Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.567 příspěvků, z toho 54567 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 10. srpna 2008 ve 4:37® Buko
-
Pike007> Lukáši nepoužívej na zakončení u obloučku finisher. S tím ukončení je pak problém.
K té průtažnosti.10 cm Elastic B-G natáhnu na 90 cm, u Hendsu je něco méně jak polovina. Přeju Ti velké ryby a suchý vzduch - Neděle 10. srpna 2008 v 1:41® regulus
-
Pike007> vůbec nejde o nějakou normu nebo nedej bože posuzování toho co je lepší nebo horší, byla to jen debata s konstatováním že ty matroše jsou zcela jiný, protože já su opravdu zcela vyjímečně v obraze, vím jak to Zauwi váže, protože jsem ten postup viděl na vlasní oči a taky vím proč to tak váže. No a finále je jak správně říkáš, každej si to váže jak mu to vyhovuje.
jiris> no ale to já ve finále taky, ale proč nezkusit něco jinýho.
- Sobota 9. srpna 2008 ve 23:13® jiris
-
Bohudik, ze se bez bodyglasu a jinejch sraček obejdu.
- Sobota 9. srpna 2008 ve 22:45® Pike007
-
Regulus: Co máš z toho, já neměl v rukách Bukův, takže pro mne je norma někde jinde než pro tebe. Ono je to fuk. V každém případě výstup z celé diskuze je, že přivazovat bodyglass do obloučku jak bylo ukázáno níže je pro mne příliš komplikované.
- Sobota 9. srpna 2008 ve 20:41® jiris
-
Juro zapni icq.
- Sobota 9. srpna 2008 ve 20:20® regulus
-
Pike007> hendsáckej jsem v ruce neměl, takže nevím čemu říkáš, že jde natahovat normálně, ale rozdíl v tom od UTC a od Buka je dost fatální, myslím tím to jak jde natahovat.
- Sobota 9. srpna 2008 v 19:35® Pike007
-
Zdenek Pisa: momentalne ze vseho mozneho krome bodyglassu.
- Sobota 9. srpna 2008 v 19:01® Zdeněk Píša
-
Pike007> z ceho delate telicka u pakomáru ?
- Sobota 9. srpna 2008 v 15:19® Pike007
-
Regulus: Tuším, že to byl bodyglass od Hendsu. Natahovat šel naprosot normálně a právě buclaty zadeček nevznikl, když jsem BodyGlass natahoval. Tohle je tusim 14ka hacek. Jinak nejde ani o bodyglass, jako o to, ze mi prijde koncim bodyglasseem v obločku a tam ho privazovat jako Zauwi, kdyz to jde i takto.
Buko: měl jsem i fotky pakosu z tenkeho Bodyglassu, lec delal jsem si poradek ve fotkach a vse smazl. Uz to ani nenafotim, bo Bodyglass uz doma nemam, pakose vazu z BQ. Libi se mi to vic.
- Sobota 9. srpna 2008 ve 13:34® HaD
-
díky kluci, zkusím a budu referovat.
- Sobota 9. srpna 2008 v 6:42® fikus
-
jiris> díky
regulus> asi poslouchají u vody rádio a slyšeli Hejmu zpívat „modrá je dobrá“
- Sobota 9. srpna 2008 ve 2:53® Buko
-
Pike. Bavíme se o pakomárech a ty sem dáš patentku. Jako ilustace vázání to ale stačí. patentku.Smekám, pěkná práce. Udělej tímto bodyglasem tenté zužujícíse tílko směrem k obloučku, tolik potřebné u pakomárů Nebo lépe. Uvaž prosím BG olivovou jepici na # 16 háčku.Štěty, tílko z BG a křídla.
- Sobota 9. srpna 2008 v 0:10® regulus
-
Pike007> problém je v tom, že ty, a Buko se Zauwim mluvíte každej o adekvátně jiným matrošu. Ty patrně o bodyglassu od UTC nebo něco podobnýho a oni dva o bodyglassu od Buka. Je to něco jinýho, zcela jinej materiál, natahuje se to jako kšandy.
