Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 25. května 2008 v 19:54® bubu
bubu

jiris> toho kluka jsem taky někde viděl :-))

Neděle 25. května 2008 v 18:48® ZN
ZN

mildas: pěkně napsané, chápu tě. Já se to snažím takto zčásti pojímat i dnes. Dře to, ale jde to.:-)

Neděle 25. května 2008 v 18:48® Piranha
Piranha

čabi> neco mas na osobce. pivo

Neděle 25. května 2008 v 18:40® vanuz
vanuz

cabi> akoze neporadi? ved som ti nizsie pisal, mas to aj s fotkou…

Iceman> bohuzial, je to ako pises :-((

mildas> dnesny „rybar“ nema cas, trpezlivost. Pripada mi to ako kedysi znamy slogan „Wash and Go“. Nebude dlho trvat a budu tu dotazy typu: Zajtra mam 2 hodiny casu v okoli Plzne, na ktorej rieke a pod ktorym kamenom stoji pstruh, najlepsie 40+ :-))

Neděle 25. května 2008 v 18:31@ ???

mildas: líbí se mi co jsi tu napsal. ano máš pravdu, dnes ti net poví vše co potřebuješ a jaký máš použít způsob lovu atd. jsem téhož názoru. samozřejmě se na ten net také podívám ale více méně jak asi vypadá daná muška. jinak vše zkouším tak jak popisuješ, řekl bych že člověk má potom z toho větší radost když něco uloví. proto se na jiném nejmenovaném serveru moc neptám a rád si na to přijdu sám. mám radost když mi něco funguje ale stane se a stává se mi často že druhý den na to už nechytnu nic a zase musím vymyslet něco jiného a to se mi moc líbý…

Neděle 25. května 2008 v 18:04® mildas

Možná je to úchylné, ale na doby začátků vzpomínám rád. Na netu nebylo vůbec nic, první cajk nám přivezl kamarád věrného druha Václava, byly to totální nesmysly. Pak jsme s Václavem tři roky objížděli řeky, hledali hezké vody jen podle soupisu revírů. Byly to tisíce kilometrů, hektolitry zbytečně propálené nafty. Nebyly knížky, často jsme se divili, že nám to v říjnu nejde na chrostíky, když nám to na ně v červenci tak hezky šlo. Neznali jsme jediného muškaře, který by poradil, bolestně jsme přicházeli na věci, které mi dnes google řekne za pět vteřin. až později jsme objevili na netu muškařskou školu Mirka Kiszky, kde nás kluci za víkend naučili to, co jsme se učili celé předchozí tři roky. Přesto si myslím, že mi ty začátky a tápání daly hrozně moc. Trpělivost, ochotu zkoušet, experimentovat (často nesmyslně). Pamatuji si, když jsem chytil za den deset pstruhů a Václav tomu nemohl uvěřit. Byly to krásné časy, i když na množství ryb neplodné. Ti moudřejší pochopí, co chci říct.

Neděle 25. května 2008 v 17:37® iceman
iceman

regulus> a jak jinak? To je dnes normálka, každý by to chtěl naservírovat rovnou na podnose, nejlépe až pod rypák – revíry, nádobíčko, nejlépe i mouchy a techniku. To se pak jeden nemusí o nic starat a jen chytat 9-)

Neděle 25. května 2008 v 16:00® regulus
regulus

čabi> To fakt takhle nejde plácnout na netu. Sedni do auta nebo na vlak, zajeď ke Klímovi, si myslím, že něco vybereš. Můžeš zkusit i Zábranskýho nebo Gammarus.

Pokud se toho času týká, tak ty něco chceš, nemáš čas a ostatní ho mít mají???:-O

Neděle 25. května 2008 v 15:13® čabi
čabi

rarach:já vím,že tady jsou určitě nějaká podobná fóra,ale nemám čas si je prohlídnout,pot­řeboval jsem odpověď hned!

Takže mi tady asi nikdo neporadí…tak díky za ochotu:-((

Neděle 25. května 2008 ve 13:51® Densis

Pike007 → koukni se i na diskuzi „Rybaření v zahraničí“ tak tam sem se chtěl informovat i na zájezd do zahraničí, vím že nemám cenu tady přesvědčovat, každý si myslete co chcete, ale sem rybář samouk a kdyby někdo chtěl dát nějaký tip. Budu rád …

Neděle 25. května 2008 v 10:39® Pike007

Densis:Si ty ale naivka. Jka může někdo vědět, že zrovna ty nejsi masař. Takových už jsem viděl, kam na potočáky, kam na lipany a pak lup, lipan a potočák do košíku.Popravdě, neřeknu ti nic.

