Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 26. května 2008 ve 14:19® mildas
-
Příštích 14 dní to nevidím, léčím koleno. Jak půjde chodit, hned se domluvíme. Budu se těšit !
- Pondělí 26. května 2008 ve 13:44® HaD
-
mildas> neni to jednoduchý. S tím pivkem rád souhlasím. Máš návrh?
- Pondělí 26. května 2008 ve 13:04® mildas
-
HaD: Nejde o techniku, je to to samé. Jsem rád, že to spousta lidí cítí stejně. Já mám s tímhle strašný problém. Mně byly informace právě v té muškařské škole předány nezištně a zadarmo. Neučili nás nějací nazdárci. Karafiát, Macháček, Kizska, Pivovarčí, Kudlák..... Možná ze mě udělali lepšího rybáře ve smyslu etiky lovu, rozhodně technicky. Když jsme přijeli první rok, byl jsem jediný, kdo nechytil v pátek rybu v tehdy super zarybněné Moravici. Karafiát si mě vzal v sobotu stranou a dva dny mě učil chytat krátkou nymfu. A já se dnes zdráhám cokoliv pustit dál. Ne, že bych toho uměl moc, kdejaký divizní muškař si se mnou vytře, vazač jsem prachbídný. Blbé je, že i když budeme všichni ryby pouštět a pominu problémy s biotopem, stejně bude ryb čím dál méně. Je nás moc a spousta lidí to prostě umí.
Já chytám mouchu relativně krátce. Jsem rád, že doby vrcholné slávy Vyšáku nebo Ohře znám jen z vyprávění a vůbec se nedivím, že Miloš Zeman jede jen do Mongolska a párkrát na Balkán. Tady ta stará garda musí u vody jen slzet. Myslím, že v tom Tvém dilema bude jakási úměra. Ze spousty volů (lépe psát neinformovaných rybářů) uděláš rybáře lepší, s úctou k rybě. Tyhle ale zase nahradí ti, kteří se to taky naučí a vodám škodí. Je to téma na knihu nebo face to face u piva, ne na net. brčál: Lidi, kteří chytají takhle, ti svazovým vodám neuškodí. Myslím. - Pondělí 26. května 2008 v 11:45® brčal
-
mildas – zazpomínám kdy jsem prosil prodavače o háčky na mušky v OD Prior. Vázal s kolíčky na prádlo, šmejdil po galanterkách a trhal peří u babky se slepic a kohoutů to byly začátky .
- Pondělí 26. května 2008 v 11:42® brčal
-
Pike007>-nemyslel jsem netem,knihami,časopisy ,dvd nic takového. Přijedu na vodu -zaplatíš povolenku – vemeš guida a jdeš a můžeš být fakt uplně blbej a stejně nachytáš víc než mi
- Pondělí 26. května 2008 v 11:40® HaD
-
mildas> já to samé zažil také. Sice se to týkalo sumcařiny, ale byly to krásné časy. Tápání, zkoušení, vymýšlení. A nekonečné hledání. Jeden rok jsem strávil u vody dva měsíce obden bez záběru. Ale byl to krásný rok. V dnešní době je to jiné. A jinačí už to asi nebude. Musíme se s tím naučit žít. Občas mám takové vnitřní souboje, zda je to dobře dělat tenhle server, natáčet filmy, které lidi naučí. Kolikrát cítím jakousi vinu za to, že z vody mizí pěkné ryby. Na druhou stranu snad díky tomu všemu přibývá lidí, kteří chápou rybařinu trochu jinak než jen lov a maso.
- Pondělí 26. května 2008 v 8:50® čabi
-
vanuz:ještě nevím,jestli budu chtít tento,musím si projít víc prutů a pak si něco vyberu,ale jinak díky za nabídku
- Neděle 25. května 2008 ve 23:54® vanuz
-
oprava – maš ho mať za 2500Kč ak si ho mas ako vyzdvinut zo slovenska. viac ked tak mailom
- Neděle 25. května 2008 ve 23:31® vanuz
-
čabi> chcel si do 2500 Kč… kolko stoji v šope?
