Chytej.cz

Kaprařina

V diskuzi je 10.831 příspěvků, z toho 10831 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 5. března 2013 ve 3:19® HaD
HaD

Weinis> podle mě tak během 14 dni první polezou.

Pondělí 4. března 2013 ve 22:59® Weinis
Weinis

chci se septat daji už se nachytat rousnice

Pondělí 4. března 2013 ve 21:20® HaD
HaD

Janko> mě na jaře vždy nejlépe fungoval hnoják nebo rousnice a chytat v mělčinách. Boilies neumím ale tipl bych to taky na maso.

Pondělí 4. března 2013 ve 20:54® Janko
Janko

Ahoj rybáři a rybářky chci vás poprosit zase o radu :-D Chci si vyjet na kapry teď v sobotu kdy má být nějakých 13 stupňů. Chtěl bych se zeptat na co a hlavně kde mám chytat :-D četl jsem něco a vypadá to, že kapři teď vyjíždějí do mělkých vod protože se tam rychleji prohřívá voda chci znát váš názor děkuju :-D

Neděle 3. března 2013 v 0:08® thundarr
thundarr

nnnap> no jo ale ja mam nikon :-) a jeste D40 s tim moc nevymyslim. ale moc to neresim , zjistil jsem ze lide me cvaknou stejne blbe jako moje samospoust :-) tak to neresim

udelam dve tri fotky a kaslu to :-) stejne ten xicht nevylepsim … a jako vzpominka mi to staci :-)

qwercz> ja byl neska dve hodiny na rece … ale plave moc marasu, da se chytat jedine blizko brehu a na to mi tam chodilo moc lidi a furt se me na neco ptali :-D

tak sem se sjel podivat na stojak a uz tam je takovych 20m, takze asi pres tyden vyrazim _:), neska jsem byl rad ze jsem se od te reky vubec dostal :-) bahna vsude a marasu hrozny … uz at to kapku oschne .. bude lepe …

Tento příspěvek byl editován 2.3.2013 23:08:56 uživatelem thundarr.
Sobota 2. března 2013 ve 21:04® nnnap
nnnap

thundarr> myslím, žes tu někde řešil autofotky s kaprama. Teď, jak jsem se hrabal v tunách příslušenství, tak mi tam naskočilo cosik, co ti myslím regulus nabídnul, jako nastavitelný intervalový spínač. Třeba. http://www.daganet.cz/…-p-2282.html

Jo, myslím, že úplně v pohodě dostaneš to co potřebuješ

Sobota 2. března 2013 v 8:26® qwercz
qwercz

Video moc pěkné.Jinak už mě to šije z rukama.

Pátek 1. března 2013 ve 23:41® thundarr
thundarr

jinak vlozil jsem svoje video z lonska … pár zaberu … puvodne jsem ho sice delat nechtel protoze mne stvalo ze nemam natocene vsechny ryby ale nakonec jsem ho udelal …

http://www.chytej.cz/…ilky-u-vody/

Čtvrtek 28. února 2013 ve 20:38® thundarr
thundarr

Nejsem si jist co znamená pár kuliček. Krmím podle toho jak a co chci chytat …, někdy předkrmím X kilo, někdy chytam na hrst boilie … pelet nebo čehokoli jiného … chytat se dá různě … sam samozřejmě využivám i lov mimo krmné místo … tam se ale nebojim krmit partiklem místo boilie. _Jde totiž hlavně o to udělat rozruch.

Taktiky jsou různé fantazii se meze nekladou. Na týdenní výpravu si zpravidla vystačím s 10kg boilie …, pokud mají ale ryby žravou a vy je chcete udržet na místě, nezbyde nic jiného něž sypat. :-)

Čtvrtek 28. února 2013 v 16:43® jarda 2004
jarda 2004

Eve> Evčo někdy je to o masivním krmení někdy o kuličce.Faktem je že kapr pokud přijímá tak v podstatě veme věe co mu příjde do cesty a naopak jsou dny kdy neveme ani kouli ze zlata. Ono to je spíš o místě o znalosti revíru velikosti vody počasí a dálších drobnostech které jsou důležitější jak všechny koule světa. Pokud budeš trávit dlouhodobě čas rybařinou na jednom nebo dvouch revírech tak budeš vědět kdy kde a za jakých okolností chytat z úspěchem i bez masívního krmení.Naopak pokud pojedeš na vodu kterou neznáš nebo o ní víš jen málo tak zmapováním dna a vědší dávkou krmení nic nepokazíš.Ono například naházet 10 kuiček a pár kousků v PVA na 100 ha je jak kapka v moři.

Úterý 26. února 2013 v 17:03® Soho

Ahoj všem. Teď jsem četl v rubrice REVIRY jak někdo čistě náhodou chválí rybník Olšina – ani to nezkoušejte,je to neustále lovená voda a chytat se může pouze na vybudovaných dřevěných chodnících. Ahoj.

Pátek 22. února 2013 v 19:03® Eve
Eve

Noodling> Děkuji. :-) Velmi pěkný názor. Já se také přikláním k tomuto názoru. Jinak, pěkné ryby.

Pátek 22. února 2013 v 18:57® Noodling
Noodling

Eve> Tomu by přece tak hezká a šikovná rybářka jako ty nevěřila :-) Na velké a zkušené kapry platí masivní vnadění opravdu velmi zřídka. Někdy bývá úspěšná taktika, ke které se i když vlastně „omylem“ dopracoval kolega níže. Totiž masivně rozkrmit určité místo a nástrahu pak prezentovat několik metrů bokem. Velké a opatrné ryby se drží většinou trochu zpět od krmícího se hejna. Jinak já osobně nejčastěji chytám jen s pár kuličkami kolem montáže.