Nebudu se mezi vás se svejma chlupatejma háčkama montovat, pakomáry běžně nevážu, kromě pár vzorků a začínám taky u prdele a končím u hlavičky protože se mi to tak lépe dělá, akurát ten začátek dělám zcela jinak než je běžný. Fotku sem nedám, páč neumím vázat a výsledek je strašnej pazgřivec s hrbatou prdelí, ovšem ne proto co myslí Buko, ale proto, protože to neumím.
A nebo jo, fotku sem dám. - Pátek 8. srpna 2008 ve 23:51® regulus
-
fikus> nějakýmu 4 procentnímu se určitě ta růžová hlavička líbit bude. Jinak mě někdy hlava nebere, na co ty ryby berou, modrá je úpně pitoná barva, ale z recese jsem si uvázal světle modrou nymfičku s tmavěmodrým kroužkováním, šedou hlavohruď a černej korálek a žrali to jako blbí.
- Pátek 8. srpna 2008 ve 22:54® Pike007
-
Buko: Vazano klasivky, hrbatou prdel nevidim. Hlavička je ovsem nepoveda.
- Pátek 8. srpna 2008 ve 21:43® Dědek
-
Krásný večerní sběr. Teda až od okamžiku, než jsem našel správnou mouchu – 19-ku spenta, nebyl vidět na tři metry, ale v okamžiku dopadu stačilo přizvednout špičku a byl tam. Krása, troječka se ohýbala až u rukojeti
- Pátek 8. srpna 2008 ve 21:24® Cudla
-
Jo to je ono medvěd byl rychlejší
- Pátek 8. srpna 2008 ve 21:14® Medvěd
-
Nebo tohle.Je to tuším na 18 nebo 20
- Pátek 8. srpna 2008 ve 21:14® jiris
-
fikus – pekne muchy, chytat budou
- Pátek 8. srpna 2008 ve 21:11® Medvěd
-
někdy mi funguje třeba tohle
- Pátek 8. srpna 2008 ve 21:08® Cudla
-
Davide zkus CDC smetíčkatím nic nezkazíš a většinou je ukecáš!
- Pátek 8. srpna 2008 ve 20:05® Buko
-
Fikus : převažují jigy nad nymfama, tedy počtem
- Pátek 8. srpna 2008 v 19:53® fikus
-
a další
- Pátek 8. srpna 2008 v 19:53® Medvěd
-
To je ale barviček
- Pátek 8. srpna 2008 v 19:52® fikus
-
dovázal jsem ještě pár nymf
- Pátek 8. srpna 2008 v 18:39® fikus
-
jinak zase experimentuji, myslíte, že se bude líbit mokrá #16 s růžovou hlavou?
- Pátek 8. srpna 2008 v 18:34® fikus
-
při zkoušení mušek nezapomínám na vrbovku, taky velmi účínná muška.
- Pátek 8. srpna 2008 v 17:53® flyfox
-
HaD- činím stejně jak píše Medvěd a ještě při takovém neurčitém sběru jsem slavil úspěchy s minikartáčkem z CDC.
- Pátek 8. srpna 2008 v 17:30® Medvěd
-
Had:sbírali mšice,nebo malý pakomáry.U Malých potočáků by neměl být problém je nacytat.S lipanama je to horší.V takových pžípadech dávám třeba malou rudořitku,či nějakou jepku.Jindy pomůže třeba i mokrá moucha.Chce to zkoušet
- Pátek 8. srpna 2008 v 16:28® Buko
-
Pike: Bodyglass jsem vázal vždy opačně, ukončovat u zadečku jsem nikdy nepokládal za nutné. Pak tam má hrbatou prdel. Když si srovnáš výledek, pak to přesto važ jak se ti líbí.
Zauwi, chce vymyslet, pak to odzkoušet, hodiny prutohodin v rámci testů, pak se to dá na web a kolegové mají za lacino. Nemusí se trápit jako ty a v nejhorším případě tě jen pomluví.