Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 14. července 2008 v 10:54® pupak
-
siri – vcera jsem tam na chvili zasel, kolem osmy (± 5 minut) sem tam kolecko, na ROSTUCROSTU asi 4–5 rybek, pak zacalo krapat a foukat a usoudil jsem ze to bude stat za hovno, tak jsem se na to vysral a sel provozovat gaucink
- Pondělí 14. července 2008 v 10:53® Buko
-
Pike, toho francouze si popsal naprosto perfektně.Rychlospojka jako signalizátor je již za zenitem.Tím nechci říc, že není funkčí.Nejhorší je se s tím naučit házet.Začínal jsem s 6-ti metry, plus návazec.Když na to vzpomenu kolikrát jsem se zaplantal. Proklel jsem celý svět do čeho jsem se to zase dal. To je víc jak na úsměv.Dnes hážu v pohodě 15 m plus návazec. I když je to naprosto zbytečné. Ztrácí to smysl chytat na takovou dálku.
- Pondělí 14. července 2008 v 10:11® Pike007
-
HAD: No, trošku jinak. Je to dlouhý ujímaný návazec z nekroutivého vlasce, nejlépe Camoufilu. Prakticky celá šnůra je v navijáku. Délka toho ujímaného návazce je různá od 3,5 do 10+ metrů. Na návazec šoupneš signalizátor v podobě něčeho jako rychlospojky zakončené na obou koncích mikrokroužkem. Jeden konec do ujímaného návazce, druhý do koncového vlasce s mouchama. Díky tomu, že odpadá šnůra, tak je to citlivé, jemné, účinné. Víc ti řeknou asi nějací závodníci, nejlépe Francouzi. Umí to i naši junioři a tak kluci vůbec kolem závodů.
- Pondělí 14. července 2008 v 10:00® jiris
-
HaD / ne je to trosku neco jineho nez myslis. Predstav si 4 m silonovej ujimanej navazec, stojak ani tmel do toho netahej.
- Pondělí 14. července 2008 v 9:51® HaD
-
Pike007> aha, a jako signalizátor se dává plovoucí tmel? Něco takového jsem na stojáku asi viděl. Připadalo mi to jak plavačka s umělou mouchou
- Pondělí 14. července 2008 v 9:41® Pike007
-
HaD: Francouz je osoba s francouzkým občanstvím. Též special způsob lovu s dlouhým návazcem, signalizátorem, jistě super repre prutem a mikronymfama. Vytunili to Francouzi a kdo ho dnes nechytá, není in
- Pondělí 14. července 2008 v 9:36® HaD
-
nějak mi ujel začátek a jsem línej ho hledat – co je to Francouz?
- Pondělí 14. července 2008 v 8:10® Pike007
-
Buko: Na některých vodách jde sušit od května do listopadu. Když se dají ryby vyházet, zůstanu u sušiny. KDyž ne, můžu tam dát krátkou nymfu, modifikovanou dlouhou, klidně i modifikovaného francouze. Pokud bych si osobně měl vybrat, radši bych si vzal na ryby jeden prut.
- Pondělí 14. července 2008 v 6:32® bubu
-
jen abych nebyl za úplnýho joudu. Já na sušení prut vlastním,trojkovej ale kratší,kerý se na francouze nehodí. Proto jsem od začátku chtěl pouze radu,jak dlouhý by měl na toho francouze být. Prostě jsem tuto techniku chtěl vyzkoušet. Když napíšu,že nejraději suším,budeš mi to Rudo věřit? Zdeno,už je to o.k.,jsem jen prchlivější povaha a kopírovat tě? Na to fakt nemám.
- Pondělí 14. července 2008 v 1:31® Buko
-
Pike. S tím sušením máš pravdu.Měl by jsi ale napsat, jak je budeš chytat, když ryby krásně nezbírají.
- Neděle 13. července 2008 ve 22:04® ZN
-
Pike: nemrzí, nezávidím, nebude. A vzhledem k tomu, že jsem melancholik nebo alibista, si dám ještě decku.
