Chytej.cz

Kaprařina

V diskuzi je 10.831 příspěvků, z toho 10831 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 22. listopadu 2005 v 16:03® Prutos
Prutos

> Alivio: Jak se z tim 3lb zdolavaji menší kapři?

Úterý 22. listopadu 2005 v 16:02@ Alivio

clerfayt:Jak říkám,koupil jsem si Shimano Alivio 3 dílnej 3,6 m , 3lb.,tenkrát za 1800,dnes stojí tušim kolem 1500 a nemůžu si stěžovat.

Úterý 22. listopadu 2005 v 15:46@ Clerfayt

Díky všem za vaše příspěvky. Jdu do třídílnejch,značku ještě nevim. Musim se na něčem naučit,tak proč to nezkusit na trojdílnejch. Snad se nespálim… Ještě jednou dík všem.

Úterý 22. listopadu 2005 v 15:30® kulin
kulin

>Clerfait:Ja když sem začinal tak sem měl Shimano Hyperloop a můžu říct,že neměli chybu sice byly malinko měkčí ale co se týká házení nebyl problem. Myslim si,že se dá zvyknout na jakejkoliv prut jen to chce se s nim pořádně naučit. Když budeš házet se svym prutem,kterej bude stát třeba 2000 delší dobu a pak dostaneš do ruky úplně jinej byť podstatně dražší a kvalitnější tak s nim stejně nikam nehodíš protože na něj nebudeš zvyklej. Jo a s tim Shimanem nebyl problem se dostat na hranici 130m sice to chvily trvalo ale nakonec se podařilo.

Úterý 22. listopadu 2005 ve 14:17® pepino99
pepino99

mám už delší dobu 3 dílné kapráky byron sussex a neměl sem se spoji problém. Pokud při náhozu prasknou dva ze tří nebo čtyř spojů hledal bych problém ve špatném sesazení nebo ve vadě materiálu ale je to muj názor. Znám spoustu případů kdy praskl prut ale minimalně případů kdy to bylo ve spoji

Úterý 22. listopadu 2005 ve 14:03® toom

Musiš si uvědomit jak se na ryby dopravuješ protoze z dvoudílnými je složitejší transport některe mají i transportní delku i 2metry podle toho jestli se jedna o 390 nebo 360. Trojdílne 390 tak 140cm a 360 tak 130 cm. Ze začatku bych ti doporučil spíš trojdílné pruty . Značky ktere se mi osvěčili např esox ,spro,shimano. > Clerfayt:

Úterý 22. listopadu 2005 ve 13:49® toom

mam tri 3lbs a jeden 3,5lbs ale vsechny jsou trojdílné ale s 3,5 librovým hodím dal a proto chci vyzkouset i 3,5 dvoudílný. > willIam:

Úterý 22. listopadu 2005 ve 13:23® pif
pif

alivio. jen sem reagoval na ty spoje a pokusil se vysvětlit,že svuj názor.

Úterý 22. listopadu 2005 ve 13:16@ Alivio

pif: jj,každej ale nemáme 10000 Kč na prut. Na to zase musíš brát ohled ty. A Clerfayt píše že do toho chce vrazit 2000 Kč a za to si pruty na míru neudělá. Pokud budu mít miliony,tak budu mít takový pruty,že mi je ani to auto nezlomí (obrazně řečeno). Ale s dvěma tisícovkama moc zázraků nenaděláš.

Úterý 22. listopadu 2005 ve 13:16® pif
pif

toulovec,jo,otom sem slyšel,prej na tom sumčáku vysels ty-:))))to se nedivím,tebe by se dalo lapnout maximálně harpunou-:))))

Úterý 22. listopadu 2005 ve 13:13® toulovec
toulovec

> pif: to je vidět že jsi nebyl na srazu, tam se lámaly sumčáky na objednávku, ale to byla prda !!!!!!!

Úterý 22. listopadu 2005 ve 13:09® pif
pif

alivio,otom mluvím. co je byron?patří mezi špičky?nepatří. když si necháš postavit klacek z dobrejch blanků,surfovej nebo klasika na kapry,tak ho musíš přejet autem,aby ti praskl-:))

Úterý 22. listopadu 2005 ve 13:01@ Alivio

Kamarád si koupil dvoudílnej vláčecí od Byrona. Nevim typ. Je s nim nanejvíš spokojenej. Protože občas jezdíme na kole,tak si koupil ten samej typ,ale 4 dílnej. Při třetím náhozu mu prasly 2 spojky ze tří. Proto já uznávám názor,že čim míň spojek,tim líp.

Úterý 22. listopadu 2005 ve 12:58@ Clerfayt

No aco je kvalitní značka a dobrej prut?Fakt potřebuju poradit. Ja si původně chtěl koupit Mitchell Power Cross Carp 3,6 m 3lb, trojdílnej ????

