Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 18. března 2008 ve 23:56® mildas

Buko: No vidíš a jsme doma. Stačilo napsat, že jsou to dobrý háčky, ale tenhle je trochu ohnutej, říct mi, že jsem hujer a je to navíc zkreslený tím, že je to focený zešikma (čehož jsem si fakt nevšiml, já hujer) a mohl být klid.

Úterý 18. března 2008 ve 23:53® regulus
regulus

Zauwi> myslím, že to rybám vadit nebude.:-))

Úterý 18. března 2008 ve 23:47® Zauwi
Zauwi

to regulus: oproti ostatním háčků byl opravdu zahnutej o trochu víc k ramínku..

Úterý 18. března 2008 ve 23:45® regulus
regulus

Po pravdě řečeno, mě připadá úplně stejnej, jako jakejkoliv jinej háček. Možná, kdybyste se podívali, jak je to vyfocený (zešikma), tak by vám došlo, že to působí dojmem příliš zahnutýho obloučku a dost dlouhýho ramínka, to peří taky zkresluje, není kvůli němu ten háček pořádně vidět. Prostě má špičku a očko, tak je to háček.:-))

Úterý 18. března 2008 ve 23:33® Pike007

Popravdě rečeno, mi se ten háček taky nelíbí, možná je to tou deformací. Asi má napodobovat 103 od TMC. Hanák, Marutu a Dohitomi se to designově povedlo líp. Mám ale velkou radost z toho, že nejsem závodník, bo kdybych na takový hnusný háček vázal mušky, tak bych z toho radost neměl, bo by se mi na tom ta moucha nelíbila. Výhodou je i to, že si můžu chytat pro radost, nikdo mne do ničeho nenutí, nemusím nic prodávat, nemusím někoho přesvědčovat, prostě vážu si a chytám si jen tak.

Lama: Nechci být strýček sýček, ale lepší foťák k lepšímu focení nepomůže. Podle mne se dá dnes s foťákem za 5litrů nafotit muška velmi slušně. Je to ale o něčem jiném.

Úterý 18. března 2008 ve 23:31® Zauwi
Zauwi

to Lama: aha, to je kapku jiná liga:), ale jen o trošinku

Úterý 18. března 2008 ve 23:22® LaMa
LaMa

Zauwi: mam tento www.olympus-europa.com

Úterý 18. března 2008 ve 23:18® Zauwi
Zauwi

to Lama: tak to mám starší

Úterý 18. března 2008 ve 23:17® Zauwi
Zauwi

to ZN: určitě jsou, akorát bych si třeba rád vyfotil pěkně povedenou muchu......tedka se s tim seru, že jsem pak akorát vždycky vsteklej a výsledek je stejně o ničem

Úterý 18. března 2008 ve 23:16® Zauwi
Zauwi

www.digineff.cz to je on

Úterý 18. března 2008 ve 23:16® LaMa
LaMa

Zauwi> jo tak to nevím jak to kupoval v unoru 2005 a byl to celkem nový typ fotaku ale jeden z tech levnějších (cca 3500kč) takže nevím který z nich je starší

Úterý 18. března 2008 ve 23:16® ZN
ZN

Zauwi: rádo se stalo, ať ti slouží. A s focením si hlavu nedělej. Jsou na světě důležitější věci.

Úterý 18. března 2008 ve 23:11® Zauwi
Zauwi

to Lama: je to starší než moje C4000?

Úterý 18. března 2008 ve 23:06® Zauwi
Zauwi

to Fikus: osobka

Úterý 18. března 2008 ve 23:03® LaMa
LaMa

ZN> o focení toho bylo napsáno už mnoho takže stačí jen číst a hledat a horší je když čteš nastavte si to a to ale ono to a to na fotaku prostě není, prostě foták tyto funkce nepodporuje…tak jsme prostě napsal jak to fotím ja…mám olympus FE110 takový vyběhový model co nemá ani stabilizator a když si něco zoomem přiblížís tak máš na displeji zemetřesení :-D a investovat několik tisic do fotaku není pro mě … to necham zkušenějším co umí fotit…

Úterý 18. března 2008 ve 22:58® Zauwi
Zauwi

to ZN: bobina slouží výborně, ještě jednou díky, jinak na to focení jsem beznadějnej případ

Úterý 18. března 2008 ve 22:55® ZN
ZN

LaMa: velice, velice nerad bych chtěl psát něco o focení, kvalitě foťáku a umění fotit. Mám k tomu příliš velký respekt. Ale rozhodně by se nemělo psát o vyvážení bílé +0,3. Někdo se toho, nedej bože, může chytnout. Je to stejná blbost, jak chytat s dvojkou prutem a devítkou lajnou.

