Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 6. března 2008 v 19:52® Coturnix
-
Dobrý kačer.
Tak co, vážete, vážete?
- Čtvrtek 6. března 2008 v 19:43® Kubajs
-
stopař:tam jsem byl na lyžáku je to tamkrásný chvilku mě mrzelo že jsem nevzal pruty
- Čtvrtek 6. března 2008 v 19:41® Zauwi
-
to Stopař: tak zajeď do Polska
- Čtvrtek 6. března 2008 v 19:33® stopař
-
Zauwi> To je hodně Km níž.Mám na chalupě dost práce a do léta to musím stihnout.
Chodím na 453113 a 453026.
- Čtvrtek 6. března 2008 v 19:31® Zauwi
-
to Stopař: tak někde níž po proudu..
- Čtvrtek 6. března 2008 v 19:28® stopař
-
Zauwi> Né tam se ještě nesmí,je tam P revír !
- Čtvrtek 6. března 2008 v 19:27® Zauwi
-
to Stopař: razíš aspoň mušit?
- Čtvrtek 6. března 2008 v 19:26® stopař
-
Dobrý večer pánové.Tak konečně po šichtě a před sebou čtyři krásné dny na chalupě v Kořenově,už se těším.
- Čtvrtek 6. března 2008 v 19:22® Zauwi
-
to Dam: jj chce, aby na to lidi přišli sami…já jsem si dřív taky sem tam pstruha nebo lipana vzal, tedka už to udělám jen velmi vyjímečně(PO,Li- vůbec), protože když je zmasim,tak už si je prostě nechytnu…ryby mám moc rád,ale radši je chytám než baštím…
- Čtvrtek 6. března 2008 v 11:43® dam
-
Zauwi> třeba se to podaří, mladší generace už o tom přemýšlí jinak…té starší ale nemůžeme nic vyčítat, dřív bylo ryb kupa a malé nikdo nebral, pak se základna rozrostla, přibylo predátorů a je to tam kde je… a to nemluvím o masařích
- Čtvrtek 6. března 2008 v 11:30® Zauwi
-
to Dam: chtělo by to no…
- Čtvrtek 6. března 2008 v 11:18® Padis
-
dam>přesně tak
- Čtvrtek 6. března 2008 v 11:12® dam
-
Zauwi> zlatě to dát direktivně a za čas to zkousnou všichni
- Čtvrtek 6. března 2008 v 11:00® Zauwi
-
Mno u nás MO stejně nic kolem pstruhovky řešit nebude…
- Čtvrtek 6. března 2008 v 10:59® drozďák
-
dam: držím palce!
- Čtvrtek 6. března 2008 v 10:50® dam
-
drozďák> máš pravdu, ale musí to schválit konference ÚS, a ta je až letos, ale připravuje se to, tak uvidíme
- Čtvrtek 6. března 2008 v 10:43® drozďák
-
dam: proč výbor ÚS neumožní bližšími podmínkami individuální nastavení ze strany MO? Pakliže říkáš, že je dost MO, které původní (přísnější) změnu uvítaly, tak by tahle úprava mohla být cestou. Dovedl bych si představit znění BP ve vašem ÚS třeba takto: Výbor MO je oprávněn svým rozhodnutím povolit na svěřených P revírech přivlastnění si pouze jednoho Po a jednoho Li na jednu vycházku. Po ulovení a ponechání si prvního Po nebo Li nesmí lovící změnit revír či způsob lovu. Denní limit pro ostatní lososovité ryby zůstává nezměněn.
Možná je to nesmysl, ale vycházím z legislativy, která umožňuje ÚS zakotvit v BP možnost konkrétních individuálních úprav v rámci MO. Rozhodovací pravomoc pak přechází na Výbor MO.
- Čtvrtek 6. března 2008 v 10:37® Padis
-
dam>dík za info.
