Chytej.cz

Kaprařina

V diskuzi je 10.831 příspěvků, z toho 10831 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 6. září 2015 v 9:37® lasthangman

ulrich> to už zní lépe :-) dlouho jsem nechytal a vracím se k tomu a jak koukám vývoj šel hodně dopředu a vyznat se v tom je složité, obzvlašt když v každém popisu prutu je uvedeno jak je dokonalej .. proto jsem chtěl vědět třeba o té akčnosti prutu u dvou či třídílného protože na nej nechci chytat jen kapry, ale i candáty. mám v tipu tento ale možná bys poradil jiný .. http://www.rybarske-nej.cz/…3lb-akce-1-1

Sobota 5. září 2015 ve 20:49® ulrich

lasthangman> Nejsem dokonalej, to jestli si koupit třídíl nebo dvoudíl je tak jednoduchá záležitost, že je hloupé se na to ptát. Pokud se ti do auta, nebo čím se dopravuješ k vodě vejde dvoudíl, kup si dvoudíl, pokud se ti tam nevejde, kup si trojdíl, jestli to chceš dát do batohu kup si teleskop. Nechápu co chceš za další radu.Je všeobecně známou věcí, že čím více dílů, tím se horší akce prutu. Na druhou stranu ale kvalitní teleskop z dobrého materiálu má lepší akci než dvoudílnej prut za 1000 Kč. No tak si to přeber.

Pátek 4. září 2015 v 6:50® lasthangman

ulrich> nepříjde mě to jako blba otázka a jen někdo, kdo si myslí že spolkl svět muže takto odpovědět .. já chytal jen na teleskopech a chci si koupit děličku tak jsem chtěl pane dokonalej vědět, zda vzít dvou či trojdíl jaké jsou pro a proti a neberu jen ohled na transportní délku ;-)

Čtvrtek 3. září 2015 ve 20:18® ulrich

Janko> ale nekteří rybáři preferují dvoudíly jiní trojdíly a jiní teleskopy. Co se tu chce dovědět? Na blbou otázku blbá odpověď.

Pondělí 31. srpna 2015 v 18:48® Janko
Janko

ulrich> promiň, ale lasthangman se chtěl asi poradit, protože se nemůže rozhodnout, tak se chtěl zeptat jaké pruty preferujou ostatní rybáři a podle toho se rozhodnout ;-)

Pondělí 31. srpna 2015 v 15:18® ulrich

lasthangman> když si necháš radit v takových kravinach tak se nediv, že si budou dělat srandicky. To prece musíš vedet sám jestli chceš dvoudil nebo tridil

Pondělí 31. srpna 2015 v 6:31® lasthangman

pánové jsou vtipní a umí poradit .. ale sekce o vtipech je poněkud jinde ;-)

Neděle 30. srpna 2015 ve 23:47® Klobasa
Klobasa

ulrich> Já doporučuji teleskop. Ten má dílů celkem dost.

Neděle 30. srpna 2015 ve 22:07® ulrich

lasthangman> čím vic dílů tim lépe.To je stejně jako u seriálů.

Neděle 30. srpna 2015 ve 20:46® lasthangman

co preferujete dvou či třídilný prut ? a nějak se nemohu rozhodnout ..

Středa 19. srpna 2015 ve 12:01® Janko
Janko

Draky> Tak po deštích to snad teď bude dobrý, ale je pravda, že teda nevím jestli to bylo místo s dostatkem kyslíku, je tam největší hloubka, ale nevím jak je to tam s kyslíkem v parných dnech, díky za radu příště budu koukat na bubliny a třeba si najdu lepší místo, jako já se vždy koukal, že nějaká aktivita od kaprů, tam vždy byla ale možná jen projížděli do míst s více kyslíkem :-)

Úterý 18. srpna 2015 ve 21:30® Draky
Draky

Janko> Nu čas asi dobrej, podle fotek ti toho moc neřeknu, ta místa neznám, ale je možný, že si chytal někde, kde bylo málo kyslíku a ryba byla tam, kde to „bublá“. Teď po deštích se to zas změní, tak musíš zkoušet. :-)

Pondělí 17. srpna 2015 ve 21:49® Janko
Janko

Draky> toto jsou fotky toho místa kde chytám :-) a jak jsem psal, chodím tam okolo 7–8 večer chytám do 12 a v 4 vstávám a chytám tak do 9–11 hodin :-)

foto/diskuze/kaprarina/2015/th-img115382.jpgfoto/diskuze/kaprarina/2015/th-img115383.jpgfoto/diskuze/kaprarina/2015/th-img115384.jpgfoto/diskuze/kaprarina/2015/th-img115385.jpg
Pondělí 17. srpna 2015 ve 21:46® Janko
Janko

Draky> chytám na řece a opravdu jsem až do tohoto víkendu vyhořel se vším – chytám na tomto místě, a chodím tam asi tak v 7–8 večer do 12 a od 4 ráno tak cca do 9–11 :-) …

ulrich> Čau dal jsem na tvé rady a do krmení jsem si přidal trochu červeného barviva, chytal jsem na rohlíkové boili červené barvy – jahoda, ale dostal jsem na to jenom pár malých jelečků, tak jsem přehodil v 10 hodin na 16 mm boili, příchuť švestka-česnek a po půl hodině mi přišel záběr od kapříka – 55 cm (nevážil jsem a hned jsem pustil zpět do vody) :-)

Sobota 15. srpna 2015 v 19:11® Draky
Draky

Janko> Jestli si vyhořel se vším, tak ti doporučuju se zamyslet nad dobou lovu a místem. ;-)

Sobota 15. srpna 2015 v 17:07® ulrich

Klobasa> Já to tu taky beru spíše s nadsázkou. Ty debaty co tu teď jsou, to nemá smysl.