Neděle 25. května 2008 v 10:29® Densis

Bubu → no to máš nejspíš pravdu, ty bys o nečem věděl? kdyžtak mi nech vzkaz nebo pošli mail, chtěl bych konečně překonat 40 cm, můj osobák je zatím PP 38 cm budu rád za radu díky

Neděle 25. května 2008 v 1:06® jiris
jiris

Když kýč, tak pořádnej.

foto/diskuze/muskareni/2008/th-img18344.jpgfoto/diskuze/muskareni/2008/th-img18345.jpgfoto/diskuze/muskareni/2008/th-img18346.jpg
Sobota 24. května 2008 ve 22:23® Zauwi
Zauwi

to Brčál: slušivá:)

Sobota 24. května 2008 ve 22:22® brčal
brčal

Dnes jsem si zkoušel novou vestu na leto :-) Jenom fotečka jedna :-)

foto/diskuze/muskareni/2008/th-img18337.jpg
Sobota 24. května 2008 ve 21:58® Zauwi
Zauwi

To Jarryn21: nezajedem zejtra k nám na ryby?

Sobota 24. května 2008 ve 21:31® Cudla
Cudla

Po celodením blázinci(viz VD)jsem si jel s chutí zasušit na 441010–0.celkem osm tlouštíků 28–35cm,a tři okovaný bezhrotákama(Tome jsou špica)mi udělalo krásnou tečku za dnešním dnem.

Sobota 24. května 2008 ve 20:58® bubu
bubu

Densis> obávám se,že na toto ti nikdo rozumnej veřejně na webu neodpoví. Monitoring masožravejch je moc nebezpečnej :-/

Sobota 24. května 2008 ve 20:07® Densis

Ahoj všem, sem z Prahy a málo kdy se dostanu na slušné revíry mimo Středočeský kraj, proto se chci zeptat kdo by mi poradil s výběrem vody? Abych nejezdil zbytečeně někam, kde jsou mraky tloušťů a pstruzi žádní. díky za info a radu

Sobota 24. května 2008 v 19:58® vanuz
vanuz

čabi> napriklad moje Snowbee Zr2, nepouzite …

foto/diskuze/muskareni/2008/th-img18318.jpg
Sobota 24. května 2008 v 18:34® rarach

Čabi: Napiš ježíškovi, pak se koukni esli náhodou nejsou na tomto webu nějaké články nebo fóra na podobné či dokonce stejné téma, pokud je nenajdeš, tak na muškaření zapomeň.

Sobota 24. května 2008 v 10:56® čabi
čabi

Zdravím všechny muškaře.Chtěl bych začít muškařit a potřeboval bych poradit s výběrem prutu.Měl by to být prut 240–270cm,aftma 5–6,nejlépe dvoudíl a cenově tak do 2500kč.Díky za rady!

Sobota 24. května 2008 v 10:37® Buko

kubas> To je věcí admina.

Sobota 24. května 2008 v 9:04® kubas
kubas

Buko> dík, jen že by ty webovky mohly trochu aktualizovat:-)

Sobota 24. května 2008 v 8:56® Buko

Kubas…tyto se jmenují Zeman… To se tu objevuje z dob, kdy to patřilo ještě Milošovi Zemanovi. Pak to vzal Petr Verner, který tu prodejnu asi po dvou letech provozu zavřel. Reklama zůstala

Sobota 24. května 2008 v 8:33® kubas
kubas

regulus> já vím, Verner je zrušenej, ale tyto se jmenují Zeman, ale to bych asi o nich musel vědět.:-93;

Sobota 24. května 2008 v 0:39® regulus
regulus

kubas> pokud je to Verner tak jo, je to zrušený, pokud tam někdo neotevřel něco novýho. Takže jedinej vyloženě muškařskej obchod v Brně je Klíma, něco málo mají pokud vím i u Zábranskýho a v Gammarusu.

Pátek 23. května 2008 v 18:47® Zauwi
Zauwi

to Tomucha: svěrák i s háčkama dorazil v pořádku, vypadá to dobře, v noci snad urvu trochu času a potykám si s ním.)

Pátek 23. května 2008 v 18:09® kubas
kubas

Na muskareni.cz píšou, že v Brně na Jiráskově 23 sou něajký mušk. potřeby, nejsou náhodou už nějakej čas zrušeny?:-93;

Pátek 23. května 2008 ve 12:53® Chose
Chose

BoBo-Falknow> leda na labskou.:-)