total divočinu. Rvi to dolů lajnou, ne tungstenem. Vezmi s sebou svěrák, zkus první den a uvidíš. Rady jsou na prd. Při vedru a slunci to bude jiné, při zataženu také. Loni jsem chytal 3 dny na jednu mouchu, letos nefungovala. Letos přes den na rybkového strýmrda 3 cm velkého, které nemám rád a nevěřím jim. Pokud máš rád nymfu, obětuj půl dne na učení, pak jim všem nařežeš a užiješ si. I na tak velké a čisté řece jde chytat nakrátko, jen to chce trochu tréninku a trpělivosti. Taky se víc nachodíš, míst je méně. Největší rybu (80+) jsem měl na menší nymfu od ZN.¨
Z černého zonkra (WB) se pomalu stává klišé. Je fakt, že funguje, ale zároveň je nejokoukanější. Já na něj za 3 dny nechytil rybu. Najdi si na webu, jak tam vypadá lipan a uvaž si ho. ZN na tmavé chytal a nachytal. Kašli na rady. Nejsi už takový zelenáč, aby Ti hlava neřekla sama, co tam dát. Věř citu a sobě.Hodně štěstí !
- Neděle 17. srpna 2008 v 18:04® bubu
-
Medvěd-jednou k tomu možná taky dospěji
- Neděle 17. srpna 2008 v 18:04® bubu
-
Medvěd> jj,vzpomínám si na tvé příspěvky z minulosti.Propíralo se to tu nesčetněkrát.
- Neděle 17. srpna 2008 v 17:01® Medvěd
-
Bubu:vážu to s monokřídlem
- Neděle 17. srpna 2008 ve 14:59® bubu
-
zedus>musím počkat,až dojde objednávka od Šindeláře,pak k tomu zase sednu. A v nejhorším případě navážeš až na místě i pro mne
- Neděle 17. srpna 2008 ve 14:45® LaMa
-
Tak jsem byl navstivit Ikeu a tokove 3 vysli na 80kc … jen jeto trebas trosku upravit bo jinak to je tak 2× vyssi…
- Neděle 17. srpna 2008 ve 13:10® zedus
-
bubu> Tak se dnes pochlub jak pokračují přípravy.
A neřeš to tak, vem si příklad ze mě, já budu zase vázat až tam
- Neděle 17. srpna 2008 v 5:55® Dědek
-
bubu> moc pěkná klasika, zkus před navázáním ty výřezy natříl zředěným lakem, potom vydrží asi o tři náhozy déle
- Neděle 17. srpna 2008 v 1:41® Zauwi
-
v 5 vstávám tak končím…
- Neděle 17. srpna 2008 v 1:41® Zauwi
-
to regulus: pokud příslušenství tak i rotary…