Chytej.cz

Kaprařina

V diskuzi je 10.831 příspěvků, z toho 10831 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 3. dubna 2013 v 8:40profil byl smazán

Lucka11> Nevím nevím jestli by tě doma pustili s nějakými chlapy s internetu. Já bych to tedy neudělal.

Středa 3. dubna 2013 v 0:20® macek2
macek2

Lucka11> provokace nebo co? pěkná mladá holka potřebuje internet aby si našla chlapa,to se mi nějak nezdá9-)

Úterý 2. dubna 2013 ve 23:15® Lucka11
Lucka11

ahoj chlapy,

schanim kaprare na spolecne vypravy. Ustecky kraj

Úterý 2. dubna 2013 ve 20:21® thundarr
thundarr

casper> dle meho jak to rozmrzene ryby budou zrat … je jedno co to bude. Ale jak rikaji panove zvolil bych neco atraktivniho … z pocatku spis nez boilie tak male pop-up 10–12mm tesně nad dno .. mácene v ostre esenci jako je ananas nebo tuti fruti.jeste pouzivam jahodu. krmil bych methodmixem …zalitym nejakym boosterem … ale ne moc abych ryby neodradil … a neprilakal moc malych ryb. tak 5–10m vedle bych hodil jeden prut s tezkou kulickou 12mm obalenou v teste …, děj se vůle boží :-)

Středa 27. března 2013 v 9:28® Fryw
Fryw

casper> Já si na jarní kapry pořídím rohlíkový bojlís. Koupím nějakou ovocnou/medovou příchuť a k tomu krabičku něčeho na způsob „oliheň“ a budu zkoušet…

Středa 27. března 2013 ve 2:11® jarda 2004
jarda 2004

casper> kolego víc než příchutě které se používají z jara bych řešil bázi na které to stavíě glicerin je do studené vody tedy alkoholová báze a glicelor je spíš do teplejší vody až po tomhle ujasnění bych se přikláněl k příchutí jako je ananas jahoda brusinka nebo třeba česnek. A pokud máš méně zkušeností kup raději nějakou hotovku. pokud bych mohl doporučit ta pro letošní rok vyšla A naconda z velmi zajímavou řadou česneku a ovocných příchutí právě na tohle jarní období.Pokudby jsi chtěl poradit koukni na FB na tyhle stránky kde ti kluci dozajista pomohou.http://www­.facebook.com/?ref=tn­_tnmn#!/groups/559182070­767599/

Úterý 26. března 2013 v 15:26® casper
casper

zadar> já jsem si to myslel no…už jsem párkrát zkoušel podle různých typů (nejčastěji, že na jaře a na podzim sladké, v létě spíš rybí příchutě) a stejně to bralo jinak…spíš si říkám, když už tam tu nástrahu budu válet třeba hodinu, aby měla nějakou lákavou příchuť, jestli má někdo zkušenost…sám nevim, v takovýhle zimě nejsem moc zvyklí chytat (pokud se nejedná o dírky :-D )

Úterý 26. března 2013 v 15:04profil byl smazán

casper> To ti nikdo nepoví, někdy to, jindy to, nejlepší je mít oboje.

Úterý 26. března 2013 ve 13:41® casper
casper

kapraři mám na Vás takovou otázku.....poslední dobou jsem se díky chladnému počasí začal trochu věnovat výrobě domácích nástrah :-) co mi ale teď leze hlavou je, jaké zvolit v tomhle šíleným počasí příchutě, aby to mělo nějaký efekt.....myslíte spíš sladší (vanilka, med, ořechy) nebo rybí/slaný?

Úterý 26. března 2013 v 5:14profil byl smazán

thundarr takové věci kapříkům vůbec nevadí, spíše naopak, stejně se ty sračky z myček a praček vypouští do vody. Pro kapra jsou to dnes už v podstatě přirozené věci. Není dlouho doba, kdy někdo přijde na boiles se svěží vůní lenoru a aviváže se budou používat na dipování nástrah :-)

Pondělí 25. března 2013 ve 23:40® thundarr
thundarr

Mi by bylo jedno jedno že mi myčka zdeformuje kuličkovátko .. spíš by mi vadil pocit že jakékoli chemikalie by se přenesly z myčky na kuličkovátko z kuličkovátka na kuličky boilie a s montáží do vody … a pak by to chudáci kapříci museli čuchat … a ještě bych je nutil to papat .. :-D

Pondělí 25. března 2013 ve 14:54® nnnap
nnnap

zadar> dyť píšem oba to samé.:->

Pondělí 25. března 2013 ve 14:38profil byl smazán

nnnap> Nechci snižovat tvoje znalosti. Nemyslím, že teplota v myčce, která je asi 50 °C by plast poškodila. Škodí spíše ty čistící prostředky, proto v myčce oxiduje i sklo a nerezové příbory. Memyslím si že rolbal by byl vyroben z nějakého kvalitního plastu, spíše z nějakého recyklátu, když se na něj podívám, tak se to pozná.Některé plasty v pohodě odolávají, jiné po krátké době křehnou a praskají.

