Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 1. července 2008 v 18:55® Buko

fikus> Ti co drancují vody, tady nepřispívají, jen monitorují.Zku­šenosti předáváš jim, nikoliv mladším méně zkušenějším kolegům.V zahraničí si koupíš povolenku a obyčejně do revíru chyť pusť.Z mého pohledu je předávání zkušeností na zahraničních webech o něčem jiném.

Úterý 1. července 2008 v 18:23® HugoLampa
HugoLampa

brčal:Já vím co píšu,nepohřbil jsem nic..Nemyslím si,že by kvůli tomuhle příspěvku začali všichni jezdit na Moravici 1P,i když ani neví kam..A když chcou,tak at přijedou..Pochy­buju,že budou spokojeni… fikus:Já jsem nenakouřil Toulovce…

Úterý 1. července 2008 v 15:56® fikus
fikus

proč by měl být Hugo vůl, snad jen proto, že nakouřil Toulíka, který se ho tady jako jediný zastal. Na tom, že napsal o Francouzi nebo o Moravici by nemuselo být nic špatného. Je zcela běžné, že si kolegové rybáři předávají zkušenosti na webech. Vlastně na známých zahraničních webech není nic jiného než rady kde a jak si dobře zachytat. U nás se s tím musejí dělat tajnosti, kterým se ale vůbec nedivím. Kdyby RŘ nebyl takový paskvil, který umožňuje „kdejakému vandrákovi“ (díky ZN za přesné pojmenování) drancování vod, tak by jsme tady vůbec takové kraviny neřešili a normálně by jsme mohli psát o tom co nás baví.

Úterý 1. července 2008 ve 13:17® brčal
brčal

HugoLampa> pořbyl jsi ten revir .Vlastne si ty ryby klepl do měsice tam neni nic :-((

Úterý 1. července 2008 ve 13:08® Cudla
Cudla

Tomucha:malej dotaz dala by se dokoupit hlava k svěráčku ,ale ta jak se upínaj háčky a kolik by asi koštovala?Jinak mucha pěkná

Úterý 1. července 2008 ve 12:48® HugoLampa
HugoLampa

brčal:Počkat,poč­kat…Ted mi něco docvaklo :-) ..Nechápu proč tak pozdě..

Úterý 1. července 2008 ve 12:38® toulovec
toulovec

mildas> já bych potoka 43 taky změřil, duháka 43 bych nekompromisně sežral :-)

Úterý 1. července 2008 v 11:37® mildas

Já bych potoka 43 taky změřil. brčal: Proč je vůl ? Nemyslím celkově ale v tomhle případě.

Úterý 1. července 2008 v 10:28® Salmo1

HugoLampa-Tak,tak chytání velkých pstruhů cíleně je cucátková záležitost.Fran­c.metodou jak ji popisujete chytám tak asi 25 let.Podle mého je to metoda nejpřirozenějšího pohybu nástrahy ve vodě.Dá se při ní chytit 50+ potočák třebas v pravé poledne.Musíte ovšem o rybách,vodě a jejich vlastnostech něco vědět.

Úterý 1. července 2008 v 10:21® HugoLampa
HugoLampa

Tak za prvé:To nebylo na Toulovce.. No a za druhé:O svých zkušenostech a kecech jsem nic nepsal..

Úterý 1. července 2008 v 9:25® rarach

Firetiger: Možná si to trefil, kdoví jak dlouho Hugo muškuje?

Úterý 1. července 2008 v 8:07® Marcel

brčal> Souhlasím. Btw. máš u mně něco k vyzvednutí :-)

Pondělí 30. června 2008 ve 22:57® Firetiger
Firetiger

Ahoj, abych odvedl pozornost od kolegy HugoLampy, který má na rozdíl od kolegy Toulovce hodně zkušeností a málo keců :-) nabízím k odprodeji zánovního pákového Tvrdka. Nic mu není, jenom jsem upgradoval na vyšší model. Na hobby-g ho mají za 995 Kč, takže ode mě za 500,–

Pondělí 30. června 2008 ve 22:20® vanuz
vanuz

niekedy mi pripada, ze sa k tym rybam spravate lepsie ako k ludom…

Pondělí 30. června 2008 ve 22:11® brčal
brčal

HugoLampa> jsi vůl

Pondělí 30. června 2008 ve 21:55® HugoLampa
HugoLampa

toulovec:Já prostě nevidím žádnej smysl v tom zabít takového pstruha..V mrazáku vzhledem k možnosti kdykoliv si chytit 3 duháky pro mě nebude mít žádnou cenu,tak proč bych to dělal? Nevím,jestli se oni chovají jako prasata,ale myslím si,že ne..Jen se mi zdá,že to berete moc teoreticky.Hodně keců a málo zkušeností..

Pondělí 30. června 2008 ve 21:53® rarach

Toulovec: Zajímalo by mne, jak víš jak se chovaj ti co tady moralizujou?

Pondělí 30. června 2008 ve 20:24® toulovec
toulovec

HugoLampa> kdybys mu dal podběrákem přes palici, nemusel jsi ted poslouchat plky ušlechtilých přírodomilců. Tím se tě nechci dotknout, tím říkám, že ostatní se chovaj jako prasata a tady moralizujou.