Úterý 22. listopadu 2005 ve 12:52® ozrala

jo v tomhle mas pravdu neco na tom bude > pif:

Úterý 22. listopadu 2005 ve 12:50® pif
pif

a prut mezi spoji praská taky. kdybys měl prut v celku,taky tě ,pokud nastanou extrémní podmínky,praskne. samozdřejmě záleží na materiálu,asi u levných prutů je prasknutí ve spoji pravděpodobněj­ší,ale u kvalitních značek spoje nehrají roli.

Úterý 22. listopadu 2005 ve 12:44® ozrala

> pif: no to mas pravdu ale slisel sem ze spoje praskaj a us i vydel

Úterý 22. listopadu 2005 ve 12:42® pif
pif

a tak mě prosím řekněte důvod!!!!při dnešní technoligii je pevnost spojů dimensovaná na danou zátěž. před dvaceti rokama to bylo jiné,ale dnes to nehraje roli. je to přežitek s dávnější doby. neslyšel jsem ani jeden argument,že by spoje měli vliv na kvalitu prutu.

Úterý 22. listopadu 2005 ve 12:39® ozrala

> pif:jo taky sem to slisel a rikali to v prodejne s rybarskyma potrebama

Úterý 22. listopadu 2005 ve 12:34@ Alivio

Pif:a neni to snad pravda?Já si myslim že je. Jestli ne tak mě prosím vyveď z omylu

Úterý 22. listopadu 2005 ve 12:20@ Clerfayt

No mě někdo tvrdil,že čím míň spojů,tím líp. Já osobně si myslim,že je to jedno. Moc si neumim představit jak bych převážel dvoumetrovej obal s prutama. Proto se mi zdá trojdílnej lepší, je to pak jen 120 cm.

Úterý 22. listopadu 2005 ve 12:11® pif
pif

alivio,mužeš mě osvětlit,jaks přišel na to,že čím míň spojek,tím lepší?

Úterý 22. listopadu 2005 ve 12:07@ Alivio

Clerfayt: ve značce ti neporadim,já mám na začátek Shimano Alivio,jsem s nim spokojenej,ale nemuzu posoudit jine pruty,jelikoz s nima zkusenosti nemam. Ale poradim ti jednu vec. Cim min spojek,tim lepsi. Nejidealnejsi by byl prut vcelku,jenze to asi nepůjde. Proto je jen na tobe,jestli dvoudilnej nebo trojdilnej. Dvoudilnej je ale horsi na transport.

Úterý 22. listopadu 2005 v 11:37@ Clerfayt

Zdar. Našel by se tady někdo,kdo by byl ochotný mi poradit?Chtěl bych začít kaprařit a vůbec nevim jaký bych si měl koupit prut. Když přijdu někam do krámu, tak prodavači vždycky vychvalujou svoje zboží. No a na internetu je toho tolik,že z toho vůbec nejsem moudrej. Chtěl bych dát za prut tak kolem 2000. Přemýšlel jsem o Mitchell Power Cross Carp 3,6m 3lb. Taky nevim jestli dvou nebo třídílnej. Pomůže někdo???

Úterý 22. listopadu 2005 v 0:05® willIam

toom: jestli chceš 3,5 lb tak ti řeknu jednu věc myslel jsem že když si pořídím 3,5 lb prut tak s ním hodí přez celý jezero ale pak jsem si potrvrdil jednu věc že je lepší si koupit méně librový prut ale takovej co mi sedí do ruky protože s 3,5lb prutem jsem hazel míň než s 3 lb prutem co mam teď. Ale jestli máš 100kg tak to s tou 3,5librou šoupneš asi opravdu daleko.

Pondělí 21. listopadu 2005 ve 22:20@ Alivio

Béčko and ozrala : Mám Shimano Alivio a nemůžu si na něj stěžovat. Je pravda že s tim asi nejspíš 150 m nehodíš,ale házím s nim 75 g olova uplně bez problemu a napěchovaný krmítko asi taky má trošku víc. Co se chování prutu při zdolávání ryby týče,jsem též bez jediné výtky. Je nutno si taky uvědomit,že je to prut „nižší třídy“,tzn. že profík by s nim asi spokojenej nebyl,ale myslim si že je to solidní proutek jak pro začátečníky,tak pro nás kapraře „neprofesionály“. Případná diskuze na toto téma je vítána. :-)

Pondělí 21. listopadu 2005 ve 21:53® ozrala

no to je super a mam skazenej celej vecer

Pondělí 21. listopadu 2005 ve 21:50® ozrala

> béčko: no ja nevim ale kaprari my ho pochvalily ale kazdej ma svuj nazor ale nasadil si my brouka do hlavy

Pondělí 21. listopadu 2005 ve 21:49® becko
becko

ochuzen vším

Pondělí 21. listopadu 2005 ve 21:48® becko
becko

ozrala-zejtra v 20 00 ti napíšu víc. pak pisnu čus