Chytej.cz

Kaprařina

V diskuzi je 10.831 příspěvků, z toho 10831 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Sobota 4. května 2013 ve 23:46® macek2
macek2

Draky> tak si na svá slova vzpomen pokaždé když urveš montáž;-) háčky, olova to taky leze do peněz

Sobota 4. května 2013 ve 23:24® Draky
Draky

macek2> taky me to napadlo, ale zatim se me nechce davat 280 Kc za popky :-) potrebuju par jinejch veci dokoupit a popky to zrovna nejsou :-D

Sobota 4. května 2013 ve 23:21® macek2
macek2

Draky> já bych použil plovku nebo pop ap boilí,takto nadlechčený háček bude hůře zapadat mezi kameny,je to jen nápad který by mol pomoct

Sobota 4. května 2013 ve 22:47® Draky
Draky

Ahoj

da se nejak zabranit hacku, aby zapadaval mezi kameny? Mam poloprubeznou sestavu a na vlas davam peletu…jenze jak je v Luznici spousta kamenu tak se casto stava, ze se hacek zakutali do kamenu a ja uz to jenom utrhnu…

btw:

strawberry> tak hlavne at chytaj :-)

Sobota 4. května 2013 ve 21:51® strawberry
strawberry

Zdravím Vás kolegové rybáři.Nedávno jsem se tady ptala na proutky,který byste mi doporučili.Prošla jsem spoustu stránek na netu,kamenných obchodů a několik prutů vzala do ruky,několikrát jsem jela zklamaná domů,že to není to,co bych si představovala a hledala jsem dál.Nakonec mi nejvíce sedli Spro Up garder 3,6m 2,75lb.Sice to není žádná „žhavá novinka“ ale po otestování u vody jsem nadšená a zatím opravdu spokojená.Snad to tak zůstane :-) Petrův zdar :-)

Čtvrtek 2. května 2013 v 11:19® Alov
Alov

MatesKGB> Ve vázkách se chytat dá a s minimem poškozených ryb. Musí ale člověk vědět jak a hlavně na to musí mít výbavu (nemyslím všechno NASH, FOXX atd :-D )
Hlavně mě baví ty pitomci, co chytají u vázek a neodpustí si jízdu, tzn. že mají povolené brzdy a při záběru po píchnutí udělá ryba co? Víme… Takže za mě. U vázek klidně chytat, ale s unikovkou, bez jakékoliv šokovky, brzdy dotažené na tvrdo, nesekat, jen prut zvednout a držet, at ryba vyjede k hladině a lod. Pak je množství ztracených ryb minimální :-)

Čtvrtek 2. května 2013 v 7:28® KOLIBŘÍK
KOLIBŘÍK

Tohle je nemoc všech chtivých a hladových kaprařů.Dostat rybu nervomocí za každou cenu z vody ven.Ale neví jestli ji vůbec lze dostat rovným bojem na břeh.A tak na těchto revírech kam jezdí kapraři s TOP vybavením z kterým se dají tahat i sumci končí spousta ryb utržený ve vázkách.Ale nejen s montáží s pletenkou.Jsou ale i těžké zarostlé vody kde se dá ryba chytnout ne však na takovéhle zabijácké karpsystémi.Viděl jsem mnohokrát trhat kaprům jak se říká držky jen proto že se v zarostlém revíru drží ryba přirozených překážek.

Úterý 30. dubna 2013 v 9:52® HaD
HaD

O pletence se píše kde? Ti kapři nejspíš přežijí všichni buď s roztrženou hubou, nebo s utrženým háčkem v hubě. Tedy pokud nebyla montáž ze silného fluocarbonu a šokovka nebyla 30m dlouhá ze silného vlasce. Tam by asi nepovolilo nic…

Úterý 30. dubna 2013 v 0:33® jarda 2004
jarda 2004

MatesKGB> Pokud někdo ve vázkách neumí chytat tak tam nemá co dělat kor když tam rve pletenku ámen.

Pondělí 29. dubna 2013 ve 20:58® MatesKGB
MatesKGB

Ahoj rybáři, obracím se na Vás s objasněním jedné věci. Teď jsem někde četl toto cituji ((((Opět se ochladilo na příjemných 18 °C a začal nekonečný maraton zavážení a zdolávání. Během těch posledních třech dnů jsme udělali více jak 20 záběrů, avšak plno ryb končilo ve vázkách a potopených stromech, kterých tam bylo opravdu požehnáno. Nádherná, ničím neregulovaná, průzračně čistá voda však věstila, že v jejích hlubinách se ukrývají opravdová monstra. Nakonec se mi podařilo zdolat dvě lepší ryby, jednoho skoro desetikiláčka přes 80 cm a dvě hodiny před zabalením prutů tohoto nádherného panenského šupináče, který s největší pravděpodobností nikdy neviděl háček zblízka)))))

Z toho chápu, že většina ryb zkončila někde omotaná na potopených stromech, větvích a pod…To jako ten kapr se z toho dostane? Hlava mi to právě nebere, přece pokud tam je samá vázka tak tam nechytám, jinak riskuju, že ten kapr tam pojde pověšenej jako sele na porážku. Podotýkám, že vím co je úniková montáž, ale omotaná pletenka někde ve větvi… Neberte to jako napadání, jen by mě to velmi zajímalo jestli ten kapr má šanci na přežití?