Pátek 22. února 2013 v 18:45® Eve
Eve

Bigpista> Tak to je krásné.

Pátek 22. února 2013 v 17:38® Bigpista
Bigpista

Eve> Můj zatím největší kapr přišel na jednu boilie kuličku nahozenou za naprosté tmy prostě někam do vody. Dvě hodiny na to tam byl :-)) Nakrmeno jsem měl, jenže jsem pak zjistil, že jsem to místo o snad 20m netrefil.

Pátek 22. února 2013 v 17:06® Eve
Eve

David Havlíček> Když mě někdo stále tvrdí, jak je potřeba tam naházet na jednu výpravu tooolik krmení…

Čtvrtek 21. února 2013 v 19:40® HaD
HaD

Eve> já, co jsem měl tu čest, tak jak kdy…

Čtvrtek 21. února 2013 v 19:07® Alov
Alov

Eve> Někdy to je o jedné koulis a někdy ani nakládak koulís nepomůže. Z dlohodobého hlediska to ale něco stojí. A hlavně kupu trpělivosti…

Čtvrtek 21. února 2013 v 18:10® Eve
Eve

Ahoj rybáři, či rybářky. Někdo mi pověděl názor, že pořádného kapra, chytíte častěji jen na veliké množství boilies. Prý je to jenom o financích. Máte spoustu záběrů na veliké kapry, jen v případě, že hodíte do vody spousty krmiva? Jaký máte názor Vy?…

Středa 20. února 2013 ve 14:15® Martens44
Martens44

fishmaster-org> Nebo si vem nějaké navijáky, kde můžeš dokoupit jenom cívky. Buď menší nebo větší. (Shimano Aero 6000 Gt) Jsou kvalitní a spolehliví.

Pondělí 11. února 2013 ve 23:22® jarda 2004
jarda 2004

fishmaster-org> hlavně si zjisti jaké převody kolovrátek má koli je v něm plastu a slitin. hodně super kolovrátků se tváří jako nezničitelné ale opak je pravdou. prohlédni si rolničku a z čeho je cívka plastovky jsou opravdu naprd dej přednost slitinovým cívkám.

Pondělí 11. února 2013 v 17:29® Jeronymo

Ahoj všem..Rád bych se zeptal,jestli máte někdo nějaké zkušenosti s prutama Shimano Catana BX Specimen 12–300 P3.Potřebuji nějaké nové nádobíčko..Pre­feruji pěknou akci prutu..Děkuji všem za názory..

Neděle 10. února 2013 ve 22:10® R-a-d-e-k
R-a-d-e-k

Dobrý tip pro lov na řece..... http://www.chytej.cz/…ezne-zavazi/

Neděle 10. února 2013 ve 12:14® fishmaster-org
fishmaster-org

Martens44> Děkuji já jsem se furt rozmýšlel co jsi mam koupit jestli 0,60mm nebo 0,80mm průměr civki a tak já si koupím 0,60mm me to postačí ja chytám převážne na laabi tak to my postačí a po prípade si pak koupim vetší navijk (průmer) ale dekuji. s pozdravem fishmaster

Neděle 10. února 2013 v 10:29® Martens44
Martens44

fishmaster-org> Při výběru navijáku se podívej na cívku, kolik se ti tam vejde vlasce a jakého průměru. Na větší kapry ti určitě postačí 0,30 – 0,35mm. Pak jestli budeš nahazovat, nebo zavážet na delší vzdálenosti. Já mám 80ky a málo kdy tuto kapacitu využiju. 65 je na chytání na vzdálenost okolo 100m dostačující. 80 nic nezkazíš, je to až až.

Sobota 9. února 2013 v 17:32® fishmaster-org
fishmaster-org

Ahojky chci si koupit kprařskej navijak 2× ale nwm jakej průmer cívky si mam koupit.budu rád za každou radu koukal jsme na 60–85mm a to mi přide malé nwm ja zacínam s kaprařinu je mi 15let chytam od roku 2005 ale poslední rok me chytla kaprařina a chci si koupit kaprové pruy a navijáky prut už mám vybrané ale navijaky este ne prut meří 390cm a k tomu nejaké navijaky. predem dekuji za rady fishmaster

Středa 6. února 2013 v 15:40® troutkiller

Anaconda team CZ>Ty pilkříky jsou krásný ale zkus vzít ten trojhák mezi prsty a zmáčkni.Ten háček by zrušila 50ka kudlička:-(( Překoval sem na Owner a je to gut:-)

Středa 6. února 2013 v 15:29® hroch71
hroch71

Zdravím pánové. Nemáte někdo zkušenost s pruty Daiwa Mission X Carp 2,75lb nebo 3lb,a Regal Carp 3lb?Tři dílný? Nějak se nemůžu rozhodnout. Díky.

Středa 6. února 2013 v 10:33® Anaconda team CZ
Anaconda team CZ

troutkiller> Saenger se věnuje mořskému programu nejdéle ze všech programů, které pro rybáře přináší. Nejsem odborník na moře nevím ale píšu si poznámku a přetlumočím na jednání v Německu.

Jinak mořský program AQUANTIC bude přítomen na výstavě v Brně kdyby měl někdo zájem.

Úterý 5. února 2013 ve 14:16® thundarr
thundarr

fishmaster-org> To co chces skusit neni zas moc jiny od toho co chytas doposud, jen zalezi co od toho cekas a jake mas cile … stroze se poradit neda jen snad precti si nejake clanky treba tady tad tam mas dostatek …