Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 17. dubna 2008 v 16:19® HugoLampa
HugoLampa

pif:Ne,to je závodní rybář..Sportovní rybář je ten,který ryby nechytá do sítí pro finanční zisk… Neříkal jsem,že brát ryby je špatné..Myslím si,že není správné ani CaR,ale ani sežrat všechno,co má míru..Všeho s mírou.. Jak?To nevím..Možná jako v dobách před 15 lety,které znám jen z vyprávění..

Čtvrtek 17. dubna 2008 v 16:12® pupak

HugoLampa – FUJ TO SE MI ODDECHLO uz jsem se bal jak budem mit s pifem po zahajeni ty huby nasracky . . .

Čtvrtek 17. dubna 2008 v 16:10® HugoLampa
HugoLampa

pupak:Já rybu neberu jako „kámoše“ :-) ..A první ani druhé stádium jsem u sebe zatím nepozoroval..Jen si myslím,že sportovní rybář se na rybu nemůže dívat jenom jako na žrádlo,minimálně jako na kořist..To by si ty ryby rovnou mohl chodit kupovat do Tesca..

Čtvrtek 17. dubna 2008 v 16:10® pif
pif

HugoLampa:neznám výraz sportovní rybář…to znamená,že při zdolávání ryb si hodíš dvě salta zpět a k tomu pak s rybou sfoukneš stovku pod devět vteřin? dále,umíš si představit,čistě hypoteticky,co by se dělo,kdyby rybáři ryby nežrali?pokud ano,zkus mě to nastínit,jak by revíry vypadali.

Čtvrtek 17. dubna 2008 v 16:08® pupak

pif – mame kliku, ze Hugo neni nas KAMOS, JINAK BY NAM PICHAL HACKY DO DRZKY a my bychom kniceli blahem jakyho to mame hodnyho KAMOSE . . .

Čtvrtek 17. dubna 2008 v 16:04® pif
pif

pupák:tak nějak jsem to myslel,ale ale neumím to věděcky podat jako ty:-)

Čtvrtek 17. dubna 2008 v 16:02® HugoLampa
HugoLampa

pif:Já se tady nebavím o tom,jak se na rybu dívají nerybáři..Nebavím se ani o tom,jak je chápána ve světovém měřítku..Kdybych si to myslel,byl bych asi hodně naivní :-) ..Bavil jsem se v rámci sportovního rybolovu protože předpokládám,že sem chodí jen rybáři..To dál?No,myslím si,že sportovní rybář který netrpí hlady a dokáže mírovou rybu pustit protože chápe naši situaci je dál,než ten,který ji zabije..Vysvě­tlím:Když jsem začínal,všechno co mělo míru jsem zabíjel..Ted většinu ryb pouštím a myslím si,že jsem udělal jistý pokrok..Asi tak :-) Samozřejmě se tohle nedá brát ve světovém měřítku..

Čtvrtek 17. dubna 2008 v 15:59® pupak

pif – je to slozitejsi nez si myslis, jedinci zasazeni virovym onemocnenim CeundeR v ranem stadiu trpi neodolatelnou touhou nachytat velke mnozstvi ryb, treba malejch, ale hlavne hodne a sdelit vsem a celemu svetu, ze ryba vzdy chycena jim PLAVE DAL, nemoc v rozvinutem stadiu pak jedince nuti na webech hlasat viru a lasku k rybam a toto stadium nemoci vrcholi, ze ryba se stava jeho KAMOSEM, v zaverecnem stadiu viroveho onemocneni vsak dochazi ke zvratu, nemoc psychycky narusi jedince a z nej se stava rybarsky NIHILISTA ze vsechny jeho rybi kamosi zhynou rukou masaru a on bude bloudit v tezkych depresich sam a sam kolem prazdnych vod.

Čtvrtek 17. dubna 2008 v 15:44® fikus
fikus

sus1> mně se v titulku zobrazuje CHYTEJ.cz …blíž k rybám

Čtvrtek 17. dubna 2008 v 15:34® pif
pif

HugoLampa:čove­če,nějak mě to rozum nebere…prosím o vysvětlení tvé reakce na to,že ryba je hlavně potrava.je snad ryba ve světovým měřítku chápána nějak jinak,než potrava?ano,je pár jedinců,kteří rybám škubou huby jen pro zábavu,ale to zcela ojedinělý a svým způsobem zvrácený jev…hlavní důvod rybolovu je žrádlo,ať už se ti to líbí,nebo ne..kdeže že to je,to „dál“?to smrdí egoismem;-)

Čtvrtek 17. dubna 2008 v 15:29® sus1

fikus> Proč by ses bál?? je to přece server pro všechny rybáře ba i nerybáře.

Čtvrtek 17. dubna 2008 v 15:18® HugoLampa
HugoLampa

Ještě..Aby si to líp chápal-nemám nic proti fotkám zabitých ryb,těm rybám to už je stejně jedno,ale fotky těch živých jsou hezčí..Jen mi pořdá utíka smysl fotek mrtvých,průměrných ryb..Reagoval jsem na tu část „ryba je hlavně potrava“ ..

Čtvrtek 17. dubna 2008 v 15:14® fikus
fikus

pif> konečně někdo se zdravým názorem, člověk aby se sem bál dát fotku pěkného pstruha, který se šel podívat na exkurzi kuchyně.

bubu> zásilka dorazila, díky, díky.

Shrek23> okolo 15 lososovitých za rok. Kde jsou i PD beru jen PD, kde jsou jen PO, vemu i PO.