- Čtvrtek 6. března 2008 v 10:14® dam
-
Zauwi> byl jsem z toho hodně zklamaný a věř, že i celý výbor ÚS
- Čtvrtek 6. března 2008 v 9:55® Zauwi
-
to Dam: díky za vyčerpávacící osvětlení situace, už jsem se fakt radoval, že ty ryby budou mít aspoň trochu větší šanci přežít…
- Čtvrtek 6. března 2008 v 9:26® dam
-
Zauwi> je to trochu jinak, změna se chystala už dlouho, jenže nemá oporu v zákoně. Tak trochu se počítalo s tím, že organizacím jde o ochranu a záchranu potočáka a lipana, jenže bohužel se ozvaly MO z vrchu kraje, pro které je zřejmě lov potočáka prioritou. Nepomohlo ani slíbené navýšené vysazení sivena a duháka. Ty je prý nezajímají z hlediska kvality, myšleno asi masa. Hrozili vystoupením ze svazu, žalobou atd…bohužel jejich vlastní pprodukce plůdku PO a lipana je téměř žádná, takže se jim paradoxně vše shání. Svaz musel uznat, že by vše prohrál. Bohužel všem nejde tedy o ochranu. Já si ale myslím, že hranice 30cm je možná horší než jeden odnesený kus. JInak např. MO v povodí Tiché a Divoké Orlice, Loučné a určitě i jiné, by nejraději PO hájily po celý rok. To je i můj názor. Třeba to na pár let zkusit a uvidí se…nezbývá nám nic jiného, než je aspoň chránit na naší rozumné úrovni a všechny pustit zpět do živlu
- Čtvrtek 6. března 2008 v 9:13® Zauwi
-
to Padis: někdo si za tu dobu spočítal, že by se mu to nevyplatilo a tak to zase dali pryč…
- Čtvrtek 6. března 2008 v 7:32® Padis
-
Zauwi>nechápu to měli to tam nechat.A já si myslel,že se začíná blýskat na lepší časy ohledně PO a Li.
- Čtvrtek 6. března 2008 v 7:28® sus1
-
bagrování je hloubení děr v zemi nebo nakládání zeminy . . .
- Čtvrtek 6. března 2008 ve 4:06® Buko
-
HugoLampa> Myslím,že drtivá většina lidí si pod pojmem „bagrování“ představuje krátkou nymfu neboli „hajlování“ …
Bagr „vznikl“ vlastně ze švýčarského dřevíčka.Pak se na konec dávalo olovo a nad něj tři háčky. Na tyto háčky se nastražily živé larvy chtostíka.A hned byli všichni muškaři hajzli. Kdo chytal krátkou nymfu, tak bagroval. Tak si to vysvětlovali někteří funcionáři a přežívá to dodnes. Pak jsi se zmínil o hajlování nebo tomu někteří říkají chtytat na Hitlera. Když slyším že timto způsobem nemohl kolega nachytat ryby, tak se mu ani nedivím.Obvykle zeptám, v jak hluboké vodě stál. Pak mu řeknu, že tak mohl chytat akorát lipany, pokud tam jsou.Když řekne že jo, tak se jen usmívám. Krátkou nymfu chytám jinak a nejen já.Kdo chce chytat na Hitlera, ať tak chytá bude alespoň víc ryb.
- Čtvrtek 6. března 2008 v 0:01® drozďák
-
Buko: volnější spojky jsem si vyrobil sám? Tak to je pro mě novina. Předem upozorňuji, že kroutit prut ve spojce mě opravdu nenapadlo. Jestli je na něco grafit extra háklivej, tak je to tzv. střih a zkrut.
- Středa 5. března 2008 ve 23:28® Zauwi
- Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
- Středa 5. března 2008 ve 23:18® Zauwi
- Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
- Středa 5. března 2008 ve 22:50® Zauwi
-
to Kachna: a jak je to s tím goldem a počtem mušek?
- Středa 5. března 2008 ve 22:47® Kachna
-
Zauwi> link nemůžu najít, ale šlo o to, že chtěli aby se max. odnášel jeden lipan nebo potočák – zrušeno dřív než se začalo!