- Neděle 13. července 2008 ve 21:54® regulus
-
rarach> tak to sem kurnik taky nepobral, myslím to kopírování, vlastně ani nevím co kdo kopíruje, Bubu i ZN se prezentují každej svým, dle mýho zcela odlišným způsobem, pravda je možný že jejich styl někomu nesedí, ale to si myslím, že bude jeho problém. Může číst nebo nemusí.
- Neděle 13. července 2008 ve 21:54® Pike007
-
ZN: A tebe osobně to nějak mrzí? Přestane ti snad chutnat? Bude se ti hůř šlapat na kole?
- Neděle 13. července 2008 ve 21:50® ZN
-
Pájku, ať dělám, co dělám, Vídeňákovi nešahám ani po kotníky. A to je smutný příběh.
- Neděle 13. července 2008 ve 21:37® Pike007
-
ZN: Ty budeš asi hodně velká persona, když tě lidé kopírují. Sám jsem zvědav, koho kopíruju já.
- Neděle 13. července 2008 ve 21:18® ZN
-
rarach: realita. Btw., vůbec si nemyslím, že jsem alibista či melancholik. I když, s tím melancholikem…no, někdy jo.
- Neděle 13. července 2008 ve 21:13® rarach
-
ZN: Trapný alibismus či melancholie? I když je to vlastně pochopitelné, právě Bubu kopíruje tvůj styl prezentace, leč originál je jen jeden.
- Neděle 13. července 2008 ve 20:47® ZN
-
bubu: nebudu to číst až tak pozpátku, takže nevím, o co vlastně jde
Ale pokud tě něco dostalo, tak to klidně hoď za hlavu. Prostě si chytej, na co chceš a co ti vyhovuje, na deseti stopý prut se vykašli a na plky na webu se vykašli taky
Za radu mám u tebe panáka
) PS: jestli jsem nějak mimo mísu, tak se na to vykašli taky. Ale číst to pozpátku fakt nebudu. Btw. na trojkový prut chytám nejraději, nejraději s ním suším. Jen nemá 10 stop
- Neděle 13. července 2008 ve 20:42® siri
-
A neni to Streamline, je to naopak Streamflex… Na masivni sber to nevypada, ale pomalu se nejaka kolecka objevuji. I tak se povedlo nejakeho pribrezniho dravce nas.at, bohuzel prvne minul on, jeho druhy atak jsem spalil ja. Pak odjel kamsi dal od lidi…
- Neděle 13. července 2008 ve 20:36® Pike007
-
No jestli ta lajna tam neni zbytečně, klidne si může při tom francouzovi podmotat ten návazec 6kovou potápivkou. Na druhou stranu, chytat jako jouda francouze, když ryby krásně sbírají, tak nevím nevím. Bo nejsem závodník a nepotřebuju trénovat vysloveně jeden styl a k vodě chodím pěkně se projít, dobře si zaházet a chytat podle toho, co ryby žerou, asi bych si 10ti stopák a už vůbec ne GS nekoupil. Vzal bych si nějaký netyčkoidní 9ti stopák, na jednu cívky bych dal nějakou shit šnůru a na něj ten repre návazec, na druhou cívku bych dal dobrou kvalitní trojkovou šnůru a cívky měnil podle toho, jestli ryby sbírají nebo ne. Nosit k vodě dvě trojky je pro mne na hlavu. Být kolegou Bubu tak bych zvážil, jestli náhodo tu trojku nechci i na podzimní sušení lipanů atd. PS: Na muškařině je pěkné právě to, že co soudruh, to jiný názor, plno věcí jde udělat svou cestou podle toho, jak co komu sedí a že nic není zavedené dogma.
- Neděle 13. července 2008 v 19:47® siri
-
Rad susim s mekcimi proutky… Presto ted vezmu 10' Streamlina a jdu na ne (holt nic vhodnejsiho tu nemam, musi stacit). BTW Pupaku, nejdes na vecerni sber? V8…
- Neděle 13. července 2008 v 18:33® regulus
-
No dobře asi si to trošinku dovedu představit, nicméně furt mi nějak nedochází (podotýkám, že frantík mě neláká, diskuzi jsem bral tak, že si o tom plkáte a já si to čtu abych neumřel blbej
, chápu, že se háže vlastně jen „ujímaným silonem“ kterej oproti lajně neváží nic a jsou na to spešl pruty) proč se u takovýho speciálu vůbec o nějakým AFTMA mluví. Trojka prut je trojka a nevidím důvod proč by na tom nemohla bejt trojka lajna, byť má prut takovou akci jakou má. Hold to lítá jinak, ale lítat to musí, nebo se pletu???