Sobota 15. srpna 2015 v 17:06® ulrich

Janko> Janko v těchto dnech jedině červené kuličky a jak se bude pomalu ochlazovat, přecházej na žluté.

Sobota 15. srpna 2015 v 6:45® Klobasa
Klobasa

ulrich> Otázce samozřejmě rozumím, jen tady z té kaprařiny mám po pravdě trochu prdel a ty asi trochu taky;-) , takže se prosím neuraž a neber si to osobně. Byla to jen taková fráze z jednoho TV. pořadu a zapomněl jsem dodat béééé – jako brečím smíchem. Teď ještě poraď dobře místo mě tady Jankovi, protože už pomalu začínám chcát magi v kostkách nad některými exotickými příspěvky „vybraných“ uživatelů. Jsou tady určité dotazy, na které se nedá ani najít rozumná odpověď.

Pátek 14. srpna 2015 v 15:56® Janko
Janko

Zdravím na co Vám to v těchto parných dnech jde nejlépe? půjdu dnes večer k vodě do 12, ale za Boha netuším na co mám chytat, protože minulý týden jsem vyhořel, ze vším co jsem tam hodil :-D

Pátek 14. srpna 2015 v 15:02® ulrich

Hogo Fogo> Trochu přetížit prutu nevadí, žáleží na tom, jak se s tím také hází. Moje zkušenost je, že 90–100 g mi létá nejlépe.

Pátek 14. srpna 2015 v 10:16® Hogo Fogo - zrušený vulgární profil
Hogo Fogo - zrušený vulgární profil

ulrich> Možná trochu méně:

Údaje v librách (Lbs) udává testovací křivku prutu, tzn. zatížení, při kterém dojde k ohnutí prutu do pravého úhlu. Vrhací zátěž prutu se dá přibližně odvodit tak, že se údaj v librách převede na gramy a poté vydělí číslem 16 např.: • 2 lb = 908 g, • 908 g : 16 = přibližně 57 g maximální vrhací zátěže. • 57 g x 0.8 = 45 g ideální vrhací zátěže.

Když jsem sem vložil tabulku, zhroutila se do nepřehledné formy. Najdete to tady: http://www.rybarske-nej.cz/…bs-na-gramy/

Mi to sedí na všech kaprařských prutech, co mám ve skladu rybářského haraburdí…

Tento příspěvek byl editován 14.8.2015 11:19:04 uživatelem Hogo Fogo - zrušený vulgární profil.
Pátek 14. srpna 2015 v 9:38® ulrich

Klobasa> proč odpovídáš na otázku, které nerozumíš? Já tomu rozumím a tak odpovím. Na prut 3lb je 100 g skoro ideální zátěž.

Čtvrtek 13. srpna 2015 v 17:42® Klobasa
Klobasa

krysak1> Musíš ještě brát v potaz koule šrotu (krmení), ty taky něco váží. Já dávám obrovský co největší koule na krmítko a házím ze břehu co nejdál to jde, ať to hlavně pořádně sviští z navijáku, jen tak jsem spokojenej a v dálce chytám ty největší megaryby. Ale popravdě vlastně nevím na co se ptáš, nerozumím otázce a nechápu souvislosti. Napadá mě jen, že nejlepší bude si to vyzkoušet v praxi.

Čtvrtek 13. srpna 2015 v 17:28® Klobasa
Klobasa

fotr> Jde to.

Čtvrtek 13. srpna 2015 v 16:36® krysak1
krysak1

vaše předchozí konverzace krysak113.8.2015 17:33:28 ahoj rada dostal sem 3lb prut mužu na něj dat 100 gramovy olovo nebo kolik nejvic muzu

Úterý 11. srpna 2015 ve 12:23® MirosMiros
MirosMiros

Zdravím, chtěl sem se zeptat, jestli někdo neví o nějakém rybníku Opava a okolí, kde se dají chytit velcí kapři. Nemám moc na ryby čas a hlavně nechci pořád jezdit na soukromé. Předem díky za odpovědi

Pondělí 10. srpna 2015 v 7:24® ulrich

nutrip> opravdu ne? A já si myslel, jak jsem ti dobře poradil. Mě ryby nepadají.

Pátek 7. srpna 2015 ve 14:54® fotr

jak to jde na MOrave13a

Pátek 7. srpna 2015 v 9:22® nutrip
nutrip

ulrich> A to jsi usoudil z čeho, že jako nezasekávám? Tvá rada upřímně nestojí za nic.

Pátek 31. července 2015 ve 20:32® ulrich

SimBlack> Dlouho jsem tam nebyl, ale lidé co tam jezdí, říkají že je letos docela mokrá.