Pondělí 29. dubna 2013 ve 13:08® thundarr
thundarr

HonzaO> zaden zazrak … bohuzel …

Neděle 28. dubna 2013 v 17:47® macek2
macek2

Draky> akorát

Neděle 28. dubna 2013 v 16:22® Draky
Draky

Ahoj…resite nejak moc vzdalenost hacku od olova, kdyz chytate na rece? Mam poloprubeznou montaz a vzdalenost je tak 30 cm :-) … tak jestli to treba neni malo :-)

Pátek 26. dubna 2013 ve 22:28® Segoves
Segoves

zadar> díky určitě přepošlu :-)

Pátek 26. dubna 2013 ve 22:20profil byl smazán

Segoves> tohle je nejlepší navázání srkačky se dvěma háčky co znám, sám jsem kdysi sice také jednu docela bezpečnou udělal, ale tohle je prostě dokonalé a zároveň jednoduché. http://www.mrk.cz/montaze.php?…

Pátek 26. dubna 2013 ve 21:29® Segoves
Segoves

David Havlíček> method dneska zkoušel a zavrhl ho páč nepromněnil záběr…mě se docela líbil ale nechce se mi ho dávat na pickra tak počkám až si koupim medium…to s těma zarážkama jak říká Draky je dobrý to mu poradim díky :-)

Pátek 26. dubna 2013 v 19:07® HonzaO

Ahoj lidi, nemáte někdo nějaké info z Mušova? za 3 týdny jedem, tak každé info dobré. dík

A ještě bych se chtěl zeptat, sháním solární nabiječku na 6V baterie a nějak se v tom nevyznám. dík za radu.

Pátek 26. dubna 2013 v 15:40® thundarr
thundarr

Futureriver> Ted bych je rozhodne nepouzival … pockej tak na 15 stupnu

Pátek 26. dubna 2013 v 15:19® Draky
Draky

Segoves> mozna by slo i koupit si prubezne krmitko a zajistit si to silikonovejma zarazkama…kdyz se to utrhne tak se ten kapr z toho vycuka :-) je to lepsi nez to mit uplne na pevno :-)

Pátek 26. dubna 2013 v 15:11® HaD
HaD

Segoves> zkus mu vnutit ten method feeder a ať zkusí peletky, tak jak to máme v posledním DVD. To byla fakt pecka. A když utrhne, nic nebude ryba za sebou vláčet.

Pátek 26. dubna 2013 ve 14:12® Segoves
Segoves

zdravím kolegové kapraři mám na vás dotaz kamarád se zbláznil do srkaček a nechce chytat na nic jinýho tak mu říkám že existujou montáže který fungujou podobně ale po utržení nechytají samovolně ryby bohužel mě napadá jenom methotdoví krmítko existujou ještě nějaký jiný a´t nejsem za mluvku?:) pro mě je kaprařina španělská vesnice

Pátek 26. dubna 2013 ve 13:01® HaD
HaD

Futureriver> mělčiny podle mě budou mít teplotu na koupání a pokud do nich vyjedou… :-)

Pátek 26. dubna 2013 v 11:38® Futureriver
Futureriver

zdar, chtěl bych se zeptat, jak vám ostatním kapři reagují na halibutky v tomto období? jestli je už voda dostatečně prohřátá a nebo to ještě nemá cenu s peletama.. Předem díky za odpověď.

Pátek 26. dubna 2013 v 10:29® thundarr
thundarr

fotomagor> Zkusenosti mam, pouzivam praktycky vsechny .. :-D staci se podivat na me clanky a vlastne vsechny hacky jsou ashima .. zalezi jestli se chces do ryby oprit nebo ne … na reku Heavy Carp … na volnou vodu curver shant nebo super long shank … velikosti pouzivam prevazne 6–8

Pátek 26. dubna 2013 v 10:26® thundarr
thundarr

martonek> Ani jeho cena by nemela byt zaminka k tomu aby prut nevydrzel standartni zachazeni …

prut seber, zajdi do prodejny a nech si ho vymenit, jak se to stane podruhe domluv se s prodejcem na jinem vyrobku …

Středa 24. dubna 2013 ve 20:20@ fotomagor

Čau,má tady nekdo zkušenosti s jezerem Lhota a s Jezerem pod Ostrou???

Středa 24. dubna 2013 ve 12:20® Fryw
Fryw

fotomagor> ashima super match používám na feeder. Spokojenost.

Středa 24. dubna 2013 v 9:49@ fotomagor

Ahoj,chtěl bych se zeptat jestli tady někdo má zkušenosti s háčky značky Ashima???Tento víkend se chystám na jezero Ostrá,neví někdo jestli jsou tam nějací velcí kapři(10–15kg)???

Středa 24. dubna 2013 v 0:31® jarda 2004
jarda 2004

martonek> ok

Úterý 23. dubna 2013 ve 23:13® Fryw
Fryw

martonek> Nejspíš zmetek. Pár věcí od mivardi mám (1× vlačák, 2× navi), kamarád taky(navi a vlačák), fungujou…všude se dá natrefit..