- Neděle 13. července 2008 v 18:00® Buko
-
Fikus:Prostě s tím normálně nezasuší ani kdyby se posral. Nemáš pravdu, je to jen až pohodově pomalejší. Pokud tam dáš nižšší AFTMA, tak je to sušení dost rychlé.Ty jsi to sušení zkoušel, nebo jsi to střelil od pasu. Mohu Ti taky říct, že CS nebyl stavěný na francouze.
- Neděle 13. července 2008 v 17:41® fikus
-
regulus> jasně, chápu. Vysvětlení je jednoduché. Bavíme se tu o konkrétním prutu, což je třímetrový #3 green stream. Je to velmi měký prut který je přímo dělaný na nymfování s francouzským návazcem. Když dáš na něj trojkovou šňůru a budeš chtít sušit, tak se ti s tím bude velmi špatně házet, kvůli jeho měkosti. Schválně jsem napsal slovo „normálně nezasuší“ protože netvrdím, že to úplně nejde. Trochu jo, ovšem s velkými obtížemi. Když chci sušit, vemu si jiný prut.
- Neděle 13. července 2008 v 16:27® regulus
-
fikus> lapnu tě za slovo, píšeš „Prostě s tím normálně nezasuší ani kdyby se posral“, nechcu rejt, ber to jako dotaz, nějak mi to nepobraly mozkový závity. Nic takovýho jsem v ruce neměl, nevidím žádnej prazvláštní důvod proč by se s 10 stopým trojkovým klackem a trojkovou lajnou nedalo sušit (pominu, že to pro mě z neznámých důvodů nemusí být standartní sestava)? Mluvím o normální sestavě, nikoliv o francouzovi.
- Neděle 13. července 2008 v 16:20® bubu
-
fikus>kdo mně zná,ví,že jsem absolutně nekonfliktní typ,tudíž nechápu důvod. Včera mě to dosti dostalo a jednal jsem neuváženě. Už je to v pohodě,nebudu reagovat na každý vyblití do klávesnice.Tento příspěvek byl 13.7.2008 ve 20:45 editován administrátorem toulovec
- Neděle 13. července 2008 ve 14:38® fikus
-
bubu> na raracha se vyser, jeho hemzy jsou známé na všech webech. S ním nic nenaděláš. Ten má na očích rudý hadr a když ťuká do klávesnice, tak nepřemýšlí. Navíc ani neví o čem píše. Na třímetrovou trojku dávat trojkovou lajnu je zbytečnost. Prostě s tím normálně nezasuší ani kdyby se posral.
- Neděle 13. července 2008 v 8:40® siri
-
Bubu: kam bys chodil, prinejmensim ty pro nekoho provokativni plky o museni bez snury BYLY k tematu, podle mne naopak Rarach svou zminkou o jeho oblibenych autickach ponekud neopatrne zongluje s drobnym zemedelskym nacinim…
- Sobota 12. července 2008 ve 21:27® regulus
-
No teda to mě podrž, pokud si někdo pamatuje, co za plky se tu probíraly v únoru a ještě k tomu ho to 4 měsíce sejří, tak to už je zralý pro Chocholouška.
- Sobota 12. července 2008 ve 20:50® bubu
-
regulus>Jirko,to neřeš,v únoru jsem sem dal fotky,jak jsem maloval a jak tak koukám,někoho to rozlítilo. No nic nebudu prudit,možná bude lepší,když tu skončím. Toto mne fakt Rudo dostalo,asi máš na mne alergii,i když nevím proč.Všiml jsem si toho vícekrát,že máš potřebu někoho sem tam odstřelit. Mějte se.