Tento příspěvek byl editován 25.3.2013 13:39:44 uživatelem .
Pondělí 25. března 2013 ve 13:24® nnnap
nnnap

k úvahám o mých teoretických znalostech o plastech- bylo by dobré přiznat barvu a sdělit, že se už několik desetiletí věnuji praktickému zpracování plastů.
Teplota a myčka nemůže být problém nikdy, mimo poruchy systému ohřevu vody, problém může být pouze v působení používané chemie na nějaké směsné plasty. Jinak povrch plastu degraduje samovolně i při naprosto běžných podmínkách. Oxiduje. Teda rezaví jako všechno na světě. Kdyby jste v myčkách používali nějaký šetrnější prostředek na odmašťování společně s vyšší teplotou cca 55–70°C, tak povrch výrazně rychleji degradovat nebude. Jinak dneska je omrdané všechno. Ve zvýšené míře se používají recykláty, používá se různé plnivo… Kvalitní výrobek z kvalitního materiálu nemá proč změnit při používaných teplotách své vlastnosti. Pak samozřejmě hraje svou úlohu i konstrukce a poruchy z únavy materiálu. U spousty plastových materiálů se zahřátím na určitou mez obnovují molekulové vazby, tedy ještě před jejich tavením. S tímto přímo pracuji u mechanických poruch některých, kvalitních,tedy narovinu originálních, ještě konkurencí nezkurvených materiálů. Taky proč by vám měl číňan prodat kvalitní kousek plastu. Taky kde by ho vzal a proč by to dělal.

Pondělí 25. března 2013 ve 12:43® Fryw
Fryw

lunimus> Bratrova manželka dává už čtvrtým rokem do myčky plastové nádobí a příbory dětské, pro svoji dceru. Nic na nich není. A dává tam dokonce nádobí z kuchyňky na hraní, které bude asi z mnohem méně kvalitního a odolného materiálu. Asi ti nikdo nezaručí jak to dopadne.. ale myčka + plast automaticky neznamená průšvih.

Neděle 24. března 2013 v 16:42® lunimus

nnnap> rozdelenie plastov na termoplasty a termosety mi vysvetlovat nemusis … ale pri niektorych plastoch nie je na prvy pohlad jasne o aky plast sa jedna …
no a vzhladom k tomu, ze nemas doma automaticku mycku, tak si asi este nevidel, co dokaze urobit mycka s plastom … stalo sa mi totiz, ze mi jednu plastovu misku krasne deformovalo …
pri rollballe je aj mala deformacia profilu dost velkou zavadou … a to riskovat nebudem …

Zadar> mas pravdu, ze umyt rollball rucne nie je problem … mne islo hlavne o to, ze u nas doma maju deti podelene sluzby v kuchyni a moze sa mi stat, ze mi tam rollball skonci skor, ako si to vsimnem … je to velke a zaberie to 1/2 mycky a deti maju vystarane :-D … tak ci si ho mam strazit, alebo nie :-)

Neděle 24. března 2013 v 10:58profil byl smazán

nnnap> Je vidět, že nejsi majitelem myčky na nádobí. Teoreticky to máš zmáklé pěkně, ale praxe pokulhává. V myčce totiž plasty trpí, dokonce i plasty ze kterých je vyrobena časem odcházejí. O plastových držátkách na hrncích a na pokličkách ani nemluvím. Používám normální čistící prostředky jako třeba tablety Somat a podobné. Na druho stranu ale myslím, že robal mýt v myčce je blbost, ne snad, že by mu to po několika mytích mohlo nějak ublížit, ale nemyslím že by byl takový problém to umýt ručně.

Neděle 24. března 2013 ve 3:31® nnnap
nnnap

lunimus> já nevím, jak trpí plast v myčce, protože, mám lidskou myčku ale protože něco vím o plastech, tak si nedovedu představit, že by s tím myčka mohla cokoliv provést. Teplotně vůbec nic a práškama- musíte tam cpát sračkoly? 70° snad umyje i mastné a sračkolů netřeba. Jinak body tavení PP jsou hóóódně vysoko nad dovedností kterékoliv myčky. a Termoplast vysokou teplotou netrpí. Spíše bych řekl- regeneruje. Je mu to ´úplně jedno.