Pondělí 30. června 2008 ve 14:37® HugoLampa
HugoLampa

jiris:Jo,ve vodě..Prostě držíš pstruha ve vodě a přiložíš k němu metr..Přeměřili jsem myslel tak,že oni stáli na břehu tak jsem ho donesl tak 2m od břehu a přiložil k němu metr,protože na těch 12 metrů mi nevěřili..Pro ty,co mi budou vyčítat,že jsem ho vláčel 10 metrů vodou:To není pravda-vláčel jsem ho vodou nejmín 30 metrů,než jsem ho rozdýchal :-)

Pondělí 30. června 2008 ve 14:24® jiris
jiris

HugoL. / čti co jsi napsal. „..Přítomní,kteří se mi smáli když jsem jim řekl,že jdu na potočáka 40+ nejdřív nevěřili vlastním očím,pak si ho přeměřili a prý náhoda..“ z toho mi nedochazi, že si stal ve vodě a tam si rybu měřil, proti tomu nic nemám. Ale že si ji přeměřovali Ti co Ti nevěřili…taky ve vodě?

Ja osobně jsem letos metrem měřil jen jednoho pstruha pro zajimavost. Zbytek přikládám k prutu nebo srovnáním s podběrákem něco ve stylu co psal Pike. Jestli ma pstruh 39 nebo 42 je mi celkem fuck.

Pondělí 30. června 2008 ve 14:03® rarach

Vyšel jsem si s Bobem jenom v pantoflích kolem vody, no a klikáček Bobo zase zabodoval, dvě parmy 45 a 63, ta větší mu zase urvala o dno přívěs a už po druhé tak, že mohl zdolávat dál.

foto/diskuze/muskareni/2008/th-img18869.jpg
Pondělí 30. června 2008 ve 13:27® Pike007

Jiris: Ryba jde celkem dobre zmerit pri zabrozeni prilozenim k prutu tesne nad vodou. Proceduru pousteni to prodlouzi o 3 sekundy. Neni to uplne presne, ale jestli ma ryba 40 nebo 41cm je celkem jedno. Tahat kvuli mereni rybu na breh, nekde ji pokladat, to je samozrejme jina kava.

Pondělí 30. června 2008 ve 13:10® HugoLampa
HugoLampa

jiris,Chose:No a proč bych je nemohl změřit,ve vodě?Stejně jsem je asi 3 minuty rozdýchával v proudu,myslím že když ho jednou rukou podržím ve vodě a druhou změřím,tak mu moc neublížím… Navíc,takové ryby nechytám každý den i když tedka už na ně budu chodit čas od času i cíleně,musí tam být ryba i 45+ …

Pondělí 30. června 2008 v 11:27® regulus
regulus

Chose> budeš se divit, ale taky sem tam změřím rybu kterou pustím. Důvodů je několik, jednak si „zkalibruju oko“, za druhý když chytím rybu, která vybočuje z průměru tak mě zajímá kolik měří. V případě PO velikosti co psal Hugo bych je taky změřil.

Pondělí 30. června 2008 v 11:04® Chose
Chose

HugoLampa> to ne,ale dal jsi jim základ a na ostatní už si časem přijdou.Taky nechápu proč měříš ryby,které pouštíš zpátky.

Pondělí 30. června 2008 v 10:58® jiris
jiris

Hugo Lampa – myslel jsem, žes je sejmul, když si je měřil.

Pondělí 30. června 2008 v 10:45® HugoLampa
HugoLampa

jiris:Proč bych zabíjel takového potočáka?Aby mě maminka doma pochválila a řekla mi,že už jsem velkej rybář?Kdybych měl chut na rybu, tak vezmu třicítku duháka,není problém takového chytit..A můžu upřímně říct,že to nebyl tento web,kdo mi otevřel oči.. Chise:Myslíš, že si koupíš francouze,pár goldů a najednou začneš chytat hodně velkých ryb?

Pondělí 30. června 2008 v 6:55® Chose
Chose

jiris> a jestli jim hugo vykecal všechno co tady píše tak nebyli bohužel poslední :-((

Pondělí 30. června 2008 v 1:28® jiris
jiris

Hugo / zase je o dva potoky 40+ míň?

Neděle 29. června 2008 ve 23:19® HugoLampa
HugoLampa

Ha..Taky jsem si myslel,že velcí potočáci prostě nejsou,protože kdyby byli,tak je přece chytnu,když ty malé chytám po dubletách…No a někdy potom mi došlo,jakej jsem byl blbec :-) ..Potočák 40+ nemusí být vždycky náhoda,jen se u toho musí trochu přemýšlet.. Třeba včera jsem na nejprochytávanějším úseku Moravice 1P chytil 2 potočáky nad 40cm (41,43) a 2 podobní mi to upráskli..Ani to nebylo tak těžký,jen jsem přestal chytat ryby na množství a snažil se zvýšit průměrnou délku..Samozřejmě je důležitým faktorem i čas,protože velký potočák nežere celý den,na to je moc chytrý..Přítom­ní,kteří se mi smáli když jsem jim řekl,že jdu na potočáka 40+ nejdřív nevěřili vlastním očím,pak si ho přeměřili a prý náhoda..Když jsem vytáhl toho druhého,usoudili,že to není možné,že je museli sadit..A i přes­to,že nejdřív mluvili jako „pure“ muškaři se začali zajímat co to ten francouz vlastně je,jak to funguje,jaké to má výhody,kolik to stojí,kde to seženou a ptali se i na vzory nymf a tungstenové hlavičky…Zvláštní :-)