Čtvrtek 17. dubna 2008 v 15:12® HugoLampa
HugoLampa

pif:Nic nepodsouvám..Psal si,že ryba je hlavně potrava,ale dneska už není ryba hlavně potrava..Myslím celkově,pro někoho možná jo..Ale nebudu se dohadovat (aspon zatím ne) s někým,kdo se na rybu takhle dívá,byla by pro oba ztráta času,nebudeme si rozumět :-) ..Zároven ale neříkám,že dívat se na rybu jako na žrádlo je úplně špatný, ale jsou lidi,kteří jsou „dál“ .. Nazdar

Čtvrtek 17. dubna 2008 v 15:04® pif
pif

HugoLampa:nic mě nepodsouvej,vidíš snad někde napsaný,že vždy je potrava?z blábolů o tom,že ryba je kamarád mě naskakují pupínky..ryba je žrádlo a hotovo.ještě z toho budou mít někteří mindrák,že žerou rybyčky.))pokud se týká fotek ryb ,nachystanejch ke konzumaci,co je na tom špatnýho?snad některejm chybí trošku estetiky,ale to je vše,co se dá s tím dělat..nic víc..ryba je žrádlo,zdravý a dobrý…

apropo,i zátiší s jitrničkama a ovarem má taky své kouzlo..:-'

Čtvrtek 17. dubna 2008 ve 14:55® HugoLampa
HugoLampa

pif:Myslím,že ryba je kořist a kořist nemusí být vždycky potrava..

Čtvrtek 17. dubna 2008 ve 14:20® pif
pif

bubu:ahoj…proč se sem „kilnutý“ryby nehodí?to nechápu…takový zátiší s filetovacím nožíken,rozpor­covanou rybou,nedbale pohozeným citrónem a rozpálenou pánvičkou má zcela jistě svoje kouzlo…to si nedělám srandu,ryba je hlavně potrava a pak až ......

Čtvrtek 17. dubna 2008 v 9:59® Shrek23
Shrek23

iceman> to jsem rád že si rozumíme..:->

Čtvrtek 17. dubna 2008 v 9:56® iceman
iceman

Shrek23> jo, tohle beru :-)

Čtvrtek 17. dubna 2008 v 9:54® Shrek23
Shrek23

iceman> Ano beru si dravce ale jen v omezeném počtu a velikosti. To neznamená že beru každého co sotva přerost míru.........

Čtvrtek 17. dubna 2008 v 9:47® Shrek23
Shrek23

iceman> to víž ono to vyznělo že je neumíš chytat.Neber to špatně… Jen se ti snažim vysvětlit že každá ryba má lovnou míru a né každý ji dodržuje. Příklad je vzít dvě 70 za rok a než třeba 60 kusů sotva mírovejch které se ještě nevitíraly.

Čtvrtek 17. dubna 2008 v 9:41® iceman
iceman

Shrek23> co je tohle za odpověď?

Čtvrtek 17. dubna 2008 v 9:31® Shrek23
Shrek23

iceman> jak kde a to je musíš taky umět chytat.......

Čtvrtek 17. dubna 2008 v 9:30® Chose
Chose

Zdar,tak jsem taky zahájil,vyrazil jsem tak na dvě hoďky zasušit na Jizeru,zkoušel jsem nové jepice s vyvázanými tělíčky.Chycen 1 po,pár zablýsknutí se,když se moucha na konci proudu utopila.Krása,už se těším až se to začne pořádně rojit.

Čtvrtek 17. dubna 2008 v 9:07® iceman
iceman

Shrek23> no právě, žer kapry tech je jak sraček, dravci ubývají.

Čtvrtek 17. dubna 2008 v 8:35® Shrek23
Shrek23

bubu> já si pstruhovku neděla ale na mimopstruhovce jsem si BRÁVAL hodně ryb ale postupem česu si uvědomuji že těch ryb je míň a míň tak si vezmu kolem 10 ks za rok .Převážně dravců. Kapry moc nemusim akorád je rád chytám.

Čtvrtek 17. dubna 2008 v 7:58® Shrek23
Shrek23

bubu> já to chápu ale ty fotky neměli být braný tak že jsem si vzal ty ryby ale to co se dá vytáhnout na tu mouchu.

Čtvrtek 17. dubna 2008 v 7:46® bubu
bubu

Shrek23> ale no ták,prostě musíš pochopit,že kilnutý ryby se sem nehodí. K té druhé části-nikomu do toho sice nic není,ale budiš, já si Po,Li nevemu. Duháka tak 5–10ks.

Čtvrtek 17. dubna 2008 v 7:40® Shrek23
Shrek23

Omlouvám se vám chlapi za mé fotky z 11. dubna v 15:04. Ale chtěl bych vědět kolik ryb si každej z vás vezme za sezonu domu????Když jste ze mě udělaly hned masaře za dvě fotky????????? Přitom si vezmu míň ryb než mnozí zvás......

Středa 16. dubna 2008 ve 22:37® marťan
marťan

Zauwi> jsem slysel jak jezdis bez vesty od janyho, ja jsem chytal od 6 do 14h. Dest-nedest, nejsem z cukru, musim neco vydrzet. Ale taky jsem si vycichnul pekne. Rychtarky cely zaplaveny vodou, moc vody vsude:( 10 okounu na rybniku. Jinak 5 potocaku, nejvetsi 41cm. Zitra zkusim Breziny, uvidim jak bude…