Pátek 22. března 2013 v 9:04® sidla
sidla

kopi> pěkné :-D

Čtvrtek 21. března 2013 ve 21:02® kopi
kopi

sidla_napajedla> jj zamrzli, byla to docela sranda, nakonec jsme byli rádi, že jsme se dostali domů. :-) http://www.facebook.com/media/set/?…

Čtvrtek 21. března 2013 v 8:56profil byl smazán

lunimus> Tak to se určitě nestane.

Středa 20. března 2013 ve 23:21® lunimus

zadar> neprekazalo by mi, ak by mi v myske odisiel po 200 umytiach … to zas ten rolbal tolko nestoji, ale bol by som smutny, keby som si ho odpalil prvym umytim :-) preto sa pytam :-)

Středa 20. března 2013 v 17:15profil byl smazán

lunimus> no vzhledem k tomu, jak v myčce trpí plasty, třeba plastová držátka na pokličkách, tak bych rolbal do myčky nedával.

Středa 20. března 2013 v 15:36® lunimus

priatelia … mam na vas otazku. Kupil som si plastovy rollbal. Je mozne ho umyvat v mycke, bez obavy o deformaciu plastu?
Poznamka.
Netreba riesit to, ze to niektori len utru servitkou. Ja som trochu „iny“ a pouzivam to aj v kuchyni na „ludske zradlo“ :-D tak to umyt obcas potrebujem :-)

Středa 20. března 2013 ve 3:12® jarda 2004
jarda 2004

tiborak> Zdar kolego jedeš na Vrbno ve správnou dobu a na jeden z nej fleků co tam jsou volba krmení je v podstatě jednoduchá pokud koupíš jakékoli kvalitní koule. Na jedničce se tahají opravdu velké ryby pravidelně z několika míst nejznámnější je pravá stra u dělících bojek a další je lavice těsně pod nohama. Boilies bych volil dle teploty vody jaká bude panovat v květnu ale přikláním se k masové bázi at už játra či rybu. Množství krmení bych nepodcenoval a krmil jen peletou a boilies. pokud použiješ partikl tak to není úplně dobrá volba. Koule bych nijak nedipoval spíš je před zavezením máčel jen ve vodě kapři na téhle vodě jsou již profesoři a není náhodou že dost rybářů pohoří oproti tomu co očekávají.Kluci správci ti velmi rádi poradí a pokud můžu radit drž se toho co řeknou velmi dobře tu vodu mají přečtenou.Hodně štěstí u vody.

Úterý 19. března 2013 v 19:11® Noodling
Noodling

tiborak> Ty děláš, jako kdyby jsi jel na 1000ha jezero :-)) Vrbeňák je 8ha louže :-) Na podobných vodách nechytám, ale jestli tě můžu radit, nástrahy zavážej do blízkosti potopených stromů (ale umísťuj je v rozumné vzdálenosti od nich, aby jsi ryby zbytečně neztrácel a neohrozil jejich život). Jestli se chceš zaměřit na větší ryby, přihoď kolem montáže do větší vzdálenosti od sebe jen pár kuliček kvalitního boilie. Těžkou nastraženou kuličku nadlehči popem, je tam na dně dost bahna. Jestli si chceš zachytat a tahat třeba i menší ryby kolem 8 kg, tak rozkrm větší plochu peletami a partiklem, a nad tímto zákrmem chytej na plovku namočenou v esenci.

Tento příspěvek byl editován 19.3.2013 18:15:02 uživatelem Noodling.
Úterý 19. března 2013 v 18:53® tiborak

Zdravím všechny kolegy – jedu na přelomu května a června na jezero Vrbenský – stanoviště 1.Protože nejsem na takovou vodu zvyklý,potřeboval bych pár rad-kolik a jaké druhy bolies vhodných na tuto dobu,zda nahazovat nebo zavážet a další podobné vychytávky.Jsem rybář z řeky a malých rybníků a rád bych pochytil co nejvíce rad.I když vím , že počasí a přízeň ryb si nikdo nenaplánuje.Díky.

Úterý 19. března 2013 v 16:18® sidla
sidla

lkbaits> :-D sory ale ten nick s tím příspěvkem

Úterý 19. března 2013 v 16:16® sidla
sidla

kopi> zamrzli jste?

Pondělí 18. března 2013 ve 20:56profil byl smazán

kopi> ideální podmínky na rybařinu:-) Já jenom kouknu z okna a je mi zima.