Úterý 18. března 2008 ve 22:49® LaMa
LaMa

ZN> psal jsem že jsem totalní amater na focení…pokud se někdo věnuje focení jako ty a má např lepší fotak tak to se určitě fotí lépe než se starou šunkou :-D

Úterý 18. března 2008 ve 22:46® ZN
ZN

LaMa: tvé poznatky ohledně focení jsou naprosto nesmyslné. Ale, nakonec, je to jen web, ten snese všechno. To samé s těma štětama, ale jestli na to chytáš, tak je to OK. Buko to napsal velice kulantně.

Úterý 18. března 2008 ve 22:46® LaMa
LaMa

rarach> taky tluště moc nemusím ale co mám ted jiného chytat na MPčku??? ted jsem rád i za ty tlouště i když vím že za pár tydnu když je budu chytat na P budu na ně nadavat :-)) Takže pokud moucha ted chyta na MP tlouště tak jsem za tu mušku rád :-93;

Úterý 18. března 2008 ve 22:43® rarach

LaMa: V pořádku, když na ně nachytáš,tak si je samozřejmě važ, přesto vlak nejede, tloušť sice pro mne není měřítko, ale to je můj problém. Klasická růžovka co je vejš je mi prostě sympatičtější, apropo koupil jsem si v KV od Buka Harddubing, musím říct, že sypatičtější matroš domácí provenience,jsem už dlouho neměl na niti, naprosto srovnatelný s Wapsi, tedy velká pochvala do Hranic.

Úterý 18. března 2008 ve 22:42® LaMa
LaMa

Zauwi: taky než jsem na to přišel jak to fotit :-| to taky trvalo (nejsou to sice žádné super fotky jsem totalní lama na focení)…ve svěráčku toho moc nevyfotím bo mám vyběhový fotak a tak to právě fotím na tom stříbrném podstavci od lampičky, tam mi to krásně zaostří což ve svěráku byl problém…zkus to položit na bílý papír a uvídíš jeslti to nebude lepší…mě hodně fotak zaostroval čelisti a ne mouchu. Jinak ja to fotím super makro a nejvyšší kvalita fotky a vyvažení bíle barvy mam na +0,3 … víc toho nenastavím abych to měl lepší :-93;

Úterý 18. března 2008 ve 22:36® Zauwi
Zauwi

to Lama: jj to světlo z venku to chce, svítím na to zářivkou a to taky asi není úplně ono…, ale jinak máš na fotkách krásně všechno vidět narozdíl ode mně,štěty poladím, to je to nejmenší

Úterý 18. března 2008 ve 22:35® Buko

LaMa> Se štětama máš pravdu, i když ??? spíš bych prodloužil tílko.Pak to bude Ok.

Úterý 18. března 2008 ve 22:33® LaMa
LaMa

Zauwi> tak to jsi na tom taky podobně jako já…ja večer taky nevyfotím mouchu a můžu se snažit jak chci…prostě alespon trochu toho slunečního světla tam musím mít…možná bych trošku zkrátil ty štěty zdají se mi dlouhé

Úterý 18. března 2008 ve 22:32® Buko

Šáďa> Je mi uplně volné, že na ně váže Tomucha, vím, že i závodníci. Od divize nahoru. O Repre nevím, to tu napsal Mildas. Váže na ně víc jak hodně lidí. Že se Mildfasovi nelíbí je jeho věc. Pokouším se normální formou obhajovat svůj názor.

Úterý 18. března 2008 ve 22:26® Zauwi
Zauwi

fotka nahovno, ale mucha se mi líbí o 100% líp, foťák odmítá spolupracovat

foto/diskuze/muskareni/2008/th-img16996.jpg
Úterý 18. března 2008 ve 22:19® fikus
fikus

bubu> ta růžová lipanovka je fakt jedlá, ta musí chytat sama.

Úterý 18. března 2008 ve 22:02® Šáďa
Šáďa

Buko> nezkoušel , vyzkouším.......... add háčky, je mi též jedno na co váže tomucha nebo repre, vyberu si sám dle vlastích poznatků a když si při jejich sbírání párkrát nabiju, jen dobře.. :-)

Úterý 18. března 2008 ve 21:47® mildas

Buko: Zase vyskakuješ a bezdůvodně ! Až Ty se naučíš obhajovat své názory normální formou.....

Píšu „zdá se mi“, ne že je. Závodníci jsou mi zcela volný, nikdy jsem nikde nenapsal, že jsou šmejdi nebo podobně. Je mi taky zcela jedno (nebrat osobně, prosím) na co váže tomucha a celá repre. Já si budu vázat na to, co se mi líbí. Pokud je zdeformovanej, tak to nepoznám a třeba je v pořádku OK a ZDÁL by se mi fajn.
A úplně nejvíc na hovno se mi ZDÁ Skalka. Tobě se zase zdá na hovno Knápek. Chápeš, Míro, co se Ti tu snažím říct ?