- Neděle 25. května 2008 ve 23:25® čabi
-
vanuz: ten je moc drahej,ale jinak pěknej
- Neděle 25. května 2008 ve 22:46® ZN
-
mildas: dáreček se nenarodil, ten se vyskytl
- Neděle 25. května 2008 ve 22:36® Zauwi
-
to Jarryn21: kdybys tam ze začátku neměl takovou krávu velkou, tak jsi chytal od začátku
- Neděle 25. května 2008 ve 22:34® jarryn21
-
Zauwi>Moc pěknej mušinec. Začátek stál za hov , ale konec pěkný, pěkný
- Neděle 25. května 2008 ve 22:32® Zauwi
-
to Jarryn21: rozcvička.....
- Neděle 25. května 2008 ve 22:29® jarryn21
-
Zauwi>Tys toho dnes neměl dost???
- Neděle 25. května 2008 ve 22:27® Zauwi
-
to Mildas: s prutohodinama souhlasím, navíc člověk pozná, jak to v ve vodě a okolo ní chodí…odpočine si, pokochá se přírodou, potahá nějakou tu rybku, sem tam nějaká fotečka…už aby bylo po pondělní šichtě…
- Neděle 25. května 2008 ve 21:59® mildas
-
kid:
))) To jsem nevěděl. brčál: To opravdu není na diskuzi. Tráva taky není červená.
- Neděle 25. května 2008 ve 21:52@ ???
-
mildas: ale je vidět že tě to oslovilo. máš pravdu že pruto hodiny nenahradíš žádným netem a jiným. muškařů moc nepotkávám, tebe jsem párkrát lovit viděl a vím že ty víš o čem mluvíš. to je vše.. paul
- Neděle 25. května 2008 ve 21:35® Cudla
-
Já chodím k vodě relaxovat chytim nechytim hlavně vypnu ,vše co bylo hodim za hlavu,je mi fajn .zapínam až při cestě domů.
- Neděle 25. května 2008 ve 21:26® Pike007
-
Brčal: Dovolím si nesouhlasit. Prutohodiny stejně jako určitý cit pro vodu, stejně jako jakýsi talent nenahradíš. Vidím to na sobě. K vodě se dostanu když dobře, tak jedenkrát týdně a pak to tak dopadá. Navíc když je člověk u vody často, tak má šanci zjistit jakési nuance, například velká voda, ryby jsou tam, malá voda, ryby jsou tam, je teplo, tak jsou tam. Co uznám je fakt, že hodně ti může dál dobrý učitel přímo u vody, knížky a web ti můžou dát jen jakýsi základ.
A ještě bych zmínil jednu věc. Každý si musí uvědomit, proč k té vodě vlastně chce jít. Jestli jenom za rybama nebo od toho čeká něco víc. - Neděle 25. května 2008 ve 21:21® brčal
-
mildas – prutohodiny dnešní době nahradíš i zkušenosti se předávájí jenom to u nás ještě moc nefunguje
- Neděle 25. května 2008 ve 21:05® mildas
-
kid, vanuz, Zauwi: Ono je to fuk. Můžeš to říct komu chceš, prutohodiny stejně ničím nenahradíš. Ani mouchy Ti nepomůžou. ZN: Největším z novátorů bude stejně vždycky dáreček
- Neděle 25. května 2008 ve 20:45® Zauwi
-
to Mildas: i když je dneska na netu všechno, sbírání zkušeností přímo u vody má pro mě mnohem větší cenu, než když si to někde přečtu i když to někdy znamená tápání „ve tmě“.Sice mušit teprve začínám, ale cítím to samé, co jsi tady napsal…
- Neděle 25. května 2008 ve 20:37® Zauwi
-
to Bubu: krása:), btw pinzetu pošlu neboj se, chci poslat něco na otestování a ještě to není hotový.
- Neděle 25. května 2008 ve 20:27® Davidus
-
Bubu-moc pěknej,kolik měl?
- Neděle 25. května 2008 ve 20:15® Medvěd
-
Bubu:pěkná rybka
- Neděle 25. května 2008 ve 20:01® bubu
-
medvěd-muchu mi sice už nevrátil,ale to nevadí.
- Neděle 25. května 2008 v 19:58® bubu
- Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
- Neděle 25. května 2008 v 19:57® bubu
- Neděle 25. května 2008 v 19:55® bubu